Emziren anneler oruç tutabilir mi ? Bilgisi olanlar yazsin lütfen.

Bebegin guzelce emiyo mu buda onemli bebek emdikce sut gelir cunku sorun olmaz sutunun kesilmesinde ama sen baya zorlnirsin bu uzun gunlerde biz bi zorlanirsak sen iki kati zorlanirsin bu da var

bu kadından kadına değişiyor.
benim çevremde bir çok kadın tuttu ve ramazan sonrasında aynı şekilde devam etti.

ben oğlum 11 aylıkken oruç tutmayı denedim, bir damla süt gelmedi o gün, ben de orucu sonra kaza ederim, oğlum hayatında sadece bu yıllarında anne sütü alabilecek düşüncesi ile oruç tutmamaya karar verdim.

İlk 6 ay sadce anne süt ü aldığı için önerilmiyor dinde zorlama yoktur ... Ama sizin arık 19 aylık olmuş ek gida alıyor.... Gündüzleri ek gidayla idare edip bir kaç kere emzirerek gece de bol su sıvı alarak tutabilirsiniz .... Tabi yine en iyi kendinz bilirsiniz bedeninizi dayanabilecekseniz Tutun dayanamazsaniz gune gun kaza tutacaksiniz

Yapmayin Allah aşkına bebeğiniz kocaman olmuş ek gıda zaten alıyor.ayni emzirme temposuna devam edin.benim 8 aylık bebeğim var başladım oruca sutum etkilenirmi diye dusunmedim.
Çalışıyorum . Sütümü sahip veriyorum. İyi sevindim. Çok şükür yarın başlayayım inşallah oruca o zaman. Tskr ederim.

Keşke Ramazan başlamadan soru cevap topiği açılsa da tek başlıkta halledilse.
Önümüzdeki günlerde "dişimi fırçaladım orucum bozulmuş mudur?"
" Dişimde bulgur tanesi kalmış yedim orucum bozulmuş mudur? " soruları içeren konular açılırsa hiç şaşırmam. :confused:

Bebegin guzelce emiyo mu buda onemli bebek emdikce sut gelir cunku sorun olmaz sutunun kesilmesinde ama sen baya zorlnirsin bu uzun gunlerde biz bi zorlanirsak sen iki kati zorlanirsin bu da var
Çalışıyorum. Sağanak veriyorum. Eve gelince de emiyor. Gece falan 4-5 kez kalkıp emer. Çok mu zor olur :(

19 ay büyümüş canım o dayanabilir artık.ben ilk çocuğumda ilk gün tutttum 6 aylık tı saat 4 -5 gibi süt bitti tabi daha kücük ağladı gelmedikçe süt sinirlendi
Minicik halleriyle bide sinirlenmiyorlarmi.gozumde canlandi :KK68:
Benim on aylık ama dayanamacagimi bildiğim için tutmadim.sonra kaza edeceğim artik

" Dişimde bulgur tanesi kalmış yedim orucum bozulmuş mudur? " soruları içeren konular açılırsa hiç şaşırmam. :confused:
konu sahibinin sorusu o tarz bi soru değil canım tecrübelerden sütünm azalırmı dşiye soruyor ne var bunda allaşkına

Aslında sizi rahatsız etmeyecektimde işte bilen biri olmayınca çevremde mecbur kaldım. :)

Back
X