Emzirmek iskence gibi geliyor yardim lutfen:(((

Ayazpoyraz3461

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2019
4
1
33
Merhaba sevgili anneler.. Yaklaşık bi ay önce sezeryan ile doğum yaptım ama göğüs uçlarım komple goguslerim devamlı ağrı hassasiyet içinde çok ağrılı :KK43:( emzirme saatim gelince işkence gibi geliyor ayrıca 2 günde bir sağ göğüste emzirme den sonra yanma oluyor ağlatacak kadar yanıyor iğne batıyor gibi sonra sağ elimin köşesine kadar gelio o yanma bileniniz varsa nolur yardım edin ...

Merhaba. Meme başı çatlağını maalesef bir çok anne yaşıyor. İlk 6 ay ben de çok şiddetli yaşadım. Emzirirken ilk bir dakika kadar acıdan ağlardım.

Yanma, batma, sızlama olduğunda doktor, süt kanalların dar olabilir, enfeksiyon değil, zamanla azalır demişti. Sıcaklık, kızarıklık veya meme başında şişlik olursa enfeksiyon oluşmuş demektir. Enfeksiyon durumunda göğsün boşaldığına emin olana kadar bebeği emzirin, boşalmazsa sağın atın sütü.

Emzirdikten sonra bir süre kuruması için açık bırakın. Ardından zeytinyağı sürün, göğüs kalkanı takın. Emzirirken meme başını kahverengi halkanın dışından tutup büzdürün öyle verin bebeğin ağzına. Memeyi ne kadar çok ağzına alırsa o kadar az acır ve hızla iyileşir çatlaklarınız.

Merhaba. Meme başı çatlağını maalesef bir çok anne yaşıyor. İlk 6 ay ben de çok şiddetli yaşadım. Emzirirken ilk bir dakika kadar acıdan ağlardım.

Yanma, batma, sızlama olduğunda doktor, süt kanalların dar olabilir, enfeksiyon değil, zamanla azalır demişti. Sıcaklık, kızarıklık veya meme başında şişlik olursa enfeksiyon oluşmuş demektir. Enfeksiyon durumunda göğsün boşaldığına emin olana kadar bebeği emzirin, boşalmazsa sağın atın sütü.

Emzirdikten sonra bir süre kuruması için açık bırakın. Ardından zeytinyağı sürün, göğüs kalkanı takın. Emzirirken meme başını kahverengi halkanın dışından tutup büzdürün öyle verin bebeğin ağzına. Memeyi ne kadar çok ağzına alırsa o kadar az acır ve hızla iyileşir çatlaklarınız.
Peki çok teşekkür ederim allah razı olsun fakat bişey sormam gerekiyor ben göğüs pedi kullanıyorum obur turlusu olmuyor göğüs uçlarım kıyafetime nüfus ettikçe canım daha çok acıyor dogrumu bu şekilde ped le kapamak

Peki çok teşekkür ederim allah razı olsun fakat bişey sormam gerekiyor ben göğüs pedi kullanıyorum obur turlusu olmuyor göğüs uçlarım kıyafetime nüfus ettikçe canım daha çok acıyor dogrumu bu şekilde ped le kapamak
Yüzde yüz pamuk bir pedse sorun yok. Ama nemlenmesine izin vermeden değiştirmeniz gerek. Çünkü nemli ve karanlık ortam mantara sebep olur. Hatta belki yaşadığınız acı bile mantardan kaynaklanıyor olabilir. Göğüs kalkanı deneyebilirsiniz, kase gibi içi boş ve delikli bir ürün, meme başı tamamen boşta kalıyor takınca. Ben avent marka kullandım. Gümüş kalkanlar var bir de, onu da bir araştırın derim.

benimde ilk dogum yaptigimda inanilmaz derecede agriyor aciyor ve surekli yara oluyodu ilk oldugundanmis kremler fayda etmedi doktor silikon gogus ucu al eczaneden kullan dedi. Allah razi olsun ilk aylar baya kullandim yara aci hissim azaldi ve gitti artk normal emzirmeye basladim tabi herkese oneririm ozelliklede ilk dogum yapan mutlaka yanina silikon gogus ucundan alsin 😊

ah Benim ikinci Ama bil çocuğumu çok emziremedim herhalde ondan emzirme olarak ilk tecrübem diyebiliriz ama felaket bi yanma doktora gittim ultrason çektirdim hiç bişeyde yik yani anlamadım :KK43:

Ben de 7 ay önce sezeryan ile doğum yaptım. Aynı şeyleri yaşadım. Emzirmek adeta işkence idi. Canımı çok yakıyordu. Krem, zeytinyağı, kantron yağı hepsini denedim fayda göremedim.
Silikon ucu ile emzirmeyi denedim o bağı hissedemedim bebeğim de ememedi.
Yenidoğan hemşiresi krem sürüp göğüs silikonu takmamı önerdi. sürekli nemli tuttuğu için çatlağım olmadı ama her emzirme öncesi güzelce temizlemen gerekti. 2 haftada çatlaklarım düzeldi daha sonra kullanmadım krem ve silikon göğüs ucunu.
Emzirmemezlik aman yapma. Ben yaptım bu sefer de mastit yani göğüs iltihabı oldum çok zor ve acılı bir süreç oldu benim için.

X