Çocuk Hastalıkları emzirme süresi ve sıklığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Serencam83

ÖMRÜMÜN SERENCAMI
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2007
2.174
1.026
698
41
kızlar belki doğum hikayemi okumuşsunuzdur benim bebişim küçük doğdu 2070 gr burda bazı arkadaşlar 1 saat falan emzirdiklerini yazmışlar bizimki en fazla 10 dk emiyor hele son 2 gündür 5 dk emip uyuya kalıyor bende her gözünü açtığındA vermeye çalışıyorum uzun emziren anneler bebişler seri biir şekildemi emiyor biz böyle giderse toparlanamayacağız şuan 3700 gramız görenler kaç günlük diye soruyor çok moralim bozuluyor birde yetmezmiş gibi reflümüz çıktı çocuk yediğini çıkarıyor çok rahatsız oluyor emmek istemiyor /COLOR]l

benm oğlan da en fazla 15-20dakika emiyor bazen okadar bile sürmüyor son 5dakikada uyukladığı için yavaş çekiyor bizmki de erken doğdu 2546gr dı 2ayın sonunda 5800gr olmuştu bakalım cmrtsi kontrol ve aşı var 3.ayımız doluo bu ay pek kilo almadı gibi gelio görcez
sütün yetmio mu acaba doktor ne dio belki mama takviyesi gerekir

sütüm çok şükür var hatta emzirirken hertarafımız süt oluyor ama gelgörki bizim oğlan hepsini çekmiyor son 2 gündür 5 dk emip uyuyaklıyor birde son 2-3 gündür çok uyuyor hep uykulu çocuk ateşi falan yok ama bilmiyorum neden böyle oldu

terkencim 15 dakika emmesi yeterli ama nasıl emziriyorsun.sütün ilk kısmı su gibidir arka kısmı çokça yağlıdır..yani iki gögsünüde emerse ilk sütü alacagından yağlı kısmı alamaz bu da bol sulu çorba içmeye benzer yani tek gögsünü ver yağlı kısmı iyice alsın...

ben anlamadim merancim yaaa.....
diyelim ki ilk kismi emdi cocuk ........sadece,arka kismi yagliysa bir dahaki emzirmede yagli kisim ne oluyor peki..o zamanda ilk kisimin yagli olmasi gerekmez mi mantiken...

benimkide 1 aylık bu aralar benim bebişimde bazen 5 bazen 10 dk emiyor.çok açmış gibi saldırıyo.5 dk da bitiyo.doyuyodur heralde yoksa ağlardı die düşünüyom ama 15 20 dk emse rahatlıcam.

arkadaslar ben de bebeğimin doymadığını düşünüyorum sütümün olup olmadığını bilmiyorum sürekli ağlıyor
kafayı yicem şimdi de mama verdim vicdan azabı duyuyorum mama verince kendimi yetersiz hissediyorum psikolojim bozuldu moralim sıfırrr...........

sürekli ağlıyorsa belki de sancısı vardır..bizimkide en fazla 10-15 dak ama genelde 5 dakkada emip uyuyor sonra gazdan hemen uyanıyor. 40 günü geçti. ben de doymuyo mu acaba diyodum ağlarken ama baktım çocuk gaz çıkarmaya çalışıyor kakasını yaparken çok zorlanıyor..açlıktan olmadığını anladım. en son dün rezene verdim bikaç damla gece rahat geçti..bize ıhlamur verirlermş bebekken bi anormalliğimiz yok..şimdi ki bu hiçbişey vermeyin diyenleri anlamıyorum ben..damlalara para verceğimize doğal yöntemler her zaman geçerli bence. sütün rengi beyazsa yeterliymiş griyse değilmiş diye duymuştum ben..

Merhaba Kızlar,

Bizimde yarı 40'ımız çıkıyor. Ağlama sorunu bizde de var, özellikle akşamları. Hep memede olmak istiyor. Gündüz ise hiç uyumuyor. İlk ay kontrolünde dr'a anlattığımda sütün yetmiyor olabilir demişti ve aldığı kiloyu az bulmuştu. Şimdi yarın yine tartılmaya gideceğiz, bakalım ne olacak. Sorunlar aynen devam ediyor. :1no2:

Sizleri de haberdar ederim.

Allaha çok şükür sütüm var ama bizimki 5 dk hızlı hızlı emip uyuyor yerine yatırıncafda uyanıyor bir daha veriyorum kafayı yiycem ama doymasa her bezi çişli olmaz günde 3-4 kere kakada yapıyoruz bizimki uykudan göz açamadığı için ememiyor herhalde birde gündüzleri gece sanıyor sanırım çünkü gece uzun emiyor

benimde sütüm yetmiyor denemediğim yöntem kalmadı çocuk doymuyor ve sürekli ağlıyor emdikten sonra bir miktar mama takviyesi yapıyorum mecburen ozaman birazcık rahatlıyor, napçamı bilmiyorum

canım 5 dk. emmesi yeterli sen merak etme.daha çok küçük ee yoruluyor haliyle.bi saat emenlerde sürekli emmiyorlar zaten dinlene dinlene emiyolardır yoksa bebek bi saat boyunca sürekli nasıl emsin.hem çiş ve kakada baya yapıyosa hiç sorun yok.ki zaten doktorlar ilk 5 dk.da bebeklerin alacakları sütün %90 ını aldıklarını söylüyor.ama şuna dikkat et bi göğsünü verdikten sonra diğer emzirmede yine o göğsünle başla bikaç dakka emzir sonra diğer göğüse geç.çünkü o göğsünde kalan süt daha yağlı ve yoğundur.

arkadaşlar bende yeni doğum yaptım bir hafta oldu ilk zamanlar benimde sütüm gelmemişti ve geceleri yatarken bir defa mama veriyorum şimdi sütüm biraz çoğaldı gibi hergün rezene cayı içiyorum 2 fincan bu bebeğin gazınıda önlüyomuş birde boza içiyorun günde bir iki fincan gerçekten sütü arttırıyor vede bol yeşillik yiyorum inek misali ne kadar ot o kadar süt...

merhaba.ben sağlık ocağında pnömokokları yapıyorlar artık diye duydum. bununla ilgili bilgisi olan var mı?bir de gaz problemini çözeniniz var mı acaba çok merak ediyorum?teşekkürler

evet yapıyorlar.biz az önce yaptırdık.sanırım hazirandan sonra doğanlara yapıyorlarmış.ayrıca bu aşı şimdilik pilot bölgelerde yapılıyormıuş ben denizli de yaptırdım

canım emme süresi bebekten bebeğe değişir.doyup doymadığı kilosundan belli olur ama senin ki doğduğunda zaten çok ufakmış birden fazla kilo almasını bekleme hem reflüsüde varmış çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…