• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirirken meme ucunda tikanma

Geçmiş olsun canım.instagrmda emzirenanne diye bi hesap var bu konulardan da bahsediyordu okumuştum yanlış hatırlamıyorsam.onceki gonderilerine iyice bak işe yarar verdiği bilgiler insallah

Ben özele de gittim. Devletede gittim. Tam 5 doktora gittim ama yok care. Hmn dr diyo mastit. Ama mastit değilim. Elektrikli pompa aldım olmadi. Bebegim 3.5 aylik. Ikk gundrn

Bende de var aynı problem. İki kere açtım çok kanadı. Şimdi tekrar oldu inatla. Çok canım yanıyor. Cerraha mı görünmeli dematoloğa mı?

Allah rizasi icin konumu tasimayin cok zor durumdayim biraz burda kalsin.
Dramatik bir giristen sonra konuya gireyim :)
Arkadaşlar oncelikle sorunum mastit degil, bu konu uzerine kitap yazacak seviyeye geldim lutfen mastit tedavisiyle ilgili oneriler sunmayin.
4,5 aylik bebegim var.
1 aydir meme ucumda tikanma oluyor. Sut kabarcigi da denilen beyaz minicik bir nokta.
Sut kanalinin ucu tikandigi icin arkads kalan sut disari cikmiyor ve meme şişiyor .
Ucundaki o beyaz noktayi acmazsam korkunç bir sekilde sismeye ve acimaya devam ediyor .
O beyaz noktayi acmak ise benim icin hic kolay degil. Cok canim yaniyor, kaniyor, yara oluyor. Haftanin 2 gunu bunu yaşıyorum.
Lutfen yasadigim seyi yasamis, ustesinden gelmeyi basarmis arkadaslsr yol gosterebilir mi?
10 gundur lesitin takviyesi aliyorum, sutu seyreltip cikisi kolaylastirsin diye ama bir faydasi olmadi.
Defalarca doktora gittim ama daha doktor bile mastitle benim yasadigim sey arasindaki farki bilmiyor.

Canım ayni problem bendede var. Ama ben sorunu çözdüm. Lesitin kullanmaya dewam et. 8 saatte bir ama 8 saatti 1 dk bile geçirme hemen oluo çünkü. Bide her emzirmeden sonra yakilmis zeytinyagi sür göğüs pedi koy. Ama her zmn. O zmn kndisi patlio.

Canım ayni problem bendede var. Ama ben sorunu çözdüm. Lesitin kullanmaya dewam et. 8 saatte bir ama 8 saatti 1 dk bile geçirme hemen oluo çünkü. Bide her emzirmeden sonra yakilmis zeytinyagi sür göğüs pedi koy. Ama her zmn. O zmn kndisi patlio.
Cok tesekkur ederim
Birakmistim lesitini ama tekrar basladim olacak gibi degil.
Ne kadar sure kullanilabilir ki bu lesirin?
Birkac hafta diyor her yerde.
Birkac hafta bir etki yaratmadi bende

Bende de var aynı problem. İki kere açtım çok kanadı. Şimdi tekrar oldu inatla. Çok canım yanıyor. Cerraha mı görünmeli dematoloğa mı?
Ben onlarca kez açtım . ama hala devam ediyor.
Cerrah da gördü dermatolog da. Arkadasin dedigi gibi anlamiyorlar.
Gecen hafta 3.kez dermatologa gittim.
Tikali uçtan kanulle girip tikanan kanallari yakalim dedi.
Başka bir doktora sordum, bu islem sutunu kesecek asla emziremezsin dedi.
Yani care yok boyle gidecek herhalde.
Dua edip gececegi gunu bekleyecegim artik.

kızlar bugun cerraha gittim bana verdiği tavsiye tıkalı kanalı açtıktan sonraki süreçte emzirdikten sonra arap sabunu veya yeşil dalan sabunla göğüs uçlarını yıkayıp bepantenin göğüs için olan kremini sürüp bebek emmek istediğinde tekrar sabunla yıkayıp meme vermek oldu. Belki denemek isteyen olur diye buraya yazdım.

1 ay günde 8 saat arayla. 1 aydan sonra günde 2 defa. 7 ayına kadar. Ana saatleri 1 dk bile kacirma hmn tıkanıo. Denedim

Önemli olan zeytinyagi yumusatsin meme başını. Meme basinda yoksa olabiliyormus. Meme başını cikar

kızlar bugun cerraha gittim bana verdiği tavsiye tıkalı kanalı açtıktan sonraki süreçte emzirdikten sonra arap sabunu veya yeşil dalan sabunla göğüs uçlarını yıkayıp bepantenin göğüs için olan kremini sürüp bebek emmek istediğinde tekrar sabunla yıkayıp meme vermek oldu. Belki denemek isteyen olur diye buraya yazdım.
Sagol canim.
Yani olmamasi icin bir oneride bulunmadi aslinda, acmaya devam et dedi??

1 ay günde 8 saat arayla. 1 aydan sonra günde 2 defa. 7 ayına kadar. Ana saatleri 1 dk bile kacirma hmn tıkanıo. Denedim
Ben lesitinmle ilgili net bilgiye ulasamadim. Sen bu bilgiyi nerden aldin canim? Zararli olmasından korkuyorum.
Bir de zeytinyagi hep yapiyorum ben ama bazi noktalar yer yapti artik. Siktikca derine gitti zeytinyagi yumusatmiyor sanki hic oralari

Ben lesitinmle ilgili net bilgiye ulasamadim. Sen bu bilgiyi nerden aldin canim? Zararli olmasından korkuyorum.
Bir de zeytinyagi hep yapiyorum ben ama bazi noktalar yer yapti artik. Siktikca derine gitti zeytinyagi yumusatmiyor sanki hic oralari

Lesitini bana kadın dogum doktorum söyledi. Ben zeytinyagini tavladim. Bir kaseye koydum. Emzirmeden sonra hemen sürüyorum göğsüme. Sonrada göğüs Pedi koyuyorum yumusak kalio. Bnmkiler yavaş yavas iyilesio.

Bnmkilrde bir kac yerde yer edindi. Ama ugrasmayaya calisiom. Kndisi patlasin die

Lesitini bana kadın dogum doktorum söyledi. Ben zeytinyagini tavladim. Bir kaseye koydum. Emzirmeden sonra hemen sürüyorum göğsüme. Sonrada göğüs Pedi koyuyorum yumusak kalio. Bnmkiler yavaş yavas iyilesio.
Cok sagol canim ben de bu sekilde kullanayim insallah faydasi olur.
Uc gun tikanmasa dunyanin en mutlu insani haline geliyorum resmen

Olursa eger şişen yere ve meme başına sicak kompres yap. Yine faydasi oluo

Back