emzirme ve anne sutu konusunda yardim lutfenn

lokumn

umutla melegini bekliyor....
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2013
413
24
118
merhaba kizlar.3 bucuk aylik bir bebegim var.dogumdan sonra sag gogsumun ucu yara oldu.cok siddetli agrilar nedeniyle emziremedim ama sutumu sagip verdim.tabiki sagma makinesi bebegin emdigi kadar etkili olmadigi icin sag gogsumde sut azaldi.sol gogsum cok iyi hicbir sorun yok.son birkac gundur sag gogsumde yok denecek kadar az sut var.bu gibi bir durum yasayan var mi aranizda?tekrar eski haline dondurmek icin neler yapabilirim cok uzuluyorum bu duruma : (

Emzirirken ilk sağ gogsunuzu verseniz onda daha fazla tutsaniz bebeginizi hani emdikce süt artar ya. Mesela benim sol göğsümde hep daha az süt olur 20 aydır durum böyle ama pes etmiyorum tamamen kesilmesine izin vermedim. Ben de ilk aylar sağmak zorunda kalmıştım. Allah kolaylık versin.

tesekkur ederim.gogsumdeki sut bittikten sonra da emzirmeye devan ediyorum ki sut damarlari acilsin uretimi artsin die.bir damla sut bile cok degerli benim icin.allah yardimcimiz olsun..

Bebegine emzir göğsünü sagma.. sagmak sütü azaltiyor bebegin emmesine göre. Eger yara ya da aci varsa göğüs ucunda sogani ortadan ikiye böl ve göğüs ucuna masaj yap.

gogsumun yarasi gecti canim.en kotu zamaninda sagmistim.biraz iyilesince emzirdim hep.ama sut diger goguse gore azdi.emzirmeme ragmen iyice azaldi.insallah duzelir cok uzuluyorum..

lokumn lokumn
emzirme pozisyonun yanlıştır. normalde doğru şekilde emzirirsen yara olmaması gerekiyormuş, pozisyonunu düzeltmezsen ne sürersen sür yara olur. internetten doğru emzirme pozisyonu diye aratırsan faydalı bilgilere ulaşabilirsin.
facebook ta emziren anneler grubu var ona da katılırsan çok yardımcı oluyorlar

Back