emzirmek den daha kolay bir bebek besleme yöntemi tanımıyorum ben.diğerleri çook zahmetli öncelikle kendi kendizie hiç lüzumu yokken sırf büyükler öyle dedi şöyle dedi böyle dedi diye mama verilmez.bugün anneniz der, yarın kv,öbürgün karşı komuş uzaaar gider...onun annesi sizsiniztıkayın kulaklarınızı etraftakilere.çıpına çırpına emzirmek için cebelleşmek nedir dibine kadar bilirim.bebğininz meme reddi yaşamayacak kadar küçük şuan emmemesi farklı nedenlerledir.
*bebeğinizde annesütü alerjisi olabilir sanırım bir yöntemi var belirlemenin bunu araşltırabilirsiniz
*süt kanalları geçici olarak (emzirmeyi ketiğini için) kapalıdır ve tekarar gelmesi için çabalamanız gerekiyordur
*veya illa sizin için demiyorum bunu genel olarak annenin sütü fazladır birden memeden boşanıp tazyikli birşekilde bebeğe geldiği için boğulma gigbi hissediyorlar ve daha memenin kokusunu alınca çıldırıcasına ağlayıp ememek için dediğiniz gibi morarıncaya kadar ağlayabiliyorlar.
Birde bu şekilde arada emzirirp arada emzirmezseniz memenin süt kanallarınız dengesi epey karışıyor süt salgılanıyor ama bebek tarafından emiilmediği veya sağılmadığı takdşrde mastite neden olur.onun acısı ağrısıda ölüm gibi bişrşey..dayanılmaz ağrılarınız vardır belkşde bu nedenle.Bol bol sıvı alın; su,şerbet, süt attırıcı bir çay vap steel tea veya türevleri onlardan içebilirsin, sık sık emzir ,herşeyi herkesi at kafandan gerekirse başından sadece ve sadece bebeğini emzir, tüm sabrını enerjini bunun için harca, bebeğin ağlayınsa birşekilde sakinleştir gazını çıkar yine emzir, göreceksin ki sen istikararlı olursan kısa sürece oda yeni düzeninize alışacaktır.
Bir yakınım bana bebek görmeye geldiğinde şöyle demişti.Lohusa bir kadının tek görevi amacı beslenmek ve bebeğini beslemektir..Kendini başka hiçbir sorumluluğun altına sokma demişti evdeki herkesin işiteceği şekilde :)))anlayan anladı anlamayan da cahilce hareketlerine devam etti ama ben naptım mastit de olsam sinir krizelri eşliğinde ağlama nöbetleri eşliğinde de olsa yapamıyorum beceremiyorum diyr yine de inadına emzirdim.çok kısa sürmedi benim tekrar düzen sağlamam ama nihayetinde çokca sabırla emekle başardım sende başarırısın, daha çok yeni annesin hormonların senden gelecek uyarıları bekliyor, vücudunun kontrolu büyük oranda senin elinde zaten...emek vermeden sabretmeden hiçbirşey olmaz .sık dişini dirayetli davran, istikrarlı bir şekilde amacına yönel,herne olursa olsun sen emzir göreceksin düzelecek..
Kolaylıklar diliyorum sana tüm kalbimle.