Emziren anneler oruç tutabilir mi ? Bilgisi olanlar yazsin lütfen.

Denerim bakarım. Da işte. Kesilirse diye korkarım. Çünkü kesilirse gelmez. Geri dönüşü yok.
Emzirmeyi bıraktıktan (yanlış hatırlamıyorsam) 6 ay sonra yine emzirsen süt damarları yine aktif hale gelebilirmiş. Bi kere kesilirse bitti diye bişry yok. Baktın kesildi tutmazsın ertesi gün gelir sütün.
Benimki 8 aylık tutuyorum inşallah devamda edicem. Hatta şuan yapıştı bana emerek uyuyo yarım saattir:anne:

bazı arkadaşlarım şöyle yaptı, önerdiler , ben de öyle yaptım,

emzirirken oruç tutmadım, ama sonrasında kaza edemem belki diye fitresini ödedim.
kısmet olursa kazalarını da yapmayı planlıyorum.
ama mesela bu yıl 2. numara geliyor, eskileri hala kaza edemedim.

ama Allah ömür sağlık verirse kaza ederim, ama çocuğun sütü kesilseydi çok üzülürdüm. deneyip görmek mantıklısı, ama vitamin desteği de şart, çünkü bir arkadaşınd dediği gibi bugün iyi dayanıyorum diye düşünüp sıkıntısını ileride çekebilirsin.
zaten halsizli max du bende. Hatta buraya nasıl nerjik olurum diye bir konu bile açtım. kan tahlili falan yaptırdım. tutmamaya karar verdim. kazasını eda ederim insallah. sütüm kesilirse çok üzülürüm. yavrumun hakkı gitmiş olur gibi gelir.

Emzirmeyi bıraktıktan (yanlış hatırlamıyorsam) 6 ay sonra yine emzirsen süt damarları yine aktif hale gelebilirmiş. Bi kere kesilirse bitti diye bişry yok. Baktın kesildi tutmazsın ertesi gün gelir sütün.
Benimki 8 aylık tutuyorum inşallah devamda edicem. Hatta şuan yapıştı bana emerek uyuyo yarım saattir:anne:
ayyy ilk kez duydum. :) yavrucak çok seviyor demekki emmeyi:)

Gecen sene ramazanda kizim12 aylikti. Ilk iki gun denedim. Kizim o aralar birde su cicegi gecirdigi icin normalden daha sik emiyodu ve yemek yemiyodu. Doymadigini farkettim ve biraktim.
Siz de deneyin herkesin bunyesi bir olmaz. Sutunuzde eksilme olur cocuk icin sikinti oldugunu farkederseniz sonrasinda kazasini yaparsiniz. Gerci cocugunuz da baya buyukmus ama oyle pat diye de az emzirmek pek kolay olmuyi herkes icin
valla benimki hiç durmaz. baş edilecek gibi olmaz herhalde :D evde buldu mu beni 15 dakikaya bir emer normalde. çalıştığım içi şimdi akşamları öyleyiz.

ayyy ilk kez duydum. :) yavrucak çok seviyor demekki emmeyi:)
Doğduğundan beri yapışık ikiz gibiyiz emmesede ağzında durucak. Bazı tahlihsizlikler hastalklar yüzünden sağ tarafı emmiyo sadece soldan besleniyo. Sol tarafıma doğru yan durmaktan aşındı artık :D
3 hamileliğimde de tutamadım oruç kazaları çok çok zor oluyo. O yüzden şuan limitlerimi zorlucam inşallah..

Geçen sene hamileydim ramazan ayında tutamadım,
borclarim var diye bu sene tutmaya niyetliyim ama bakalım durum ne olacak
ps:9 aylik meme delisi bir kızım var :)
tutamasınsende büyük ihtimal . bebişin rahat vermez gibi geldi. sende onu sütsüz bırakmaya kıyamazsın. sende bendensin demekki :)

Herkes öyle düşünse...annen diyabetli, günde 3 kez insülini var 1 ay iğne olmasan ne olur diyen var düşün
İlginç ilginç yorumlar var demekki. Neyse ben cevabımı aldım :) Konu kapansa da sorun değil artık . Herkese teşekkür ederim.

Kirmizilisiyahlikadin Kirmizilisiyahlikadin bu forumun dini paylaşım alanı var, konunuzu orada açar ya da oraya taşıtırsanız sanıyorum ki konuyla daha ilgili arkadaşlardan daha doğru bilgiler alırsınız.

Bu konunun yeri burası değil diye düsünüyorum linkini de suraya bırakıyorum. http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/dualarimiz-sizinle.1200/

Derdim ispiyon değil yardımcı olmak ama orucun incelikleri bdv kategorisinde degil hatta burası icin kurallarda acıkca yazdıgı üzere yasak. Iki aşagıda benzer konuda tartısma cıkmıs bile bakın.

Kisisel önerimse lütfen önce dini bilgisi olan degil tıbbi bilgisi olan birine danısın.

Denemeden bilemezsiniz. Tutma yükümlülüğü yok. Ama sonra zor oluyor ben şimdi tutmak istiyorum derseniz o sizin bileceginiz birşey.

Benimde cocugum geçen yıl sizinki kadardı hemen hemen. Bunyem çok hassas ilk gün tuttum. Baş ağrısı ve halsizlik ten kalkamadim evde iki çocuk. Sutum de azaldı. Çocuk aç. Ve sadece beni emiyordu neredeyse çünkü puturluyu yutma sorunu ve iştahsızlığı vardı. Hiçbirşey yemiyordu. Sonra ramazanın sonuna doğru az az günlük yetecek kadar yemeye basladi ben de böylece son iki hafta kadar tekrardan tuttum zorlanmadim o zaman.

Oruç tutmak için bebeğin rızkını kesmeye hakkımız yok. Bir kere bebek oluyorlar zaten. Dayanirsaniz tutulur dayanamazsaniz ertelersiniz.

Önce sağlık !

Denemeden bilemezsiniz. Tutma yükümlülüğü yok. Ama sonra zor oluyor ben şimdi tutmak istiyorum derseniz o sizin bileceginiz birşey.

Benimde cocugum geçen yıl sizinki kadardı hemen hemen. Bunyem çok hassas ilk gün tuttum. Baş ağrısı ve halsizlik ten kalkamadim evde iki çocuk. Sutum de azaldı. Çocuk aç. Ve sadece beni emiyordu neredeyse çünkü puturluyu yutma sorunu ve iştahsızlığı vardı. Hiçbirşey yemiyordu. Sonra ramazanın sonuna doğru az az günlük yetecek kadar yemeye basladi ben de böylece son iki hafta kadar tekrardan tuttum zorlanmadim o zaman.

Oruç tutmak için bebeğin rızkını kesmeye hakkımız yok. Bir kere bebek oluyorlar zaten. Dayanirsaniz tutulur dayanamazsaniz ertelersiniz.

Önce sağlık !
tabi bebeğin rızkını kesmeyi düşünmüyorum. Allah bana ben ona :) teşekkür ederim.

Kirmizilisiyahlikadin Kirmizilisiyahlikadin bu forumun dini paylaşım alanı var, konunuzu orada açar ya da oraya taşıtırsanız sanıyorum ki konuyla daha ilgili arkadaşlardan daha doğru bilgiler alırsınız.

Bu konunun yeri burası değil diye düsünüyorum linkini de suraya bırakıyorum. http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/dualarimiz-sizinle.1200/

Derdim ispiyon değil yardımcı olmak ama orucun incelikleri bdv kategorisinde degil hatta burası icin kurallarda acıkca yazdıgı üzere yasak. Iki aşagıda benzer konuda tartısma cıkmıs bile bakın.

Kisisel önerimse lütfen önce dini bilgisi olan degil tıbbi bilgisi olan birine danısın.

Ben oruç tutmazsam günaha girermiyim vs. diye birşey sormadım ki. Oruç tutsam sütüm kesilir mi diye sordum. Sağlıkla iligli birşey bu. Dini paylaşım değil. Yani ben öyle algılıyorum. Yine de teşekkür ederim. Ben konu taşımasını bilmiyorum. Yetki arkadaşlar gerek görürse taşısınlar. Bir itirazım olmaz.

Ben oruç tutmazsam günaha girermiyim vs. diye birşey sormadım ki. Oruç tutsam sütüm kesilir mi diye sordum. Sağlıkla iligli birşey bu. Dini paylaşım değil. Yani ben öyle algılıyorum. Yine de teşekkür ederim. Ben konu taşımasını bilmiyorum. Yetki arkadaşlar gerek görürse taşısınlar. Bir itirazım olmaz.
Okudum konunuzu da konuya yaptıgınız yorumları da, bana endişeniz daha çok dini boyutlu göründü. Ama sütünüzden endiseleniyosanız da anne-bebek sağlığı bölümündeki anneler daha iyi bilirler.

Tabi bence komşu, arkadaş, forum tavsiyesiyle olacak şeyler degil bunlar. Dogum sonrası göründügünüz bi doktorunuz yok mu arayıp ona danışsanız. Hem sizin icin hem de kuzunuz icin en dogru cevabı bulmus olursunuz.

Back
X