• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emziren anneler..

Nezzolgunnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2017
200
72
48
32
Merhaba bayanlar,
Benim oğlum 5 aylık ve emziriyorum. Şu an oğlum idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor her gün iğnesi var. Rahatsızlığından dolayı düzgün ememiyor beni ve kilo düşüşü var. Bu yüzden günde en fazla mama veya ek gıda veriyorum. Benim de önceki aylara göre sutum azaldı sanırım yorgunluk uykusuzluk vs. Bulunduğum yerde ailem yok hatta kimsemiz yok eşimle memuruz tek başıma buyutuyorum oğlumu. Hem oğluma nasıl kilo aldirabilirim ve de emziren anneler için süt arttırıcı neler yapıyorsunuz bilgilerinizi paylasirsaniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Kurutulmuş markalı rezene ılık olarak günde iki kupa
Isırgan ve papatya günde bir defa
Mutlaka günde üç ceviz
Mercimek çorbası kimyonlu
Baharatsız ezogelin bulguru fazla
Yoğurt peynir
Ananas yarım
Tahin helvası bir içi çatal
Kahvaltıda tayın oekmez bir yemek kaşığı
Ayrıca ara öğün yulaflı konflex ben içine ceviz ve bir kaşık bal
Tam buğday ekmeği
Benim 5 aylık kızım var emiziyorum ve bu yazdıklarımı hergun uyguluyorum hatta suan bunalrı yazarken rezenw çayı içiyorum
Ve herseyden önemlisi sütü düşünme rahat ol
Hiç bir şeyi takma
Ev işkerini abartma
Kimseye kulak asma
Hayatına banane ve sanane kelimelerni sok
Umarım yardımcı olabılmısındır

Mutlaka günde üç ceviz
Yoğurt peynir
Ananas yarım
Tam buğday ekmeği
Benim 5 aylık kızım var emiziyorum ve bu yazdıklarımı hergun uyguluyorum hatta suan bunalrı yazarken rezenw çayı içiyorum
Hiç bir şeyi takma
Ev işkerini abartma
Kimseye kulak asma
Çok teşekkür ederim. Bende rezene ve papatya çayı içiyorum. Yediklerime dikkat ediyorum stres yorgunluk etkiliyor sanırım. Bi de gece sürekli emziriyorum bir şey yemedigimden azalıyor o da etkiliyor.

Çok teşekkür ederim. Bende rezene ve papatya çayı içiyorum. Yediklerime dikkat ediyorum stres yorgunluk etkiliyor sanırım. Bi de gece sürekli emziriyorum bir şey yemedigimden azalıyor o da etkiliyor.
İki saatte bir emzirmeye çalışki göğüslerin dolsun
İki memeyide emiyormu

Ne kadar az emzirirseniz o kadar az sütünüz olur.
Ya da tam tersi, ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok süt üretirsiniz.
Gün içinde mama verdikçe sütünüz azalıyor çünkü memeleriniz uyarılmıyor.
Çay vs ile uğraşmayın, sık sık emzirin.
Oğlum 19 aylık hala en büyük öğünü meme

5.ay benim de azalıyor gibiydi.Olumlu dusundum bol su içip dinlenmeye çalıştım.Hrgun yoğurt rezene tahin helva tükettim. 6.ayda ek gidaya geçince düzene girdi, ilk aylardaki gibi şunu yiyeyim bunu tuketeyim yetmeyecek stresi olmuyor.Kafa rahatligi bir de vucudun rutine alismasiyla sut artışı da oluyor. Benimki 18aylik bu arada

Mutlaka günde üç ceviz
Yoğurt peynir
Ananas yarım
Tam buğday ekmeği
Hiç bir şeyi takma
Ev işkerini abartma
Kimseye kulak asma
Benim de birkac gune dogumum var .Yazdiklarinizi uygulamaya calisacagim .Paylasim icin tesekkurler.

Emzirme aralığı iki saat olmalı ve göğsünüzü tam boşaltmalı çünkü beyin meme tam boşalmaz ise ihtiyacın olmadıgını belirliyor
Tek göğüs emiyorsa diğerini sağın bebek tam boşaltamıyorsa memeyi yine sağın
Ben iki kere sorun yaşayıp hemen bu yazdıklarım gibi çağresine baktım süt beyine bağlı

Ne kadar az emzirirseniz o kadar az sütünüz olur.
Ya da tam tersi, ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok süt üretirsiniz.
Gün içinde mama verdikçe sütünüz azalıyor çünkü memeleriniz uyarılmıyor.
Çay vs ile uğraşmayın, sık sık emzirin.
Oğlum 19 aylık hala en büyük öğünü meme
Öyle yapıyorum dediğiniz gibi fakat kilosu düşük oldu sağlık odağındaki hemşireler önerdi günde 3 sefer en fazla az miktarda gündüz gece emziriyorum ki bende manaya karşıyım ve hassasim emzirme konusunda her anne gibi. Her annenin bebeğine şutu yeter faktörler etkiliyor sadece. Sağlıklı olsunlarda evlatlarımız başka bsy olmasın.

Rica ederim
Son olarak bebeği mutlaka sessiz onu uyaran şeylerin olmadığı tv radyo gibi yerlerde emzirinki oda konsantre olsun memeyi bırakmasın
Ben de mahremiyete ve dinginlige cok onem veriyorum. Insallah duzen oturturuz

Eşim ve ben yani ailem cevrem yok. Siz başka bir şey mi algiladiniz acaba?
Hayır.
Dikkat çekmek istediğim nokta şu;
Çekirdek ailesiniz, elbette ana baba büyütecek çocuğu.
Annesinden, kayın annesinden destek alanları anlamıyorum
Beklentiye girip kendini dolduranları.
Ama sitede zaten böyle bir atmosfer var, sanırım onun için belirttin,
Burda konu açarken o kadar çok detay verme gereği duyuluyor ki, yerilmemek için sebepsiz yere.
Haklısın

Merhaba bayanlar,
Benim oğlum 5 aylık ve emziriyorum. Şu an oğlum idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor her gün iğnesi var. Rahatsızlığından dolayı düzgün ememiyor beni ve kilo düşüşü var. Bu yüzden günde en fazla mama veya ek gıda veriyorum. Benim de önceki aylara göre sutum azaldı sanırım yorgunluk uykusuzluk vs. Bulunduğum yerde ailem yok hatta kimsemiz yok eşimle memuruz tek başıma buyutuyorum oğlumu. Hem oğluma nasıl kilo aldirabilirim ve de emziren anneler için süt arttırıcı neler yapıyorsunuz bilgilerinizi paylasirsaniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Ben kızım emdiği sürece günde üç bardak humana çayı içtim,dengeli beslenip mutlaka iki litre suyu da ihmal etmedim,sütüm hep yetti sizin de yeter ,şuan hasta diye iştahsızdır iyileşince normale döner,geçmiş olsun

Hayır.
Dikkat çekmek istediğim nokta şu;
Çekirdek ailesiniz, elbette ana baba büyütecek çocuğu.
Annesinden, kayın annesinden destek alanları anlamıyorum
Beklentiye girip kendini dolduranları.
Ama sitede zaten böyle bir atmosfer var, sanırım onun için belirttin,
Burda konu açarken o kadar çok detay verme gereği duyuluyor ki, yerilmemek için sebepsiz yere.
Haklısın
Benim kimseden beklentim yok zaten de hani bazen de soruluyor yardım alacak kim sen yok mu diye açıklama belirttim. Kaynana kendi annem vs tercihim değil tek büyütmek en güzel. Ben de onları anlamiyorm :) Allah evlatlarimiza sağlık versin olmayanlara versin Rabbim.

Ben kızım emdiği sürece günde üç bardak humana çayı içtim,dengeli beslenip mutlaka iki litre suyu da ihmal etmedim,sütüm hep yetti sizin de yeter ,şuan hasta diye iştahsızdır iyileşince normale döner,geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim herkese yazılanları dikkate alacağım :)

5 aylık bebeğin ek gıdayla ne işi var.Emzireceğiniz yere mama veya ek gıda verirseniz tabii ki sütünüz azalır.Süt arz talep meselesidir emzirmezseniz azalır.

Back