Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Bende şu an 1 aylık bebeğimi emziriyorum,kızımı da 22 ay emzirmiştim.
Öncelikle çevredenizde bıdı bıdı edenleri asla takmayın. Banada gelip sütüm şöyle fışkırırdı,böyle boldu,birini emzirirken diğer mememden taşardı diyenler olmuştu kızımda. Tabi bende öyle taşan bir süt olmuyordu haliyle kendi kendimi yedim bir süre sütüm az bebek doymuyor diye. Yemedigim,içmediğim ıvır zıvır kalmamıştı o dönem,birde kilo aldım vereceğim yerde,iyice çöktüm ama yinede o gelmiyor dediğim süt yetti 22 ay bize.
Doktora götürdüğümde bir ayın sonunda az kg almıştı bebeğim,doktor 1 hafta lütfen işi gücü ,herşeyi kenara bırak yat bebeğinin yanına uyu onunla ne zaman isterse emzir,saate bakmadan,sütüm yok demeden sonra bakalim hala azsa kilo alımı mama veririz demişti. Ben 1 hafta uyguladım ve ayda 500 gr alan çocuk 1 haftada 250 gr almisti ve mama başlamadık. Ha öyle şişman bir bebek olmadı kızım ama persentil sınırları içerisinde kaldı hep anne sütüyle.
Şimdi oğlum 1 aylık oldu,henüz başbaşa kalamadık malum ablamız evde dolayısıyla yatıp dinlenemiyorum bebeği de kızıma yaptığım şekilde emziremiyorum ama okullar açılıyor pazartesi,ilk 3 gün uygulayacağım aynı yöntemi. Hem dinleneceğim hemde emzirme kampı yapmış olacağım.
Ha olmuyorsa da mama zehir değil ki emzirmek zaten daha kolay. Kim ister bebek her ağlayinca gece kalkıp biberon hazırlasın,mama hazırlasın,bebeğin uykusunu bölmeden içirsin,uyutsun vs tabiki emzirmek hem kolayı hemde masrafsız olanı,pratiği ama yoksa mama da alternatiftir. Gayet verilir bebek ac bırakılamayacağına göre.
İsterseniz ve yanlış anlamazsanız size de kendinize 3 gün verip benim uyguladığım yöntemi deneyin derim. Emzirdikçe ve dinlendikçe sütünüz artabilir.