Doğuma Hazırlık Emzirme Doneminde Göğüs Yarası

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

064264

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
179
4
41
Kızlar kızımda göğsüm çok yara oldu ve bu durum bana sezeryan ameliyatından bile zor geldi.Şimdi ikinciye hamileyim ve çok korkuyorum aynı sorunu yasiyacagim diye.ilk çocuğunda sorun yaşayıp ikincide yaşamayan var mı? Eger varsa bunun içinnasıl bir önlem aldınız?

Canim benimde yara oldu cok fena bi aci biliyorum... Kucuk su siseleri oluyo ya onun icine su doldurup bi cay kasigi karbonat attim emzirdikten once ve sonra onu gogsume surdum hem bebegn agzi yara olmasn hem mikroplar olsun diye göğsündeki. Emzirdikten sonra da garmastan pomat ve lansinoh kullandim ikiisnide ust uste surdum yaralarim 1 gun icinde gecti nerdeyse 2 gunde hic kalmadi.

Doğum yapan arkadaşlarımdan duyup uygulayacağım iki yöntemi paylaşayım size: )
1. Hamileliğinizi son ayında, doğuma yakın zamanda kuru soğanı ikiye kesip göğüsünüze sürün yara olmasını engelliyormuş.
2. Hamileliğinizin yine son aylarında ve doğumdan sonra zeytinyağı ve badem yağını sürekli göğüsünüze sürerseniz oda göğüslerin yara olmasını engelliyormuş. Sürekli yaparsanız fayda eder diye düşünüyorum.

Ben öyle yapacağım umarım size de faydası olur.

Arkadaslar bende kina diye duydum dogumdan 1 ay kadar once goguslerin ucuna kina yakilinca dogumdqn sonra emerken yara olmuyormus. Ben bi 10 gun sonra deneyecegim neticede kina bi zarari olmaz

şuan için doktorum hametan krem yazdı doğuma kadar onu kullanıcam doğum sonrası içinde lansinoh kullanıcam umarım işe yarar ama bilidiğim bişeyi paylaşim doğumdan hemen sonra soğanı kesip göğüse sürülürse iyi geliyomuş bide kantaron yağı iyi geliyomuş eltim hep ondan kullanmış

Merhaba, ben henüz doğum yapmadım ama etraftaki tecrübeli bir arkadaşımdan şu bilgiyi almıştım; her türlü yağ ve kremi kullanmış ancak yaradan kurtulamamış, çareyi et dönerin yağında bulmuş. Nasıl aklına geldi hiç bilmiyorum ama normal aldığımız et dönerin akan yağını sürmüş göğsüne. Kendisi hemşire bu arada, bilinçsiz biri değil. Fikir olsun diye yazmak istedim..

doktoruna sararsan o sana buun için güzel ve dopal içerikli bir krem verebilir.Bence öyle her bildiğini de sürme. Bneim bazı arkdaşlarım etrafını dinleyip değişik şeyer sürdüler çok daha kötü oldu meme ucu

Kuru soğanı doğumumda uygulamıştım gerçekten çok işe yarıyor.büyük bir soğanı ezip sulu sulu ortadan ikiye kesip gögüste bekletiyorsunuz yarım saat kadar..çok kötü kokuyor fakat sonuç emzirmelerde hiç yara olmuyor göğüs ağrısı çok kötü nir ağrı bende tavsiye ederim soğan uygulamasını

uygulayan tüm arkadaşlarım yara olmadığın söyledi. Son zamanımda bende yapacağım :) İnşallah benim içinde aynı şey geçerli olur, yara olmasında kokusu geçer :)

Allah kucağınızı doldursun tahinin üstünde biriken yağı göğüs uclarına sürün ve strechle kapatın her emzirmede yapın yengeme yaptık tosun paşam 10 yaşında şimdi.. bende hamileyim aklımda bu pratik bilgi

ikisinde de oldu maalesef, krem de kullandım ama pek faydası olmadı

memeyi tutma aşamasında etimden et kopuyordu sanki

Annua diye bir krem kullandım tek bir saniye bu sorunu yaşamadım
Aklınızda bulunsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…