• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirme ve antidepresan

environmentaleng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2015
2.022
1.077
133
42
merhaba arkadaslar 11 aylık bebeğim var ve depresyondayım psikiyatriye gittim prozac 20 mg başladı emzirirken bu ilacı kullanan var mı çok üzülüyorum stres yapıyorum bebeğime zarar vereceğim diye ama kullanmazsam daha kötü oluyorum

Takıntılı kayinvalideniz yüzünden mi? Doğumdan sonra bende tansiyon ilacı kullandim. Doktor içeriği ve miktarını öğrendikten sonra süt verme demişti. Çocuk doktoruna sorun.
evet kv sorunum var kendisi hasta ve onun hastalıgı hepimizi perişan ediyor.. onun dısında baska şeyler ve yorgunluk biraraya geldi

prozac güçlü bi antidepresan. bence çocuk doktoruna da sorun.ben mesela zedprex kullanmadım emzirdiğim için. bir kaç ay bekleseniz daha iyi. çünkü süte geçiyor. sizdeki etkiler çocuk da da görülür,yan etkisi hiçbir şey olmasa bile.

Size şimdi burda binbir türlü cevap gelecek. "Bunu bırak, şunu kullan diyeninden tut, hemen bırak o ilacı, bebem var diye şükret depresyondan çık" diyenine kadar bir sürü bilinçsiz yorum alacaksınız.

Bakın, bu tür sorular uzmanına sorulur. Kendi doktorunuzun yanısıra bebeğin doktoruna da danışabilirsiniz mesela. Burada bilgisi olmayıp fikri olan tonla insan kafanızı karıştırıp sizi daha çok bunaltacaktır, tam bir bilgi kirliliği yani. Kimseye uymayıp doktorlarınızı dinlemenizi tavsiye ederim yine. Geçmiş olsun, depresyon hafife alınacak bir şey değil.

depresyonlu değilde epilepsi olan bir anne olsan doktora danışıp lamictal içecektin o da aynı hesap gibi. inşallah doğurunca bende bunalıma girmem gerek kalmaz.depresif uçlu bipolar hastasıyım çünkü.

Size şimdi burda binbir türlü cevap gelecek. "Bunu bırak, şunu kullan diyeninden tut, hemen bırak o ilacı, bebem var diye şükret depresyondan çık" diyenine kadar bir sürü bilinçsiz yorum alacaksınız.

Bakın, bu tür sorular uzmanına sorulur. Kendi doktorunuzun yanısıra bebeğin doktoruna da danışabilirsiniz mesela. Burada bilgisi olmayıp fikri olan tonla insan kafanızı karıştırıp sizi daha çok bunaltacaktır, tam bir bilgi kirliliği yani. Kimseye uymayıp doktorlarınızı dinlemenizi tavsiye ederim yine. Geçmiş olsun, depresyon hafife alınacak bir şey değil.
çocuk dr una sordum tam kanıtlanmış etki yok takip et dedi

bence bebeği emzirmenin. ben o ilacı kullanırken pankreatit oldum. ciğerlerim iflasın eşiğine geldi. kendi psikiyatrime sordum bundan mı diye hayır asla olmaz dedi. neyse efendim herşeyim incelendi bütün iç organlarım hepsi temizdi ama değerlerim hala berbattı. ilacı bırak deneyelim dediler. ilacı bıraktığım gibi değerlerim düzeldi.
yanlış ilaç yanlış dr adamı öldürür. bence emzirmeyin kendi değerlerinizi de kontrol ettirin. ha ben yanında 2.5 mglık başka ilaçta alıyordum hepsini kestik.

ben bunu konu sahibine yadım sizde okuyun. 2 psikiyatrda değerlerime rağmen ilaçlarına güveniyorlardı düşünün.

bence bebeği emzirmenin. ben o ilacı kullanırken pankreatit oldum. ciğerlerim iflasın eşiğine geldi. kendi psikiyatrime sordum bundan mı diye hayır asla olmaz dedi. neyse efendim herşeyim incelendi bütün iç organlarım hepsi temizdi ama değerlerim hala berbattı. ilacı bırak deneyelim dediler. ilacı bıraktığım gibi değerlerim düzeldi.
yanlış ilaç yanlış dr adamı öldürür. bence emzirmeyin kendi değerlerinizi de kontrol ettirin. ha ben yanında 2.5 mglık başka ilaçta alıyordum hepsini kestik.

ben bunu konu sahibine yadım sizde okuyun. 2 psikiyatrda değerlerime rağmen ilaçlarına güveniyorlardı düşünün.

Herkesin vücudu başka, hastalıkları başka, organları başka. Bu öyle 2+2=4 denilecek bir mevzu değil. "Bana oldu, sana da olacak" gibi şeyleri bu kadar kolay söyleyemezsiniz. Bu kadın doktorlarını dinlemesin de burada hariçten gazel okuyan onca insanı mı dinlesin Allah aşkına? Örneğin siz hangi bilginizle kadına emzirmeyi bırakmasını söylüyorsunuz ki... konu sahibinin bünyesini bilen, ilacını yazan doktoru siz misiniz? Misâl. Doktoruna güvenmiyorsa başka doktora gider, isterse 10 doktora danışır, hiç sorun değil. Ama buraya danışınca alacağı cevaplar böyle yanıltıcı olacak.

geçmiş olsun ben bu ilacı dogumdan önce de 10 yıl kullandım yani bana etkisi yoktu hastalık yapacak şekilde sadece bebeğime gecen eser miktardan dolayı stres yaptım kullanan oldu mu diye konuyu actım

Herkesin vücudu başka, hastalıkları başka, organları başka. Bu öyle 2+2=4 denilecek bir mevzu değil. "Bana oldu, sana da olacak" gibi şeyleri bu kadar kolay söyleyemezsiniz. Bu kadın doktorlarını dinlemesin de burada hariçten gazel okuyan onca insanı mı dinlesin Allah aşkına? Örneğin siz hangi bilginizle kadına emzirmeyi bırakmasını söylüyorsunuz ki... konu sahibinin bünyesini bilen, ilacını yazan doktoru siz misiniz? Misâl. Doktoruna güvenmiyorsa başka doktora gider, isterse 10 doktora danışır, hiç sorun değil. Ama buraya danışınca alacağı cevaplar böyle yanıltıcı olacak.

ben neye dayanarak emzirmeyin dedim söyleyim mi??
vicdanıma. Allah muhafaza yarın öbürgün bir hastalık çıksa?? Allah korusun bugün çıksa.
ama 11 aylık bebeği emzirmemeyle bir sorun olmayacaktır.
bana dr aynen şöyle dedi. bazı dr adam öldürür o derece!
ben asla evladımı riske atmazdım.
çünkü bu diş gibi baş ağrısı gibi bir günde sonuç verebilecek bir tedavi değil maalesef. aynılarını yaşadığım için bilebiliyorum.

test yaptırmaya ihtiyac duymadım cünkü yan etki hiç yasamadım

bence siz yaptırın. benim yan etki geçtikten sonra çıktı ortaya. doktora dedim ki neden fonksiyon testi yapmadan veriyorsunuz.
yapsam bu testi bana paracıl doktor derler! cevaba bakın.
tabi inş bir etkisi yoktur ama ben bu ilaç yüzünden ciddi zor günler geçirdim. sizi panikletmemek adına daha yazmıcam ama siz bebeğiniz için kendinize iyi bakın.
ve o depresyon denen illetten çıkabilecek güçte olduğunuza inanın. biz onu yeneriz.

Ne denir bilemedim.
Sizin iyi olmanız lazım ki bebeğinizde iyi olsun ama ilaçta ağır etkili bir ilac ve ne kadar kullnacağınız belli değil. Hani 1 haftalık bir süreç olsa idare edilir,içersiniz 2 saat emzirmezsiniz,sütünüzü sağarsınız sonra emzirirsiniz gibi gibi ama bu durumda uzun süre kullanacaksınız,simdi baktım google'dan süte geciyormuş bu ilaç oda sıkıntı.
Bilemedim ne denir ama içiniz rahat etmiyorsa formül mama ile devam edebilirsiniz. Başka bir formül bulamadım. Kullanmamak ta bir çözüm değil çünkü tedavi gerektiren bir durum. Sizinde iyi sağlıklı olmanız gerekli bebeginize faydalı olabilmek adına.
Geçmiş olsun

Back