Emzirsene

Boş verin o fuzulileri olsa emzirmez mi anne bebeğini. Laf olsun işte kim annesinden daha çok düşünebilir ki bebeği. Heee diyin geçin

Malesef ebesi doktoru da ayni
Doktora gidiyorum emzir diyor
Ebe emzir diyor
Yok sutum diyorum olsun emzir gelir mama verme diyor
Mama vermeyecegim, sut yok
Kuslar mi besleyecek bu cocugu
Cok yoruldum

Bugün de hep bir süt konuları var nedense :)
Bebeği memede 15-20 dakika tutsanız yeterli zaten. Süt hiç yok değildir ama doyacağı kadar olmayabilir. Ne alırsa kâr. Siz dinlemeyin kimseyi.
Daha sık emzirmeye çalışın yeter..
Kulaklarınızı tıkayın hehe deyip geçin..

9 gun once sezaryen ile dogum yaptim
Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
- Normal dogursaydin cabuk ayaklanacaktin iste.
Cocugu niye emzirmiyorsun memen mi bozulur
Goguslerime hayrat muamelesi yapmalarindan biktim bunaldim
Varda ben mi esirgiyorum bebegimden
Sinir stresten olanda geri kaciyor
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Bezi daha pratik baglayacakmisim
Usteleyecekmisim emermis o
Cevreyi gectim esimin o agzi kapanmiyor
Hergun kavgs gurultu evde
Iyi dedim cok biliyorsan al sen emzir sen bak madem denildigi kadar kolay
Cocugu memede iki saat esir tutmami bekliyorlar benden
Alisacakmis, varsa tutarsin
Yoksa neyi tutacaksin
Yok yahu yok, gelmiyor iste
Cok bunaldim kizlar
Bana da aynısı oldu onları dinleme mama ver yoksa sarılık olur açlıktan. Süt sağma makinesi al bi yandan süt sağ. Sağdıkça gelir. Çocuk kendine gelsin 40ı çıksın emzirmeye çalışırsınız. Benim ilk başlarda süt sağınca 5 cc geliyordu sağdıkça çoğaldı hem mama hem anne sütü veriyorum şimdi meme vermeye de çalışıyorum yavaş yavaş her sey bir anda olmuyor

Allah yardımcın olsun böyle zayıf olduğunu hissettikleri anda akbaba gibi üşüşüp kafayı yedirirler benim sütüme bozuk bile dediler manyak dolu etraf Allah sabır versin elinden geleni yapıyosan kimseyi dinleme canım Allah akıl fikir versin hepsine

Yarim saat gogsumde tutuyorum gelmedikce sinirlenip agliyor
Aciktigi icin mecbur mama veriyorum
Ama insanlar istiyor ki hic mama vermeyeyim sadece emsin
Yani isin kokayina kacsam tamam diyecegim
Mama verip doydu diyip kacmiyorum israrla memede veriyorum
Ama lanet agizlari kapanmiyor
Sağma makinası al canım. Ben öyle yapmıştım. İlk üç gun gelmedi. Emzirdikten sonra hemen sagiyordum. Yara göğüs uçlarıyla bir saat sagip 15-20 cc anca çıkarıyordum. Öyle öyle çoğaldı.

Ben iki doğumumu da normal yaptım. İkisinde de bir ayı buldu iyileşmem. Çünkü altta dikiş vardı. Dikiş açılırsa diye korkmaktan tuvaletimi yapamadım. Kabız oldum, ağrılardan depresyona girdim vb. Üstüne, kolay da zayıflayamadım, göbeğim kaldı falan. Yani normal doğum olayı hikâye kardeş. Ben hiçbir avantajını yaşamadım hatta bir de sancı çektim saatlerce!

Emzirme konusuna dikkat ettim, sütümün az olduğu ilk günlerde mama vermedim falan ama mama vermem gerekebilirdi de. Benim çocuklar zaten iri doğduğu için ilk hafta olan kilo kaybını çocuk doktorumuz çok önemsemedi. Ama daha farklı bir durum olsaydı mama verirdim de. Sağlık açısından faydasını gördüm mü bilmiyorum ama her ikisini de 2 yaşına kadar emzirdiğim hâlde ilk kızım kreşe başlayınca sürekli hasta olmuştu. İkincide bunu hiç yaşamadım. O yüzden emzirmenin sağlık açısından faydası konusunda çok bir şey söyleyemem. Belki var belki yok faydası!

Ben şuna inanıyorum: O çocuğa sevgi dolu bir ortamı sağlayacak olan kişi anne ve babadır. Anne böyle şeylerle moral olarak çökerse o ortamı çocuğa sağlayamaz. Özellikle suçluluk hissi ömür boyu yakasını bırakmayacağından çocuğuna karşı fazla tavizkâr olur. Bu da çocukta yanlış bir karakter oluşumuna sebep olacaktır.

Eşinizi sert bir dille uyarın. Son bir kez açık, net, kararlı ve sert bir dille ama bir kere uyarın. Daha sonra yine aynı şeyleri yapmaya devam ederse hiç karşılık vermeyin, duymazdan gelin ve bildiğinizi okuyun.

Mutlu olmanız dileğiyle.

Pes etmek ve umutsuzluk için çok erken.
Inanın, inanmanız bile sutun gelmesini etkileyecek. Ve evet o 3 5 damla bile yeterli olabiliyor kaldı ki mama desteği veriyorsunuz. Damla şeklinde varsa sütüm yok demeyin lütfen. Önce umutsuzlugunuzdan kurtulun, çevrenizdeki insanları boşverin. Sonra bir iki gün bebeğinizle ustunuz çıplak kalacak şekilde bir odada kalın. Dokunun, sarılın. Buna emzirme kampı denir, bir araştırın isterseniz.
Besin olarak elbette bol su, siyah üzüm, siyah incir bana çok yaramıştı.
Sakin olun. Geçecek.

Üzülme sütün varmış zamanla çoğalır.Doymuyorsa verirsin mama sütünün arttığına kanaat getirince bırakırsın.Arkadaşım böyle yaptı.

Şurda bebeğin doyma kriteri yazıyor bak http://www.lllturkiye.org/2011/07/anne-sutu-alan-bebeklerin-ilk-yl.html?m=1

Bi de o kadar şey yemişsin bence yaş incir de ye:)Ben bi yerde incirli kek yemiştim baya artmıştı

Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Yoksa neyi tutacaksin
Cok bunaldim kizlar
Eşim de böyle sevimsizdi. O varken kaynanaya gerek yoktu. İkinci çocukta yapmıyor şimdi konuştum açıkça. Açıkça konuşun, davranışlarının size neler hissettirdiğini anlatın.

Yoksa neyi tutacaksin
Cok bunaldim kizlar

Malesef ebesi doktoru da ayni
Doktora gidiyorum emzir diyor
Ebe emzir diyor
Yok sutum diyorum olsun emzir gelir mama verme diyor
Mama vermeyecegim, sut yok
Kuslar mi besleyecek bu cocugu
Cok yoruldum

Bir göğüs pompası alıp sütünüzün gerçekten de az geldiğini ispat edin isterseniz.

Ca
Sağma makinası al canım. Ben öyle yapmıştım. İlk üç gun gelmedi. Emzirdikten sonra hemen sagiyordum. Yara göğüs uçlarıyla bir saat sagip 15-20 cc anca çıkarıyordum. Öyle öyle çoğaldı.
Nim sagim yapiyorum elektrikli pompayla
Iki gogsumdende tek bir biberon 20 cc kadar cikiyor

Eşim de böyle sevimsizdi. O varken kaynanaya gerek yoktu. İkinci çocukta yapmıyor şimdi konuştum açıkça. Açıkça konuşun, davranışlarının size neler hissettirdiğini anlatın.
Doktor kontrolde cocugun bezini kontrol edip baagladi
Evde bana diyor sende pratik ol
Sinir herif

Sagim yapiyorum
Iki gogsumdenden o kucuk biberonlarla 20 cc kadar sut cikiyor

Diğer mesajlarınızı da okudum da doktor ve hemşire de aynı şeyi söylemiş. Konu uzmanı arkadaş da yukarıda aynı şeyi yazmış. Dolayısıyla eşinizin de aynı şeyi söylemesi dünyanın en normal şeyi. Eşiniz çocuğun tüm hayatını etkileyecek bir şeyi doktorlar hemşireler söylemesine rağmen yapmasaydı ne yaparsınız? Paralardınız eminim. Bence uzmanlara kulak verin. Belki de haklılardır, olamaz mı? Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi emzirdikten sonra sağın vs. Ama gidip herkesin dediğinin tersini söyleyen bir doktor bulursanız, onun dediğini yapın. Ama tüm doktorlar aynı şeyi söylüyorsa bir bildikleri vardır. Bebek çok kilo verirse müdahale ederler zaten.

İki gündür benzer konulara ısrarla aynı şeyi yazıyorum.
Mama verirken sana sanki çocuguna zehir veriyor gibi bakmaları varya insanı depresyona sokuyor.
Anne sütü olayı bi bizim ülkemizde bukadar abartılıyor.
Her anne bebeğine anne sütü vermek ister ama anne pskolojisi anne sütünden daha önemlidir.
Anne huzurlu olursa bebekte huzurlu olur sütte gelir.
Mamayı zehir vermekle aynı kefeye sokan insanları zır cahil olarak nitelendiriyorum.
Mamalar anne sütüne çok yakın üretilmektedir tabiki yüzde yüz anne sütüne benzemez ancak tü kaka dencek bişey asla değildir.
Kolaya kaçmak asla değildir zira emzirmek mama hazırlamaktan bin kat daha kolaydır.
Bana yapılan baskılar yüzünden hastanede emen çocuk eve gelince katiyen almadı morarana kadar ağladı.
Alışmasın dediler beklettiler bende mecbur bekledim.
Çocuğumun sarılığı arttı ,doktora gittik ki doktorum anne sütü üzerine ayrıca çalışmış bir doktor.beni öyle bir azarladı ki anlatamam.çocuğa emmiyosa neden mama vermedin bu çocuk tabiki sarılık olur dedi.bende dedim alışmasın anne sütü alsın istedim dedim , herkes anne sütü ile büyücek diye kuralmı var , sütü olmayan annelerin çocuğu ölsün mü ozaman dedi.nerden çıkarıyorlar bu takıntılı fikirleri sanki çok biliyor herkes doktor dedi.kısaca çekinmeden ver çocuguna.he anne sütü olsa tabiki daha iyi be kolay olur ama olmuyosa kimseye hesap vermek zorunda değilsin.gözlerinin içine soka soka ver mamayı.

Önce emzirecek sonra mama vereceksiniz, ben oğlumda doktor tavsiyesi ile bu siradan hic sasmadim bazi öğünler mamaya bile gerek kalmazdi, hem sütüm yetmezdi, hem oğlum düzgün emmezdi, memede kalan sütü de sağıyordum zor oluyordu ama oğluma 7 ay anne sütü verebildim, pes etmeyin sık sık emzirin, bol sıvı alin ve süt arttırıcı çaylardan için. Ekstra bir seyler yemenize gerek yok. Bol sıvı...

Back
X