• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirirken meme ucunda tikanma

Merhaba hale emzirmeye devam ediyormuş ucuz bilmiyorum ama gecmismiydi lesitin tedavisiyle. Şuan bende aynı sorunu yaşıyorum meme uclarimda beyazlıklar var ve hiç birşekilde geçmiyor. pompa ile bile zor sütüm çıkıyor. Bende lesitin kullanmayı düşünüyorum eğer geçirdikleri ve nerden almıştınız acaba hatırlıyor musunuz

Çok su içmeye calisiyorum. Günlük 3 litre içiyorum ama malesef. Sütü ilac kullanarak akışkan hale getirdim ama halen çözüm yok.
Merhaba hale emzirmeye devam ediyormusunuz bilmiyorum ama gecmismiydi lesitin tedavisiyle. Şuan bende aynı sorunu yaşıyorum meme uclarimda beyazlıklar var ve hiç birşekilde geçmiyor. pompa ile bile zor sütüm çıkıyor. Bende lesitin kullanmayı düşünüyorum eğer geçirdikleri ve nerden almıştınız acaba hatırlıyor musunuz

Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi oldu ama belki çözüm bulmuşsunuzdur. Meme ucunda beyaz kabarcık var 1 ayı geçti. Igne ile mı delmedim. Gazlı bezle mı siyirmadim. 2 kutu antibiyotik mı kullanmadım. Sagdim ettim yok yok yok. Kaç tane cerraha gittim anlamıyorlar. En son biri emzirme sağ ve krem sur dedi. 5 gün emzirmedim biraz toparladı 1 hafta geçti daha beter geri döndü. Var mi çözüm bulanınız litre yazsın.

Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi oldu ama belki çözüm bulmuşsunuzdur. Meme ucunda beyaz kabarcık var 1 ayı geçti. Igne ile mı delmedim. Gazlı bezle mı siyirmadim. 2 kutu antibiyotik mı kullanmadım. Sagdim ettim yok yok yok. Kaç tane cerraha gittim anlamıyorlar. En son biri emzirme sağ ve krem sur dedi. 5 gün emzirmedim biraz toparladı 1 hafta geçti daha beter geri döndü. Var mi çözüm bulanınız litre yazsın.
Merhaba epey zaman geçmiş durumunuz şuan nasıl

Merhaba. Benim de ikinci bebegim ilkinde hic olmamisti biyke birsey. Bunda basima geldi. Sanirim bebegin memeyi agzina yanlis almasindan ve yanlis emme şeklinden kaynaklaniyormus. Patlatmak cozum degil gibi. Konuyu acan arkadaslarin durumu ne oldu? Ne kadar devam etti? Care bulabildiler mi

Allah rizasi icin konumu tasimayin cok zor durumdayim biraz burda kalsin.
Dramatik bir giristen sonra konuya gireyim :)
Arkadaşlar oncelikle sorunum mastit degil, bu konu uzerine kitap yazacak seviyeye geldim lutfen mastit tedavisiyle ilgili oneriler sunmayin.
4,5 aylik bebegim var.
1 aydir meme ucumda tikanma oluyor. Sut kabarcigi da denilen beyaz minicik bir nokta.
Sut kanalinin ucu tikandigi icin arkads kalan sut disari cikmiyor ve meme şişiyor .
Ucundaki o beyaz noktayi acmazsam korkunç bir sekilde sismeye ve acimaya devam ediyor .
O beyaz noktayi acmak ise benim icin hic kolay degil. Cok canim yaniyor, kaniyor, yara oluyor. Haftanin 2 gunu bunu yaşıyorum.
Lutfen yasadigim seyi yasamis, ustesinden gelmeyi basarmis arkadaslsr yol gosterebilir mi?
10 gundur lesitin takviyesi aliyorum, sutu seyreltip cikisi kolaylastirsin diye ama bir faydasi olmadi.
Defalarca doktora gittim ama daha doktor bile mastitle benim yasadigim sey arasindaki farki bilmiyor.
Çörekotu yağının kanalları açma özelliği var ve içerde bulduğu yabancı madde yi dışarı atıyor daha doğrusu kanal genişlediği için. Göğsünüzde de işinize yarayabilir belki. Ama tadı acimsi olduğu için bebeginiz emmeden önce iyi silmeniz lazım ki tadını alırsa emmeyi bırakmasın

Merhaba. Benim de ikinci bebegim ilkinde hic olmamisti biyke birsey. Bunda basima geldi. Sanirim bebegin memeyi agzina yanlis almasindan ve yanlis emme şeklinden kaynaklaniyormus. Patlatmak cozum degil gibi. Konuyu acan arkadaslarin durumu ne oldu? Ne kadar devam etti? Care bulabildiler mi
Merhaba, oğlum şu an 20aylık oldu.
Çok şükür eskisine kıyasla çok azaldı ama hala arada oluyor. Memeye çok düşkün çok emiyor, emme aralığı bir sebepten açılırsa hala bir hayli süt birikiyor ve hemen katılaşıyor.
Bu konuyu açarken meme ucum tıkanıyordu, sonra sonra o yerini kanal tıkanmasına bıraktı. İçerdeki süt peynir gibi oluyor hemen.
Sütten hiç kesemeyeceğim sanırım, şimdi bile 3-4 saat emzirmesem hemen taş gibi katılaşıyor süt, memeden kesme sürecini hayal bile edemiyorum

Merhaba, oğlum şu an 20aylık oldu.
Çok şükür eskisine kıyasla çok azaldı ama hala arada oluyor. Memeye çok düşkün çok emiyor, emme aralığı bir sebepten açılırsa hala bir hayli süt birikiyor ve hemen katılaşıyor.
Bu konuyu açarken meme ucum tıkanıyordu, sonra sonra o yerini kanal tıkanmasına bıraktı. İçerdeki süt peynir gibi oluyor hemen.
Sütten hiç kesemeyeceğim sanırım, şimdi bile 3-4 saat emzirmesem hemen taş gibi katılaşıyor süt, memeden kesme sürecini hayal bile edemiyorum
Gerçekten cok ilginc. Ilk.kez duydum ilk kez basima geldi. Peki o meme basindaki sut kabarciklarini patlatinca sut mu cikiyordu yoksa kaniyor muydu. Ben tirnak ucumla kaldirmaya calistim kanadi. Kanayinca tikanikligi acmis mi oluyoruz acaba

Gerçekten cok ilginc. Ilk.kez duydum ilk kez basima geldi. Peki o meme basindaki sut kabarciklarini patlatinca sut mu cikiyordu yoksa kaniyor muydu. Ben tirnak ucumla kaldirmaya calistim kanadi. Kanayinca tikanikligi acmis mi oluyoruz acaba
Öncelikli olarak şunu sorayım, sizin meme ucunuzda tıkanma var ama memeniz ne durumda? BaZen sadece kabarcık oluyor, bazen de meme şişiyor uçtan süt çıkamadığı için.
Benim meme şişiyor ve kabarcığı açınca arkada biriken süt boşalıyor, ilk dönemlerde süt çok olduğundan resmen fışkırarak akıyordu.
Kan o bölge zedelendiğinde geliyor benim.

Öncelikli olarak şunu sorayım, sizin meme ucunuzda tıkanma var ama memeniz ne durumda? BaZen sadece kabarcık oluyor, bazen de meme şişiyor uçtan süt çıkamadığı için.
Benim meme şişiyor ve kabarcığı açınca arkada biriken süt boşalıyor, ilk dönemlerde süt çok olduğundan resmen fışkırarak akıyordu.
Kan o bölge zedelendiğinde geliyor benim.
Benim iki gogsumun ucunda iki kucuk kabarcik olustu. Sol gogsumde agrili yumru da var, sag gogsumde yok. Bir gece bilincsizce gogsumun ustune uyumusum o sabah yumru olusmustu. Kabarcikla alakasi var mi bilemiyorum.
Iki kabarcigi da patlatmaya calistim ama cok kucukler ve ikisi de kanadi. Sut cikmadi

Allah rızası için bu soruna çözüm bulan var mı? Benim heralde 1 aydır var ve iyice yerleşmiş durumda. Ucu sertleşti. İğneyle deliyorum. Zeytinyağı sürüyorum yok. Bebeğimde o göğsümü emmemehe başladı 2 aylık. Emiyor kabarınca elimle kazımaya çalışıyorum yok birşey çıkmıyor. Kanıyor acıyor göğsüm taş gibi oldu acıyor artık. Ama yok yok. Çözüm bulan varsa lütfen yazsın. Doktora gittim oda pek bişey anlamadı sanırım. Emzirmeye bağlı diyor.

Merhabalar benim de 5 aylık bir bebeğim var ve sürekli bu sorun ile karşı karşıya kalıyorum sonucu da mastit oluyor. İnanılmaz zor geçen acılı bir dönem. Meme ucu tıkanıklığı için evde çözüm yapıyorum meme ucunu sıcak suyla 2 3 kere yumuşatıyorum sonra streli ettiğim (ateşte yakarak) iğne ile kabarcığı patlatıyorum yani orda ki deriyi hafifce kaldırıyorum sonra hemen sağıp Emziriyorum sütüm rahat çıkıyor. Defalarca yaşadığım için genel cerrah a kadar gittim doktor yağlı yememem için uyardı yağlı sütte daha cok tıkanıklık olur dedi bu da ek bilgi olsun. Çok geçmiş olsun şimdiden herkese

Merhabalar, evet konu eski ama sorun baki...
3 aylık biz kızım var. Bu tıkanmayı haftada birkac kez yaşıyorum ve artık bezmiş durumdayim. Emzirmeyi bırakacak hale geldim.nerdeyse.
Amerikada yaşıyorum sezeryan doğum yaptım eşim 3 hafta sonra işe döndü ve bana yardımcı olacak kimse yok evde. Bazen oyle ağrı oluyor ki goguslerimde çocuğuma zar zor bakiyorum. İltihap ates vs yok mastitten farklı olarak ama 2 gun açılana kadar geçe gunduz ağlıyorum resmen. Bi biri tikaniyor bi öbürü.
Sicak soğuk kompres emzirme elektrikli pompa manüel pompa hepsini denedim. Benim gun ocinde sagacak zamanım bile olmuyor bebeğim 15 er dk kucakta uyuyor sadece. Ilk gunden beri sütüm gec geldiği için mama da veriyoruz.
Bu sorun sütü iyice azalttı. Bebeğim sorunlu memeyi emmek istemiyor az süt geldiği için cok sabirsiz. Zorla agzona tikiyorum. Sonra da mecburen mama yapıp veriyorum. Bikac gunde açılıp çözülüyor derken yeniden....ben de lesitin kullanmaya başladım aycıcegi lesitini aldim soya gdo lu diye.. Ilk gunler iyi geldi ama şimdi yine basladi. Kutunun üzerinde günde 2 kez yazıyordu olmazsa ben de 3 e cikaricam.
Emzirmek cok keyifli diyo herkes ben hic keyfini çıkaramadım. Dinlenmek yok, doğru düzgün yemek yok ne bulursam onu yiyorum.
Doktorlar hep ayni şeyi diyo lesitin bile söylemiyo. Ancak pompayla sag diyo. zaman var mı enerji var mı kimse anlamiyor.
Her şeyi denedik bana en iyi gelen şey sıcak duş almak. Günde 2 kere alabiliyordum ben bi sabah eşim işe gitmeden bi de aksam gelince bebege o bakarken. Siz Imkaniniz varsa 3-4 kere alın. Bi de pompa vs hikaye en iyi bebek emmesi açıyor tabii emzirebiliyorsaniz.
Moral bozukluğu stres vs sebep olur diyolar ama moral bozmamak elde degil. Tüm arkadaşlarım bebeğin çenesi güçlenince geçecek sabret diyo ben de sabretmeye calisiyorum. En azından 6 ay bebeğimi emzirmek istiyorum. Geçeceği günü iple çekiyorum. Allah hepimize sabır versin.
Ha bir de ben gigus ucuna fiziki müdahale taraftarı değilim hem yaraliyoruz hem de mikropların girmesine acik hale getiriyoruz. Mastit çevirme riski var. Bir de meme ucu yarası acısı eklenmesin acilarimiza.

Son düzenleme:
Bir de Japon bir arkadaşım dedi ki Japonyada doktorlar peynir ve çikolatayı yasaklıyor emzirirken.. sütü cok yağlı yaparmış bu yiyecekler.

Merhabalar, evet konu eski ama sorun baki...
3 aylık biz kızım var. Bu tıkanmayı haftada birkac kez yaşıyorum ve artık bezmiş durumdayim. Emzirmeyi bırakacak hale geldim.nerdeyse.
Amerikada yaşıyorum sezeryan doğum yaptım eşim 3 hafta sonra işe döndü ve bana yardımcı olacak kimse yok evde. Bazen oyle ağrı oluyor ki goguslerimde çocuğuma zar zor bakiyorum. İltihap ates vs yok mastitten farklı olarak ama 2 gun açılana kadar geçe gunduz ağlıyorum resmen. Bi biri tikaniyor bi öbürü.
Sicak soğuk kompres emzirme elektrikli pompa manüel pompa hepsini denedim. Benim gun ocinde sagacak zamanım bile olmuyor bebeğim 15 er dk kucakta uyuyor sadece. Ilk gunden beri sütüm gec geldiği için mama da veriyoruz.
Bu sorun sütü iyice azalttı. Bebeğim sorunlu memeyi emmek istemiyor az süt geldiği için cok sabirsiz. Zorla agzona tikiyorum. Sonra da mecburen mama yapıp veriyorum. Bikac gunde açılıp çözülüyor derken yeniden....ben de lesitin kullanmaya başladım aycıcegi lesitini aldim soya gdo lu diye.. Ilk gunler iyi geldi ama şimdi yine basladi. Kutunun üzerinde günde 2 kez yazıyordu olmazsa ben de 3 e cikaricam.
Emzirmek cok keyifli diyo herkes ben hic keyfini çıkaramadım. Dinlenmek yok, doğru düzgün yemek yok ne bulursam onu yiyorum.
Doktorlar hep ayni şeyi diyo lesitin bile söylemiyo. Ancak pompayla sag diyo. zaman var mı enerji var mı kimse anlamiyor.
Her şeyi denedik bana en iyi gelen şey sıcak duş almak. Günde 2 kere alabiliyordum ben bi sabah eşim işe gitmeden bi de aksam gelince bebege o bakarken. Siz Imkaniniz varsa 3-4 kere alın. Bi de pompa vs hikaye en iyi bebek emmesi açıyor tabii emzirebiliyorsaniz.
Moral bozukluğu stres vs sebep olur diyolar ama moral bozmamak elde degil. Tüm arkadaşlarım bebeğin çenesi güçlenince geçecek sabret diyo ben de sabretmeye calisiyorum. En azından 6 ay bebeğimi emzirmek istiyorum. Geçeceği günü iple çekiyorum. Allah hepimize sabır versin.
Tavsiyem mamayi azaltip emzirme sikligini arttirmark. Cunku bebekler cok uyanik mama yemek daha kolay geliyor. Sutunuzu en iyi emzirmek arttirir. Birde bana en iyi gelen yontem burda gordugum ters emzirme yani sag yarafi emzirirken solu emzorme sekliyle ssolu emzorirken sağı emzirme sekliyle birde stres cok olumsuz etkiler sakin olmaya cabalayin inanin hepsi gececek Man emzirmeden vazgecmeyin. Cok uzulursunuz. Mamaya güvendiği icinde sizi emmiyor. Sutt arttirici en guzel ilac uyku ve su icmek 4llitr kadar. .

Tavsiyem mamayi azaltip emzirme sikligini arttirmark. Cunku bebekler cok uyanik mama yemek daha kolay geliyor. Sutunuzu en iyi emzirmek arttirir. Birde bana en iyi gelen yontem burda gordugum ters emzirme yani sag yarafi emzirirken solu emzorme sekliyle ssolu emzorirken sağı emzirme sekliyle birde stres cok olumsuz etkiler sakin olmaya cabalayin inanin hepsi gececek Man emzirmeden vazgecmeyin. Cok uzulursunuz. Mamaya güvendiği icinde sizi emmiyor. Sutt arttirici en guzel ilac uyku ve su icmek 4llitr kadar. .
Cok teşekkürler... Ilk gunden beri bebek cok agliyor doymuyor diye mama verdik. Gece güzel emiyor ama gündüz ac kalınca hic sabredip emmiyor. Dediginiz gibi bu aralar emzirmeye zorlayarak mama sıklığını azaltmaya çalışıyorum umarım basarabilirim. Zira bebeğin kaka rengi sıklığı falan cok farkediyor anne sütü alinca.
Dediginiz emzirme şeklini yapamıyorum bebek büyüdükçe hareketlendikce tutmak zorlaşıyor ama bunu da yapmaya çalışmam lazım, memnun olan çok.

Back