Emzirme Dönemi ve Diyetim

DivaSatanica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
290
Puanlar
173
Merhaba arkadaşlar,
Kısaca geçen 1 seneden bahsedeceğim. 2012 Eylül ayında hamile kaldığımda 66 kiloydum. Hamilelik döneminde "sen gebesin,iki can için yemelisin" diye diye 30 kiloyu aldırdılar bana. Bel fıtığı başlangıcı da dahil her türlü sorunu yaşadım. Bir tek gebelik şekeri çıkmadı şükür. Doğuma gittiğimde 95 kiloydum. Neyse bin bir türlü sorunla normal başlayan doğumum sezeryanla sonlandı ve oğlumu kucağıma aldım.
Eve geldiğimde 80 kiloydum. 2 ay içinde de 78'e düştüm.

Ve sonra yine emziriyorsun ye diye diye 5 kilo aldırdılar bana.
Tartıda 83'ü gördüğümde artık bir dur dedim ve diyetisyene gittim.

Bana verdiği listeye göre yediklerimi buraya yazmak ve motivasyonumu korumak istiyorum. Diyetisyen kontrol günlerimi de yazacağım.

Emzirdiğim için spor yapamıyorum. Spor sırasında salgılanan laktik asit sütün tadını etkileyebilirmiş.

Öncelikle diyet listesini paylaşayım :

Kalkar kalkmaz 2 bardak su

09:00 =>
2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir veya 1 kibrit kutusu peynir ve 1 yumurta
2-3 ince dilim çavdar yada buğday ekmeği ya da haftada 2 kere simit
söğüş sebze,domates,biber,maydanoz,tere,roka,salatalık,marul (yağsız)
3-4 zeytin yada 1-2 ceviz içi
haftada 2 kere 1 tatlı kaşığı bal,reçel yada pekmez

11:00 =>
1 meyve
2 galeta

13:00=>
1 kepçe çorba ve 1 ince dilim ekmek veya 2 ince dilim ekmek
8 yemek kaşığı sebze yemeği
1 kase cacık yada yarım kase yoğurt
bol yeşillik,mevsim salata (yağsız)

VEYA

1 dilim ekmek
2 adet biber dolması yada 5-6 adet lahana sarması yada 8 adet yaprak sarması
yarım kase yoğurt
mevsim salata

16:00=>
1 ince dilim peynir
2 dilim ekmek
söğüş sebze,domates,salatalık,tere,roka vs...

18:30 - 19:00=>
1 kepçe çorba ve 1 ince dilim ekmek veya 2 ince dilim ekmek yada haftada 2 kere 4-5 kaşık bulgur pilavı
4 köfte büyüklüğünde et tavuk veya balık (haftada en az 2 kere) yada 4-5 yemek kaşığı kurubaklagil
yarım kase yoğurt
bol yeşillik,söğüş sebze,salata

21:00 - 21:30 =>
2 orta boy meyve
1 bardak süt yada yoğurt

Bana katılmak isteyen olursa bekliyorum. Her gün düzenli olarak yazmaya çalışacağım.

BAŞLANGIÇ KİLOSU : 78,8 kg (diyetisyene 2 hafta önce gitmiştim ve şu anda 3 kilo vermiş halim bu. 2,2 kg yağdan gitmiş.)

Son düzenleme:
Anaaaa benimde sat 9.9.2012 idi bebişlerimiz akran
mutlaka seni takip edicem
bende hamile kaldigimda 56 kilo idim 70 ile doğuma gittim sonrası ödem falan inince 62 oldum
bebek emzirmenin ve evde olmanın rehavetiyle 67 ye çıktım şimdilerde dikkat ediyordum 64 civariyim ama motivasyonum düştü

Sabah erken kalkamadım o yüzden kahvaltı ve ara öğünü birleştirdim. Ayrıca su içmeyi unuttum :52:

11:00=>

1 kibrit kutusu peynir
1 yumurta
1 çay kaşığı fıstık ezmesi + 1 çay kaşığı nutelle => 1 tatlı kaşığı tatlı hakkımı bugün kullandım.
3 dilim ekmek
yarım muz
2 yeşil zeytin
1 büyük kupa rezene çayı

Anaaaa benimde sat 9.9.2012 idi bebişlerimiz akran
mutlaka seni takip edicem
bende hamile kaldigimda 56 kilo idim 70 ile doğuma gittim sonrası ödem falan inince 62 oldum
bebek emzirmenin ve evde olmanın rehavetiyle 67 ye çıktım şimdilerde dikkat ediyordum 64 civariyim ama motivasyonum düştü

Birbirimize destek oluruz ne güzel. Emzirirken metabolizma hızlı çalıştığı için dikkat ederek daha kolay kilo veriliyor.

15:00 =>

Dünden kalan 2 dîlim pizza
1 kepçe çorba
Ayran

2 tane solgar brewer's yeast hap

21:30 =>

Çok işim olduğu için anca bu saatte yiyebiliyorum akşam yemeğini

1 kepçe çorba
2 köfte
1 tahta kaşık pilav
ayran
salata (ben yağsız yiyemiyorum, zeytinyağı koydum)

2 tane brewer's yeast hap + 1 tane "kalsiyum,magnezyum,çinko"

2. Gün

Sabah 1 bardak su

Bugün diyetin biraz dışına çıktım.

11:00=>

1 yumurta
1 kibrit kutusu peynir
4 dilim ekmek
Bol nutella,fıstık ezmesi
1 büyük kupa rezene

benım durumda vahım.90la doğuma gırdım 85de kaldım.evde nasıl kılo verıcem hıç bılmıyorum)eylul annesıyım bu arada)

Valla ben de evdeyim. Şimdiden 3 kilo verdim bile. Tek derdim süt azalmasın.
Boğazdan biraz kısınca, daha doğrusu düzenli ve sağlıklı yiyince verilir kilolar.
Moralimizi bozmayalım.

evde oturunca dolaba sarılıyorum malesef. o yuzden dolabı boş bırakıyorum artık

Ara öğün olarak fındık yedim.

16:00 =>

1 kepçe çorba
1 küçük tabak zeytinyağlı pırasa
1 bardak ayran

2 tane brewer's yeast hap

Son düzenleme:
Of of çok kaçamak yaptım. 3-4 kaşık nutellayı götürdüm. :D

Neyse moralimi bozmayayım. Yoksa işin ucu kaçacak.

20:00 =>
1 tabak pırasa yemeği,
2 küçük ekmek,
1 bardak ayran

2 hap

Allah yardımcın olsun inşallah sakın ucunu kaçırınca amaaan olan oldu deme asıl o zaman işin ucu değil tamamı kaçar gider...

Bende emziriyorum ve karatay yapıyorum canım süt azalmıyor ve kalitesi artıyor bilgine...:34::34::34:

Allah yardımcın olsun inşallah sakın ucunu kaçırınca amaaan olan oldu deme asıl o zaman işin ucu değil tamamı kaçar gider...

Bende emziriyorum ve karatay yapıyorum canım süt azalmıyor ve kalitesi artıyor bilgine...:34::34::34:

Umarım dediğin gibi olur. Çok korkuyorum süt azalacak diye, çünkü adet dönemi geldiğinde baya azalıyor.
Benim de karataydan tek farkım ekmek yemem sanırım. Çünkü listede olmamasına rağmen kuruyemiş yiyorum. Meyve 1 tane yiyorum günde.

Allah hepimizin yardımcısı olsun. Kilo verebildin mi?

topiğin hayırlı olsun canım, benimde 5 aylık bir oğlum var, hemen hemen kilolarımız aynı :) Ancak ben spora başladım. Sabahları yürüyüş akşamları da ya leslie ya da ağırlıkla kol egzersizleri yapacağım. Doktorlar normal doğum sonrası eğer dikiş yoksa hemen bir hafta sonrası spora başlanabileceğini sezaryan sonrası ise 3-4 hafta sonrası başlanmasını tavsiye ediyorlar. Önce kısa yürüyüş ve egzersizlerle sonra aerobik, plates tavsiye ediliyor. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta henüz yeni spor yapmış ve terli iken emzirmemek, çünkü bu sırada süt laktik asit içeriyor ve bebek istemeyebiliyor. Ama dinlenme sonrası sorun olmuyor. Aynı şekilde yoğun ev işi yaptığında koşturup terlediğinde durum aynı aslında.

Bebeğine ve sana sağlıklar dilerim, kilo vermede ise kolaylıklar :8:

topiğin hayırlı olsun canım, benimde 5 aylık bir oğlum var, hemen hemen kilolarımız aynı :) Ancak ben spora başladım. Sabahları yürüyüş akşamları da ya leslie ya da ağırlıkla kol egzersizleri yapacağım. Doktorlar normal doğum sonrası eğer dikiş yoksa hemen bir hafta sonrası spora başlanabileceğini sezaryan sonrası ise 3-4 hafta sonrası başlanmasını tavsiye ediyorlar. Önce kısa yürüyüş ve egzersizlerle sonra aerobik, plates tavsiye ediliyor. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta henüz yeni spor yapmış ve terli iken emzirmemek, çünkü bu sırada süt laktik asit içeriyor ve bebek istemeyebiliyor. Ama dinlenme sonrası sorun olmuyor. Aynı şekilde yoğun ev işi yaptığında koşturup terlediğinde durum aynı aslında.

Bebeğine ve sana sağlıklar dilerim, kilo vermede ise kolaylıklar :8:

Çok teşekkürler. Aslında bir ara squat yaptım ama çok yordu beni. Yine de biraz kilo verdikten sonra spor yapmayı düşünüyorum.

Bugün işe gittiğim için pek dikkat edemedim.

09:30=>
3 tane börek
1 fincan kahve

12:00 =>
1 tane börek
1 fincan kahve (3ü bir arada)

15:00=>
2 dilim ekmek
1 kibrit kutusu peynir
1 kupa yeşil çay

18:00=>
1 kepçe çorba
1 tabak pırasa
1 bardak ayran

Merhaba arkadaşlar,
Kısaca geçen 1 seneden bahsedeceğim. 2012 Eylül ayında hamile kaldığımda 66 kiloydum. Hamilelik döneminde "sen gebesin,iki can için yemelisin" diye diye 30 kiloyu aldırdılar bana. Bel fıtığı başlangıcı da dahil her türlü sorunu yaşadım. Bir tek gebelik şekeri çıkmadı şükür. Doğuma gittiğimde 95 kiloydum. Neyse bin bir türlü sorunla normal başlayan doğumum sezeryanla sonlandı ve oğlumu kucağıma aldım.
Eve geldiğimde 80 kiloydum. 2 ay içinde de 78'e düştüm.

Ve sonra yine emziriyorsun ye diye diye 5 kilo aldırdılar bana.
Tartıda 83'ü gördüğümde artık bir dur dedim ve diyetisyene gittim.

Bana verdiği listeye göre yediklerimi buraya yazmak ve motivasyonumu korumak istiyorum. Diyetisyen kontrol günlerimi de yazacağım.

Emzirdiğim için spor yapamıyorum. Spor sırasında salgılanan laktik asit sütün tadını etkileyebilirmiş.

Öncelikle diyet listesini paylaşayım :

Kalkar kalkmaz 2 bardak su

09:00 =>
2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir veya 1 kibrit kutusu peynir ve 1 yumurta
2-3 ince dilim çavdar yada buğday ekmeği ya da haftada 2 kere simit
söğüş sebze,domates,biber,maydanoz,tere,roka,salatalık,marul (yağsız)
3-4 zeytin yada 1-2 ceviz içi
haftada 2 kere 1 tatlı kaşığı bal,reçel yada pekmez

11:00 =>
1 meyve
2 galeta

13:00=>
1 kepçe çorba ve 1 ince dilim ekmek veya 2 ince dilim ekmek
8 yemek kaşığı sebze yemeği
1 kase cacık yada yarım kase yoğurt
bol yeşillik,mevsim salata (yağsız)

VEYA

1 dilim ekmek
2 adet biber dolması yada 5-6 adet lahana sarması yada 8 adet yaprak sarması
yarım kase yoğurt
mevsim salata

16:00=>
1 ince dilim peynir
2 dilim ekmek
söğüş sebze,domates,salatalık,tere,roka vs...

18:30 - 19:00=>
1 kepçe çorba ve 1 ince dilim ekmek veya 2 ince dilim ekmek yada haftada 2 kere 4-5 kaşık bulgur pilavı
4 köfte büyüklüğünde et tavuk veya balık (haftada en az 2 kere) yada 4-5 yemek kaşığı kurubaklagil
yarım kase yoğurt
bol yeşillik,söğüş sebze,salata

21:00 - 21:30 =>
2 orta boy meyve
1 bardak süt yada yoğurt

Bana katılmak isteyen olursa bekliyorum. Her gün düzenli olarak yazmaya çalışacağım.

BAŞLANGIÇ KİLOSU : 78,8 kg (diyetisyene 2 hafta önce gitmiştim ve şu anda 3 kilo vermiş halim bu. 2,2 kg yağdan gitmiş.)

merhaba benimde bebegim 8 aylik 64lehamile kaldim 76 dogun yaptim eve geldigimde 72dim suan 65 ama bu diyet listesi bana cok fazla geldi ben suan diyet yapiyorum benim yediklerim bukadar degil ddaha az yiyorumseni takip edecegim yine emzirdigimiz icin yakin hissettim :)

2 hap noluyo ne ise yariyor merak ettimde

Merhaba,
Ben de bu listeye çok fazla bağlı kalamıyorum. Çoğu zaman yediklerim bu kadar olmuyor. :D
Açıkçası bir rutin oluşturamadım daha. Çünkü evden çalışıyorum ne zaman yattığım belli olmuyor. Bu ayın sonunda işi bırakıyorum. Sonrasında tamamen bebeğe ve diyete odaklanacağım.

Hap dediğim solgar brewer's yeast B12 hapı. Emziren anneler için süt üretiminde etkiliymiş. Günde 6 taneye kadar alınıyor. Ben de ana öğünlerde ikişer ikişer alıyorum.

Back