• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Emzirme olayından çok çektim yardım bekliyorum lütfen yardım edin:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
çoğu annenin sütü zaten 3 günden sonra geliyor ve o dönemde sarılık gayet normal...ve maşallah haftada 300 gr çok güzel...

kızlar hepinize ne kadar teşekkür etsem azıdr.....
sayenızde karamasarlığımı biraz olsun yendım 3 gundur silikonsuz mememı emzırıyorumm kalanıda sagıyorum isterse verıyorum ki çoğu zaman içiyor:)) içmese dolaba koyuyorum ve sagarken baktım sütüm arttı..bebegımı sadece anne sütüylr beslıyorum günde bir iki kez verıdıgm mamayıda artık vermıyorum .inş. hep böyle gider..çok sevinçliyiym. bunu sizin sayenızde basardım.
birazdan sipariş verdııgm kalkan ve kremlerımde gelirrrrr...
çok strese girmiştim umutsuzdum iyikide bu başlığı acmısım...işte hemen uyumuyor oda dedıgınız gibi hep uyucak değilkiii

sevinmek bana harammı????
ne zmaan sevınsme birşey cıkıyor.bugunde oğlum mememı almadıı.ne oldu anlamadım.cocugum yarın kırkı cıkıcak ve gectıgımız hafta almıstı meememı sankı hep emıyormus gibi yadırgamadan ama bguun hepağladı ağladı...nasıl üzüldüm sabah yarım saat emdı okadar....napıcam ben.....
pompa ile sagıp vermesın e verırım asla üşenmem ama coğu kişi yanı arkadasım ısrarla pompa ile sagınca süt bellı sure sonra gelmıyormuss..

yaşadıklarını sırasıyla kabus gibi bende yaşadım ahhh çok ii anlıyorum ve şuan bebişim 3 aylık içim acıyo neden çünkü beni ammiyo niye biberona alıştı bende sen gibi dedim hertürlü herşeyi alıyo diye ama azcık aklı ermeye başladımı kolay yolu biberonu istiyo bide pompa asla çoğaltmıyo azaltıyo çünkü emzirmek kolay heran veriyosun sürekli ama pompa anca vaktin olcak bebek durcak işingücün bitcek öyle oda günde 2 ye 3 düşüyo ne oluyo az olan sütte yokolup gidiyo.akıl vermicem sana sinir olma bende çünkü çok ağladım akılverenler yüzünden sadce kafanı rahat tut sütün olsun yaralarında doğru emzirmeyle geçsiin de bebişin emsin ben çoookkk üzülüyorum

sevinmek bana harammı????
ne zmaan sevınsme birşey cıkıyor.bugunde oğlum mememı almadıı.ne oldu anlamadım.cocugum yarın kırkı cıkıcak ve gectıgımız hafta almıstı meememı sankı hep emıyormus gibi yadırgamadan ama bguun hepağladı ağladı...nasıl üzüldüm sabah yarım saat emdı okadar....napıcam ben.....
pompa ile sagıp vermesın e verırım asla üşenmem ama coğu kişi yanı arkadasım ısrarla pompa ile sagınca süt bellı sure sonra gelmıyormuss..

cnm eğer sağarak vericeksen hep öyle ver eğer emzirceksen inatla devam et mutlaka acıkınca alacak neye alışırsaa öyle gider ben ilk doğduğunda silikon meme ucuyla emziriyordum çok akıttığı için sütüm hep ziyan oluyordu çok üzülüyordum ama yapacak bişey yoktu kızım 3 aylık olunca inat ettim kendi ğögsümü verdim sadece 1 hafta çektim ama alıştı şimdi oda rahat bende ALLAHA şükür ilk doğduklarında oluyor hem emmeme gibi sorunlar 4. ayından sonra düzene giriyorlar pes etme kendi memeni ver alışacak tamammı tatlım hadi byopuyorumnanaktan

canım sıkıntını anlıyorum hepimiz yasadık benzer sorunlar hic stres yapma.senin stresin bebegede yansır birde aglamasının ve memeni emmek istememesinin sebebi baska bi sıkıntısındanda olabilir mesela kolik...berbat bişey cok cektim benim oglum daha yeni yeni düzelmeye basladı..gögüs ucu kremlerini düzenli her emzirmeden sonra mutlaka sürmeni tavsiye ederim. lanoise lansinoh vs.. kullanıyosan bunlar hepsi icerik olarak aynı ve emzirirkende silmene gerek yok bebegine hic bir zararı yok hatta bebeklerde olusabilecek pamukcuk gibi agız yaralarınıda önlüyor..pompa konusundada sütünü azalttıgına asla inanma tam tersi arttırıyor ama tabi bitaraftan bebegin seni emmesinide kesmeden.beslenme aralarında ve gece özellikle cok ise yarıyor pompalar.gögsun doldukca pompayla bosaltman sütünü arttırır canım.ne marka kullanıyosun bilmiyorum ama benim kullandıgımla 15 dk da bi ögünlük sagabiliyorum.inanırmısın evde en cok isime yarayan esyam pompam oldu nerdeyse biyere gidecek oluyorum bi gün önce sütümü sagıp donduruyorum ertesi gün annem ısıtıp verebiliyo benimde icim rahat islerimi halledebiliyorum..canım umarım yardımcı olabilmisimidr. bebeginle mutluluklar diliyorum Allah size bagıslasın

Aynı dertden muzdaripim.senin yaşadıklarının aynısını yaşadım.sanki beni tarif ediyorsun.bende göğüs ücları iyileşene kadar bir mama bir anne sütü verdim ama onları iyileştiriyim derken sütüm azaldı bebeğime yeterli ğelmiyor şimdi çoğunluk mama yiyor.bende humana aldım daha yeni başladım bilmiyorum sanki pekte faydası yok gibi.bebeğim 3.ayından 1 hafta aldı bir buçuk ay anne sütü ile besledim sonra mama karışımı yani çoğunluk mama ben şimdilik pompayı bıraktım sık sık emzirmeye başladim ailem bana emzirirsen sütün geri gelir diyor.inş çok istiyorum hiç olmayanda 6 ay anne sütü verebilsem.

Aynı dertden muzdaripim.senin yaşadıklarının aynısını yaşadım.sanki beni tarif ediyorsun.bende göğüs ücları iyileşene kadar bir mama bir anne sütü verdim ama onları iyileştiriyim derken sütüm azaldı bebeğime yeterli ğelmiyor şimdi çoğunluk mama yiyor.bende humana aldım daha yeni başladım bilmiyorum sanki pekte faydası yok gibi.bebeğim 3.ayından 1 hafta aldı bir buçuk ay anne sütü ile besledim sonra mama karışımı yani çoğunluk mama ben şimdilik pompayı bıraktım sık sık emzirmeye başladim ailem bana emzirirsen sütün geri gelir diyor.inş çok istiyorum hiç olmayanda 6 ay anne sütü verebilsem.

evet sık sık emzir cnm birde bol su ve yeşillik ben tere yeyince güzel sütüm geliyor maşallah dene istersen inş 2 yaşına kadar emzirirsin

çok teşekkürler kızlarr
uzun zamandır giremedım bebegım cok şükür sadece memeden anne sütü alıyor hırs yaptım otrdum dedıgınız gibi emzırdım cok cok yoruldum ama inş. değmiştir.bu konuda hassas olmamın diğersebebi bebegımın hala sarılıgı gecmedı..cok korkuyorum tekrar tyukselırde hastaneye alırlar diye o günleri Allah tekrar yasatmasın..şuan hersey normal mart sonu başlıcam işe ozmaan kadar inş. böle gider.sonrada sagarım

çok teşekkürler kızlarr
uzun zamandır giremedım bebegım cok şükür sadece memeden anne sütü alıyor hırs yaptım otrdum dedıgınız gibi emzırdım cok cok yoruldum ama inş. değmiştir.bu konuda hassas olmamın diğersebebi bebegımın hala sarılıgı gecmedı..cok korkuyorum tekrar tyukselırde hastaneye alırlar diye o günleri Allah tekrar yasatmasın..şuan hersey normal mart sonu başlıcam işe ozmaan kadar inş. böle gider.sonrada sagarım

gözün aydın cnm değdi değdi inş geçer bitanem sen bol bol emzirmeye devam et

birde pompa sütü azaltırmı azaltmazmı?kaçırırmı?
herkes bişey dıyuor cok yıprandım kafam allak bullak

çok teşekkürler kızlarr

Canımişe gidene kadar bol bol emzir,işe başlayınca evde olmadığın zamn sütünü saıp verirsin.
Benim bebeğim hiç emmedi 30 gün uğraştıktan sonra pes ettim hiç almadı memeyi çünkü.Sütümde fazla gelmememişti ve az geeln miktardakesldi.Ama bebeğim annesütü almasını istedim.o zam bir arkadaşımın önerisiyle elektrikli ameda pompası aldım.İlk kullandığımda göğüsten 30 cc çıkmıştı ama bu sefer pes etmedim.Ve başarabildim daha sonraki ayda bebeğim nerdeyse tek anne sütüyle beslenmeye başladı 3 ayda ise tek annesütüne geçtik.Ve böyle 13 ay daha anne sütü verebildim.Bir türlü sıkıntıları yaşadıktan sonra sütüm çok azılmaştı yemek ve rejim yapmak kalitesi de düşürdü e bebeğim içmeyi braktı,brakmaaydı be n hala sayıp vermeye devam edecektim.

cnm göğüslerin yara olsada devam et 2 gun sora hepsı geıcek sağma sutun azalır emın ol cocuk damarlardan cekıyo gun gelıcek sutunu sağıcak kadar bol sutun olmıycak ama cocuun sutlerı damarlardan cekıp karnını doyurucak

cnm göğüslerin yara olsada devam et 2 gun sora hepsı geıcek sağma sutun azalır emın ol cocuk damarlardan cekıyo gun gelıcek sutunu sağıcak kadar bol sutun olmıycak ama cocuun sutlerı damarlardan cekıp karnını doyurucak

Sana katalıyorum en iyisi emzirmek fakat sayıp da verebilir.Eğer güzel bir pmpa kullanıyorsa sütte bir azılma olmaz ta tersi artırabilir.Tek şu varki çok yorucudur.

yara olan göğüslerin için lansinoh diye bir krem var sürdükten sonra yıkamandan emzire biliyorsun bebeğe zararı yok her emzirmden sonra sürüyorsun çok iyi geliyo

kızlar hepınıze cok ama çok teşekkür ederimmmm
keşke öle fazla sütüm cıksa dolaba atacak kadar canım inş. o gunlerıde görürümm:((( sagdıgımı içiyor.
aventın bıberonunu sipariş ettım o iyimiş.cıkınca e vtamını ve lasınoh alayım.garmastan var hiçç bişeye yaramadı sürüyorum sürüyorum 1 haftadır tık yok.
sütüm artsında bıberonlada vermeye razıyım

bu garmastanı bende kullanıyorum hıc bıseye yaramadı bendede bıde esım bır suru para verıp almıs,lansınoh aldım ondan daha faydalı oldu gogsumu hıc yumusatmadı ama lansınoh yumusattı,bıde su yaralar duzelse tam super olacak

bu garmastanı bende kullanıyorum hıc bıseye yaramadı bendede bıde esım bır suru para verıp almıs,lansınoh aldım ondan daha faydalı oldu gogsumu hıc yumusatmadı ama lansınoh yumusattı,bıde su yaralar duzelse tam super olacak

Az kalmış biraz daha sık canım dişini bebeğin 40 ı çıksın diye boşuna demiyorlar. Öyle bir değişiyorki herşey 40 gün bitince öyle pat diye değişmiyor ama iki ay bitince anlıyorsun farkı ben hamileyken bir arkadaşım söylemişti bana çok saçma gelmişti ama yaşadım gördüm. ilk bir buçuk ay kabus gibi geçiyor. Ama sonra hem emme düzeni hem sağlık problemleri, gazı, uykusu herşeyi düzene giriyor. Farkı göreceksiniz sadece sabır gerekiyor. Hiç kolay değil anne olmak. O günlerde bir daha çocuk yapmam yapanada mani olurum diyordum. Şimdi öyle düşündüğüm için utanıyorum. Psikolji olarakta şu an loğusalık döneminiz bitmedi yorgunluk da cabası. Ben o zamanlar yardımsız bakamam zannediyordum annem markete gitse o gelene kadar terler döküyordum. Şimdi annem evine gitti eşim geç saatte geliyor biz oğluşuma başbaşayız :)) zemuszemus

canım ya ben 12, gunumden berı yalnızım ve bu yaralar basladıgında ben bı krem kullandım ve oglum tıksındı gogsumu almadı uc gun zorla verdık krem kullanmadım catlaklar olusmaya baslarken cok hata ettım sagı solu cok dınledım. sımdı benım oglum saat 1 de uyanıyor 1,30 a kadar emıyor 2 de gerı uyanıyor yıne aynı ve benım halımı dusunebılıyormusun tek gogsumlede doymuyor hala ıstıyor sut yok goguste sadece cekıyor gogsum mahvaluyor bazen cok aglıyorum agrısından yara bı tanesı kapanmadı ve yaranın ıcı beyaz beyaz oldu 4 cesıt merhem denedım hıc bırıde fayda etmedı sadece acımı hafıfletıyo ama yara oldugu gıbı duruyor ve o kremlerı surdukce dahada yarılıyor sankı

canım ya ben 12, gunumden berı yalnızım ve bu yaralar basladıgında ben bı krem kullandım ve oglum tıksındı gogsumu almadı uc gun zorla verdık krem kullanmadım catlaklar olusmaya baslarken cok hata ettım sagı solu cok dınledım. sımdı benım oglum saat 1 de uyanıyor 1,30 a kadar emıyor 2 de gerı uyanıyor yıne aynı ve benım halımı dusunebılıyormusun tek gogsumlede doymuyor hala ıstıyor sut yok goguste sadece cekıyor gogsum mahvaluyor bazen cok aglıyorum agrısından yara bı tanesı kapanmadı ve yaranın ıcı beyaz beyaz oldu 4 cesıt merhem denedım hıc bırıde fayda etmedı sadece acımı hafıfletıyo ama yara oldugu gıbı duruyor ve o kremlerı surdukce dahada yarılıyor sankı

Canım benim yaa zaten şöyle güzel bir dinlenebilsen sütünde artar bebeğinde doyar. iki saat aralıksız uyusa bile faydası var senin için. Ama işte ne mümkün. Aynı yollardan geçtik biliyorum neler çektiğini. Daha bizimde önümüzde diş çıkarma dönemi var bakalım aynı şeyleri yeniden yaşayacağız. Ama sabret bol bol dua et sabır dile başka çaresi yok. Lansinoh veya Bepanten merhem denedin mi ? onlarda mı fayda etmedi? Ben Lansınoh kullandım ama kremliyken almıyordu gögsümü öncesinde silip veriyordum.

Canım benim yaa zaten şöyle güzel bir dinlenebilsen sütünde artar bebeğinde doyar. iki saat aralıksız uyusa bile faydası var senin için. Ama işte ne mümkün. Aynı yollardan geçtik biliyorum neler çektiğini. Daha bizimde önümüzde diş çıkarma dönemi var bakalım aynı şeyleri yeniden yaşayacağız. Ama sabret bol bol dua et sabır dile başka çaresi yok. Lansinoh veya Bepanten merhem denedin mi ? onlarda mı fayda etmedi? Ben Lansınoh kullandım ama kremliyken almıyordu gögsümü öncesinde silip veriyordum.

ben lansınohu suruyorum suan ama sadece yumusatıyo yara kapanmıyor bır turlu cok canım yanıyor ondanda,bepanten denemedım belkı sılıkon gogus ucu kullancam bı muddet yaram gecene kadar olurmu sence?

Back