emzikten kurtulma!!!

Semra57

Poyraz&Miray
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
786
6
316
36
slm kızlar bebeğim 1yaşında emzik emiyo nasıl bıraktırabilirim yoksa daha erkenmi geç kalırsam bırakmaz diye korkuyorum ne yapmalıyım sizcea.s.

semracım bizim derdimizde emzik gibi birşey :)) 4 yaşına giren kızım yorulduğunda, karnı acıktığında ve uyumadan önce mutlaka başparmağını emiyor. doğduğundan beri emiyor. buda emzik gibi bir dert maalesef. bizde eşimle düşünüyoruz nasıl bıraktırabiliriz diye. ama kızımın bırakmaya hiç niyeti yok. bazen ben büyüdüm, büyük kızlar parmak emmez diyor ama çok çabuk unutuyor bu sözünü :))

kızlar hiç emziği bıraktıran yokmu yaa
biz 2 yaşında bıraktık benim oğlum çok düşkün değildi zaten geçen yazın memlekete gittik orda acayip alıştı hiç bırakmıyordu emziği tabi bu beni rahatsız etti eve döndüğümüzde de aynı şekilde devam etti ben çok az karabiber sürdüm emziğine oğlum aldı ağzına tabi azyaktı sanırım yada yakmadı bile ağlamadı çünkü anne bu acı pis dedi gitti attı çöpe emziğini dahada istemedi hiçte zorlanmadık biz

Canım benim kızımda 2 yaşında aşırı derecede emzik hastasıydı. Hiç ağzından düşürmezdi.2Ay önce kreşe başladı öğretmeni önceleri sadece uyurken vermiş ordaki çocuklar hiç emzik emmedğinden önce öyle alıştı sonra uyurkende vermemeye başlamış. Ama onu kreşten aldığımda hemen benden emzik isterdi okadar ağlardıki vermek durumunda kalırdım. Birgün emziğini pulbibere batırdım istediğinde çöp olmuş kızım bak emziğin dedim yıkarmış gibi yapıp gene çıkmadığını söyledim. Çok ağladı geceleri uayndı zor uyuttum çok problem çıkarttı ama artık emmiyor emzik :)))

tşk kızlar benimki pek aramıyo uyurken bide geceleri emiyo gece uyanınca vermezsem uyumuyo acaba biraz daha ertelesemmi yoksa küçükken bıraktırsammı çok zorlarmı zaten geceleri uyku düzenimiz yok saat başı kalkan bi çocuk bıraktırırsam dahada huysuz olur diye korkuyorum:sinifsinif:

benim kızımda emziğe çok düşkün 2.5 yaşında şuan sadece uykusu geldiğinde ve bütün gece emmerek uyuyor neredeyse ben çıkarmasam uyuduğunda o hiç çıkarmaz
emziğimiz biraz yırtıkdı (yedekde 3 tane daha var) ve kavınvalidem yırtık yerinden içerisine karpuz çekirdeği koymuş kızım gidip emziği aldığında bakmış bakmış tutmuş çıkarmış cadı...
ben işden döndüğümdede anne emziğime karpuz çeçirdeği girmiş dedi
aslında ne kadar küçükse o zaman unutsa daha iyi biz çöpeat büyüdün diyoruz ben memesiz uyumam diyor
çok zor bu emzik işi

arkadaşlar sabiha paktuna adlı bir doktor var görmüşsünüzdür belki tv'de o çocuğa bırakması için ısrar etmeyin emdiği kadar emsin diyor. farkında değiliz ama emzik onun için önemli bi obje tahmin edemediğimiz kadar ruhsal zarar verebilir.. ha yinede bıraktırıcaz diyorsanız emziği lastik yerlerin tepesinden delin hava emdikçe midesi bulanır bırakır diyorlar bu da bi öneri :)

tşk kızlar ama bıraktıramıyorum bi kaç kere denedim ağlıyo susturamıyorum en iyisi biraz daha büyümesini beklemekalsanaalsanasmile

Bence erken daha 2 yaşına kadar yolu var emziğin yeri çocuklarda başka oluyor çünkü..Görümcem ve ablamın aynı yaşta çocukları var ikiside aşırı memeciydi 2 yaşına girdiklerinde 1-2 günde bıraktılar hatta biz bile şaşırdık bu kadar kolay olacağını tahmin etmiyorduk..

Aklı ermeden bıraktır derim.
Ben kızıma 16 aylıkkken bıraktırdım tuz basarak üzerine.Memeyi görünce hala içi gidiyor ama eğğ diyor.İstemiyor.
Zaten huyluyum hijyen konusunda manyaklık derecesindeyim,iyice iğrenmiştim bu meme işinden.Biz zamanında bıraktık diye düşünüyrum.

canım bizde 19 20 aylık gibi bıraktık.
bizimki uyurken çok arıyordu emziği emziksiz uyumuyordu.
neyse emziğin ucundan azıcık kestim makasla, emdiçe hava geliyordu.
sonra emzik istediğinde onu verdim tabi memnun olmadı mızmızlandı biraz
sonra ben ne oldu annem deyip emziği emiyormuş gibi yaptım
aaa bu bozulmuş pis olmuş dedim atalım annecim bunu dedim attık
oda bozuldu. pis oldu dedi :))
ama tabi bu kadar kolay olmadı sonra aklına geldikçe istedi bende yine aynı kesik emziği verdim
eskisi gibi tat almadığından vazgeçti gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…