Bebek Beslenmesi Emzirme olayından çok çektim yardım bekliyorum lütfen yardım edin:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

benbilirim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2009
2.614
7
116
Diğer
arkadaslar merhaba..
bugun oğlum tam 1 aylık oldu.ama ilk gunden berıdır emzırme ile ilğili sorunlar yasadım .ilk gun gögüs ucum yoktu emzıremdım zaten sütte gelmedı 3 gun.millet bana yok biberon verme sonra emmez dedı vs.. yarum sarılık oldu 3 gun tedavı gördu hastanede.sonra bana ders oldu pompa aldım o hafta krıtıktı sagıp ölçüp vermeye karar verdım.cunkı yavrumum sarılıgının gecmesı lazımdı.neyse sagdımkı sütüm azmıs megerse.arttırmak için her yolu denedım cok şükür kendımde arttı.neyse başladım emzıremye hala gögüs ucum yok silikonla emzırdım.neyse tam sütüm arttı mama minimuma ındı hatta bıraktımkiiiii gögüs uclarım yara oldu kanadııı dayanılmaz acılar..tekrar dönddum pompaya .dedım süt boşa gitmesın sagıp vereyımmm canım cok yana yana sagmaya calışıyorum..size sorum su
pompa ile düzenlı sagıp versem sütüm azalabilirmı birde bebegım biberonla iştahla içiyorr mesela bişr öğünde 100ml yıyor bu coku normalmı.böle obez falan olurmu.cunkı herkes bıberonla doydunu anlamaz dıyor..cevrenın etkısınden bıktım hanı derler ya bebek meemyı almaz bende tam tersı oğlum her türlü herseyı alıyor:)) ama ben bıktımmm yoruldum emzırmekten nefret etmeye başladım hep sorun hep sorun.cevremdekılerın verdıgı akılları yorumları ise hiçç saymıyorum nolur aan yardım edın.biberonla beslenmek bebeişime zarar verrm ı hem bu sayede ne yıyıp içtigini biliyorum:CüvCüv:

Valla hiçbir sorun olmaz.Biberonla verebilirsin bence.Bende memeden çok çektim.Anlıyorum seni.Ne farkederki ha emzirmişin,ha sağmışın.Önemli olan sık sık sağıp boşalt ki gerisi gelsin.Obezde olmaz korkma.Rahat ol..:ecrin_bebek:

inanırmısın bebegım 6 aylık olsa dıye dua edıyorum acıkma saatı geldımı terler basıyor beniii..sık sık sagmıyordumm canım sımıde mamalarda gdoyu duydum daha korktummmm..ya ben acılar cekıyorum bebegım sırf anne sütü alsın dıye millet sagma meme tutmaz tutmazsa tutmasın böle dıye dıye yavrucugum hasta oldu..bişey olmassa sagıp verıcem

Seni o kadar iyi anlıyorumki.Bende 2 kez hastanelik oldum.Bu meme ucu yaralarından dolayı.mafoldumben.Çok korkunç bir acı biliyorum.Allah kolaylık versin.Çocuğun önemli olan anne sütünü alması.Neyle aldığı çokta önemli değil.Göğüslerin iyileşince emzirirsin nolcakki.Sıkma canını.Benim kızkardeşim hiç emziremedi mesela.Hep mama verdi mecburen.Çocuk çokta sağlıklı.Allaha şükür.ınsanları bide korkutmasalar.Bebeğinle beraber sağlıklı günler dileğiyle..

ben bepanten sürüyordum ilk zamanlar iyi geliyordu arkadaşım ama merhem olanından yağlısından yani
biberon alıyorsa ne güzel hiçte bişey olmaz, hatta düzenli sağarsan artar bile,
süt hormonları gece salgılanyormuş daha çok, gece kalkıp sağarsan artar canım tavsiye,
boşver milleti karnına anne sütü gitsinde nasıl giderse gitsin

Ben e vitaminli yağ evicap ve lansinoh kullanmıştım çok yara olmuştu. Onlar biraz iyigeldi ama tam düzelmemişti. En sonunda margarin sürdüm geçirdi. Onu emzirdikten sonra sürdüm baya kaldı göğsümde. Sık sık sağmak sütü artırır azaltmaz korkma. Fazlasını Süt poşetine koyup dondurucuya at. Benim bebeğim biberon verince memeyi almıyordu,ağlaya ağlaya emziriyordum mecbur. Hiç emziremiyorsan Biberondansa çay kaşığyla verebilirsin.Öyle yapan arkadaslarım var.

Bir de göğüs ucunu emzirdikten sonra bir süre açıkta tut nemlikalmasın. Sütünü krem gibi sür üzerine iyi geliyor.

kızlar hepınıze cok ama çok teşekkür ederimmmm
keşke öle fazla sütüm cıksa dolaba atacak kadar canım inş. o gunlerıde görürümm(( sagdıgımı içiyor.
aventın bıberonunu sipariş ettım o iyimiş.cıkınca e vtamını ve lasınoh alayım.garmastan var hiçç bişeye yaramadı sürüyorum sürüyorum 1 haftadır tık yok.
sütüm artsında bıberonlada vermeye razıyım

birde bu süt nasıl artar humana aldım sıırgan demledımmmmm ona ragmen 2 saate sagsam 50 ml ancak cıkıyorrrr napıcam ben off

birde bu süt nasıl artar humana aldım sıırgan demledımmmmm ona ragmen 2 saate sagsam 50 ml ancak cıkıyorrrr napıcam ben off

Bende humana içtim birsüre ısırgan rezene fln cok etkili olmuyor bence sütü sadece emzirmek veya eğer emziremiyorsan sağmak arttırır. tabiki onlarıda iç sonuçta bol sıvı almak gerekli ve protein ağırlıklı dengeli beslenmelisin böylece sütünün kaliteside artar. Ama sakın devamlı kafanda acaba sütüm yetiyomu yetmiyomu diye kurma sen sadece bol bol sağ. Benimde aynı şekilde yara olmuştu aventin göğüs kalkanları var onları kullandım ve lansinoh sürdüm 3 hafta içinde fln iyileşti. Hiçbirşeyi takma kafana psikoloji çok önemli unutma zaten eğer bebeğin beslenemezse doktor kontrolünde söyler

Canım öncelikle geçmiş olsun..Anne sütünün değeri tartışılmaz zaten biberonla vermenin bir sakıncası olcağını sanmıyorum ama emzirmek hem anne ile bebek arasında bir bağ oluyor hemde sağmayla aynı miktarda olmuyor..Yani emzirdiğin sürece sütün çoğalıyor..Göğüslerin için lansinoh almanı kesinlikle tavsiye ederim çok rahatlatıyor..
Sütünü arttırmak için tavsiyemse boza ve buğday içeren yiyecekler..Ben oğlumu 14 ay emzirdim ve ilk 8 ay sadece anne sütü aldı..Bunuda hergün boza aşure tarzı şeyler yiyerek ve bol sıvı alarak sağladım..Umarım yardımcı olabilmişimdir..Sevgiler..opuyorumnanaktan

kızlar cok saolun sımdı netten aventın kalkanı ve lasınohu aldım ..
süt olayı hem doğumdan daha masraflı hem ezıyetlı oldu....
silikon aldım emzırdım bugun dua edınnnn bu sorunu asayım bıktım bebegım acıkmasın uyanmasın dıye dua edıyorum
birde hipp dıye bir mama aldım bakalım ıns hemen gelırler

ayyyy canım ya ilk 15 gün bende senin gibi çektim ama yaram olmadı sadece
bende silikon uç kullandım bi göğsümde ememediği için mastit olucaktım nerdeyse
sen bence hiç kimsenin lafına bakma zaten o çevre var ya adamı deli eder. sen devamlı sağ yeterki annesi o senin sütünü içsin. sık dişini nolurrr onun sana ihtiyacı var resmen sana muhtaç yaşam kaynağısın. yapabildiğin yere kadar zaten. madem sütün var sağ bence.4 aylık oldukdan sonra geceleri mama ver. ve bol bol dinlen gecede sütünü sağ. dinlenince daha çok doluyo. allah kolaylık versin bacım ya annelik böle zor işte. biberondan da bişicik olmaz aç mı kalsın bebekcik.ayva çekirdeği kürünü dene yaraların içinde

canım bıberonla beslenen bebekler anne sutunu cabucak bırakıyorlar emmıyorlar. benımde goguslerım hep yara olmustu ama aglaya aglaya emzırdım. gogus kalkanı dıye bır sey var kremı sur onunla kapat o nemlı tutuyor ve camasırın yaraya yapışmıyor.
bence emzırmeye calıs sutunu sureklı sagarak bıberonla vermen cok zor olur cunku

cnm emzirmek dedimi sen gibi içim gidiyordu ilk 3 gün gelmedi sütüm normal doğurmama reğmen sonrasındada yaşamadığım hiç bir sorun kalmadı emmeyle ilgili göğüs ucum yoktu kabul etmedi bebem süütm gelince neyse kahrettim kendimi sonra sağdım kaşıkla biberona alışmasın diye yok başa çıkmadı bu uyanışında göğsüme yapıştırdım yırttı kendini resmen almadı
20 gün makina aldım sağdım verdim herkes yorum yaptı içmezde yok memeni almazda sütün geri kaçarda öyle olurda böyle olurda resmen çıldırttılar beni derken memeyi kabul etti bebeğim tabi mamada sürekli verdim mecburen sütüm sağarken ne çoğaldı ne azaldı öylece kaldı ama sağmak resmen eziyetti çok zorluyor insanı sağmak 20 gğnde aldı ama ne naz ne niyaz o bağırdı ben verdim tabi slikon uçla aman içsinde vallhi 2ay 10 günlük olduk hep aynı bazı 3-5 gün sürekli içiyor bazı nazlanıyor anlamadım bende ne istiyor biberonda veriyorum mecburen ama emmeye başladı başlıyalı sütüm arttı cidden emse yeticek ama nazlanıyor işte o ağladıkça ben ağladım ama kimseyi dinlemedim içmedimi sağ içerse ver kimseye takılma içtikçe sütün artıcak düzenli sağaranda artar 50 cc küçümseme çok güzel gün geçtikçe değişicek meraklanma

benimde göğüs ucum yara oldu 2-3 haftada geçti ama ben acıdıkça ağlayarak emzirdim ve emzirdikten sonra fincan tabağı kapadım göğüslerime bende arkadaşımda gördüm komik ama etkilibeni rahatlattı.

ne yaparsanız yapın bu durum bi müddet devam ediyor.bende aynı sorumları 3 ay dile kolay 3 ay çektim.ben bebeğimi minik aç bir kurt olarak görüyordum.Allahım ben de şöyle keyifle bebişimi emzirebilirmiyim diyordum çünkü o emerken ben ağlıyordum.dişlerimi o kadar çok sıkmışımki şimdi tedavi görüyorum.ama dayandım bi gün kendiliğinden iyileşmeye başladı.lansinoh benim pek işime yaramadı çünkü benim göğüs ucum da kuruma ve çatlama yoktu resmen yarılmış ve açık yara olmuştu.hiç nemli bırakmadım.sık sık göğüs pedi değiştirdim.şimdi rahatım ama göğüs ucumun yarısı yok deforme oldu.ama sağmakla bebeğimin emmesi arasındaki farkı 2 haftaa gördüm.sütüm acayip arttı.özellikle gece emdiğinde sütüm resmen akıyordu.dayanabilirsen direk emzir derim.anne sütünün bebeğine yararını zaten biliyorsundur benim bebeğim8.ayını bitiricek hiç hasta olmadı.3.ve 4.dişlerini çıkarıyor ateş vs.hiç olmadı.ama olmazsa mama da verebilirsin rahatlıkla.bebeğine ve sana bol sütlü,sağlıklı günler diliyorum canım

arkadaşım öncelikle bebeğini sağlıcakla büyüt..
benim de 6 buçuk aylık bi kızım var. ben 5 ay boyunca sütümü hep sağıp biberonla verdim. hiç azalma falan olmadı aksine düzenli sağdığım için arttı. ilk 1-2 aylıkken benim de sütüm seninki kadar çıkıyodu. ama sonra sonra arttı ve dolaba stok bile yapmaya başlamıştım. seninki de zaman içinde artar inşallah merak etme. düzenli beslen bol sıvı tüket..
biberonla beslenmek çocuğa zarar falan vermez sakın öyle düşünme. ben hep sağıp biberonla verdim maaşallah kızım çok güzel kilo aldı. biberon için de sana aventin biberonunu tavsiye ederim. anne memesine en yakın biberon o canım. inşallah yaralar düzelir de göğsünden emzirirsin..

kızlarr hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim .çok iyi kalplısın yazdıklarınızı okudum derdıme derman oldunuz.
bugun basıma gelenıde yazayımm..eczaneden geldım bebeişiğm agladı sagayım dedım pompa sagmadı!!dedım bir bu eksıktıı.. yenı aldıgım wee sılıkon ucla emzireyım dedımm..saat 1den berıdır emzırem derdındeyım yatmadıda cunkı doymadı !!biliyorum ama sabırla emzırmeye karar verdım ..eger yara oldu dıye bırakmasam düzenım bozulmıcaktı..ama ınanın cok yoruldummm..resmen bıktım desem inaanın..size özenıyorum bana sütümün artması stoklamak yaraalrın iyileşmesı ımkansız gelıyor.
dunde aventın bıberonunu sipariş ettım canım öle yanıyor kıı kım ne dese saldırıyorum almak için belki çare olur dıyeee
çok mutsuzum kendımı bişeyı basaramamıs gibi hisseedıyorummmm ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…