Emziren Anneler Kilolarımızla İlgili Birşey Sorucam

Ahh arkadaşım yediğime içtiğime dikkat ediyorum diyorsunuz bende ediyorum .. bol bol ılıktan biraz sıcak su , elma yiyorum . Fazla ekmek hamur işi yemiyorum bende dikkat ediyorum . Açıkçası şu an için dışarı çıkıp bol bol yürüyüş yapma imkanım yok bebeğim 1,5 aylık . Birde şu sıkıntımız meydana geldi bebeğim çok ağlıyordu 1 haftadır doğru düzgün uyumuyordu . En son doktora gittiğimde sütümün yetmediğini öğrendim mama vermeye başladım . Çevremde ki büyüklerim ılık bol şekerli şerbet iç diyorlar 2 gündür malesef bol şekerli şerbeti uygulamaya başladım . Bir de kuru soğan yemeye başladım. İnanmayacaksınız ama sütüm fazlalaştı yavrum beni emdikten sonra ağlamıyor , mama yemesini hiç istemiyorum .. Yani benim durumum oldukça zor . Eczanede hummana nın süt yapan çayı varmış diyorlar ama onu içmek istemiyorum , dış ülkeden geliyor acaba içine ne katıyorlar da süt yapıyor ? Dış ülkelerde obezite sorunu fazla olduğundan şüpheleniyorum içmek istemiyorum ..

:hooray:
Arkadaşlar doğum yapalı 1,5 ay oldu 50 kiloda hamile kaldım 72 ile doğuma gittim . doğumdan 2 hafta sonra tartıldım 59 a düşmüştüm . Dün tartıldım 60 olmuşum 1 kilo almışım üzerine. Haliyle emzirdiğimiz için çok kurallı bir rejime giremiyorum . Ama bazı arkadaşları farklı sayfalarda okuyorum hem emzirip hem de hızla kilo veriyorlar. Kendinizi hırpalamadan ve sütünüzün kesilmeyeceği şekilde uyguladığınız bir kilo verme yönteminiz var mı ? Zaten sezeryandan dolayı kocaman da bir göbek var .. Hamileyken bu durumumla ilgili kendimle barışık olacağımı düşünüyordum ama öyle olmadı . İçten içe çok üzülüyorum kafama takıyorum ... Tatlı olarak en fazla yediğim şey dondurma. Acaba dondurma da kilo yapar mı , en hafif tatlı dondurma derler ama ...

arkadaşım durumun harika maşallah yani,milleti çatlatmak için mi yazdın bunları?daha 1,5ay olmuş kilo vermeye de devam edersin,süper yani:hooray:
yaa peki bizler napalım,ben 70kiloya yakın hamile kaldım,normal kilom 60-62 idi,hamileliğim plansız,sürpriz oldu:sm_confused:şimdi 7.ayımdayım en son tartıldığımda 79kiloydum,korktuğum için bi daha tartılamıyorum,zaten genelde kilomla problemliyim,çok çabuk kilo alıyorum,bünyem kiloya çok müsait...çok korkuyorum ben ne yapıcam diye?eşim de zayıf yapıda,onun yanında iri olmak istemiyorum...
ooofff offff Allahım benim gibi olanlara yardımcı ol nolurrrrrrrrr:a015:

Ahh arkadaşım yediğime içtiğime dikkat ediyorum diyorsunuz bende ediyorum .. bol bol ılıktan biraz sıcak su , elma yiyorum . Fazla ekmek hamur işi yemiyorum bende dikkat ediyorum . Açıkçası şu an için dışarı çıkıp bol bol yürüyüş yapma imkanım yok bebeğim 1,5 aylık . Birde şu sıkıntımız meydana geldi bebeğim çok ağlıyordu 1 haftadır doğru düzgün uyumuyordu . En son doktora gittiğimde sütümün yetmediğini öğrendim mama vermeye başladım . Çevremde ki büyüklerim ılık bol şekerli şerbet iç diyorlar 2 gündür malesef bol şekerli şerbeti uygulamaya başladım . Bir de kuru soğan yemeye başladım. İnanmayacaksınız ama sütüm fazlalaştı yavrum beni emdikten sonra ağlamıyor , mama yemesini hiç istemiyorum .. Yani benim durumum oldukça zor . Eczanede hummana nın süt yapan çayı varmış diyorlar ama onu içmek istemiyorum , dış ülkeden geliyor acaba içine ne katıyorlar da süt yapıyor ? Dış ülkelerde obezite sorunu fazla olduğundan şüpheleniyorum içmek istemiyorum ..

ben baska bir topikte yazmistim,suan yurtdisindayim ve burdaki süt yapici caylari inceledim hatta bitane hazirda bulunduruyorum...birde arkadasim bana bir formül verdi bunu uygula bol bol sütün olur hemde bebek ve sen gaz problemi yasmassin dedi..

bu hazir caylarin da cogunda rezene var...

1 ölcek rezene
1\4ölcek kimyon(tohum halinde)
1\8 ölcek reyhan

ölcün ister cay kasigi olsun ister yemek kasigi ama oran bu..demle ve bol bol ic..

bende 50 kiloyla hamile kaldım doğuma giderken 65 kiloydum yanlız bir ay erken doğum yaptım. belki zamanında doğurmuş olsaydım dahada fazla alabilirdim.bebeğim şimdi beş aylık benim kilomda 52 ve 53 arası değişiyor. bende göbeğimden şikayetçiyim.

emzirmek bebek için olduğu kadar anne içinde önemli,kısa zamanda rahimin eski haline dönmesi,(özellikle normal doğum yapanlar)doğumdan önceki kilomuza dönmemizi sağlıyor.benim 2. aydan sonra sütüm kesildi,depresyona girmiştim mamaya başladık.ve şuan verdiğim kiloların hepsini geri aldım :KK43:(

üüffffffffffffff bana kilo demeyin mümkünse yaaa valla deliricem bende 78 kiloyum veremiyorum vercem dedikce dahada aliyorum sanki hamileymisim gibi karnim öyle duruyo buda beni acayip bunaltiyo esimde vermen lazim diyince alsana bi intahar sebebii... Emziriyorum ama ne kilo veriyorum nede baska bisey kolaymis cikolataymis chips mis zaten yemiyorum neden kilo aliyorum bilmiyorum inanin varya delirdim deliricem.. Gidip yaglarimi cektirecem en sonunda o olacak... kesinler bicsinler bu böyle olmayacak valla yaaa depresssyonndayimmmmmmmmm ben yaaaaaaaaaaaaaa :KK43:

demek ki yapı ile alakalı sıkıntı etmeyinde sütünüzden olmayın canım. inş. yavaş yavaş verirsiniz..

kislar ben 63le hamile kaldim ve 85 le doguma girdim bebegim 23 gunluk ve dun tartıldım 70 kiloyum extra hic birsey yapmadim deli gibi de istedigimi yiyiyorum fakat bebegim normalden de obur oldugu ıcın sadece anne sutuyle sureklı emzırıyorum :nazar:

malesef bu durum anırım dogum yapan çgu kadında var sarkık bir karın ve gögüsler selülüt almış başını gidiyooo haliyle çatlaklarda var ne yapıcaaaz vücudum maraş caddesi gibi bize bi çareeeeee

arkadaslar ben ılk cocugumda 58 kıloyla hamılı kaldım 68 se cıktım dogumdan sonra 1 sene ıcınde 18 kılo verdım ondan sonra ıkıncı bebegıme hamıle kaldım 50 kıloyla 68 se cıktım ve sımdı 58 kılo oldum oda bebegımı emzırdıgım ıcın dıyolar

Arkadaşlar doğum yapalı 1,5 ay oldu 50 kiloda hamile kaldım 72 ile doğuma gittim . doğumdan 2 hafta sonra tartıldım 59 a düşmüştüm . Dün tartıldım 60 olmuşum 1 kilo almışım üzerine. Haliyle emzirdiğimiz için çok kurallı bir rejime giremiyorum . Ama bazı arkadaşları farklı sayfalarda okuyorum hem emzirip hem de hızla kilo veriyorlar. Kendinizi hırpalamadan ve sütünüzün kesilmeyeceği şekilde uyguladığınız bir kilo verme yönteminiz var mı ? Zaten sezeryandan dolayı kocaman da bir göbek var .. Hamileyken bu durumumla ilgili kendimle barışık olacağımı düşünüyordum ama öyle olmadı . İçten içe çok üzülüyorum kafama takıyorum ... Tatlı olarak en fazla yediğim şey dondurma. Acaba dondurma da kilo yapar mı , en hafif tatlı dondurma derler ama ...

canım eşime dr rejim vermişti kolestrol için yasakların başında dondurma vardı kilo aldırabilir belki

bende sezeryan oldum 25 gün lük regl imin ardından göbiş möbiş kalmadı 58 ile hamiş kaldım 72 ile doguma girdim çıktıgımda 5 kilom gitmişti 2 ay oldu rejim falanda yapmıyorum ama şu an 57 kiloyum sadece tek yaptıgım 7 den sonra sadece sıvı şeyler tükettim yani su meyve suyu çay yada yogurt çok acıkırsam çorba hepsi bu gündüz istedigini ye çünki ne yersen ye gündüz bebişe koşturmaktan geceye yakayacak bişeyimde kalmıo:)

bende hızla kilo veriyorum abur cubur yemeyin arkadaşlar cukulata gibi ekmekte yemeyin sütüm kesilecek diyede korkmayın bol sebze meyve ve su için süte hicbirşey olmuyo gayet kalorisiz yiyeceklerde süt yapabiliyo

kısslar kilo rekoru bende 60 kg ya hamile kaldım 91 le dogum a gittim.dogumdan sonra 1 ay icinde göbegim erimişti..hatta görenler sasırıyordu ama ne olduysa lohusa dönemim bitince oldu.kilo almaya basladım istahım acıldı emzirdigim icin bisey yapamıyorum ama bi forum da emzirirken kilo almanın gayet normal oldugunu duymustum.şimdi bende bu faslalıkları nasıl atsam diye kara kara dusunuyorum .evet rezene sinemaki en azından hasımsızlıgı giderir.bagırsak faaliyetlerini duzenler bi yerde hoodia diye bir kapsul gordum emziren annelerde 6.aydan sora kullanabiliyomus tamamen dogal afrika da yetisen bi bitkiymiş.ordaki kabileler ac kaldıgında istahını kesmesi icin cigniyorlarmıs 15 gunde etkisini gösteriyormus baya olumlu yorumlar var.deniyecegiz bakalım bir de regl görememek te etkiliyor sahsen ben lohusalıkta 20 gun gordum suan kızım altı aylık ve daha faaliyet yok:)

X