• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emziren ve çalışan anneler

FERAYKANAL

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
982
4
296
45
Yalova
bebeğimi evde bırakıp gitmem gerektiğinde sütümü sağıyorum ama çok az geliyor 60cc ancak çıkıyor çocuk bununla nasıl doyarki şimdilik zaman zaman en fazla 1-2 saat ayrı kaldığım oluyor ama çalışmaya başladığımda okadarcık süt nasıl yetecek sizler sütünüzü sağdığınızda ne kadar süt birikiyor benimki normal mi yoksa sütüm az mı:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Henüz çalışmaya başlamadınız sanıyorum. İşe başladığınızda evden çıkmadan emzirin bebeğinizi bir güzel. İşe gidincede her 3 saatte bir sağın sütünüzü ve biberonlara koyun buzdolabında saklayın. Ama 60 cc bebeğinizin ayına göre az. Ortalama olarak 120-150 cc olması lazım.

Allah kolaylık versin.

arkadasim benim kizim 43 gunluk inan 60cc disinin koguna yetmez bir nefeste iciyor heleki seninki erkek bebek bence soyle yap bebek emip yattiktan sonra firsatin oldukca gogsunu sag sagdikca bebek emdikce sut olur birde once sutunu arttir denemeler yap bakalim neler arttiriyor kompostomu su mu meyvami olmadi eczaneden yardim al bircok urun var sutunu artircak sonra artis oldukca sagip buzluga koyacaksin istede sag musait oldugunda benimde basta azdi simdi 1gogusumden 80cc cikiyor tek sagista rahat ol kendini kasarsanda sutun azalir ama tek sagmada 60cc kotu degil bebeginin kilo alimi onemli iyi almissa yeterlidir

afedersin bebegin ayina bakmadim arkadasin yazisina bakinca farkettim 3 aylik bebege az tabi 60cc demekki once sutunu arttirip sagman sart

meraba canım eğe rsu güne kadar bebeğinin kilo alımı hep yönde ise demek senin sütün bebeğine yetiyor.60 cc de çıksa yeter.benim de sütüm hep azdı.zaten 6 ay ancak emdi.ben oğlumu sabah 8.de emziriyodum.saat 10 gibi.uzun tenefüste bidaha emzirmeye gidiyodum.sütüm azdı seninki gibi ama 2 saat ona yetiyordu.12 gibi öğlen yemekte alıp bi daha emziriyodum.taki saat 3.e kadar yine bakıcıdaydı.bizim okul hem sabah hem öğleden sonra.eğer seninde bizim gibiyse sorun olamaz.hem şimdi tatile çok az kaldı.bi dahakine de çocuğun zaten 6 aylık olur ek besinlerle destekersin panik yapma.

Bende daha başlamadım ama bikac saatlik bırakmak zorunda kaldıgımda benimde 50 -60cc cıkıyor onunda 20 cc sini makineyle zor sağıyorum 40 cc sinide elimle.elektrikli aldım güya zorluk olmasın iş yerimde uğraşmayayım diye ama hem cok kötü acıtıyor hemde süt hiç gelmiyor.10 dk zor dayanıyorum.napacam bilmiyorum.aslında sütümün genel durumu ii .yani oglum arada bir ağzından cıkarırsa memeyi fışkırıyor maşaallah bütün suratı süt oluyor ama makine cıkarmıyor.ayrıca meme başı da gül gibi çiçek gibi acılıp cok acıyor.benim oğlumda 3 ay 10 günlük ve cok uzun emer memeden doymaz 60 cc ile .napcam bilmiyorum benimde başlamama 20 gün kaldı.biberon almamasıda ayrı dert zaten

Bende daha başlamadım ama bikac saatlik bırakmak zorunda kaldıgımda benimde 50 -60cc cıkıyor onunda 20 cc sini makineyle zor sağıyorum 40 cc sinide elimle.elektrikli aldım güya zorluk olmasın iş yerimde uğraşmayayım diye ama hem cok kötü acıtıyor hemde süt hiç gelmiyor.10 dk zor dayanıyorum.napacam bilmiyorum.aslında sütümün genel durumu ii .yani oglum arada bir ağzından cıkarırsa memeyi fışkırıyor maşaallah bütün suratı süt oluyor ama makine cıkarmıyor.ayrıca meme başı da gül gibi çiçek gibi acılıp cok acıyor.benim oğlumda 3 ay 10 günlük ve cok uzun emer memeden doymaz 60 cc ile .napcam bilmiyorum benimde başlamama 20 gün kaldı.biberon almamasıda ayrı dert zaten

Arkadaşım moralinizi bozmayın. Panik yapmayın.:teselli: Zamanla uzmanlaşırsınız bile:1rolleyes:

Makine elbetteki bebeğinizin emdiği gibi olmaz. Ben makineyle süt gelmesi için en az 10 dk pompalıyordum. benimde ümitsizliğe kapıldığım anlar oldu niye süt gelmiyor diye. Ama sabretmek lazım. Pompaladıkça süt gelecektir. Makinede hormonlar geç uyarılıyor çünkü.

Biraz zor meşakkatli olacak ama üstesinden gelirsiniz.

İşyerin evine ne kadar mesafede yani zaman zaman sen yada bebek sana gelip emzire bilirmisin.Birde önceden biriktirmeye başlamanı tavsiye ederim.Biraz sıkıcı ve yorucu zor olucak ama az kalmış ek gıdalara başlayınca işin daha kolay olur..Gerçi sana bunları yazıyorum ama işime evim 10dk mesafede ve sağsam hatrı sayılır süt alıyorum ama oğlum biberonla beslenmeyi sevmediği ve şuan herşey dört dörtlük gittiği için cesaret edip işe başlıyamıyorum..

Birde sağarken masaj yapmanı tavsiye ederim böylece göğsünü uyarmış oluyorsun daha fazla süt alırsın..

hepinize cvplarınız için teşekkürler kilomuz şuan 6500gr doğduğunda 3200grmdı kilo artışı iyi ama birkezde emzirmeden önce deneyeceğim sağmayı bakalım ozaman kaç cc olcak

Back