Emzirirken sigara içmek

Emzirirken içiyorsanız Hamileykende içtinİZ o zaman yazık değil mi o minnacık ciğerlere umarım bebeğin yanında falanda içmiyorsunuzdur..
Bence ne yapın edin bırakın birsürü yöntem var bırakmak için.

Canım emzirirken içmek, hamilelikte içmekten daha kötü. Hamileyken direk maruz kalmıyordu ama emzirirken sen ne yesen içsen süte geçiyor. Inşallah en kısa sürede azaltır ve bırakırsın. Bende 16yillik bir tiryakiydim.

Benim bi arkadaşım içiyordu. Geçen bir yazı okudum sigara içen anneye o zaman emzirme demeyin emzirmeye devam edebilir diye. Bırakamıyorsanız biraz azaltın bir paket içmeyin her canınız istediğinde içmeyin. Günde 3-5 tane içerseniz hem siz strese girmezsiniz hem nikotin miktarını sınırlı tutarsınız.

Canım bırakamıyorsan en azından emzirdikten sonra iç ki diğer emzirmene kadar etkisi azalsın.Etkisi 2 saat kalıyor diye okumuştum. Ne yalan söyleyim emziriyorum ve malesef ben de içiyorum ama günde 2 taneyi aşmıyorum hatta bazen 1 tane ve bebeğim uyurken içiyorum. Sonra ellerimi yıkayıp dişlerimi fırçalayıp alıyorum kucağıma.

Bende sigara kullaniyorum. Lütfen emzirirken icmeyin veyada emzirmeyin. Kansorejen maddeler ve Nikotin direk bebeğinize geçiyor. Bebeğin aldığı Nikotin sizinkinin 3 kati. 5 kiloluk bir yavru o... sinir sistemi, beyni, zedeleniyor. Allah korusun bir zihinsel sorun cikarsa kendinizi asla afetmetsiniz. Biberon verin. Sizin sütünüzden daha sağlıklı olur

Annelik fedakarlıktır. O yüzden kusura bakmayın bırakamıyorum diye birşey olamaz. Her emzirdiğinizde bile bile bebeğinizi zehirliyorsunuz

Bırakamıyorum diye birşey yok. 17 yıla yakın sağlam tiryakiydim eşimde aynı şekilde. Ben hamile kalmadan 4 ay önce eşim bıraktı hamilelikten 2 ay önce de ben bıraktım. Bir canın dünyaya gelmesine karar veriyorsak onun sağlığını önce biz düşünmeliyiz. Hem çocuk yaparım hem sigara içerim diye birşey olmaz. Yavrucağın suçu ne? Hem hangi bağımlılık insan iradesinden daha güçlü olabilir ki? Yapıyorsak keyfimizden yapıyoruz, keyfimiz için çocuklarımızı zehirlemeyelim. Ağır oldu dediklerim biraz belki ama yazık günah bebişlere.

Back
X