Gözlerim doldu mesajını okuyunca, böyle bir çaresizliği yaşayan bilir malesef. Öncelikle bebeğin ne kadarlık?
Devamında yazdıklarım umarım senin başına gelmez, çünkü ben malesef bir çözüm bulamadım. 18 ay aralıksız olarak devam etti. Ama oğlum büyüdükçe çenesi kuvvetlendi sanırım, tıkanma şiddeti azaldı, daha kolay açılabilir hale geldi. Tuzlu su vs hiçbir etki yaratmadı bende.
Şunu unutma, o tıkanıklık sütünün yoğunlaşmasından oluşuyor, muhtemelen seninki de benimki gibi yağlı bir süt. Benim sağdığım sütler çok hızlı katılaşırdı.Sütünü memede bekletme, mümkün olduğunca çok emzir. Lansinohun mikrodalgada ısıtılan bir ürünü vardı, tam adı nedir unuttum. Isıtıp göğsüne koyuyorsun ve sıcak tutuyor, bir nebze daha akışkan hale getiriyordu. Bu konuya en son ne yazdığımı hatırlayamıyorum sadece senin mesajına baktım. En son gittiğim dr yapacak bir şey olmadığını, istediğim zaman kesebileceğimi, ama emzireceksem de buna katlanmam gerektiğini söylemişti. Sen açamazsan gel ben açarım dedi. Meme ucumu açmak için normal enjektör değil de daha ince uçlu enjektörler verdi, bir de yaptıktan sonra pansuman yapmam için bazı solüsyonlar, antibiyotikli bir krem vs. Yaptığın şeyi yapmaya mecbur devam edeceksin ama enfeksiyon çok büyük risk onun için dikkat et demişti. Çok şükür enfeksiyon kaptırmadım.
Çok üzgünüm, keşke sana mucizevi bir yöntem söyleyebilseydim, ben de hiçbir şey büyük bir etki yaratmadı. Ama sürekli böyle devam edecek diye düşünme hiç belli olmaz, belki kısa sürer senin.
18. Ayda bitti benim sorunlarım, 30 aya kadar emzirmeye devam ettim, bıraktırmasam daha devam ederdi emmeye :) moralini bozma lütfen, geçer inşallah.