Emziren annenin diyet günlüğü

nature2004

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2010
193
66
3.çocuğum dünyaya geleli henüz 40 gün oldu.Bu sefer kilo işini sallamaya niyetim yok öncekiler gibi.Sorumluluk adına da günlük tutacağım.

Birkaç gündür yürüyüşe başladım.Yavaş yavaş da olsa yürüyorum.Herkes şunu bilsin ki herşeyin başı sağlık.Hamilelliğin son zamanları ve sezeryandan sonraki süreçte bunu çok daha iyi anladım.Yani kilo dert değil.Yürüyebilmek bile bir mucize.Evden uzunca bir süre yürüyüş yapan insanlara baktım.Çünkü ben yürüyüş yapamadım uzunca bir süre.
Hele karnımdan gelen gurultular hiç önemli olmayacak dedim bundan sonra.Hamileydim ozamanlar ve midem genişlemişti.Aynı zamanda yemem gerekiyordu.Kendime o zamanlar söz verdim.Bundan sonra sağlıklı beslenip fit olucam diye.Kilo verme işini ertelemeyeceğim diye.
İşte kırkım çıktı,şükürler olsun sezeryanım da iyi geçti.O zaman hayatı ertelemeye gerek yok değil mi?
Artık şu andan itibaren sağlıklı besleneceğim,kendimi hırpalamadan zaman içinde kilolar gidecek ve ara öğünler sayesinde açlık krizim olmayacak.1 önceki yıl 8 kilo vermiştim.62 idim ozamanlar.64'le hamile kaldım.81 ile doğuma gittim.Şu an 70-71 arası gidip geliyorum.Hedefim 55-58 arası yani en az 58 olmalıyım.Bu demek oluyor ki 13 kilo vereceğim.Ortalama 3-4 ayda gidecek.3-4 ay burdayım.Sonra form tutma günlüğü tutacağım.
Yarından itibaren;
Günde 3 lt su içiyorum
Her öğün 1 d.ekmek yiyorum
Her öğün mutlaka salata ve/veya yoğurt tüketiyorum.İkisi olursa daha iyi tabii.
Her dakka tartıya koşmuyorum.
Haftada 1 uygundur.Tartı günüm Pazartesi sabah olsun.
Ara öğünlerde leblebi+üzüm
meyve+yoğurt
sütlü kahve gibi alternatifler yiyeceğim.Ara öğünler hayat kurtarıyor gerçekten
Yeşilçay 1 fincan içebilirim.
Kafamdaki kilo verememe ve aç kalma korkusunu yenmeliyim.Çünkü kilo vermemi engelliyor.Son diyetimde bunu farkettim.

Merhaba günlüğünüz hayırlı olsun. Bende emziriyorum sekiz buçuk aylık kizim var :) Allah evlatlarimizi bağışlasin. İnşallah istediğiniz kiloya rahatça ve daim olarak ulaşabilirsiniz :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İnşallah , zaman ve sabırla istediğim kiloya ulaşacağım.Günlüğüne bakacağım en kısa zamanda..

Uykusuz bir gecenin sonunda yorgun ve bitkin bir güne başladım.
Saat 10'da kahvaltımı ettim
1 d. ekmek
lor peyniri,domates,salatalık,tereyağda yumurta,yeşil zeytin ş.siz çay
Arada 1 elma ve kuru incir
saat 2 öğlen yemeği

5 fırın köfte yanında 3-4 d.patates
1 d.patatesli börek(bu olmamalıydı)
1 kase semizotlu yoğurt
kırmızı biberli lor kavurması

1 lt su şu ana kadar
Akşama karbonhidrat yok.Arada da tabii ki.Bugün 1 saat de yürüyüş yaparsam günü kurtarmış olurum.

gündüz 2 saat uyuduktan sonra 6'da uyandım.Ara öğün yaptım leblebi üzüm yedim.
Saat 7:30 gibi de akşam yemeği:
4 köfte,lorlu kırmızı biber+cacık yedim
45 dk yürüyüş yaptım
Gelince az biraz leblebi üzüm yedim 9 gibi
10 gibi de çeyrek elma yedim.
Hatalarım;sadece 1.5 lt su içebildim
ve öğlen börek olmamalıydı.İyi geceler............

Bugünümü de pek beğenmedim.Yorgunluk ve ağzımın tadı yoktu.Yediklerim çok da hoşuma gitmedi aslında.Neyse;
Sabah:2 d.ekmek,lor peyniri,dom,sal,haşlanmış yumurta beyazı,1 kaşıktan az tahin pekmez
Ara:2 incir,kuru üzüm ve az beyaz leblebi
Öğle yemeğine dayanamadım ve 1 elms
Öğle:3 fırın köfte, 2 dilim patates, yoğurt,1 yumurtalı menemen(
Ara:leblebi, kuruüzümMiktarı azdı
Ara:1/2 simit ve çok az şek.türk kahvesi
Akşam:1 fırın çupra,yanında bol salata(Ama saat 8.30'a sarktı)
Gece:2 kuru incir
30 dk. yürüyüş yaptım.Hiç yoktan iyidir.
Hatalarım:Fazla su içemedim yine 1lt ancak içebildim.Üşüyünce çok içemiyorum.
Ayrıca akşamüstü simit olmamalıydı veya çeyrek olabilirdi.
Öğlen salata yiyip menemen yememeliydim belki de
Akşam yemeği çok geç oldu.Ama haftasonu hep böyle oluyor.
Yarın daha düzgün ve ciddiye alarak ekmeğe dikkat ederek bir gün geçireceğim.
Kuaföre gittim saçımı kestirdim.Moral oldu biraz.Galiba pazartesi tartılmayacağım.Ne bileyim çok asılamadım diyete sanki bugün.Ama bu bir süreç ve ben öğrenerek telafi ederek bunu zamana yayarak 15 kiloyu vereceğim.Bunu aşkım için yapacağım.

Belki de sıkı sıkıya bir diyet takip emeliyim.Gerçi o da beni strese sokuyor ama napiim daha verimli olur.Yorgunken pek yediklerime dikkat edemiyorum.Dert değil acelem de yok.Bunca yıl bayrama,seyrana düğüne kadar hızlı zayıfladım da ne oldu.(Zayıflayamadım tabii)6 ay gibi bir süre ideal galiba 15 kilo için.Sabır,azim,dikkat ve en önemlisi vazgeçmemek umutsuzluğa kapılıp.....

Mehraba canim gunlugun hayirli olsun.
Bende 7ay once dogum yaptim veee fazla kilolarim var her anne gibi.
Insallh kurtulucaz bu kilolardan

Mehraba canim gunlugun hayirli olsun.
Bende 7ay once dogum yaptim veee fazla kilolarim var her anne gibi.
Insallh kurtulucaz bu kilolardan

İnşallah ama ben fazla beklemek istemiyorum kilolarla.Zaten iştahım yok süt olsun diye yiyorum.

Bugün sabah fena kalkmadım.Uykumu aldım biraz.Uykusuzken k.hidrat krizine giriyorum da
ballı limonlu su
Kahvaltı:1/2 simit,lor peyniri,dom,salatalık,biraz omlet,3 yeşil zeytin,ş.siz çay
Ani bir şeker krizi tuttu .Meğer ara öğünüm gelmiş.
Ara:2 k.incir,1 bardak sütlü kahve(ş.siz içine bal kattım)
Öğlen:1 kase yoğurdun içine 2 diyet bisküvi ile hazırlanmış 4-5 kaşık müsli
Suyu bugün 3lt yapmam lazım
Ayrıca parkurda 8 tur atmam lazım!
Artık öğünlerimden en az 1 tanesini müsli ile yapmaya karar verdim.Özellikle akşam olursa iyi kilo verdirir........

Akşam yemeği saat 5 gibi oldu;
1 Adana şiş,yanında 3-4 kaşık bulgur,çok az lavaş 1 ince şerit,salata
8 gibi 1 k.incir,üzüm ve az leblebi
30 dk yürüyüş
Hatalarım:suda gene 3 lt olmadı.onun dışında fena değildi.Yarın 70 oluyorum bu arada....

gelen giden yok ama olsun ben 70 kiloyum.71 ile başlamıştım.Çok şükür 1 kilo gitti.
Şimdi bir sonraki hedefim 69 olmak.Ve 1 hafta bunun için çalışacağım
Dün gece tatlı krizim tuttu ama no dedim.
Kahvaltı:
Ballı limonlu su
2 ince d. ekmekle lor peyniri,dom,sal,yeşillik,5 yeşil zeytin,1 k.k kadar ıslak kek(aşam gözümde dönmüştü)
Öğlen ve akşamı belirlemedim.Ama bir öğünüm müsli olacak.......

merhaba

Günlüğün hayırlı olsun canım Benimde 3 aylık bi oğlum var ve emziriyorum

Günlüğünü takibe aldım canım sağlıklı zayıflamalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…