Gebeliğe Hazırlık En az bir yıldır bebek için uğraşanlar buraya!!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benimde bir yilim oldu :( ...
-Ozetle bu bir yil icerisinde rahim kalinligi sebebiyle kürtaj oldum polip varmis alindi.
-Sol tarafta hâlâ cikolata mi dermoit mi belli olmayan bir kistim var
-daha yeni rahim filmi cektirdim sol tüpüm tikali cikti acamadilar..
-esim sperm testi yaptirdi degerler kotu cikti

Ama Rabbim ol derse olur.. Ben elimden geleni sonuna kadar yapacagim. Dediginiz gibi psikolojik acidan oldukca yipratici. Maddi anlamda da oyle tavsiye uzerine ozel hastaneye gidiyorum son tahliller muayneler film derken 1000 tl harcadik... Allah kimsenin emeklerini bosa cikarmasin

Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zamandır bu sitenin takibindeyim,üye olmak bugüne kısmetmiş.
Bende kendimi, daha doğrusu yaşadıklarımı size kısaca özetliyim ve yalnız olmadığınızı benimde olduğumu bilmenizi istedim.
2017 nisan ayında şiddetli karın ağrısı ile hastaneye gittim rahim ağzında yara olduğunu ve bunu dondurmaları gerektiğini söylediler (daha önce doğum yapmadığım için dondurulma işlemi yapıldı,normalde yakılıyormuş buda rahimde yapışıklığa sebep olabiliyormuş). Nitekim donduruldu. Tam da çocuk yapalım artık dediğimiz ayda. 1 ay ilişki, 3 ay çocuk yasaklandı.Derken temmuz oldu ben ovülasyon testleri aldım takip ettim ama ihtimal vermiyordum korunmayı bıraktıgımız ilk ay hamile kalacağıma.Ağustos ayında tatile gittik ve hüsran burada başladı. Meğer hamileymişim bilmediğimiz yerlerde bilmediğimiz doktorlar hastaneler vs kabus gibiydi.Az az kanamam vardı düşük tehlikesi dediler progesteron verdiler yola cıkma dediler mecbur tatilimizi uzattık. Kanamam kesildi 10.gün oldu artık evimizde dönelim dedik yola cıktık. Dağın ortasında bir benzinlikte yaşadığım tam bir kabustu. Bacaklarımdan akmaya başladı. Apar topar oralarda bir hastane bulduk gittik.Kanamam durdu yola devam ettik. Bu arada yol üstünde başka bir hastaneye daha uğramak zorunda kaldık.Ve burda acımasızca yüzümüze söylenen gerçekle yüzleştik. Aslında bu bir DIŞ GEBELİKti. Öğrendiğimin şokuyla ama hala içimdeki umutla İstanbul'a geldik.Kendi doktoruma gittim.Onayladı.Ve tek doz Metotraksat ile gebeliğim sonlandı.Sonrasında 3 ay korun dedi. Adetlerim falanda düzene girdi. Taki Ocak ayına kadar Ocak adetim az geldi dr a gittim senin anlayabilceğin gibi söyliyim yumurtaların kaza yapmış bir sonraki adetinde az gelebilir cok gelebilir erken olur gec olur endişe etme dedi. Şubatta öyle oldu. Martta da 2 gün sürdü adetim.Normalde 4-5 gün olurum.Gelelim bu aya. Yine ovülasyon testi aldım.Takibiyle denedim.Adet olamama daha 11 gün var bakalım sonuç ne gösterecek.
Sevgiyle kalın..
Geçmiş olsun canım. Kısa zamanda toparlanmanı dilerim. Ben de dış gebelik geçirdim ve ne kadar zor olduğu biliyorum.

Bana da oluyor..
Bırakıyorum.. Aylarca hiç bir şey yapmadığımı biliyorum.. Sonra dönüp dolaşıp buralarda doktorda buluyorum kendimi..
Bir bebek sahibi olmak hepimizin arzusu. Ama olmaması da dünyanın sonu değil. Belki hiç olmayacak. Bilemeyiz ki.. Bilmemiz gereken kendi ruh ve beden sağlığımızın da çok çok önemli olduğu.. O yüzden kararına çok saygı duyuyorum. Zaman her şeyin ilacı. Üzülme sadece bu süreçte kendini topla. Kafanı ağrıttım sevgiler
Esatagfürullah kafa ağrıtmak olur mu
Regl oldum bu arada
Taksan da oluyo takmasan da
Kısmet
Takdiri ilahi bişey diyemem ki

İnşallah gelmez canım. Daha varmış bata rahat ol

Tabi ki tatlım batı yazarsan liste yapacağız.
4 mayıs bat kuzum normal yoldan olması biraz sıkıntı bizim inşallah bu ay olur olmazsa gelecek ay aşılama yolları görünür:dua::anne:

Benimde bir yilim oldu :KK43: ...
-Ozetle bu bir yil icerisinde rahim kalinligi sebebiyle kürtaj oldum polip varmis alindi.
-Sol tarafta hâlâ cikolata mi dermoit mi belli olmayan bir kistim var
-daha yeni rahim filmi cektirdim sol tüpüm tikali cikti acamadilar..
-esim sperm testi yaptirdi degerler kotu cikti

Ama Rabbim ol derse olur.. Ben elimden geleni sonuna kadar yapacagim. Dediginiz gibi psikolojik acidan oldukca yipratici. Maddi anlamda da oyle tavsiye uzerine ozel hastaneye gidiyorum son tahliller muayneler film derken 1000 tl harcadik... Allah kimsenin emeklerini bosa cikarmasin
Evet, bazen imkansız gibi görünen şeyler bir mucize oluyor ve sana gelebiliyor. Alnımızda anne olmak yazılı ise olacağız inşallah. Umarım tedavin iyi sonuç verir.
4 mayıs bat kuzum normal yoldan olması biraz sıkıntı bizim inşallah bu ay olur olmazsa gelecek ay aşılama yolları görünür:dua::anne:
Benim de normal yolla olmayacak belli ki.. Doktorlar olur demişti ama olmuyor aylar geçti. Bu ayda adetim resmi tatile denk geldi. Bugün doktora gideceğim bakalım inşallah bu ay bir tedavi uygular. Umut işte..

Canım ben de kırmızıları gördüm. Geçen hafta bir cenazemiz vardı o yüzden de giremedim siteye. Bugün doktora gideceğim. Gerçi adetin beşinci günü ilaçlara başlatıyordu normalde geç kalmış olacağım ama belki tedaviye başlar

Başınız sağ olsun...
Inşallah tedavinin sonu hayırla sonuçlanır
Ben de cuma günü rahim filmi çektircem :KK17:inşallah kötü bir sonuçla karsilasmayiz

Bilgisi olan yardımcı olabilirmi acaba geç döllenmede adet günü geçtikten sonra kaç gün sonra idrarda belli olur
Ben de bunun merakı içindeyim. Yaşayan biri vardır umarım cevap verebilecek.
Kızlar ben kendimden örnek vereyim. Beş gün geçmişti adetim. Kaset testte çıkmamıştı erken gebelik testinde çıkmıştı. Tabi bu kişiden kişiye değişiyor. Bana da o zaman geç döllenme demişlerdi.

Kızlar ben kendimden örnek vereyim. Beş gün geçmişti adetim. Kaset testte çıkmamıştı erken gebelik testinde çıkmıştı. Tabi bu kişiden kişiye değişiyor. Bana da o zaman geç döllenme demişlerdi.
Canim 12.gun bugün kaset teste çıkmıyo ama bu normalmi ben bu ay geç yumurtladim zaten ovulasyon testi adetten önce koyuydu ne zaman testte cikarki

Canim 12.gun bugün kaset teste çıkmıyo ama bu normalmi ben bu ay geç yumurtladim zaten ovulasyon testi adetten önce koyuydu ne zaman testte cikarki
Yumurtlama gününden sonra 10 gün geçtiyse eğer hassas testlerde çıkar diye düşünüyorum ama en kesin olan kan testi tabi ki

Ben bugün 29. Gündeyim. Kan testi yaptırdım. Sonuç negatif. İsyan etmek istemiyorum ama çok yoruldum. Çevremde o kadar çok hamile var ki. Bütün gün ne kadar kaçmak istesem de hep aynı konulara maruz kalıyorum. İnsanlar bana acıyormuş gibi geliyor. Çaresizliğin içinde kaldım resmen. Rabbim bir çıkış yolu versin hepimize...

Ben bugün 29. Gündeyim. Kan testi yaptırdım. Sonuç negatif. İsyan etmek istemiyorum ama çok yoruldum. Çevremde o kadar çok hamile var ki. Bütün gün ne kadar kaçmak istesem de hep aynı konulara maruz kalıyorum. İnsanlar bana acıyormuş gibi geliyor. Çaresizliğin içinde kaldım resmen. Rabbim bir çıkış yolu versin hepimize...
Amin canım inşallah...ama seni çok iyi anlıyorum bende bugün sinir patlamasi oldu ağlama krizi içim sıkıştı bazen dayanacak gücüm yok diyorum bazende allaha sığınıp gerisini umursamiyorum ama gecicek neler neler geçmedi buda geçer diyorum allah sabır versin hepimize inşallah en yakın zamanda güzel haberler alırız canim

Amin canım inşallah...ama seni çok iyi anlıyorum bende bugün sinir patlamasi oldu ağlama krizi içim sıkıştı bazen dayanacak gücüm yok diyorum bazende allaha sığınıp gerisini umursamiyorum ama gecicek neler neler geçmedi buda geçer diyorum allah sabır versin hepimize inşallah en yakın zamanda güzel haberler alırız canim
Amin canım inşallah Allah taşıyamayacağımız yük vermez hiç birimize inanıyorum. Rabbim kimseye yaşatmasın çok zor bi süreç . Kendime kızıyorum üzüldükçe. Başkasını kıskanmıyorum, herkes sağlıkla alsın evladını kucağına ama içi gidiyor işte insanın, kavuşup kavuşamayacağımızın belirsizliği buna sebep sanırım. Hele ki hamile olan arkadaşlarımdan bazıları, durumumu bile bile benden bebek hediyelikleri, kapı süsleri için yardım istiyor ya, o beni çok üzüyor. Onlara bişey diyemiyorum, kendi kendimi yiyorum...

Bu topigi görünce yalniz olmadigimi farkettim. Ben de 1.5 yildir o ikinci cizgiyi görmeyi hayal edenlerdenim. Ve hicbir sıkıntı olmamasina rağmen sabrediyorum. Tabi Allah baska dertler vermesin. Sorun olsa onunla ugrasmak daha bir zor. Sabır hepimizin imtihanı ne yapalm :işsiz: Aşılama boyutuna gelen var mi arkadaslar aranizda.

Ben yap
Bu topigi görünce yalniz olmadigimi farkettim. Ben de 1.5 yildir o ikinci cizgiyi görmeyi hayal edenlerdenim. Ve hicbir sıkıntı olmamasina rağmen sabrediyorum. Tabi Allah baska dertler vermesin. Sorun olsa onunla ugrasmak daha bir zor. Sabır hepimizin imtihanı ne yapalm :işsiz: Aşılama boyutuna gelen var mi arkadaslar aranizda.
Ben yaptırdım canım ama tamamen bi saçmalıkti tutma ihtimali çok zordu zaten bunu soledi doktor ilk denemede çok zor tutuyo dedi catlatma ignesi yaptı ertesi günü aşılama denedi yıllar sonra başka bi doktora gittim yanlış işlem dedi şuan için yaptırma daha erken çünkü senin için benim 5 yıldır olmuyo eşim sperm sayısı güzel benimde bütün tahlillerim temiz çıktı en son doktor rahim filmi dedi eğer tüp kapalıysa zaten olmaz dedim hep o endişeyle çektirdim allaha şükür ıkiside açık sonra baktım ben çok fazla stres yapıyorum gitmedim doktora akışına bıraktım çünkü öldüğümü farkettim bu ay stresten sanırım adetim gecikti 13 gün bugün gelmedi daha test yapıyorum ondada bişey yok o yüzden bence bekle sabret 1.5 sene için aşılama çok erken eğer başka biseyin yoksa sebepsiz yere olmuyorsa aşılama bu evrede yaptırma

Canım herkes farklı oluyor. Bir şey diyerek seni yanıltmak istemem. En sağlamı kan testi yaptır bence.
Amin canım inşallah Allah taşıyamayacağımız yük vermez hiç birimize inanıyorum. Rabbim kimseye yaşatmasın çok zor bi süreç . Kendime kızıyorum üzüldükçe. Başkasını kıskanmıyorum, herkes sağlıkla alsın evladını kucağına ama içi gidiyor işte insanın, kavuşup kavuşamayacağımızın belirsizliği buna sebep sanırım. Hele ki hamile olan arkadaşlarımdan bazıları, durumumu bile bile benden bebek hediyelikleri, kapı süsleri için yardım istiyor ya, o beni çok üzüyor. Onlara bişey diyemiyorum, kendi kendimi yiyorum...
Böyle şeyleri hepimiz yaşıyoruz. Belki biraz içinde olduğumuz durumdan biz alınganlık yapıyoruz. Belki çevremizdekiler anlamadan kırıyor. Hayırlısı ile gelir beklediğimiz güzel haberler inşallah.
Canım ben tedaviye ara vermeseydim kesin geçmiştim. Ama sinirlenip bıraktım. Abu ay kist olduğu için bir tedavi uygulanmayacak bana bu ay bebiş imkanı yok. Ondan sonraki ay bir ilaç tedavisi yapacağız oldu oldu olmadı tüp bebek yapacağım öyle karar aldım.

Smile_s Smile_s canım bir konuda glokofen kullandığını yazmışsın. Dün doktor bana da aynı ilacı verdi. Ne kadar zamandır ve ne şekilde kullanıyorsun? Bir faydasını gördün mü?

Back