Gebeliğe Hazırlık En az bir yıldır bebek için uğraşanlar buraya!!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba kızlar,
Bende 2,5 senelik evliyim.. Başlarda bebek istemem diye düşünüyordum ama 1 senedir çok istedim..
Eşimde ve bende sorun çıkmamasına rağmen süreci hızlandırmak adına 2 kez klomen ile denedim, 2 kez aşılama yaptırdım.. Sonuç olumsuzdu.. Bir türlü olmamıştı.. Doktorum sizde bir sorun yok, zamana akışına bırakmalısın stressiz olduğun anda ve beklemediğin anda olacak dedi.. Bazı şeyler sırayla olmaz nasip işi, Allah size en güzel zamanda verecek dedi.. Ama nerdeee... Nasıl stressiz olacaktık ki ? :)
Sonrasında eşimin dedesi ve benim dedem aniden vefat etti peş peşe.. Bizim aklımızdan bu süreçte bebek düşüncesi geçmiyordu tabi..
Dedemin 40 Kuranı okunduğu gün adet sancısı gibi karnımda ağrılar oldu, kahve ve pembe lekeler geldii... 13 gün lekelendim ama bir türlü tam adet olmadım.. Sonrasında arkadaşım test yaptırsana sen tam adet olmamışsın dedi vee ÇİFT ÇİZGİİİ :) Peşinden kan testi derken meğer bebişim 6 haftadır benimleymiş..
Umarım tüm isteyenlere Rabbim nasip eder..
Ben çok sabırsızdım ve boş yere dünyanın masrafını yaptım ama Rabbim en beklemediğim anda mucizemi gönderdi çok şükür :)
Bir gün bebişim olursa benim gibi zor günler geçirenlere yazacağım diye kendime söz vermiştim.. Umudunuzu kaybetmeyin,
Sevgiler :KK33:

Ne güzel.rabbim sağlıcakla kucağına da almayı nasip etsin ınsllh biz de bir gün böyle bir sürpriz yaşarız.
Ben de bu gun bir arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim evleneli bir ay olmustu simdi hamile kendimi çok kotu hissettim bazıları ne kadar şanslı biz de her ay doktor geziyoruz :KK34:

AMİİİN kızlar inşallah , ben çok üzüldüm 1 sene içinde, umarım sizlerde sonunda sevinen olursunuz.
Allah hepimize sağlıklı bebişler kucağımıza almayı nasip etsin.. :)

Merhaba kızlar,
Bende 2,5 senelik evliyim.. Başlarda bebek istemem diye düşünüyordum ama 1 senedir çok istedim..
Eşimde ve bende sorun çıkmamasına rağmen süreci hızlandırmak adına 2 kez klomen ile denedim, 2 kez aşılama yaptırdım.. Sonuç olumsuzdu.. Bir türlü olmamıştı.. Doktorum sizde bir sorun yok, zamana akışına bırakmalısın stressiz olduğun anda ve beklemediğin anda olacak dedi.. Bazı şeyler sırayla olmaz nasip işi, Allah size en güzel zamanda verecek dedi.. Ama nerdeee... Nasıl stressiz olacaktık ki ? :)
Sonrasında eşimin dedesi ve benim dedem aniden vefat etti peş peşe.. Bizim aklımızdan bu süreçte bebek düşüncesi geçmiyordu tabi..
Dedemin 40 Kuranı okunduğu gün adet sancısı gibi karnımda ağrılar oldu, kahve ve pembe lekeler geldii... 13 gün lekelendim ama bir türlü tam adet olmadım.. Sonrasında arkadaşım test yaptırsana sen tam adet olmamışsın dedi vee ÇİFT ÇİZGİİİ :) Peşinden kan testi derken meğer bebişim 6 haftadır benimleymiş..
Ben çok sabırsızdım ve boş yere dünyanın masrafını yaptım ama Rabbim en beklemediğim anda mucizemi gönderdi çok şükür :)
Bir gün bebişim olursa benim gibi zor günler geçirenlere yazacağım diye kendime söz vermiştim.. Umudunuzu kaybetmeyin,
Allah bağışlasın canım ne güzel nasip olmuş darısı bizlere inşallah..ama o kadar imkansız geliyo ki bazen çok umutsuzluğa kapılıyorum olmayacakmış gibi 2 yilda 25 adet dönemi geçmiştir her birinde ne kadar umutla bekledim ama yok olmadı hele ilk zamanlar 5 ay oldu 8 ay oldu felan bi baktım artık yıllar geçiyo...bi yandanda alıaoyosun adet günleri yine geldi işte diyosun..kafadan atma olayları için tatile gittik hiç düşünmedim buraya girip bakıyodum bıraktım bakmayı aklıma gelmesin diye..sonra takvimin yüklemiştim onu sildim neler neler ama olmuyo..

Allah bağışlasın canım ne güzel nasip olmuş darısı bizlere inşallah..ama o kadar imkansız geliyo ki bazen çok umutsuzluğa kapılıyorum olmayacakmış gibi 2 yilda 25 adet dönemi geçmiştir her birinde ne kadar umutla bekledim ama yok olmadı hele ilk zamanlar 5 ay oldu 8 ay oldu felan bi baktım artık yıllar geçiyo...bi yandanda alıaoyosun adet günleri yine geldi işte diyosun..kafadan atma olayları için tatile gittik hiç düşünmedim buraya girip bakıyodum bıraktım bakmayı aklıma gelmesin diye..sonra takvimin yüklemiştim onu sildim neler neler ama olmuyo..

Canım o kadar iyi anlıyorum ki hissettiklerini.. Bende öyle şartlamıştım ki kendimi olmayacak diye.. çift çizgiyi görünce 2 teste inanmadım, kan testinde çıktı inanmadım taa ki doktora gidip kesesini görene kadar.. çünkü inansam sonucu olumsuz olsa üzülmekten çok korkuyordum belkide kendi kendimi frenledim..
Bizde eşimle çok tatile çıktık rahatlayalım gelelim,işte kaplıca iyi geliyomuş gidelim vs vs derken.. Doktorum demişti siz hayatta sıraya koyuyorsunuz sevgilim olsun-evlilik olsun-evim olsun-arabam olsun - şimdi sıra çocukta diye istiyorsunuz ama Allah zamanı gelince vericek, istediğini yap istersen tüp bebek yaptır ama Allah istemedikce nasip olmadıkca olmayacak demişti.. O zaman çok garibime gidip kızmıştım doktoruma.. Ama meğerse dedelerimiz vefat edicekmiş ve belkide ben üzüntüden bebeğimi kaybedicektim veya olumsuz etkilenicektim.. Yani gerçekten zamanı gelinceymiş onu çok iyi anladım.. sende kendini rahatlatmaya çalış diyeceğim ama yapılamadığını biliyorum.. İnşallah hayırlı vaktin yaklaşmıştır ve sende olumlu sonuçlar alıp sonrasında kucağına alırsın canım..

Canım o kadar iyi anlıyorum ki hissettiklerini.. Bende öyle şartlamıştım ki kendimi olmayacak diye.. çift çizgiyi görünce 2 teste inanmadım, kan testinde çıktı inanmadım taa ki doktora gidip kesesini görene kadar.. çünkü inansam sonucu olumsuz olsa üzülmekten çok korkuyordum belkide kendi kendimi frenledim..
Bizde eşimle çok tatile çıktık rahatlayalım gelelim,işte kaplıca iyi geliyomuş gidelim vs vs derken.. Doktorum demişti siz hayatta sıraya koyuyorsunuz sevgilim olsun-evlilik olsun-evim olsun-arabam olsun - şimdi sıra çocukta diye istiyorsunuz ama Allah zamanı gelince vericek, istediğini yap istersen tüp bebek yaptır ama Allah istemedikce nasip olmadıkca olmayacak demişti.. O zaman çok garibime gidip kızmıştım doktoruma.. Ama meğerse dedelerimiz vefat edicekmiş ve belkide ben üzüntüden bebeğimi kaybedicektim veya olumsuz etkilenicektim.. Yani gerçekten zamanı gelinceymiş onu çok iyi anladım.. sende kendini rahatlatmaya çalış diyeceğim ama yapılamadığını biliyorum.. İnşallah hayırlı vaktin yaklaşmıştır ve sende olumlu sonuçlar alıp sonrasında kucağına alırsın canım..
Ben ilk zamanlar yaptım gebelik testi o zamanlar olacak diye inandığım için o da toplasam 5 i zor bulur heralde..sonra baktım aylar geçiyo artık umutsuzlukla hiç yapmadım 1 yıldan fazladır yapmıyorum..diyorum nasılsa gelecek yine 28 günde bir olurum 33 e uzadigi oldu yie yapmadım :KK12: beklemek daha iyi onun negatifinu görmek istemiyorum..
Amin canım inşallah yakınlaşmıştır.doktor.bekleyin demiş ya ama ne zamana kadar bekleyelim tüp bebek yapsak bile nasip yoksa olmayacak biliyorum tamma da öyle beklemek mi gerekiyo:işsiz: yapmayım mı bi şey ? Ramazan sonrası tüp bebek dusunuyorum artık

Bazen diyorum çok mu zorluyoruz nasip te.varsa olacak ama insan dayanamıyo ki..sonuçta rabbim bu imkanlarıda bize nasip etmiş kimimiz belki ilaçla kimimiz aşılama kimimizde tüp bebekle nasip olacak....önce elimizden gelen çabayı gösteremmiz gerek miyo mu? Bu nasibi zorlamak olamaması lazım bilmiyorum kafam çok karışık

Evet kimi doktorlar öyle bekle bekle de ne zamana kadar..ben tüp bebek için bakınıyorum okuyorum ya bülent tıraş var o demiş ki 1 yıldır olmuyosa tüp bebek yapılır en fazla 1.5 yıl..
Tabi adamın işi bu ne kadar doğru bilemicem.. diğer tedavilerin hep zaman ve maddi kayıp görüyo..
Belki de doğru olanı diyor adam. Bilemiyorsun ki.. Doktor sana normal yolla gebe kalma şansın yüksek deyince ilk aşamada tüp bebek falan düşünmüyorsun. Yani ben öyle düşündüm ama belki de hiç zaman kaybetmemek lazım. Haklı

o da doğru canım ne bileyim insan olsun diye uğraşınca tüm yolları deneyem diyor :KK43: belki bi faydası olur diye düşündüm. Rabbim ol desin yeter ki hayırlısıyla bizde hamiş kalalım:dua:
Amin canım.. Bir çok kişiden duydum ama ayakları yukarı kaldırıp beklemeyi. Bazıları hamileliğini buna borçlu olduğunu bile söylüyor. Ama dedim ya benim ilk gebelikte hiç bir şey yapmadan oldu. Kısmet sen yine de dene. Tavsiyen için teşekkürler

sandim ki hemen yapınca olcak ilk zamanlar hayatımı yasicam istemiyom dedim baktım ilk denemede olmuyo uğraş dur sonra benden sonra evlenenler doğurmaya başlayınca stres oldum daha çok araştırmalara başladım hemen yok anam tık yok bende dedimki doguramicam ben şimdi uzun yıllar geçince herkes diyoki ee bi tane yap 2.yas geçiyo nasıl yapcan ben bi tane doğurayimda gerisi köşede dursun amcalar teyzeler çok meraklı bu konuda bütün sülale ben doğurunca rahatlicak
Valla kimsenin rahatlayacağı falan yok. Bence amcalar teyzeler laf arıyor. Çok meraklı bizim insanımız bu konuları kurcalamaya. İnsanın canını acıtacağını bile bile yani. Geçen çok samimi arkadaşım yeni doğum yapmış arıyor beni git tedavi ol doktor öneriyor falan. Yahu bir durun insan biraz empati yapar. Çocuk istediğimizi biliyorsunuz. Olmadığını da açık açık diyorum artık millet sussun diye.. Bu mahalle eş dost laflarına uyuz oluyorum:kızgın:

bi arkadaşım demişti adetin bitince 41 hurma al. her hurmaya meryem suresi oku ye ovulasyona kadar o 41 hurmayı ddi. 41 meryem suresi yapar belki şifa olur demişti. ama 2 hafta içinde okuyup ye demişti. geçen ay 10 tane falan okuyup yiyebildim anca. arapça bilmiyorsan da okunuşundan oku canım ben çok yavaş okuyorum diye netten okunuşunu buldum. onu okuyorum
Hurmayı bilmem de beni de yedi evli kadının eline verip alacağım bir şeyi evimin önüne gömüp üstünden geçmemi istediğler. Bağlıymışım ben bağım öyle çözülecekmiş:)))
Nasıl çemkirdiysem millete kimse daha bebek falan sormuyor bana:))

Merhaba kızlar,
Ahhh kuzummm Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Ne güzel bir haber. Paylaşımın için teşekkür ederiz. Lütfen bizler için dua et:dua:

Ne güzel.rabbim sağlıcakla kucağına da almayı nasip etsin ınsllh biz de bir gün böyle bir sürpriz yaşarız.
Ben de bu gun bir arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim evleneli bir ay olmustu simdi hamile kendimi çok kotu hissettim bazıları ne kadar şanslı biz de her ay doktor geziyoruz :KK34:
İnşallah o arkadaş benimkiler gibi sana akıl vermeye kalkmaz:))
Allah herkesin çocuğunu kendisine bağışlasın. Bize de sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah..
Ama insanların düşüncesizce davranışları beni yedi bitirdi...

Ben de bıraktım beş ay sonra kendimi yine burda buldum:)))
Allah bize birer bebek nasip etse de hepimiz bu sıkıntıdan kurtulsak

Back