emziren ve zayıflamak isteyen anneler

_MaaVi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
461
39
98
Merhaba ben şu an 15 kilo vermesi gereken 3 ay önce doğum yapmış bi anneyim.Bebeğimi emzirdiğim için katı diyetler yapamam,onun sağlıklı beslenmesi için herşeyden yemem lazım,ama yaza da şişman girmek istemiyorum:((emzirdiğim için daha kolay kilo vereceğime inanıyorum.

tekrar 55 kilo olmak istiyorum bu arada boyum 1,64.

Benım gibi emziren anneler veya katı diyete gelemeyenler bana katılabilirler.İşte bugunkü menüm;

Kahaltı:
1 büyük dilim ekmek,bal,peynir,3-4 zeytin,tahin-pekmez,1 bardak süt.

Ara:3 ceviz,3 fındık,rezene çayı,1 maden suyu

Öğle:
Tost,ayran

Ara:
4 adet hurma,ıhlamur,elma

Akşam:
1 porsiyın karnıbahar,2 kaşık pilav,yeşil salata.

Gece:Süt,maden suyu,1-2 kuru kayısı

tabi bol su da bunlara eşlik edicek.haftaya çarşamba gunu kaç kilo verdiğimi yazarım yine,ama hegun buna benzer bi menü uygulayacağım,bakalım işe yarayacak mı?

inş. işe yarar canım:34: bende 7 ay önce doğum yaptım 11 kilo almıştım hepsini verdim 1 kilo kaldı ama 5 kilo daha vermek istiyorum. senin formul işe yararsa bende denicem:1:

Ben de senın gbi aldığım kilolar dışında ekstra bikaç kilo daha vermek istiyorum aslında,önce şu aldıklarımı bir vereyım de:))

sen nasıl verdın kilolarını ne yaptın yani emzirdin mi?Emzirmek dışında bişi yaptın mı?

ben emziriyorum onun çok faydası oluyo kilo vermede bide çok su içiyorum öyle ekstra bişi yapmıyorum diyet falan kendiliğinden gitti kilolar.ilk doğumumda da öle olmuştu 23 kilo almıştım ozaman 8,9 ayda vermiştim çoğunu.zaten bana kalsa veremem kilo falan boğazımı tutamıyorum:1:

Kahvaltı:
1 büyük dilim ekmek(kızarmış),bal,tahin pekmez,peynir,1 tane haşlanmış yumurta,çay (ben şekersiz içemediğim için 1 tane küp şeker atıyorum malesef),yeşil siyah toplam 3-4 zeytin,tereyağ (azıcık ama tadımlık)
Ara: 2 kare bitter çikolata,1 şişe maden suyu,3 kuru kayısı,3 ceviz,1 tutam dereotu (süt olsun diye)

Öğlen:Kuru fasulye-pilav (1 porsiyon) ve yoğurt

Ara: 1 dilim kek,1 fincan ıhlamur rezene çayı,1 elma

Akşam:1 kase mercimek çorbası, 1 porsiyon fırında sebzeli köfte,yeşil salata.

Ara:elma,çilek ve muzdan oluşan meyve tabağı.

Gece emzirmeye kalktığımda da çok aç olursam süt içiyorum baktım kesmedi 1-2 hurma yada kuru kayısı yiyorum.

veeee tabii ki en az 3 lt su:))

öncelikle kolay gelsn cnm,inş kolayca verirsn. ben de aynı çaba içerisindeyim:37:
bişey sorucam karnıbahar,kurufasülye fln gaz yapmadımı?
ben korkuyorum açıkçası yoksa şu lahana çorbasından içicem arada sırada ama tırsıyorum oğluma gaz olur die.
şu ana kadar gaz yapacağı söylenen yiyecekler arasında tüketip sorun yaşamadığım gıdalar portakal ve mercimek.
yavaş yavaş diğerlerini de deniycm ama tırsıyorum da..

Merhaba arkadaşlar dört buçuk ay oldu doğum yapalı emzirdiğim için çok fazla yemekten kesemiyorum zaten sütüm az ama benim merak ettiğim göbekteki sarkıklar nasıl gidicek mekik çekiyorum daha faydasını göremedim sanki olduğum yerde şişiyorum zamanla vicut toplar kendini diyorlar ama umudum yok bikini giyicek hale gelebilirmiyim acaba bu arada sezaryanlı doğum yaptım tşler.....

aynur bende 10 ay evvel sezeryanla dogum yaotim ve ayni sorun bende de var, ustelik artik emziremiyorum. hem kilo problemi var, hem de gobek cevresi.ve bingil bingil kotu:( yaz kapida bence bikini biraz zor, ben mayo veya mayokini giyebilirim heralde. ama hic gidecek gibi degil o goruntu hayatim, nolucak bilemiyorum bende. pilatesin faydasi olur diyorlar belki de denemeli. ama bana simdilik zor geliyor pilates kilolarla, once biraz incelip sonra baslasam sikilasir belki die dusunuyorum

Back
X