• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emziriyorum ama hirslarimla bas edemiyorum?

20 günlük bebeğim var arkadaşlar emziriyorum.. 60 lardan 100 kilolara çıktığım içinde açıkçası cok özgüvensizim. Ve su sıralar ihtiyacım olan en önemli şey özgüven.. bu yüzden kendimi iyi hissetmek adına diyet yapıyorum. 11 kadar kilo verdim şimdiden.. Ama sütü etkiler mi bebeğim beslenemez mi diyede sürekli içimi kemiriyor. Dereotu tüketmiyorum hergun kuruyemiş tüketiyorum. Sebze yiyorm.. Ama hepsinden cok az yiyorum 4 5 kaşık givi sizce bir sorun olurmu
Karatayda anneler için beslenme var onu dene istersen kendine inan verirsin hiç üzülme 🤗

20 günde 12 kilo verirseniz cildiniz sarkmaz mı? Bence porsiyonlu bir sekilde her gıdadan yerseniz daha yavaş ama daha sağlıklı bir sekilde kilo verirsiniz .

Sen ac susuz kalmadigin surece sutun yeter. Dengeli beslen emzirirken cabuk kilo veriliyor

Sen herseyden yemelisinki sutunun kalitesi olsin bol bol su ic bebek beslensin sonra zayiflarsin ben 53 kiloydum simdi 70 yeterki onlar iyi olsun
Alakası yok süt kalıtesi annenın yapısıyla daha cok alakalı yanı arastırma yapmıslar afrıkada kötü sartlarda beslenenle avrupada cok ıyı beslenen annenın sütleri aynı seyi üretiyor. Inekler aynı mıktar saman yem yeselerde bazısının sütü daha yaglı oluyor. Tabı tuz seker gıbı seyler sütten gecıyor onlara dıkkat etmek lazım.

8 aylık bebegım vat dıyet yapmadan gıttı canını sıkma lohusalıj donemı boyle hıssetmen normal bol su ıc abartmadan ye hem zayıflarsın hemde sütün yeter. Bır haftada zayıflayamazsb kendıne zaman ver.

Kendin evde açlık diyetleri uygulamayacaksan sütün etkilenmez. Diyetisyene gitmelisin sağlıklı kilo vermek ve vitamin mineral kaybetmemek için. Bebeğin senden besleniyor sonuçta

Yemeklerini düzenli ve doyacak kadar ye, yeteri kadar sıvı al. Sütün asla etkilenmez.
Abur cubur ve hamur işini kesebilirsen yeter zaten hızla kilo verirsin

Hamur işi ve tatlı yemeyin bol su icin yeter. Protein ağırlıklı beslenin. Cok da özel bir sey yapmaya gerek yok 60lardan çıktıysanız bu kilolar vücudunuza oturmamıştır zaten hızla gider.

diyetisyene gitmelisiniz, emziren annelere oyle güzel beslenme programi cikartiyorlar ki hem sütün ve kalitesi artiyor, hem de kilolar gidiyor..ben kilo icin degil de ,dogumdan sonra sütüm artsın diye gidicem..
ye ki sütün artsın,her seyden ye diyenleri dinlemeyin..ama kafanıza göre de diyet yapmayın..

Reis nabersin merak ediyordum seni yazdigin iyi oldu.
Dengeli beslen, kısmadan sağlıklı şeyler tüket bebeğin kontrolde yeterli kiloyu alıyorsa rahat etsin için.
Başaracaksın reis taş gibi olup gereksiz kişileri hayatından çıkarıp ozgurleseceksin ben inanıyorum sana

Diyet yapın ama kalori hesabına falan girmeyin. Biraz daha sağlıklı yaşayın. Hamurişinin, şekerin bebeğe zaten faydası yok. Abur cubur ve tatlıdan uzak sağlıklı beslenmeye çalışın. Bir de online hizmet veren diyetisyenler var. İnternetten bakıp irtibata geçebilirsiniz.

baharatcıdan çekilmemiş kimyon alacaksın yıka güneşte biraz kurut güneş yoksa teflon tavada biraz kurut sonra kahve çekme makinasında çek ,eğer makinan yoksa havan varya sarımsak dovmek için kullanılan onla biraz küçült ez , bir çay kupası su kaynat cezvede bir tatlı kaşıgı kimyon at hemen altını kapat ağzınıda kapat demlensin , sende günde 2 büyük kupa iç, ne bebekte gaz olur gece uyanırsın nede sende , eğer süt veriyorsan zaten sütün coşar allahın izniyle
takıldıgın bir yer olursa tekrar yaz
Ben de tane kimyonu demleyip içiyorum ama yıkayıp kurutma olayını yapmadım, şart mı bu?

20 günlük bebeğim var arkadaşlar emziriyorum.. 60 lardan 100 kilolara çıktığım içinde açıkçası cok özgüvensizim. Ve su sıralar ihtiyacım olan en önemli şey özgüven.. bu yüzden kendimi iyi hissetmek adına diyet yapıyorum. 11 kadar kilo verdim şimdiden.. Ama sütü etkiler mi bebeğim beslenemez mi diyede sürekli içimi kemiriyor. Dereotu tüketmiyorum hergun kuruyemiş tüketiyorum. Sebze yiyorm.. Ama hepsinden cok az yiyorum 4 5 kaşık givi sizce bir sorun olurmu
Dereotu süt arttırır aslında neden tüketmiyorsunuz merak ettim. Maydanoz sütü azaltır. Yemek yemenin sütle alakası yok. Bol bol su içtiğiniz müddetçe sütünüz azalmaz. Rezene çayı için bide bol bol. Hem inanılmaz süt arttırır hemde kilo vermeye yardımcı.

Tabiki olur. Emzirirken kilo vereceksiniz lutfen diyet yapmayin...
Ben 80 kiloyla doguma girdim 3. Ayimdayim 60 a düştüm. Hicbir diyet yapmadan sadece emzirerek

Reis nabersin merak ediyordum seni yazdigin iyi oldu.
Dengeli beslen, kısmadan sağlıklı şeyler tüket bebeğin kontrolde yeterli kiloyu alıyorsa rahat etsin için.
Başaracaksın reis taş gibi olup gereksiz kişileri hayatından çıkarıp ozgurleseceksin ben inanıyorum sana
Iyiyim kilo veriyorum çocuklar falan takiliyroum iste =)

Çok yanlış yapıyorsunuz!!!
Siz şu an yemek çok az yiyebilirsiniz.
Bebeğinizi de emzirirsiniz.
Nerden o vitamin mineralleri harcayacaksiniz biliyomusunuz depomuzdan.
Erken yaşta başlayacak kemik erimesi yok vitaminsizlik yok halsizlik.
Özellikle kalsiyum çok çok çok önemli.
Bazı depoların boşalması çok riskli vücut için.
Bende siz ekmeği kesin ama yiyecek miktarlarında oynama yapmayin. Vücudunuza da takviye olarak vitamin kullanın. Bir sürü secenek var emzirirken kullanılan vitamin mineral takviyeleri.
Merak etmeyin o kilolar gidiyor yerinde kalmıyor.
Ben 53 kiloydum tedavilerle 66 oldum.
66 ile hamile kaldim doğ yaptığım da 92/93 rahat vardım.
8 ayda hepsi gitti daha da giderdi oğlum 8 aylıkken tekrar gebe kaldım.
Kafana takma.

Back