Emziren Anneler Kilolarımızla İlgili Birşey Sorucam

ZeytinKek

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
3.183
1.093
Arkadaşlar doğum yapalı 1,5 ay oldu 50 kiloda hamile kaldım 72 ile doğuma gittim . doğumdan 2 hafta sonra tartıldım 59 a düşmüştüm . Dün tartıldım 60 olmuşum 1 kilo almışım üzerine. Haliyle emzirdiğimiz için çok kurallı bir rejime giremiyorum . Ama bazı arkadaşları farklı sayfalarda okuyorum hem emzirip hem de hızla kilo veriyorlar. Kendinizi hırpalamadan ve sütünüzün kesilmeyeceği şekilde uyguladığınız bir kilo verme yönteminiz var mı ? Zaten sezeryandan dolayı kocaman da bir göbek var .. Hamileyken bu durumumla ilgili kendimle barışık olacağımı düşünüyordum ama öyle olmadı . İçten içe çok üzülüyorum kafama takıyorum ... Tatlı olarak en fazla yediğim şey dondurma. Acaba dondurma da kilo yapar mı , en hafif tatlı dondurma derler ama ...

aynı dert bende de var canım kılo veremıyorum ıstahım da cok acık verenlere cok ozenıyorum ama ben yapamıyorum emzırıken kılo verılır derler ama nasıl

bende tartildim 79 kilolardayim daha ama yavas yavas veriyorum ideal kilom 60 yani sen superin superi vermissin ben daha yeni vermeye basladim gobek o dikis yerine kadar gelip sanki orda et parcasi varmis gibi sarkiyor degil mi uzulme canim elbet duzelecek.gelelim rejime once bol sivi su+kompostolar+rezene vs ama kompostolar cok cok az sekerli ve her ogunde sadece 1dilim kepek ekmegi hamur isi cikolata tatli unut zaten sekeri kuru meyvelerden al gunde 2kasik pekmez yiyorum seker ihtiyacim icin unutmadan yogurt sut yagli olanlardan olmasin light olanlar daha cok kalsiyum iceriyor zaten birde moral unutma 9aydir topladigini 2ayda vermek imkansiz ama senin gibi 10kilom olsa ooooooo dosemeleri oper sukrederdim birde gunde 1saat yuru bebisinle hem oda hava alir ikinizede iyi gelir gobegin icin guzel bir korse al siki siki tutan ve gunde 200 kez karnini icine cek birak ama 50ser setlerle ama dikisin aciyorsa falan birak ve bebe yagiyla karnina masaj yap bence 1ay sonra eski haline donmus olursun bunlar benim yaptiklarim unutma proteinini al vitamininide cips yerine meyveleri tercih et salatani ye bebisin kaliteli sutune ihtiyaci var unutma ve etrafindaki yasli insanlarin yeme fikirlerini sakin uygulama yok tatli ye yok su kekten bir dilim daha helvalar falan unutma sen annesin ama sonrasinda bir kadinsin unutmadan dondurma hergun yarim kilo tabi tehlikeli ama arada 2 3 top okadar tehlikeli olmaz

unutmadan ekleyeyim kola asitli icicekler icme ayrica dr soyledi asitli iciceklerin icerikleri sute gectigi icin bebeklerde pisik olmasina neden oluyormus zaten kilo icinde uzak durmak gerek

bende tartildim 79 kilolardayim daha ama yavas yavas veriyorum ideal kilom 60 yani sen superin superi vermissin ben daha yeni vermeye basladim gobek o dikis yerine kadar gelip sanki orda et parcasi varmis gibi sarkiyor degil mi uzulme canim elbet duzelecek.gelelim rejime once bol sivi su+kompostolar+rezene vs ama kompostolar cok cok az sekerli ve her ogunde sadece 1dilim kepek ekmegi hamur isi cikolata tatli unut zaten sekeri kuru meyvelerden al gunde 2kasik pekmez yiyorum seker ihtiyacim icin unutmadan yogurt sut yagli olanlardan olmasin light olanlar daha cok kalsiyum iceriyor zaten birde moral unutma 9aydir topladigini 2ayda vermek imkansiz ama senin gibi 10kilom olsa ooooooo dosemeleri oper sukrederdim birde gunde 1saat yuru bebisinle hem oda hava alir ikinizede iyi gelir gobegin icin guzel bir korse al siki siki tutan ve gunde 200 kez karnini icine cek birak ama 50ser setlerle ama dikisin aciyorsa falan birak ve bebe yagiyla karnina masaj yap bence 1ay sonra eski haline donmus olursun bunlar benim yaptiklarim unutma proteinini al vitamininide cips yerine meyveleri tercih et salatani ye bebisin kaliteli sutune ihtiyaci var unutma ve etrafindaki yasli insanlarin yeme fikirlerini sakin uygulama yok tatli ye yok su kekten bir dilim daha helvalar falan unutma sen annesin ama sonrasinda bir kadinsin unutmadan dondurma hergun yarim kilo tabi tehlikeli ama arada 2 3 top okadar tehlikeli olmaz

ALLAHIM ben yapamıyorum yapamıyorum yapamıyorum ben bu kiloları veremiyorum bende 52 ile hamile kaldım 71 ile doğuma gittim 67 ile eve geldim ama kızm şimdi 5. ayında ve ben 74.8kgmım benneyaptımki gerçekten bende yapsam bunları zayıflarmıyım
ve karnımıda sarmadım senağlama çatlaklarımda hala pembe selülitlerimde var

ALLAHIM ben yapamıyorum yapamıyorum yapamıyorum ben bu kiloları veremiyorum bende 52 ile hamile kaldım 71 ile doğuma gittim 67 ile eve geldim ama kızm şimdi 5. ayında ve ben 74.8kgmım benneyaptımki gerçekten bende yapsam bunları zayıflarmıyım
ve karnımıda sarmadım senağlama çatlaklarımda hala pembe selülitlerimde var

zayiflarsin tabi selulit hamilelikte artiyor kisaca su topluyorsun aslinda rezene cayi ic hem sut yapiyor hemde sindirimini kolaylastirip dolasima yardim ediyor ama tabi su ic en onemlisi,unutma bol bol emzir usanmadan emzir etrafida dinleme anneme kalsam manti bile sut yapar ve sabret yazdiklarimi br tavsiyesi uyguladim 1 haftada 3.400 gitti ve sutum cesme gibi ayrica karnin icin korse al bence ihmal etme karin kaslarina yardim et ki toplasinlar yapissinlar birbirine

1.Korse kesinlikle zararlı dedi dr.um sezeryanlılar iç dikişlerimize zaraı var+karın kasları tembelleşiyor.
2.Beyaz undan yapılan hiçbişi yeme ekmeği light ye ama kepekli ekmek değil light ekmek.
3.Tatlı yeme sadece dondurma yiyorum ben en düşük kalori onda.
4.Akşamları bu sitenin göbek eritme bölümünde bazı hareketler var onları yap ve mekik çek en az 20 tane.Sayıyı yavaş yavaş artır.
5.Fırsat buldukça yürü.
6.Günde 2 kupa yeşil çay iç.
7. 2 aylık bebeğim var sezeryan oldum maaşşaallaahhhhh göbeğim gitti 71le doğuma gittim şuan 56yım maşallaahhhhh.

44 kiloyla hamile kaldım 56 kiloyla doğum yaptım şimdi 54 kiloyum ve 3 kilo 350 gr bir oğluşum oldu. ben de kilo vericem diye korkuyorum ahh ahhh ne garip di mi... kızlar Allah yardımcınız olsun, siz kilo verin ben de kilomu koruyayım inşalllahhhhhhh...

benim kadar kilo alan yoktur herhalde,65 kiloda hamile kaldım 89la doğuma girdim tam 24 kilo yani ve kızım 2.800 doğdu eve geldiimde 83 kiloydum ve bunalımdaydım,ama normal doğum yaptığım için ve kızıma bıkmadan usanmadan tam 5 ay hiçbişey vermeden emzirdiğim için kolay kilo verdim,şimdi kızım 6 aylık ve ben 65 kiloyum yeniden,vermeye de devam ediyorum,ekstra hiçbişey yapmadım ama büyükleri dinlemeyin,süt yapar diye helvalara,tatlılara yumulmayın sakın

hayırrrrrr rekor benımmmmmm 49 50 ile hamıle kaldım vee 79 la dogum gıttım hatta o gun hastanede tartıldıgımda 80 dım :tatlicadiarzu: su andada 60 sım baya gıttı ama gobegım var vede hıc bısı yapmıyorum oglum üç bucuk aylık olucak 6 aydan sonra egzersızlere baslıycam bu arada sezeryanla dogum yaptım benım derdımde gobek ve çatlaklar nasıl care bulucam bunlara hıc bı fıkrım yok bakalım

ben 55 kilo ile hamile kaldım ve 67 kiloyla doğum yaptım benim sadece göbeğim vardı,hatta arkandan bakınca hamile olduğun hiç belli değil diyolardı,fazla şişlikte olmadı bende, göbeğide çatlakta olmadı günde 2 kez badem yağı sürüyodum(gerçi dokt.onunla bi ilgisi yok dedi ama).doğumdan sonra eve geldiğimde 9 kiloyu vermiştim zaten 1 aydada hepsini verdim şuan 54 kiloyum ama sadece göbek kaldı ama fazla değil yani rekor bende tey tey tey:)))))

ben 55 kilo ile hamile kaldım ve 67 kiloyla doğum yaptım benim sadece göbeğim vardı,hatta arkandan bakınca hamile olduğun hiç belli değil diyolardı,fazla şişlikte olmadı bende, göbeğide çatlakta olmadı günde 2 kez badem yağı sürüyodum(gerçi dokt.onunla bi ilgisi yok dedi ama).doğumdan sonra eve geldiğimde 9 kiloyu vermiştim zaten 1 aydada hepsini verdim şuan 54 kiloyum ama sadece göbek kaldı ama fazla değil yani rekor bende tey tey tey:)))))

Size bravo demek istiyorum ama size değil bünyenize :)))) Bazıları sizin gibi 10 - 12 kilo alıp doğuma gidiyorlar Şanslısınız yani.. benim gibi olanların da hali belli , 20 - 22 kilodan aşağısını kabul etmiyor bünyemiz :)))

bende 57 kg hamile kaldım 70kg doğuma gittim şimdi 65kg henüz 25 gün oldu doğum yapalı 2.doğumum üstelik sezeryan ve kocaman bir karnım var çatlaklarım sızlıyor dikiş yerlerim ağrıyo karnım kocaman of yaa çıldırıcam hiç bir kıyafetim olmuyor ...

okuduklarıma çok üzüldüm yaa. daha doğum yapmadım ama bende yazmak istedim.8 haftam var doğuma 19 kılo aldım.okudukça ya bende veremezsem diye üzüldüm şimdi.çatlağım yok şişmedimde hiç.bakalım doğumdan sonra belli olucak :KK43:(

valla kzılar ben 66 kiloyla hamiş kaldım ve sadece şu ana kadar 11 kilo aldım ben fazla aldım derken dr iyi gidioyr dedi sat a göre 4 hafta usg ye göre 6 hafta var dogumuma bakalım ne olacka ben öyle abur cubur yemiyorum hamile kalmadan öcne beslendiğim gibi besleniyorum tek fark yararlı şeyle ryiyorum bilmiyorum bakalım neler olacka görecegiz yerimseniben

valla kzılar ben 66 kiloyla hamiş kaldım ve sadece şu ana kadar 11 kilo aldım ben fazla aldım derken dr iyi gidioyr dedi sat a göre 4 hafta usg ye göre 6 hafta var dogumuma bakalım ne olacka ben öyle abur cubur yemiyorum hamile kalmadan öcne beslendiğim gibi besleniyorum tek fark yararlı şeyle ryiyorum bilmiyorum bakalım neler olacka görecegiz yerimseniben

Canım diyorum ya senin gibiler şanslılar , ben ilk 2 ayımda 5 kilo birden aldım midem bulandıkça kusmamak için yedim yedim bastırdım , keşke kusmayı tercih etseymişim. Sonrasında da engel olamadım resmen canım çekiyordu , 1 ayın içinde 5 kiloluk basılmış yaprağı sardım sardım yedim aşırı pirinç pilavına düşkünlüğüm atrmıştı . ben bunlara Vallahi engel olamadım .. Hamilelikten önce böyle değildim şimdi de böyle değilim . Şimdi de durumum malum :KK43:((

bende 50 kiloyle hamile kaldım 60 kiloyla doğum yaptım şimdi 51 kiloyum eskiden göbekliydim o bile gitti zayıfladım emzirirken herkes biraz kilo almamı söylüyo

slm arkadaslar aynın dert bende 75 kıloyla hamıle kaldım 93b kıloyla doğum yaptım 5ay oldu doğumyapalı 80 kıloyum ıdael kılom 60 emzırdığım ıcın rejım yapamıyorum herkeste kılolusun dedıkce daha kotü oluyorum varsa bıldıgınız zayıflama yontemı bılgılendirirsenız cok sevınırım sımdıden tesekürler

Canım diyorum ya senin gibiler şanslılar , ben ilk 2 ayımda 5 kilo birden aldım midem bulandıkça kusmamak için yedim yedim bastırdım , keşke kusmayı tercih etseymişim. Sonrasında da engel olamadım resmen canım çekiyordu , 1 ayın içinde 5 kiloluk basılmış yaprağı sardım sardım yedim aşırı pirinç pilavına düşkünlüğüm atrmıştı . ben bunlara Vallahi engel olamadım .. Hamilelikten önce böyle değildim şimdi de böyle değilim . Şimdi de durumum malum :KK43:((

ay birtanem ben sana kıyamma sabret eski kilona bence dönersin sen sonuçda sezeryanlısın nerden olsa 6 ay sana spor yasak demi sonrada diyetisyene git bak ben dogumdan sonra diyetisyene gitcem ve süt olsun diye tatlı matlı yemeyecegim saglıklı beslenip kilolarımdan da kurtulacagım inşaallah amin

70 kiloyken gebelik başladı 91 kilo ile doğum yaptım kızım 3700 doğdu.
şuan 3,5 ay oldu kızım 8 kilo, ben 68 kiloyum..

hamileyken olmadı ama doğumdan sonra oluşan az çatlaklarım var ama onlardanda kurtulacağıma inanıyorum forumun diğer sayfalarına bakın kremler yağlar filan öneriyorlar deneyip kurtulacağım inşallah.

dikkat ettiğim konuları söyleyim. Bol kalorili hamurişleri kek börek vs çok yemiyorum. bol bol su içmeye çalışıyorum. Zaten gaz yaptığı için baklagilleri yemiyorum hemeroitten dolayı kabız yapacak gıdalardan kaçıyorum. bol lifli gıdaları yemeye çalışıyorum bol bol çorba içiyorum ki zaten akşam yemeğinde 1 kase çorba yanına salata ile gayet güzel bir şekilde doyuyorum. akşam yemeğini mümkün olduğu kadar erken yapmaya çalışıyorum 7 yi geçirmiyorum. tıka basa karnımı doldurmuyorum. tatlı isteği çok oluyor onu bastırmak için 2 kaşık pekmez yada bal yada bir küçük parça tahin helvası ağzıma atıyorum yetiyor.

yediklerime dikkat etmeyince kilo vermiyorum yerimde sayıyor eğer dikkat ettiysem veriyorum. O gün dışarı çıkmışsam yürümüşsen hemen 1 kilo verdiğimi görüyorum.. bakalım nereye kadar inecem :)

X