• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzırme donemı sırt ve boyun ağrılarınız oldumu

caglaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
56
1
86
İstanbul
arkadaslar bebeğim 8 aylık emzırmeye devam edıyorum 6 aylık oldugundada boynumda ağrılar basladı ..su aralar bıraz benı zorluyor..sızdede oldumu ..emzırme pozısyonundan kaynaklandıgını dusunuyorum..sızdede oldumu ..neler yaptınız?
tesekkurler..

benim bayadır var özellikle belimde ağrı yeni yeni sırtımda ve boynumda olmaya başladı gece gündüz çok sık emziriyorum ama bundan olabileceği aklıma gelmemişti oğlum genelde kucağımda ona yoruyorum doktoruma danıştım bi ilaç falan alabilmek için çok zorluyo beni çünkü ama bi ilaç kullanamayacağımı söyledi belim sırtım için korse takmayı denedim hiç faydası olmadı başka yapılabilecek bişey varsa bende çare arıyorum

Aynen benim da sirtim çok agriyor. diger bebeklerim de ayni sekilde emzirmekten agriyordu ama simdi ki bebegim de biraz daha dikkat etmeya calisiyorum. emzirirken dik durmaya arkama yastik desdegi yapiyiyorum ama nafile.
galiba emzirme seklini mi yalnis yapiyoruz bilmiyorum ki?

emzırırken eğik durduğumuz ıcın galıba ozellıkle boyun..acaba surebıleceğimiz masajla beraber kremler varmıdır.

krem falan kullanamazmışız benim doktorum sadece ağrı kesici ilaç alabilirsiniz dedi minoset ya da parol

ya benım bebegım daha 1 haftalık sırtımın sag tarafı agrıyor... spınal sezeryan oldum ondan mı dıye dusunuyodum ama sanırım yanlıs pozısyonda emzırmekten :(

emziren annelerın ılk aylardan beri emzirme pozısyonuna dıkkat etmesı lazım..emzırırken arkanıza yastık koyun ve dık durun,ilk aylarda ağrı pek olmuyor ama emzırme donemı sonrası yanı 6 ay sonra falan sırt ve boyun ağrıları olusabılır benım gıbı...cunku hamılelık donemınde kaslarımız zayıflıyormus dolayısıyla sonrasında yaptıgımız yanlıslar ıskenceye donusuyor

kızlar ben de emziriyorum dik oturmaya çalışıyorum ve ben eğilmiyorum bebeği bana doğru çekiyorum öyle emziriyorum arada uzanıyorum bebeği yan yatırıp emziriyorum bir de egzersiz yapın dr verdi bana doğumdan sonra ve sanırım ondandır sorun yaşamıyorum zaten hepsi esneme gerinme hareketleri.

Benim de sırt özellikle omuz bölgesi ağrılarım oluyor. Yatarak emzirmeyi tercih ediyorum. Diğer türlü çok yoruyor.Bu hafta pilatese başladım yavaştan:)Zor oluyor ama ağrıların geçmesi için birebir.Vakit bulup yapabilirsem:))

Benim de sırt özellikle omuz bölgesi ağrılarım oluyor. Yatarak emzirmeyi tercih ediyorum. Diğer türlü çok yoruyor.Bu hafta pilatese başladım yavaştan:)Zor oluyor ama ağrıların geçmesi için birebir.Vakit bulup yapabilirsem:))

Benimde boyum sırtım tutuk durumda. Yatarak emzirmeyi banada bir arkadaşım önerdi denedim ama beceremedim. Nasıl yapıyorsun? Bebeği koluma yatırsam olmuyor meme aşağıda kalıyor normal yatırsam bu sefer meme burnunu tıkar diye korkumdan ben rahat uzanamıyorum yine boyun ağrısı.. Başarılı bir şekilde yapabiliyorsan bizimlede paylaşırmısın?? Artık bu ağrılara dayanamıycammm...

innuk cnm ben bebeğin kafasının altına kolumu uzatıyorum ben de bebek de yan dönüyoruz bebeği asla sırt üstü yatırmıyorum emzirirken öyle emişiyoruz bir elimle memeyi kontrol ediyorum

ya benim oğlum çok huysuz sinir ediyor beni. uyanıkken ne mümkün yan yatırıp emzirmek. Dün gece o uyurken denedim ama koluma yatıramadım yine. Eşimde herşeye karışır. Öyle emzirme çocuğu boğarsın diyo.. Sırtım boynum kramplar içinde anlamıyor. Oğlumu bir alıştırabilsem yatarak emzirmeye rahat ederiz heralde..

Hepimizde aynı sorun olmuş galiba bende aynı dertten muzdariptim. İlaç kullanma konusunda da kırk defa düşündüğümden ağrıyı çeker dururdum. Ta ki Dr. Volkan subaşı ile tanışana kadar. Sırtma uyguladığı iğne tedavileri ile ağrılarım inanılmaz hafifledi Birde çeşitli egzersizler verdi.Ben çok fayda gördüm. Adana'da bu sorunu yaşayan arkadaşlara mutlaka tavsiye ederim

cocuk agirlastigi icinde oluyor emzirdiginizde kol boyun sirt kaslarina agir geliyor yarim saat kucakta tutunca.

Kucaginiza yastik koyun ve bebegi onun uzerine yatirin. ayrica d vitamini eksikligindende olabilir. Genelde emziren annelerde oluyor takviye almaniz gerekebilir

Ben bu ağrının yanlış emzirme pozisyonundan olduğuna inanmıyorum çünkü doğum yaptığım gün hastane yatağında felç edecek bir kramp gibi sırtıma girdi ve bugün 3 ay geçmesine ragmen asla gecmedi

Ben fitness eğitmeniyim hiçbir hareket de çare olmadı
Kaç kez profesyonel masaja gittim oda olmadı
Şişe çektirdim oda olmadı

Keskin ağır bir kramp girmiş gibi gece uyutmuyor
Derin nefes alınca batıyo
Doktorlar bişey bulamıyo
Bitik durumdayım

Back