• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirirken meme ucunda tikanma

Cok teşekkürler... Ilk gunden beri bebek cok agliyor doymuyor diye mama verdik. Gece güzel emiyor ama gündüz ac kalınca hic sabredip emmiyor. Dediginiz gibi bu aralar emzirmeye zorlayarak mama sıklığını azaltmaya çalışıyorum umarım basarabilirim. Zira bebeğin kaka rengi sıklığı falan cok farkediyor anne sütü alinca.
Dediginiz emzirme şeklini yapamıyorum bebek büyüdükçe hareketlendikce tutmak zorlaşıyor ama bunu da yapmaya çalışmam lazım, memnun olan çok.
Benim bir arkadasimda benzer durumu yasadi. Sütüm yetmiyor diye düşünüyordu. Bebek ne kadar emerse o kadar süt üretiyor vücut. Ona mamayi birakmasini tavsiye ettim masallah hersey yoluna girdi. Bana tikanma konusunda en iyi ters emzirme geldi. Gunduz zor olsada gece yapabilirsiniz. Beni cok rahatlatti. Birde gogsunuzun ucunu mümkün oldugu kadar bebegin agzina yerlestirin.

Merhaba ben de aylarca ugrastim bu dertle gercekten de belaydi. Simdi ikinciye hamileyim kismetse ama inanin emzirmek korkulu ruyam diyebilirim. Bu isin cozumu cok zor ama oneri olarak bebegin emzirme pozisyonunun degistirilmesi gerekiyor. Bebegin emme acisindan kaynaklaniyormus bu problem hem sut yagli hem de turus pozisyonu yanlis olunca katmerleniyor. Emzirme pozisyonlari internette var onlari iyice kafaya yazmak ve mutlaaka degisik degisik pozisyonlarda emzirmek gerekiuor. İyi sanslar diliyorum. Bu arada ben iğnenin ucu ile degil de kurdanla acmaya calisiyordum ve dr bana emzirme bittikten sonra kalan sutu de mutlaka sag memede sut kalmasin o da yapar demisti ben de sagmaya baslamistim

Merhabalar, evet konu eski ama sorun baki...
3 aylık biz kızım var. Bu tıkanmayı haftada birkac kez yaşıyorum ve artık bezmiş durumdayim. Emzirmeyi bırakacak hale geldim.nerdeyse.
Amerikada yaşıyorum sezeryan doğum yaptım eşim 3 hafta sonra işe döndü ve bana yardımcı olacak kimse yok evde. Bazen oyle ağrı oluyor ki goguslerimde çocuğuma zar zor bakiyorum. İltihap ates vs yok mastitten farklı olarak ama 2 gun açılana kadar geçe gunduz ağlıyorum resmen. Bi biri tikaniyor bi öbürü.
Sicak soğuk kompres emzirme elektrikli pompa manüel pompa hepsini denedim. Benim gun ocinde sagacak zamanım bile olmuyor bebeğim 15 er dk kucakta uyuyor sadece. Ilk gunden beri sütüm gec geldiği için mama da veriyoruz.
Bu sorun sütü iyice azalttı. Bebeğim sorunlu memeyi emmek istemiyor az süt geldiği için cok sabirsiz. Zorla agzona tikiyorum. Sonra da mecburen mama yapıp veriyorum. Bikac gunde açılıp çözülüyor derken yeniden....ben de lesitin kullanmaya başladım aycıcegi lesitini aldim soya gdo lu diye.. Ilk gunler iyi geldi ama şimdi yine basladi. Kutunun üzerinde günde 2 kez yazıyordu olmazsa ben de 3 e cikaricam.
Emzirmek cok keyifli diyo herkes ben hic keyfini çıkaramadım. Dinlenmek yok, doğru düzgün yemek yok ne bulursam onu yiyorum.
Doktorlar hep ayni şeyi diyo lesitin bile söylemiyo. Ancak pompayla sag diyo. zaman var mı enerji var mı kimse anlamiyor.
Her şeyi denedik bana en iyi gelen şey sıcak duş almak. Günde 2 kere alabiliyordum ben bi sabah eşim işe gitmeden bi de aksam gelince bebege o bakarken. Siz Imkaniniz varsa 3-4 kere alın. Bi de pompa vs hikaye en iyi bebek emmesi açıyor tabii emzirebiliyorsaniz.
Moral bozukluğu stres vs sebep olur diyolar ama moral bozmamak elde degil. Tüm arkadaşlarım bebeğin çenesi güçlenince geçecek sabret diyo ben de sabretmeye calisiyorum. En azından 6 ay bebeğimi emzirmek istiyorum. Geçeceği günü iple çekiyorum. Allah hepimize sabır versin.
Ha bir de ben gigus ucuna fiziki müdahale taraftarı değilim hem yaraliyoruz hem de mikropların girmesine acik hale getiriyoruz. Mastit çevirme riski var. Bir de meme ucu yarası acısı eklenmesin acilarimiza.
Bende sizin yasadiklarinizin aynısı yaşıyorum bebeğim erken dogdu ilk 3 ay sütüm gelmedi ama çok kez mastit oldum mastit için günlerce uğraştım bu sefer süt kabarcıği oluyor kenfime çok vakit ayiramiyorum bebeğim çok küçük ve durmuyor ben ağrıdan duramıyorum bebeğim mama yiyor ama emmeden asla uyumuyor ağrıdan günlerim işkence gibi napacagimi bilemiyorum doktora şuan gidemeyiz malum ortalık hastalık dolu antibiyotik kullanıyorum o bile geçirmiyor

Bende sizin yasadiklarinizin aynısı yaşıyorum bebeğim erken dogdu ilk 3 ay sütüm gelmedi ama çok kez mastit oldum mastit için günlerce uğraştım bu sefer süt kabarcıği oluyor kenfime çok vakit ayiramiyorum bebeğim çok küçük ve durmuyor ben ağrıdan duramıyorum bebeğim mama yiyor ama emmeden asla uyumuyor ağrıdan günlerim işkence gibi napacagimi bilemiyorum doktora şuan gidemeyiz malum ortalık hastalık dolu antibiyotik kullanıyorum o bile geçirmiyor
Eğer ateş yoksa (bu iltihaplanma enfeksiyon olmadığını gösterir) antibiyotik kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum tabii telefonla doktora sorsanız daha iyi olur ben tıpçı degilim.
Benim bebegim 6 aylık oldu, problemler %95 çözüldü. Herkes sabret gececek dedi gerçekten geçiyormuş. Şu an nadiren tikanma oluyor onu da bebek daha güçlü çenesi ile bir günde açıyor.
Bebeğin çenesi iyice güçlenene kadar sabrın yanında her zaman emzirmeye çalışın. Ilk tıkalı memeyi verin. Uyanıkken emmi yuirsa uyku arası denk getirmeye calisin. Tıkalı memeye odaklanıp diğer memeyi ihmal etmeyin yoksa o da tikanir.
Sıcak su şişesi koyun, imkan varsa gund iki kere duş alın.
Ben doktorlara bile sordum hepsinin tek önerdiği sağarak sütü boşaltmakti. Ama makine ile sağmak hep aynı süt kanallarını sagiyor, zor olanlari boşaltmıyor. Göğsü genel olarak bosaltmak icin sağın ama bebeğe de verin mutlaka. O yüzden en iyisi bebeğin emmesi. Bebek zor kanalları bile açıyor. Gogus ucunu inceleyin bazi kanallardan daha yağlı süt gelir. O kanallar tıkanır hep. Onları kontrol edin.
Göğsü elinizle bastırarak sagmayin. Uc kısımlarıyla bastırarak oynamayın. Ben hep ucu sikar bakardım süt geliyor mu diye bastırıp sıktıkça kötü olduğunu ve tikanmaya sebep olduğunu farkettim.
Ayrica lesitin takviyesi beni baya rahatlattı. Lesitin sütteki yağları parçalayıp kaymak olup tıkanmayı engellermiş. Genelde soya lesitini (hap seklinde) satılıyor ama soya alerji riski yüksek olduğundan ben ayçiçeği lesitini aldim (yurtdisindayim, Turkiye'de hepsiburadada falan var mı bilmiyorum).
Mamayı kademe kademe azaltmaya çalışın. Gun de 4 veriyosaniz 3 e 2 ye düşürün. Ben hala gunde iki kez veriyorum.
Nasıl acılı ve moral bozucu bir durum inanın çok iyi bilirim. Ama bakin aylarca yaşayan biri olarak ben diyorum geçecek. Hatta bebeğim iki haftadir memeye hic olmadığı kadar düşkün. Hep 6 ayı dolsun isterse bıraksın d iuye dişimi sıktım. Şimdi de mama içse karnı doysa bile ille de azıcık da olsa emmek istiyor. Her şey daha iyiye gidecek inanın. Sağlıkla utlulukla büyüsün bebeginiz.

Allah aşkına Esra Esra 2 sene olmuş konuyu açali ama bana yardım et nolur çözümünü bulduysan 3. Kez yaşıyorum bu durumu şuan sıcak suyun altından iğneyle delip kanrevan içinde tikanikligi açıp makinada sağım yaparak yazıyorum şunu. Arattim ve senin konun denk geldi o kadar sevindim ki cozum yolu buldunmu bulmusmuydun baktım 35 dakika önce aktifmissin çok sevindim nolur bu durumu söyle cozdum de bana:((

Benim tahminime göre deriyi parcalayarak açtığımız için gece deri kendini yine kapatıyor yara olduğu için memeyi tuzlu suda bekletmek gibi biseyler okudum nolur naptın kardeşim ya Bana da yaz..

Allah aşkına Esra Esra 2 sene olmuş konuyu açali ama bana yardım et nolur çözümünü bulduysan 3. Kez yaşıyorum bu durumu şuan sıcak suyun altından iğneyle delip kanrevan içinde tikanikligi açıp makinada sağım yaparak yazıyorum şunu. Arattim ve senin konun denk geldi o kadar sevindim ki cozum yolu buldunmu bulmusmuydun baktım 35 dakika önce aktifmissin çok sevindim nolur bu durumu söyle cozdum de bana:KK43:(

Benim tahminime göre deriyi parcalayarak açtığımız için gece deri kendini yine kapatıyor yara olduğu için memeyi tuzlu suda bekletmek gibi biseyler okudum nolur naptın kardeşim ya Bana da yaz..
Gözlerim doldu mesajını okuyunca, böyle bir çaresizliği yaşayan bilir malesef. Öncelikle bebeğin ne kadarlık?
Devamında yazdıklarım umarım senin başına gelmez, çünkü ben malesef bir çözüm bulamadım. 18 ay aralıksız olarak devam etti. Ama oğlum büyüdükçe çenesi kuvvetlendi sanırım, tıkanma şiddeti azaldı, daha kolay açılabilir hale geldi. Tuzlu su vs hiçbir etki yaratmadı bende.
Şunu unutma, o tıkanıklık sütünün yoğunlaşmasından oluşuyor, muhtemelen seninki de benimki gibi yağlı bir süt. Benim sağdığım sütler çok hızlı katılaşırdı.Sütünü memede bekletme, mümkün olduğunca çok emzir. Lansinohun mikrodalgada ısıtılan bir ürünü vardı, tam adı nedir unuttum. Isıtıp göğsüne koyuyorsun ve sıcak tutuyor, bir nebze daha akışkan hale getiriyordu. Bu konuya en son ne yazdığımı hatırlayamıyorum sadece senin mesajına baktım. En son gittiğim dr yapacak bir şey olmadığını, istediğim zaman kesebileceğimi, ama emzireceksem de buna katlanmam gerektiğini söylemişti. Sen açamazsan gel ben açarım dedi. Meme ucumu açmak için normal enjektör değil de daha ince uçlu enjektörler verdi, bir de yaptıktan sonra pansuman yapmam için bazı solüsyonlar, antibiyotikli bir krem vs. Yaptığın şeyi yapmaya mecbur devam edeceksin ama enfeksiyon çok büyük risk onun için dikkat et demişti. Çok şükür enfeksiyon kaptırmadım.
Çok üzgünüm, keşke sana mucizevi bir yöntem söyleyebilseydim, ben de hiçbir şey büyük bir etki yaratmadı. Ama sürekli böyle devam edecek diye düşünme hiç belli olmaz, belki kısa sürer senin.
18. Ayda bitti benim sorunlarım, 30 aya kadar emzirmeye devam ettim, bıraktırmasam daha devam ederdi emmeye :) moralini bozma lütfen, geçer inşallah.

Ek olarak lesitin kullandım ben, sütü akışkan hale getiriyor, bununla ilgili Emzirme Sanatı grubundan bilgi alabilirsin. O da kullandığım dönemlerde nispeten rahatlatıyordu ama benim günde 6 tane falan içmem gerekiyordu, 4-5 ay kadar kullandım sanırım emin değilim, bir süre sonra nereye kadar böyle diyerek bıraktım hapı.

Gözlerim doldu mesajını okuyunca, böyle bir çaresizliği yaşayan bilir malesef. Öncelikle bebeğin ne kadarlık?
Devamında yazdıklarım umarım senin başına gelmez, çünkü ben malesef bir çözüm bulamadım. 18 ay aralıksız olarak devam etti. Ama oğlum büyüdükçe çenesi kuvvetlendi sanırım, tıkanma şiddeti azaldı, daha kolay açılabilir hale geldi. Tuzlu su vs hiçbir etki yaratmadı bende.
Şunu unutma, o tıkanıklık sütünün yoğunlaşmasından oluşuyor, muhtemelen seninki de benimki gibi yağlı bir süt. Benim sağdığım sütler çok hızlı katılaşırdı.Sütünü memede bekletme, mümkün olduğunca çok emzir. Lansinohun mikrodalgada ısıtılan bir ürünü vardı, tam adı nedir unuttum. Isıtıp göğsüne koyuyorsun ve sıcak tutuyor, bir nebze daha akışkan hale getiriyordu. Bu konuya en son ne yazdığımı hatırlayamıyorum sadece senin mesajına baktım. En son gittiğim dr yapacak bir şey olmadığını, istediğim zaman kesebileceğimi, ama emzireceksem de buna katlanmam gerektiğini söylemişti. Sen açamazsan gel ben açarım dedi. Meme ucumu açmak için normal enjektör değil de daha ince uçlu enjektörler verdi, bir de yaptıktan sonra pansuman yapmam için bazı solüsyonlar, antibiyotikli bir krem vs. Yaptığın şeyi yapmaya mecbur devam edeceksin ama enfeksiyon çok büyük risk onun için dikkat et demişti. Çok şükür enfeksiyon kaptırmadım.
Çok üzgünüm, keşke sana mucizevi bir yöntem söyleyebilseydim, ben de hiçbir şey büyük bir etki yaratmadı. Ama sürekli böyle devam edecek diye düşünme hiç belli olmaz, belki kısa sürer senin.
18. Ayda bitti benim sorunlarım, 30 aya kadar emzirmeye devam ettim, bıraktırmasam daha devam ederdi emmeye :) moralini bozma lütfen, geçer inşallah.
Çok teşekkür ederim cevabin için. Kızım 3 ay 1 haftalık oldu. 3.tikanis memem şişiyor acıyor sonra meme ucuna bakınca beyaz noktayı görüyorum ama bu seferki daha deri altindaydi. Banyoya girip masrapayla sıcak su dökerek tirnagimla açmaya calisiyorum ama etrafı kanama yapıyor o yer zor açılıyor. Ben sansliyim ki sadece 1 yerde oluyor bu ve hep aynı yer. Bende ignenin ucunu yakip deldim anca öyle açıldı enfeksiyondan bende cok korkuyorum. Daha önce bebegimin ağzı pamukcuk olduğu için beni emerken meme catlaklarindan mantar bana da geçmesin diye trosyd diye bir krem vermişti doktor reçetesine enfeksiyondan korumak için yazıyor. Bu işlemi yaptıktan sonra onu sursem riski azaltmis olurmuyum. Anlaşıldı bu böyle gidecek bunu kabul etmem gerekiyor sanırım. Meme sadece o delikten süt geliyormuş gibi gerçekten diğer deliklerden gelmesi önemli değil gibi. Delik açıldıktan sonra su fiskiriyor adeta memeyi tamamen bosalttiktan sonra actigim zaman sadece o delikten 70 ml gelmişti. Bu çok büyük bi rakam gün içine vurdugunda 100 ml ve daha fazla kaybim var demek bu da kızımın bir ogunu demek benim için büyük kayıp. Ilk baş ne olduğunu anlamadigimdan sutum azaldi diye uzulup humanaya baslamistim. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim:KK43: şuan iğneyle delip bosalttim ama bakıyorum ki beyaz nokta hala orada kenarından delip çıkabilmiş süt. Tam acamamisim her an kapanmaya musait:KK43: zeytinyağını isitip göğüs pedi koydum burda bir üyenin yorumuyla umarım ise yarar

Çok teşekkür ederim cevabin için. Kızım 3 ay 1 haftalık oldu. 3.tikanis memem şişiyor acıyor sonra meme ucuna bakınca beyaz noktayı görüyorum ama bu seferki daha deri altindaydi. Banyoya girip masrapayla sıcak su dökerek tirnagimla açmaya calisiyorum ama etrafı kanama yapıyor o yer zor açılıyor. Ben sansliyim ki sadece 1 yerde oluyor bu ve hep aynı yer. Bende ignenin ucunu yakip deldim anca öyle açıldı enfeksiyondan bende cok korkuyorum. Daha önce bebegimin ağzı pamukcuk olduğu için beni emerken meme catlaklarindan mantar bana da geçmesin diye trosyd diye bir krem vermişti doktor reçetesine enfeksiyondan korumak için yazıyor. Bu işlemi yaptıktan sonra onu sursem riski azaltmis olurmuyum. Anlaşıldı bu böyle gidecek bunu kabul etmem gerekiyor sanırım. Meme sadece o delikten süt geliyormuş gibi gerçekten diğer deliklerden gelmesi önemli değil gibi. Delik açıldıktan sonra su fiskiriyor adeta memeyi tamamen bosalttiktan sonra actigim zaman sadece o delikten 70 ml gelmişti. Bu çok büyük bi rakam gün içine vurdugunda 100 ml ve daha fazla kaybim var demek bu da kızımın bir ogunu demek benim için büyük kayıp. Ilk baş ne olduğunu anlamadigimdan sutum azaldi diye uzulup humanaya baslamistim. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim:KK43: şuan iğneyle delip bosalttim ama bakıyorum ki beyaz nokta hala orada kenarından delip çıkabilmiş süt. Tam acamamisim her an kapanmaya musait:KK43: zeytinyağını isitip göğüs pedi koydum burda bir üyenin yorumuyla umarım ise yarar
Tam tarif ettiğin şeyi yaşadım sürekli, ucu açıldığı anda fışkırarak nerdeyse bir bardak süt akardı göğsümden. Trosyd mantar ilacı sanırım, ben onu kullanmadım. Adını hatırlasam yazacağım ama baticon gibi tek tek ampüllerde bir sıvı, kırıp onunla pansuman yapıyordum. Üzerine de thiocilline diye bir antibiyotikli merhem. En çok bu merhemi kullandım, aile hekimine yazdırabilirsin antibiyotik içerdiği için eczane dr yazmadan vermiyor. Emzirmeden önce temizlemeyi unutma ama sakın.
bir de dr bana şeker hastalarının kullandığı ince uçlu enjektörlerden verdi, diğerine göre daha az tahriş eder dedi, istersen ondan da al.Emzirme aralarında göğsünü sıcak tut, mümkünse emzirmeye başlamadan önce de meme ucuna sıcak bir şey koy biraz yumuşasın. Lansinohun o bahsettiğim ürününe bakabilirsin, ben çok bıkmıştım sıcak sularla uğraşmaktan. En azından bu kuru bir şey, fırında 10 sn ısıtıyorsun hazır oluyor.

Tam tarif ettiğin şeyi yaşadım sürekli, ucu açıldığı anda fışkırarak nerdeyse bir bardak süt akardı göğsümden. Trosyd mantar ilacı sanırım, ben onu kullanmadım. Adını hatırlasam yazacağım ama baticon gibi tek tek ampüllerde bir sıvı, kırıp onunla pansuman yapıyordum. Üzerine de thiocilline diye bir antibiyotikli merhem. En çok bu merhemi kullandım, aile hekimine yazdırabilirsin antibiyotik içerdiği için eczane dr yazmadan vermiyor. Emzirmeden önce temizlemeyi unutma ama sakın.
bir de dr bana şeker hastalarının kullandığı ince uçlu enjektörlerden verdi, diğerine göre daha az tahriş eder dedi, istersen ondan da al.Emzirme aralarında göğsünü sıcak tut, mümkünse emzirmeye başlamadan önce de meme ucuna sıcak bir şey koy biraz yumuşasın. Lansinohun o bahsettiğim ürününe bakabilirsin, ben çok bıkmıştım sıcak sularla uğraşmaktan. En azından bu kuru bir şey, fırında 10 sn ısıtıyorsun hazır oluyor.
Evet o mantar içinmiş bi krem daha vermişti bu sadece enfeksiyon için bactroban adı belki hatırlarsın kullandıysan. Bende arada kontrol edip sıcak tutup bol bol emzirmeye bakıcam. O kadar yipranki meme 3 keredir açmaya çalişmaktan memem ağrıyor boş bi balon gibi oldu eskisi gibi dolmuyor. Yıprattım sanırım emerken bile aci oluyor artık.

Mantar kremleri deriyi inceltir, bir haftadan uzun kullanım önerilmez, hem doktorum hem eczacı uyarmıştı beni bu konuda. Onun yerine fitoterapi bilen bir doktorla iletişime geçip (sadece örnek olsun diye yazıyorum, asla öneri değildir) örneğin karanfil yağı gibi hem ağrı kesici hem antibakteriyel hem kurumayı önleyecek bir tıbbi aromatik yağ önerisi alın. Yağın türüne göre emzirmeden once yikamaniz da gerekmeyebilir, çünkü sürekli yıkamak da bölgeyi kurutup acı verir. Instagramda fitoterapi etiketi aratıp bir çok doktora ulaşabilirsiniz.

Evet o mantar içinmiş bi krem daha vermişti bu sadece enfeksiyon için bactroban adı belki hatırlarsın kullandıysan. Bende arada kontrol edip sıcak tutup bol bol emzirmeye bakıcam. O kadar yipranki meme 3 keredir açmaya çalişmaktan memem ağrıyor boş bi balon gibi oldu eskisi gibi dolmuyor. Yıprattım sanırım emerken bile aci oluyor artık.
Tabiki sürekli tahriş ediyorsun çok acır o. Adı bactroban değildi ama o şekilde koyu renkli bir sıvıydı pansuman için. Aynı minvalde başka şeyler de kullanılabilir. Çok dikkat et enfeksiyon konusuna.

Allah aşkına Esra Esra 2 sene olmuş konuyu açali ama bana yardım et nolur çözümünü bulduysan 3. Kez yaşıyorum bu durumu şuan sıcak suyun altından iğneyle delip kanrevan içinde tikanikligi açıp makinada sağım yaparak yazıyorum şunu. Arattim ve senin konun denk geldi o kadar sevindim ki cozum yolu buldunmu bulmusmuydun baktım 35 dakika önce aktifmissin çok sevindim nolur bu durumu söyle cozdum de bana:KK43:(

Tersten emzirmeyi deneyin farkli farkki sekillerde solu sagi emzirir gibi sagi solu emzirir gibi tutun bebeginizi. Kolunuzun altinda sadece basi ile gogsu tutacak sekilde. Birde cok sik emzirin normalde iki saat diyor ya siz 1 saatte emzirin. Bana cok faydasi oldu insaallah size de olur. Cok gecmis olsun.

Tabiki sürekli tahriş ediyorsun çok acır o. Adı bactroban değildi ama o şekilde koyu renkli bir sıvıydı pansuman için. Aynı minvalde başka şeyler de kullanılabilir. Çok dikkat et enfeksiyon konusuna.
Igneyi yakip delicem bi daha olursa sonra hemen yıkayıp kurulayıp kremi surucem başka ne yapmalıyım gund r 3 kere surulebiliyor 3 kere sürdüm bugün

Tersten emzirmeyi deneyin farkli farkki sekillerde solu sagi emzirir gibi sagi solu emzirir gibi tutun bebeginizi. Kolunuzun altinda sadece basi ile gogsu tutacak sekilde. Birde cok sik emzirin normalde iki saat diyor ya siz 1 saatte emzirin. Bana cok faydasi oldu insaallah size de olur. Cok gecmis olsun.
Kızımda gaz sorunu var bu yüzden emmek istemiyor hiç 3 saatte falan emzirdigimde dua eder hale geldim emzirmek için kucağıma alınca basıyor cigligi bacağını kendine doğru çekerek ağlıyor

Igneyi yakip delicem bi daha olursa sonra hemen yıkayıp kurulayıp kremi surucem başka ne yapmalıyım gund r 3 kere surulebiliyor 3 kere sürdüm bugün
İğneyi tek kullanımlık kullanmanı öneririm, ne olur ne olmaz. Krem üç kere yeterli olur sanırım.

İğneyi tek kullanımlık kullanmanı öneririm, ne olur ne olmaz. Krem üç kere yeterli olur sanırım.
Evet tahmin ettiğim gibi gece tiksniyo yine tikandi. Eczaneden alabilirmiyim iğneyi ne dicem adina

Allah rizasi icin konumu tasimayin cok zor durumdayim biraz burda kalsin.
Dramatik bir giristen sonra konuya gireyim :)
Arkadaşlar oncelikle sorunum mastit degil, bu konu uzerine kitap yazacak seviyeye geldim lutfen mastit tedavisiyle ilgili oneriler sunmayin.
4,5 aylik bebegim var.
1 aydir meme ucumda tikanma oluyor. Sut kabarcigi da denilen beyaz minicik bir nokta.
Sut kanalinin ucu tikandigi icin arkads kalan sut disari cikmiyor ve meme şişiyor .
Ucundaki o beyaz noktayi acmazsam korkunç bir sekilde sismeye ve acimaya devam ediyor .
O beyaz noktayi acmak ise benim icin hic kolay degil. Cok canim yaniyor, kaniyor, yara oluyor. Haftanin 2 gunu bunu yaşıyorum.
Lutfen yasadigim seyi yasamis, ustesinden gelmeyi basarmis arkadaslsr yol gosterebilir mi?
10 gundur lesitin takviyesi aliyorum, sutu seyreltip cikisi kolaylastirsin diye ama bir faydasi olmadi.
Defalarca doktora gittim ama daha doktor bile mastitle benim yasadigim sey arasindaki farki bilmiyor.
sag cnm surekli gogsunu masaj yap ucuna ilk disari aksin sutun bi fıskirsin her emzirmede

Doktor bana insülin enjektörü vermişti. Satılıyordur eczanede de mutlaka.
Sağol cnm birazdan alicak eşim daha derine indi sanki bi cımbız gibi bisey olsa ince üçlü çekip cikaricam yani ne olacaksan olsun iyice yıprandı meme

Back