Gebeliğe Hazırlık En az bir yıldır bebek için uğraşanlar buraya!!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhabalar hepinize. Allah inşallah en hayırlı zamanda nasip eder anneliği hepinize. Ben de sizler gibi 17 ay deneyip en sonunda hamile kalabildim ve oğlum doğdu sekizinci ayında oldu bile. Buraları çok okudum. Neler denedim. Ne duyduysam yaptım. Klomen çatlatma iğnesi sogan suyu incir havuc kuru hayıt suyu testere dişli aslanpençesi arı sütü bal polen ama olmadı. Bu kullandığım bitkisel şeylerin yanında spor ve sağlıklı beslenme. Hepsini yaptım arkadaşlar. Ama emin olun gebeliği engelleyen en önemli şey stres. Bu yaptıklarım benim hormonlarimi düzenledi yumurtlamami sağladı daha sağlıklı oldum ama kafamdan gebelik düşüncesini atamadigim için olmuyordu. En son rahim filmi çektirmeye karar verdim ve o ay rahimde yara olduğu için pek ilişki olmamıştı. Zaten yumurtlama günlerini de takip etmedim çünkü doktor bir fitil vermişti ve onu kullanırken ilişki yasaktı. Ama ben o fitile başlamadan önce olan bir birliktelikle ve rahim filmi sayesinde hamile kalmışım. Belki ufak tıkanıklıklar vardı onlar açıldı bilmiyorum. Çünkü çok ağrılı geçti benim rahim filmim. Ama bence en çok da o ay planlamadigimiz için tutmuş olabilir. Üzülmeyin olumlu düşünün. Uğraşıp da her ay adet görmek çok yıpratıcı sizi çok iyi anlıyorum ama benim gibi olumlu hikayeler size ümit versin. İnşallah darısı hepinizin basina..

Bilgisi olan yardımcı olabilirmi acaba geç döllenmede adet günü geçtikten sonra kaç gün sonra idrarda belli olur
Canım onu bilemezsin ki geç döllemenin ne zaman olduğunu bilemiyosun çünkü belki adetinin 25. Günü döllenme oldu belki 20 Gün e öyle oluncada uzar tabi üstüne 15 gün daha koyman gerekir idrarda çıksın diye..sen kan testi yaptırsana rahat edersin çok uzanmış ne olduğuna bi bakaraın doktor ona göre ilaç felan başlar bence bi git canım Doktora

aynen canım umut, bana da olur dedide kimbilir ne zaman olur yani biraz çabalamak lazım işte

Feray o ilaç prolaktinde veriliyo sadece benim bildiğimde o bana da verilmişti..sana nasıl başladı neye göre bi şey demedi mi bi daha gittiğinde sor

ben aşılama olmayı planlıyorum kuzu önümüzdeki ay bu ay olmazsa gebelik

Bende o aşamadayım artık..2 yılı geçti benimde ve sebepte yok hiç gebe kalmadım ilk dedim ki tüp bebek olsun ama sonra sırasıyla gitmeye karar verdim nasip bello aşılamayla olacak tüp bebek daha zor maddi ve manevi olarakda daha yıpratıcı aşılama olmazsa tüp bebeğe karar verecem m..sen hiç klomen kullandın mı peki

Bende yaptıracamda ramazana denk geliyo diye temmuza kalacam galiba..bat mayıs 2 3 4 felan eğer geç olursa adetim tam ramazanın ilk günlerine denk geliyo aşılama zamanı.. senin ne zaman?
aynıyız canım 4 mayıs bat görünüyor benimde, artık sabredemiyorum ramazana denk gelmesi kötü ama yaptıracağım galiba ramazan da olsa soracağım doktora bi sakıncası olur mu oruç tutmamın falan diye

Ne güzel.. Allah bize de nasip etsin inşallah
aynen canım umut, bana da olur dedide kimbilir ne zaman olur yani biraz çabalamak lazım işte
Çabalıyoruz güya:)) Dün doktora gittim. Nur topu gibi bir kistim varmış hayırlı olsun. Hem de portakal kadar O yüzden bu ay tedavi bebek falan yok bana.. Diyet spor var. Bir de ilaç verdi. Sersem gibiyim

aslan pençesi, civan perçemi çayları iç hemen yok ediyor kuzu inşallah olur canım benim

İnşallah bu ay
Bende sabredemiyorum artık bi an öncr olsun istiyorum bi taraftanda durup ramazanda tedaviye başlamakta istemiyorum canım aşılama günü orucun bozulur ki zaten ama sonrasında bi sorun olmaz heralde ilaç verirse onu içersin tabi inşallah o hiç gelmez adetimiz düşününce öyle garip geliyo ki o kadar çabalıyoruz uğraşıyoruz bi bakacağız hamileyiz ne kadar büyük bi mutluluk olur..bi anda olacak inşallah bu ay olur

Niye kist oluştu ki acaba tedavide de değildin demi sen..glukofen öyle yapıyo canım ya kimine baya ağır geliyo..bende diyetteyim

Bi düğmemiz olsa da basınca bebek düşüncesini kafamızdan atabilsek belki o zaman ererdik muradımıza :)
Süper fikir !
Niye kist oluştu ki acaba tedavide de değildin demi sen..glukofen öyle yapıyo canım ya kimine baya ağır geliyo..bende diyetteyim
Canım yumurta oluşmuş ama çatlamamış büyümüş durmuş nur topu gibi portakal olmuş kendiliğinden geçer dedi. Bu arada diyet yapmaktan da nefret ediyorum

Smile_s canım bir konuda glokofen kullandığını yazmışsın. Dün doktor bana da aynı ilacı verdi. Ne kadar zamandır ve ne şekilde kullanıyorsun? Bir faydasını gördün mü?
Evet canım pko lu oldugum ıcın verdi. Sabah aksam tok karnına içiyorum. Bir bucuk yıldır kullanıyorum. Regl im düzensizdi 50_ 60 gün fln onu 36 ya düşürdü. Ve toplamda 9 kilo verdim

Süper fikir !

Canım yumurta oluşmuş ama çatlamamış büyümüş durmuş nur topu gibi portakal olmuş kendiliğinden geçer dedi. Bu arada diyet yapmaktan da nefret ediyorum
Adet olurdan adetle atarsın canım, kendiliğinden gider muhtemelen. Benim de öyle olmuştu klomenden sonra

Evet canım pko lu oldugum ıcın verdi. Sabah aksam tok karnına içiyorum. Bir bucuk yıldır kullanıyorum. Regl im düzensizdi 50_ 60 gün fln onu 36 ya düşürdü. Ve toplamda 9 kilo verdim
Bana sabah aç karnına içmemi söyledi. Bugün başladım. Adet oluyorum düzenli ama kilo veremiyorum. Aylardır açım 4 kilo verebildim. Sinirlerim bozuldu dedim doktora. Şeytan bırak ne buluyorsan ye diyor dedim :) daha önce de bu ilacı yazacaktı ama vazgeçmişti. Bakalım inşallah işe yarar
Adet olurdan adetle atarsın canım, kendiliğinden gider muhtemelen. Benim de öyle olmuştu klomenden sonra
Aynen öyle dedi doktorum da. Klomen kullanmamıştım bu ay. En son beş ay önce kullanmıştım onda da çatlatma iğnesi oldum. Böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bakalım bu ay böyle boş geçecek önümüzdeki ay kist giderse tekrar klomen başlayacağız

Siz bu ay kendiniz günleri takip ederek denemeye devam edin, belki klomene hiç gerek kalmaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…