• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Emzirme olayından çok çektim yardım bekliyorum lütfen yardım edin:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlarr hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim .çok iyi kalplısın yazdıklarınızı okudum derdıme derman oldunuz.
bugun basıma gelenıde yazayımm..eczaneden geldım bebeişiğm agladı sagayım dedım pompa sagmadı!!dedım bir bu eksıktıı.. yenı aldıgım wee sılıkon ucla emzireyım dedımm..saat 1den berıdır emzırem derdındeyım yatmadıda cunkı doymadı !!biliyorum ama sabırla emzırmeye karar verdım ..eger yara oldu dıye bırakmasam düzenım bozulmıcaktı..ama ınanın cok yoruldummm..resmen bıktım desem inaanın..size özenıyorum bana sütümün artması stoklamak yaraalrın iyileşmesı ımkansız gelıyor.
dunde aventın bıberonunu sipariş ettım canım öle yanıyor kıı kım ne dese saldırıyorum almak için belki çare olur dıyeee
çok mutsuzum kendımı bişeyı basaramamıs gibi hisseedıyorummmm ..

Sadece biraz sabırlı olmalısın hepsi gecıcek gercekten zamanla duzelıcek herkes yasıyor ınankı aynı sorunu cok bılıyorum aglaya aglaya emzırdıgımı ama 2 3 hafta ıcınde ıyılestı ve sonra hıcbır problem yasamadım. bende senın gıbı dusunuodum uyandıgı zaman kızım benımde aglayasım gelıyodu :) sadece her emzırmeden sonra kremını sur ve kalkanları kullan okadar. Bide dogru sekılde emzırdıgınden emın ol bu baya onemli

canım benim bende ozamanlar senin hissettiklerini hissediyordum.o kadar çaresizdim ki,çektiğim acının tarifi imkansızdı.hep okuyordum 1.3.4.5.6 ay hatta bazılarının sütten kesinceye kadar devam etmiş yaraları.her şeyi denedim olmadı lansinohu sipariş verdim.3 gün sonra geldi okadar sevinmiştimki sanki hayatımı kurtaracak gibi ümit bağlamıştım.ama yanılmışım hüsrana uğradım artık kabullenmiştim.çünkü bi karar aldım.bebeğimi emzireceksem dayanmalıydım ve dayandım da.senin ki nasıl bir yara bilemiyorum ama benim 2 göğsümde birden önce ikiye yarıldı sonra paramparça.öyleki göğsümden bir parça kopup bebeğimin ağzına gidecek diye ödüm kopuyordu.aslında kapanacak gibi oluyordu ama her seferindeemzirince eskisi gibi oluyordu.ama bir gün geçmez bitmez dediğim yaralarım geçti.artık bebişim emerken ben ağlamıyorum onunla göz göze gelip gülümsüyorum.sık dişini be canım biliyorum çok zor ama başarabilirsin.dediğim gibi zor olabilir ama imkansız değil.Bak bana önceden göz yaşları içinde yazılanları okuyordum şimdi ise sana faydası olur mu bilmem yaşadıklarımı anlatıyorum.sakın üzülme moralini yüksek tut unutma sen annesin ve bebeğin için en iyisini sen bilirsin.iyileşeceksin ben sana inanıyorum.sormak istediğin bişey olursa seve seve yardımcı olurum.acil şifalar canım

Son düzenleme:
kızlar gece sagdımverdım 2 de ve 6 da 100cc yakın gun içinde emzırdım mama yapmadım ama doyduumu bilmıyorumm..cok uyumuyor bugun kesıntısız 2 den 5e kadar yattı sımdı yatrdım birde ıns kalkmaz..
inş. sütüm artar yaralarım iyi olur bende sütümü stoklarım bebegımle gözgöze gülüşerek emzırebılırım
bende suan kalkan ve lasınoha umut bagladım ah bir gelse....

yazınızı okuyunca yaşadıklarım gözümün önünden geçti,resmen beni anlatmışsınız,aynı şeyleri yaşamışız,sezryndan sonra sütüm yetrsizdi göğüs ucum çok az olduğu için pğlum tutamadı,doğru dürüst ememedi sarılık oldu,2 gün hastanede yattık,göğsümün ucu arkadaşların dediği gibi yarısı nerdeyse ayrılmıştı tam kapanıyordu emzirince tekrar eski haline dönüyo,sağarak sütümü arttırdım,birkaç gün emzirmedim sağarak verdim 1 ay göğüs ucları ile emzirdim,biraz rahatladı ama 1.5 ay boyunca kullanmadığım krem kalmadı hiçbiri bir işe yaramadı,emzirince oğlum benim stresimden ürküp göğsümü bırakmasın diye kendimi sıkmaktan alnım resmen çatladı vücudum kaskatı oluyordu ,en son çareyi zeytinyağında buldum her emzirmeden önce ve sonra zeytinyağı sürdüm ucunu yumuşatıyordu çok rahat emzirdim,oğlum şu an 6 aylık göğs.ucu hafif sızlasa yine sürüyorum,bebeğimi sütümü sağıp emzirdiğimde çok kötü oluyordum emzirmenin duygusunu tatmak varken,bana çok yapay gelmişti,ama buna inanın günü gelecek sizde başkalarına tavsiyelerde bulunacaksınız allahım yardımcınız olsun gerçekten sizi çok iyi anlıyorum,biraz uzun oldu mesajım tabi bütün yaşadıklarımı anlatırsam buraya sığmaz lansinos bendede işe yaramadı yaradan önce kullansaydım belki faydası olurdu.

birde sağdıkça,göğüs uçları ile emzirdikten sonra göğsün ucu iyice belirginleşiyo,benim şu an çok iyi oğlum çok rahat emiyor ee o kadar çektiklerimden sonra o kadarda olsun,emzirmek çok zevkli

emzirebilecegımı hiç sanmıyorum kızlar bugun gene umudum bitti. salı günü kırkımız cıkıyor artık cok gec değilmı:(((
sabahtan akşama kadar silikonla sabırla emzırdım uyumadı gun içinde gene sagdım verdım yattı...napıyım bende sagarak verırım..keşkeyara olunca hemen ara vermeseydımmm ozaman sütümde artmıstı...pompayı kullanmıyordum bileeee..cok mutsuuzm ben...çaresizim..hersey mükemmel olsun derken mahvettım bişeyı başaramadımm

birde pompa sütü azaltırmı azaltmazmı?kaçırırmı?
herkes bişey dıyuor cok yıprandım kafam allak bullak

birde pompa sütü azaltırmı azaltmazmı?kaçırırmı?
herkes bişey dıyuor cok yıprandım kafam allak bullak

benim bebeğim hiç emmedi emmek istemedi.. bende hala sağarak doyuruyom. emin ol düzenli sağarsan fazla fazla artacaktır sütün.. bende kırkımız çıkana kadar mama kullandım ama şimdi dolapta bir haftalık sütüm var.. hiç merak etme sütün azalmaz pompayla.

canım benım anne sutu arz talep olayıdır aylara gore bıle ıcerıgı vıtamını yag oraı degısır eger sen sagarsan duzenlı bır sekılde(ki sagman gerektıgını goguslerın karıncalanmaya sızlamaya baslayınca anlarsın ozaman cocugunda acıkmıs olur)sutun kesılmeyecektır korkma obezde olmaz normal 100 ml varsa sorun yanıtlarım ben 10 ay sagdım bızımkı emmıyodu ama ondan sagdım sonrada işe başladım oyle sagıdm sagacam dıye iş yerı koşelerınde broşıt oldum 3ay emmedı vellet aglıyarak emdı sonrada bırakmak ıstemedı duzelır sen kımsenın yaında dert yanma konusma fırsatı vermıs olursun herkesın fıkrı vardır zaten:olmaz:

herşey çok iyi olacak merak etme,bende yaşadım şu an da başka şeylerle uğraşıyoruz zeytinyağını mutlaka dene emzirmene yardımcı olur,hemde çocuğun kakasını daha rahat yapar,bu günlerde geçer,hepimiz herşey mükemmel olsun diye uğraşıyoruz

canım bu göğüs ucu yarası için LONOİSE göğüs ucu kremi tavsiye ediyorum..süper etklili..

KIZLAR HEPİNİZDEN AYRI AYRI ALLAH RAZI OLSUN..
kimaseye dert yanmıyorum ama kayınvalıdem her arayana herseyı anlatıyor yoksa ben demem!
bugun zeytınyagını denedım ..sabah kalktım sabırla umutla bebegımı aldım pompayı aldım gögüs ucumu gelsın dıye azcık sagdım hemen gögsümü ağzına verdım aldı yavrum yaklaşık 30 dk emdı.şükür aldı.sonra kahvaltımı yaptım yatmadı..kalanı sagdım 50ml cıvarı onuda bıberonla yedı..1,30 saat önce yattı şükür... diğer gögüss az zaten onuda emzırmedım dıye sagdım..silikonu bıraktım emzırcem kalanı sagıcam hersey yavrum içinnn...zeytın yagını silmeden emzırmsem ıshal falan yapmaz demı...2 gundur ilkkez bu saat te uyudu kuzum..
birde böyle denıyım .

ilk başlarda ben de çok çekmiştim hatta ağlayarak emziriyordum canımın acısından...
bir göğsümün ucu yarıya kadar açılmıştı ödüm kopuyordu kopacak diye.....her türlü yolu denedim herşey kremler.....vs.....bir tek işe yarayan aventin göğüs kalkanları oldu onlar sayesinde göğüslerim toparlandı kendilerine geldi...emzirme saatlerim bu kalkanlardan önce tam bir işkenceydi...allaha şükür bu kalkanları kullanmaya başladım ve göğüslerim kısa sürede toparlandı...tavsiye ederim...

garmastan adlı meme ucu kremi var bunu kullan 1 hafta sonra rahatlarsın banada dua edersinyerimseniben merak etme bunlar sayılıı günler her annenin başından geçiyor bunlar az yada çok bende ilk zamanlar silikon meme ucuyla emzirdim zor oldu ama sonra alıştı kendi mememi emmeye biraz sabır cnm

gramastanı 1 haftadır sürüyorum .denemdıgım sey kalmadı bguun sadece silikonsuz gögüsden emzırdım almaz dedım ama aldı.dayancam kalaknalr bir gelse sipariş verdım gelmedı yaa:((( şimdide kafaya süt yetıyormu yetmıyormu meselsı takılıyor galıba ben depresyona girdım

gramastanı 1 haftadır sürüyorum .denemdıgım sey kalmadı bguun sadece silikonsuz gögüsden emzırdım almaz dedım ama aldı.dayancam kalaknalr bir gelse sipariş verdım gelmedı yaa:((( şimdide kafaya süt yetıyormu yetmıyormu meselsı takılıyor galıba ben depresyona girdım

tühhh cnm yaaaa sütün yetip yetmediğini ancak kilosundan anlıyabilirsin ve günde ne kadar kaka yapıyor 4 -5 defa yapıyorsa doyuyodurrrr

canım sagarak verdıgım haftalarda haftada 300 er gram aldı dr cok iyi demişti.
bu haftada böyle emzıreyeım *perşembe tartılınca bakıcaz cok merak edıyorum

kakasınıda yapıyor 4 - 5 kere hatta bazen daha fazla

Bence sen boşuna üzüyorsun ve suçluyorsun kendini. Bütün annelerin başına gelen şeyler bunlar. Sütünün miktarı da iyi, bebeğinin kaka yapması da doyduğunu gösterir. Emince hemen uyumaması aç olduğunu göstermez bir süre sonra tekrar emer o zaman uyur bütün gün uyuyacak değil ya. Bence çok kasma kendini, ölçerek vermene falan da gerek yok. Sarılık da pek çok bebeğin yakalandığı bir durum kimisi senin bebeğin gibi ağır geçirebiliyor bu kimsenin suçu değil. Anneliğinin tadını çıkar.

Back