Emzirirken ertesi gün hapı

phalanx

Guru
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2013
1.701
2.441
333
Merhaba prez.. yırtılmış ve ertesi gün hapı kullanmak istiyorum. 19 aylık bir kızım var, emziriyorum. 24 saat emzirmeden oyalayabilirim. Daha fazla mümkün değil.
Emzirirken kullanan veya doktorundan onay alan oldu mu?
(sabah doktoruma soracağım ama sizin de tecrübelerinizi duymak istiyorum)

Google yazdim.
Sonuç bu şekilde, olumlu hiç bir yaziya denk gelmedim.

Bebeğini emziren annelerin hapı kullanması önerilmiyor. Çünkü hap içerisindeki etken maddeler süte ve dolayısıyla bebeğin vücuduna geçebiliyor. Eğer emziriyorsan ve ertesi gün hapı kullanman gerekiyorsa hapı aldığın tarihin üzerinden geçen 1 haftaya kadar bebeğini emzirmemen gerekiyor.

Evet bende araştırdım malesef nasıl bir çözüm bulacağım bilemiyorum. Asla 3.çocuk istemiyorum.

1 hafta emzirmemem mümkün değil kızım durmaz.
Belki 1 kereden hamile kalmam rahatlığı da yok üstümde. Sanırım sabaha kadar uyuyamam.

Mama verseniz durmaz mi? Sutu olmadigi için mamayla cocuk buyuten insanlar var. Risk almak istemiyorsaniz bir hafta mama yemesinden birsey olmaz.
Siz bilirsiniz tabi

Mama verseniz durmaz mi? Sutu olmadigi için mamayla cocuk buyuten insanlar var. Risk almak istemiyorsaniz bir hafta mama yemesinden birsey olmaz.
Siz bilirsiniz tabi
Mama hiç yemedi ama inek sütü içiyor. Evet bu mantıklı teşekkür ederim.

Yumurtlama zamanı korunmasız ilişkilerde gebe kalma olasılığı %20-25 filan. Belki de riskli dönemde bile değilsinizdir. En iyisi doktorunuza danışarak almanız.

Hap alamiyorsaniz dogal adet söktürücü iceceklere yonelin bi sure. Maydonoz kürü sogan kürü vs gibi. Bunlar adet söktürücü oldugu icin engelliyomus sanirim gebe kalmayi bi keresinde bi yerde okumustum bunu, hamilelik şüpheniz varsa yapmayın falan yaziyordu. En azindan maydonoz sogan vs süte gecse de bisey olmaz 19 aylik cocugun kendisi bile sogan yiyebilir suan cunku. Googledan bunu bi arastirin isterseniz. Aklima baska cozum gelmedi.

Eğer bir hafta emzirmeye ara veremeyeceksiniz malesef kullanamazsınız doktorum da aynı şeyi söylemişti. Eğer riskli dönemde değilseniz bekleyip göreceksiniz ya da 3 gün içinde bakır spiral taktirabilirsiniz galiba. Gebeliği önlüyormus galiba böyle durumlarda.inek sütü de çok vermeyin kansızlığa sebep oluyor.

Canım ne yazık ki bende aynı durumda kaldım dün gece sabah doktorumu aradım ella kullan ve 2
, 3 gün emzirme dedi.. eşim eczaneye sordu oda öyle dedi 36 saat yeterliymiş ama emzirmemek için ... Sütünü sağıp dökeceksin ... %1 oranında süte gaçiyormuş.. Ella perspektüsünde 7 gün yazıyor ama 36 saat aslnda yeterliymiş.. Bende yarın gece emzirmeye başlayacağım bebeğim çok zorlanıyor ona bunu yaptığım içinde kendimi hiç affetmeyeceğim..

Doktorum ile görüştüm kullanabilirsin ilk 12 saat emzirmemeye çalış dedi. Çok rahatladım.

Cevaplar İçin herkese teşekkür ederim. Doktorum 19 aylık zaten ek gıda daha fazla alıyordur sakıncası yok dedi.

Doktorum ile görüştüm kullanabilirsin ilk 12 saat emzirmemeye çalış dedi. Çok rahatladım.
Doktora bakarsanız bana da antidepresan içebileceğimi söylemişti mesela.
Cildiyeci de emzirirken kullanılmaması gereken bi ilacı bişey olmaz diye vermişti.
Prospektüsünde ne diyorsa en doğrusu odur.

Cildiyeci de emzirirken kullanılmaması gereken bi ilacı bişey olmaz diye vermişti.
kesinlikle doktorlar çok gevşek davranıyorlar birçok konuda

En az 3 4 gün emzirme.. sağıp dok sütünü ki tekrar emzirebilesin.. birde mama verceksen biberonla verme bu surecte.. biberona alışmasın..

benzer baska bir konuda ella yerine baska bir urun onerilmisti, onda bekleme suresi daha azmis diye, urunu hatirlamiyorum ama eczaciniza danissaniz belki bilgilendirir.

benzer baska bir konuda ella yerine baska bir urun onerilmisti, onda bekleme suresi daha azmis diye, urunu hatirlamiyorum ama eczaciniza danissaniz belki bilgilendirir.
Eczacıya danıştım emziriyorum ne önerirsiniz dedim. Bana bu ürünü alın daha ucuz ella pahalı dedi. Emzirirken ne kullanmalıyım diyorum hepsi aynı dedi

kesinlikle doktorlar çok gevşek davranıyorlar birçok konuda
Doktorumu çok seviyor ve güveniyorum ama bu konuda içim rahat değil. Göğüs pompamı başkasına verdim o yüzden sağamam. 1 gün emzirmeyerek hatta mümkün olursa daha fazla, zararı minimuma indirmeye çalışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…