Emzirmede meme ucu hassasiyetine ve yaralarına çare arıyorum

slyvia242

Mommy
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2021
744
752
35
Merhaba hanımlar,

Başlıkta da belirttiğim gibi emzirmeden kaynaklı göğüs uçlarım yara oldu ve aşırı derecede hassaslaştılar. Göğüs ucu kremi (lansinoh), gümüş kapaklar, silikon meme ucu, karbonatlı suyla temizlik gibi yolları denedim ancak düzelmiyor :KK43: çok acılı oluyor her emzirme. Alternatif yollar varsa bildiğiniz allah rızası için yardımlarınızı rica ediyorum.

Merhaba hanımlar,

Başlıkta da belirttiğim gibi emzirmeden kaynaklı göğüs uçlarım yara oldu ve aşırı derecede hassaslaştılar. Göğüs ucu kremi (lansinoh), gümüş kapaklar, silikon meme ucu, karbonatlı suyla temizlik gibi yolları denedim ancak düzelmiyor :KK43: çok acılı oluyor her emzirme. Alternatif yollar varsa bildiğiniz allah rızası için yardımlarınızı rica ediyorum.
Ayva çekirdeğini bicakla cizin ve suya koyun ve jel kıvamını alınca bebegi emzirdikten sonra sürün bana en fayda eden bu yontem oldu.

Nuts krem çok iyi gelmişti ayrıca canim ilk gebelikse belki bilgin yok diye söylüyorum göğsün kahverengi olan kısmını bebegin tam olarak ağzına almasını sağlarsan sık sık yaralarla uğraşmazsın ilk bebeğinde çok çekmiştim ağlıyordum artık ikinci bebeğinde çok sürmeden bu bilgi sayesinde çabucak atlattim

Merhaba hanımlar,

Madacassol deneyin

Nuts krem çok iyi gelmişti ayrıca canim ilk gebelikse belki bilgin yok diye söylüyorum göğsün kahverengi olan kısmını bebegin tam olarak ağzına almasını sağlarsan sık sık yaralarla uğraşmazsın ilk bebeğinde çok çekmiştim ağlıyordum artık ikinci bebeğinde çok sürmeden bu bilgi sayesinde çabucak atlattim
İlk bebeğim komple alıyor aslında ağzına yine de aşırı derecede hassas kumaş bile değse acıyor dişlerimi sıkıyorum emzirirken :KK43:

Kaç dk emziriyorsun? Ne kadar emmesi gerekiyor süre olarak? Kendi bırakana kadar veriyorum ama acaba yanlışlık orada mı

Merhaba hanımlar,

Sarı kantaron yagı sürdüm benimki bebegim ısırdıgı için yarık yarık olmuştu çok kötüydü kanıyordu kantoron yagı toparladı

Bebek memenin ucunun tamamını kahverengi bölge dahil ağzına alacak
Ağzının yanıyla emmeyecek
Ben de herşeyi deneyip en son meme ucum kopmak üzereyken ayva çekirdeğiyle şifa bulanlardanım
Dört çorba kaşığı suya 6-7 ayva çekirdeği koyup jel kıvamına gelince sürekli sürdüm, hiç kuru bırakmadım
Mümkünse göğüsleriniz açık durun evde hava alsın

Kesinlikle ayva çekirdeği. Sürekli nemli tutman lazim ben gümüş kapak almamıştım ama silikon olanı bile çok iyi geldi onu çoğunlukla kullan. Ben aynı zamanda hindistan cevizi yağıda kullanmıştım oda toparliyo

Kaç dk emziriyorsun? Ne kadar emmesi gerekiyor süre olarak? Kendi bırakana kadar veriyorum ama acaba yanlışlık orada mı
Tabi kendi bırakana kadar emsin canim bebeğe kilo yapan sütün yağlı kısmı zaten ilk 5 dk dan sonra falan geliyor sadece dikkat et bebeğine yutkunma seslerine süt gidiyormu ağzına yoksa boş yere mi emme refleksi yapıyor gözlemle ayrıca çenesinin göğsüne değdigine emin ol tam kavrarsa bu kadar acı duymazsın tahin varya onun üstüne çıkan yagini sur INSEALLAH GECICEK tez zamanda Rabbim bagislasin canim

İlk bebeğim komple alıyor aslında ağzına yine de aşırı derecede hassas kumaş bile değse acıyor dişlerimi sıkıyorum emzirirken :KK43:
Daima birşeyler sür uçlarına kuru kalıp tisortune falan yapismasin çünkü yaranın sürekli açık kalmasına sebep olucak ihmal etme her emzirme sonrasi krem yağ vs.sur

Tabi kendi bırakana kadar emsin canim bebeğe kilo yapan sütün yağlı kısmı zaten ilk 5 dk dan sonra falan geliyor sadece dikkat et bebeğine yutkunma seslerine süt gidiyormu ağzına yoksa boş yere mi emme refleksi yapıyor gözlemle ayrıca çenesinin göğsüne değdigine emin ol tam kavrarsa bu kadar acı duymazsın tahin varya onun üstüne çıkan yagini sur INSEALLAH GECICEK tez zamanda Rabbim bagislasin canim
Sağolun 🙏 kumaş değse acıyor cidden. Ayva bulamadım bir türlü bulursam hemen deneyeceğim

Canım bende aynı seyleri yasadım öncelikle gecıcek bunu bil, sakın acıyo diye vazgeçme cunku acıya acıya en son o deri kalınlasıp artık acımıyor . O arada ben şöle yaptım öncelikle lansinoh kremi sureklı sur ihmal etme gumus kapak kullandım sonra sütüm artıp akmaya baslayınca philips avent kalkana geçtim o baya iyi geldi sütyenın içine takıyorsun meme ucu hıc birşeye değmiyor ben hala kullanıyorum acım geçti ama sütün akıp kıyafete bulasmasını önlüyor

Lansinoh krem gögüs ucu yarasina bire bir. Meme ucuna sür yikamana gerek yok bebek icin o krem kessinlikle tehlikeli degil

Merhaba hala sıkıntı yaşıyor musun bilmiyorum umarım geçmiştir. Benim sağ meme ucu yara olmuştu ağlayarak emzirmistim 😥. Lansinoh sürüp avent göğüs kalkanı kullanmıştım herkese tavsiye ediyorum ilk başlarda meme uçları hassas oluyor göğüs kalkanı sayesinde hava alıyor kurumuyor çabuk iyileşiyor ben epey kullandım. Tahin yağı ayva çekirdek jeli meme ucu kremleri tek başına işe yaramamıştı. Dişleri çıkınca da ısırırsa diye korkmuştum ama ısırmadı sadece ilk ay çok zorlanmıştım.

Merhaba hala sıkıntı yaşıyor musun bilmiyorum umarım geçmiştir. Benim sağ meme ucu yara olmuştu ağlayarak emzirmistim 😥. Lansinoh sürüp avent göğüs kalkanı kullanmıştım herkese tavsiye ediyorum ilk başlarda meme uçları hassas oluyor göğüs kalkanı sayesinde hava alıyor kurumuyor çabuk iyileşiyor ben epey kullandım. Tahin yağı ayva çekirdek jeli meme ucu kremleri tek başına işe yaramamıştı. Dişleri çıkınca da ısırırsa diye korkmuştum ama ısırmadı sadece ilk ay çok zorlanmıştım.
Katılıyorum en cok avent kalkandan fayda gördüm bende , herkese tavsiye ediyorum . Halada kullanıyorum hıc bırakmadım

X