• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme döneminde anksiyete panik atak yaşayanlar

Ben ilkinde ekimde doğum yapmıştım, bütün yaz hamileydim yani:)) yazın fazlasıyla sıcak geçtiği senelerden biriydi ve biz o zaman eşimin köyündeydik. Orası ayrı bir mesele çünkü evin üstüne kat çıkılacağı için çatısı yoktu, saunada gibiydi evin içi.. akdeniz iklimi zaten hep nemmm o da cabası..
Bu hamileliğimi yaz hamileliğine kıyaslarsak kesinlikle kış iyiymiş diyorum. Ama gel gör ki oğlumda ne kadar güzel geçtiyse, bu kız da o kadar ağır geçiyor hamilelik. Napıcamı şaşırdım artık, hayırlısıyla sağlıcakla kurtarsın Rabbim bizleride inşallah
Sabret canım geçecek Allah'ın izniyle hiç şaşırmayın benim çok vaktim olmuyor inanan bir önceki gebeliğin de yaşadıklarımı yazsam sığmaz buralara en basit aile hemşirenin geçen yıl gitti bu yıl takibini yapan çok gergin son dedi tam o ara başka hemşire geldi ooo dedi bu hali çok iyi tabi benden sonra durumu anlatmışlar bütün sağlık ocağındaki doktor hemşire tanıdı oğlumun gebeliğinde neler yaşadım ya evdnçıkıpısız yerlerde bağıra bağıra ağlıyordum nasıl geçti o günler siz hiç birşey yaşamadım dersiniz kocaman üniverste hastanesi doktorları hepsi kankam şimdi bu gebeliğin de çok destek oldular oğlum gibi olmayayım diye yani neler neler demem o relaks ben doğurduktan hata o ameliyat masasına yatım hiç korkmayın beni aklına getir bişey çıkmaz olmaz ha şimdi ara ara yolluyor bende def ediyorum gidiyor tabi çok kırıldım çok acı çektim ama hiçbiri evladının sağlıklı olmasının yerini tutmaz hastanelerde yatan çocuklar ı görün şükredip hayata tutunuyor insan

Fenaydi gerçekten. Hamilelikten dolayı daha fazla yaşıyorduk. Hele.antalya sıcağında ben Pert olmuştum ise gidip gelirken. Çok.sukur bugünümüze. Bide kaygı yi atarsak deymr keyfimize :)
Atlatacağız gölgelerin gücü ardına güç bizde artık hiymennn

Sabret canım geçecek Allah'ın izniyle hiç şaşırmayın benim çok vaktim olmuyor inanan bir önceki gebeliğin de yaşadıklarımı yazsam sığmaz buralara en basit aile hemşirenin geçen yıl gitti bu yıl takibini yapan çok gergin son dedi tam o ara başka hemşire geldi ooo dedi bu hali çok iyi tabi benden sonra durumu anlatmışlar bütün sağlık ocağındaki doktor hemşire tanıdı oğlumun gebeliğinde neler yaşadım ya evdnçıkıpısız yerlerde bağıra bağıra ağlıyordum nasıl geçti o günler siz hiç birşey yaşamadım dersiniz kocaman üniverste hastanesi doktorları hepsi kankam şimdi bu gebeliğin de çok destek oldular oğlum gibi olmayayım diye yani neler neler demem o relaks ben doğurduktan hata o ameliyat masasına yatım hiç korkmayın beni aklına getir bişey çıkmaz olmaz ha şimdi ara ara yolluyor bende def ediyorum gidiyor tabi çok kırıldım çok acı çektim ama hiçbiri evladının sağlıklı olmasının yerini tutmaz hastanelerde yatan çocuklar ı görün şükredip hayata tutunuyor insan
Allah yardımcıları olsun şifa versin inşallah..
Ben ekatımları yaşadığım zaman, hani diyosun kalbim resmen durup yeniden atıyodu, düzensiz atıyodu diye, onu düşünüyorum. Bize de umut oluyor. Çok korkutucu bir his gerçekten.
Benim hamileliğim bir kenara, geçmişe dönüp bakınca kendimi o kadar değersiz hissediyorumki. Ailevi yönden en son dün annemle zar zor 2 kelime konustuk, kapatınca yine suratım 5 karış oldu. Eşim farketti yazık, hemen diyo bak halen senin farkında değiller boşuna hiç düşünme onlar değişmicek ama senin bir ailen var diye. Allah muhtaç etmesin birbirimizede kimseyede.. içimde açtıkları boşlukları büyütmekle meşguller....
Kızlar annem gelcek dediğinde, bana en cok annem bakıyor herşeyimi yapıyor dediğinde imreniyorum. Benim annem 4 ay sonra arayıp laf arasında sormuştu hamileliğimi. Onda da babam arayıp vermişti tlfnu. Sebep sorarsanız sebep yok. Annemi bildim bileli kopuk malesef.. nasıl açıklanır inanın bilmiyorum.

Son düzenleme:
Allah yardımcıları olsun şifa versin inşallah..
Ben ekatımları yaşadığım zaman, hani diyosun kalbim resmen durup yeniden atıyodu, düzensiz atıyodu diye, onu düşünüyorum. Bize de umut oluyor. Çok korkutucu bir his gerçekten.
Benim hamileliğim bir kenara, geçmişe dönüp bakınca kendimi o kadar değersiz hissediyorumki. Ailevi yönden en son dün annemle zar zor 2 kelime konustuk, kapatınca yine suratım 5 karış oldu. Eşim farketti yazık, hemen diyo bak halen senin farkında değiller boşuna hiç düşünme onlar değişmicek ama senin bir ailen var diye. Allah muhtaç etmesin birbirimizede kimseyede.. içimde açtıkları boşlukları büyütmekle meşguller....
Kızlar annem gelcek dediğinde, bana en cok annem bakıyor herşeyimi yapıyor dediğinde imreniyorum. Benim annem 4 ay sonra arayıp laf arasında sormuştu hamileliğimi. Onda da babam arayıp vermişti tlfnu. Sebep sorarsanız sebep yok. Annemi bildim bileli kopuk malesef.. nasıl açıklanır inanın bilmiyorum.
Canım benim biz dert sahibi oluyoruz ama yaşadıklarımızdan işte. Hepimizin yaşadığı bi tramvası bi kaldıramadığı olayı var işte. Ruhumuzu en içten yaralayan ve bizi altüst eden... önce ruhumuzu kirleten sonra bedenimize sızan olumsuz şeyler... rabbim seninde derdine derman versin. Anlattığın ve anladığım kadarıyla nacizane ve haddim olmadan şunu söylemek isterim. Sen annenle her ne yaşamış olursan ol belliki içinde koca bi boşluk yaratmış ben derimki o boşluğu kendi evlatlarının sevgisiyle doldur. Kendi Ailene sımsıkı sarıl. Bunu yaparken anneni "affet" yani herşey affetmekten geçiyor aslında. Affetki içinde nefret veya başka kötü bir duygu kök salmasın. Annende belki istemezdi kopuk bi ilişki kim bilir o kendi ailesinde ne gördü ne yaşadı. İnşallah herşey hepimiz için daha güzel olacak.

Canım benim biz dert sahibi oluyoruz ama yaşadıklarımızdan işte. Hepimizin yaşadığı bi tramvası bi kaldıramadığı olayı var işte. Ruhumuzu en içten yaralayan ve bizi altüst eden... önce ruhumuzu kirleten sonra bedenimize sızan olumsuz şeyler... rabbim seninde derdine derman versin. Anlattığın ve anladığım kadarıyla nacizane ve haddim olmadan şunu söylemek isterim. Sen annenle her ne yaşamış olursan ol belliki içinde koca bi boşluk yaratmış ben derimki o boşluğu kendi evlatlarının sevgisiyle doldur. Kendi Ailene sımsıkı sarıl. Bunu yaparken anneni "affet" yani herşey affetmekten geçiyor aslında. Affetki içinde nefret veya başka kötü bir duygu kök salmasın. Annende belki istemezdi kopuk bi ilişki kim bilir o kendi ailesinde ne gördü ne yaşadı. İnşallah herşey hepimiz için daha güzel olacak.
Amin canım hepimizin inşallah..
Bu mesajı ikinci kez düzenleyişim. O kadar çok şey yazdım ki sonunda sildim. İşte bunlar içimde nefret büyümesin diye. Konuşsam da zaman geri gelmicek, benden çalınanlar bana verilmicek. Şükür bugünüme..
Ruhsal yönden hep hastaydım çocukkende. Şimdiye kadar katlanarak gelmesi normal. Allah büyük yar ve yardımcımız olsun, yuvalarımız daim evlatlarımız hayırlı olsun, bizleride evlatlarımızın başından eksik etmesin. En önemlisi bu.

1 haftadır girmiyodum maşallah yazılanları okumaya yetisemedim:deli: y4zy4qmurum y4zy4qmurum nasılsın kız hep aklimdasin son kaç hafta kaldı doğumuna inşallah iyisindir diğer hamile arkadaşlar Allah hepinize sag salim güzel doğumlar nasip etsin insallah ha gayret dayanin

Omas Omas bu topikte dolaştığıma göre ruh halimi tahmin edersin ama hamdolsun. Sizler bir nebze güç veriyorsunuz ama biz korkulu kaygılı gebelere :) inşallah bizde yavrularımıza kavuşuruz tüm sorunlarımızı bitirmiş oluruz

N nilay984 Ayy bilmemmi durumunuzu anam ben ağlayarak yaziyodum evde sancı 3 cm açılmayla hala millete dil yetistiriyodum panik atak kaygimi anlatcam diye:halay:halay başı bendim o derece hiç korkmayın Rabbim öyle güzel yardım ediyoki minikleriniz sağ salim kucaklariniza almayi nasip edicek Rabbim dayanin inşallah, bende kaygı korku takıntı devam ve panik atak ilerliyor anksiyete gittikçe şekil degistiriyo mübarek cinsiyet değişir gibi anksiyete değişimi olurmu derseniz ben yaşıyorum sanki inatla tuhaf yeni yeni şeyler çıkıyo kör olasica :KK53:

y4zy4qmurum y4zy4qmurum senin yazılarını okuyunca anneme olan özlemim artıyor hergün görüntülü konussamda her kapatisimda bi ağlama hissi geliyo sanırım benimde en büyük takıntım kaygım annemin sayesinde başladı canım annem üstüme düşücek koruyan derken beni nasıl kaygı anksiyeteli yaptı ama sorsan kendi kendine diyo canım annem Allah annelerimizi babalarimizi başımızdan eksik etmesin sen sakin üzülme hep ben ağlarken diyodun ya sende bir ailesin bende şimdi sana diyorum sende bir ailesin mecburuz ama biliyorum çok zorlaniyosun bende öyleyim çünkü ailemden uzak olmak dahada anksiyetemianksiyete mi cikariyo bazen herseyin sebebini biliyorum ama yapıcak bişey yok dua dua dua Allah var gam yok :KK200:

Kizlaar size bişey sorucam içinizde daha önce yaşamış yada yaşayan varmı mesela yemek yiyemezsem korkusu iştah kesilmesi bidaha sanki yemek yiyemicem çocuklarıma nasıl bakicam korkusu başlıyor bu sefer tabi kaygılar birbiri ardında oluyor böyle olan yada daha önce olmus olan varmı bu tarz kaygıları yaşayan mide bağırsak sistemine vuruyor kaygı korku genelde bilirsiniz

1 haftadır girmiyodum maşallah yazılanları okumaya yetisemedim:deli: y4zy4qmurum y4zy4qmurum nasılsın kız hep aklimdasin son kaç hafta kaldı doğumuna inşallah iyisindir diğer hamile arkadaşlar Allah hepinize sag salim güzel doğumlar nasip etsin insallah ha gayret dayanin
Canımm benimmmm nerdesin yahuu :) ben bugün Allahın izniyle 32+1 oluyorum. Eğer erken gelmeye kalkmazsa ve bir sorun olmazsa 1 ay sonra doğum beklemeye başlarız inşallah :) sonlara doğru giderek daha da bozulan dengeler ve tetiklenen panik anksiyete ile şafak sayıyorum :) sen napıyosun, nasıl gidiyor? Bebiş nasıl? Hastaneye gittin mi tekrar?
y4zy4qmurum y4zy4qmurum senin yazılarını okuyunca anneme olan özlemim artıyor hergün görüntülü konussamda her kapatisimda bi ağlama hissi geliyo sanırım benimde en büyük takıntım kaygım annemin sayesinde başladı canım annem üstüme düşücek koruyan derken beni nasıl kaygı anksiyeteli yaptı ama sorsan kendi kendine diyo canım annem Allah annelerimizi babalarimizi başımızdan eksik etmesin sen sakin üzülme hep ben ağlarken diyodun ya sende bir ailesin bende şimdi sana diyorum sende bir ailesin mecburuz ama biliyorum çok zorlaniyosun bende öyleyim çünkü ailemden uzak olmak dahada anksiyetemianksiyete mi cikariyo bazen herseyin sebebini biliyorum ama yapıcak bişey yok dua dua dua Allah var gam yok :KK200:
Şüphesiz öyle canım. Şükür bugünümüze..
Anneni özlemen, varlığını hissetmen çok çokkk güzel duygular. Allahım bu duygulardan yoksun bırakmasın, kendime bakınca dışlanmış gibi hissediyorum. Onca yaptıklarıma rağmen onca ilgili davranmama rağmen karşılık bulamadım ben. Ne başarılarımla övündüler ne de düzgün bir evlat oluşumla.. Sağlık olsun..
Annenin üstüne düşmesininde katkısı var kuzum, hata yaparak öğreniliyor, yaşayarak öğreniliyor, nasihatler korumalar bir nebze küpe sadece ama insan yaşamadan göremiyor bazı şeyleri.. Ama en çok yapı meselesi bu hastalık diye düşünüyorum. Eğer düşünceli, hassas, mükemmelliyetçi bir kişiliğin varsa bu kaçınılmaz bir hastalık oluyor çoğunlukla.
Desteğin için çok teşekkür ederim. Ben kendi aileme sarılıyorum, şükrediyorum. Değişmeyecek şeyler için kendimi hırpalamayı bıraktım. Böyle görüşmeyipte sonra annemin zoraki gibi konusması sinirlerimi oynatıyor ama ona da yapacak bişey yok. Canı sağolsun. Rabbim birbirimize muhtaç etmesin.

Kizlaar size bişey sorucam içinizde daha önce yaşamış yada yaşayan varmı mesela yemek yiyemezsem korkusu iştah kesilmesi bidaha sanki yemek yiyemicem çocuklarıma nasıl bakicam korkusu başlıyor bu sefer tabi kaygılar birbiri ardında oluyor böyle olan yada daha önce olmus olan varmı bu tarz kaygıları yaşayan mide bağırsak sistemine vuruyor kaygı korku genelde bilirsiniz
Ben canım.. bir ara demiştim ya tükürüğümü bile yutamıyodum diye. İşte o zamanlar böyle bir dönem yaşadım. Ara ara oluyor bu düşünceler de aklımdan geçiyor ama o zamanki kadar uzun sürmüyor şükür.
Şöyle anlatıyım kısaca; sofraya oturasım gelmiyodu, yiyemicem yutamıcam diye. Bu düşünce yüzünden çoğu zaman açlık hissetmiyodum, iştah kaçıyodu. Tam karnım acıkıpta canım bişeyler yemek istediğinde bu düşünceler yüzünden duraksıyodum vazgeçiyodum. Şekerim düşüyodu en sonunda ama onun için bile bişiler atıştırcak olsam dikkatli çiğneyip yutarken önce nefes alıp veriyodu sonra yutuyodum. O derece tetikte duruyodum.

Akşam eşimle ufak bir tartışma yaşadık. Çarşıya doğru gitmiştik yürüyerek. Hiçbişey yapmadan geri döndüm ağlayarak. Hareketleri, sözleri o kadar kırıcı ki iki gündür. Şuan en çok anlayışa ihtiyacı olan benim ama her zamanki gibi kendi kendini avutmak zorunda kalan da benim..
Şu saat oldu halen ağlıyorum durup durup. Günboyu kendimi sakinleştircem diye uğraşıyorum ama 2 çift laf edip herşeyin içine ediyor. Hiçbirşey demeye gelmiyor. Kabullenmiyor!
Ekatımlar başladı şuan ve yerimde duramıyorum üst üste oldukça. Gel de rahatla... Sakin kalmaya çalışıyorum ama olmuyor,bi başladımı düzensiz atmaya devam ediyor. Bu gidişle atakta gelir.

Akşam eşimle ufak bir tartışma yaşadıkd. Çarşıya doğru gitmiştik yürüyerek. Hiçbişey yapmadan geri döndüm ağlayarak. Hareketleri, sözleri o kadar kırıcı ki iki gündür. Şuan en çok anlayışa ihtiyacı olan benim ama her zamanki gibi kendi kendini avutmak zorunda kalan da benim..
Şu saat oldu halen ağlıyorum durup durup. Günboyu kendimi sakinleştircem diye uğraşıyorum ama 2 çift laf edip herşeyin içine ediyor. Hiçbirşey demeye gelmiyor. Kabullenmiyor!
Ekatımlar başladı şuan ve yerimde duramıyorum üst üste oldukça. Gel de rahatla... Sakin kalmaya çalışıyorum ama olmuyor,bi başladımı düzensiz atmaya devam ediyor. Bu gidişle atakta gelir.
Gelirse gelsin cnm korkma. Biz bu hastalığın ağa babası olmadıkmı :) tanıyoruz. Senin canımı sıkmanla hepsi başlamış. Çevremizdeki insanlar özellikle yakınlarımız bize anlayışlı davranmalarını istiyor ve bekliyoruz ama bunu göremeyince yine bizz üzülüoruz. En güzeli beklentiyi sıfırlamak biliyomusun yalandanda olsa gülüp geçmek. Bugün benimki ekmek poşetinin ağzındaki teli attım diye bana demediğini bırakmadı ama ben güldüm esprilerle karşılık verdim. Başka türlüsü beni kötü yapardı çünkü. Mücadeleyi bırakmamalıyız. Duanı yap gösüne sür ve uyumaya çalış canım uykusuzlukta iyice arttırır şikayetleri

y4zy4qmurum y4zy4qmurum ay maşallah az kalmış ya belki baktın 5 hafta sonra birden sancın tuttu açılmayla hop hasteneye bebek kucakta benim gibi beklenmeyen zamanda sürpriz yapar, yok ben bidaha gitmedim çok kaygılarım artmış durumda 15 gün sonra bebek 4 aylık olucak artık diğer memeyi emmiyor çok zorladım doğdu doğali o memeyi ağzına alınca kusuyo doktor bazı bebekler öyle tek memeyi red edebilir dedi ve o göğsum artık süt çekilmeye başladı sanırım ek mama takviyesi baslicaz bu gidişle bundada vardır bi Hayır diyorum. Iki çocuk ile tek başıma kosturmaca içindeyim valla bide su takintilarim kaygilarim olmasa gittikçe zorluyor benii

Ya bendeki aslında takıntı olmuş doktora gidince oda dedi hani bikere daha önce yaşadım ya bu durumları ilaçla düzeldi şimdi ilacı kesince yine aynı başladı şimdi oturup diyorum yine eskisi gibi olursa yiyemezsem vs.vs.diye diye panik oluyorum bu sefer başlıyo tabi ataklar bak benimki ilerleyerek giden cinsten sütten kesip ilaca baslayasim var sonra biraz daha dayan aslı diyorum bakalım Allah büyük inşallah

Gelirse gelsin cnm korkma. Biz bu hastalığın ağa babası olmadıkmı :) tanıyoruz. Senin canımı sıkmanla hepsi başlamış. Çevremizdeki insanlar özellikle yakınlarımız bize anlayışlı davranmalarını istiyor ve bekliyoruz ama bunu göremeyince yine bizz üzülüoruz. En güzeli beklentiyi sıfırlamak biliyomusun yalandanda olsa gülüp geçmek. Bugün benimki ekmek poşetinin ağzındaki teli attım diye bana demediğini bırakmadı ama ben güldüm esprilerle karşılık verdim. Başka türlüsü beni kötü yapardı çünkü. Mücadeleyi bırakmamalıyız. Duanı yap gösüne sür ve uyumaya çalış canım uykusuzlukta iyice arttırır şikayetleri
Hemde ne ağababa:) uykusuzluktan gözlerim kapanırken kalbimin ritminin normale dönmemesi yüzünden yerimde duramadım. Uzun saatler ritimsiz atışı aklımı aldı.
Beni korkutacak bir sebep daha buldu bu hastalık, pes valla ne dirençliymiş arkadaş..

Back
X