emzik!!

cagancuk

küçük aşkımla çok mutlym
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
1.342
2
40
kızlar benim oğlum hala emzik emiyo.çok bağımlı değil ama gördüğü zaman istiyo ağlayıncada iyi oluyo susturucu olaraka.sartık bıraktırsammı diyorum iyice alışınca daha zor olcak sizinkilerde emiyomu hala?

benimki emiyor çok ta memnunum bence emsin henüz erken gibi geliyor bıraktırmak için küçükler daha iki yaşından sonra başlayabilirim bırkatırma çalışmalarına
bu arada laf aramızda ben 4 yaşıma kadar emmişim kaydirigubbakcemile3 :kedi:

bencede emsin fatihte bi ara bıraktırmıştık ama 4 yaşına kadar emdi arkadaşımın kızıda 4ünü doldurdu eiyo
valla ben memnunum halimden şuan içinkurtarıcı gibi emzik bizimiçin 2 yaşından sonra bıraktırma çalışmalarınabaşlarım bende

yağmur da emzik emiyor fakat çok bağımlı değil sadece uyuturken veriyorum benim kurtarıcım emzik şuan için asla bıraktırmam 2 yaşından sonra bıraktırmaya başlarım bende kızımaaa

bugün gazetede bir haber vardı , emzik emenler konuşma güçlüğü yaşıyormuş ve dişlerinde çürümeler daha fazla oluyormuş...

andişim yok be canım 4 yaş diyorum sana:KK70:
ve oğlum 1.5 yaşındayken öyle güzel konulşuyorduki kafasını sallaya sallaya cümleler kuruyodu canım benim

benim de kurtarıcım..hele ki diş döneminde...oğlum doğduğunda sakın emzik vermedediler..bendehiç istememiştim emziği...ama öylebirağlıyorduki,emzik verme diyen doktorum,fıtık olur bu çocuk böyle ağlayarak dedi ve emziğe başlattı..mecbur kaldım..ama nasıl zor alıştı...çok ta almıyor..uyku aracı..son zamanlarda diş kaşıyor..

belki bıraktırmak zor aolacak ama şuzn çok memnunum...allah yapandan razı olsunn

Banusu da emzik emiyor ve şu an bıraktırmayı düşünmüyorum zaten ben düşünsem Banusu düşünmez :) Çünkü onsuz uyumaz. Hatta uyuyunca çıkarıyor. Gece uyanınca yatağının içinde bulup tekrar ağzına takıyor. Zaten oynadığı zaman falan vermiyorum. Sadece uykuyla özdeşleştirdi emziği.

Deniz hic sevmedi basindan buyana emzigi.

8 aylikkende biraktik yani ben vermedim oda aramadi:)

ama simdi pismanim keske biraktirmasaydim.

valla bizim ailede herkez diş hekimi bana zaten asla başlatma demişlerdi ben aldım doğmadan avent aldım çok özenirim severim emzikli bebekleri ama 1 yaşından sonra yakışmıyorda zaten oğlum hiç emmedi asla istemedi ben biberona bile çok zor alıştırdım hala daha su dışında bişey içmek istemiyor biberondan

emziğin zararları bebek emerken mide yemek geliyor sanıyor ve asit salgılıyor eritmek için en kolay anlatım yolu bu ve bu asitte reflüye neden oluyor ilerki yaşlarda ağızda diş problemleri oluyor dişin geriye kayması gibi diş çürükleri gibi daha bir çok zararları var tabiki emzik emen bütün bebeklerde bu problem olmıycak %60 da belki ama ben o riski göze almazdım ilerde ben rahat edicem die çocuğumun telle dolaşmasını istemem.emziğin yararıda var tabiki ilk6 ay anne memesi emmiyen bebeklerde doktor emziğe başlatıyor çünkü emme içgüdüsünü tatmin etmesi lazımmış bebklerin ama 7 ayda aklı ermeden bıraktırmak en doğrusu gibi geliyor bana tabiki herkezin fikirleri ve yetiştirme tarzı farklı

Benim oğlum da sadece uykuya dalarken emiyor.Zaten yatağının içinde durur emziği.Normalde gün içinde hiç emmez.Bıraktırmayı düşünmedim şimdiye kadar ama bakalım zaman ne göstercek..

biz de yağız'a uyurken emzik veriyoruz, gündüz vermiyoruz hep yatağında duruyor
aslında emziği çok seviyor uyku sersemiyken ağzından alıyorum elimde tutuyorum geri almak için bir saldırışı var ki anlatamam

denizde emzik emiyor, son zamanlara kadar çok aramazdı ama artık aklına geliyor ve arıyor, görünce öyle bir me memmm diyişi varki:))

emzik konusunda fizyolojik zararlarını çok iyi bilemiyorum bazı dr zararlı bazılarıda zararsız diyor, ama psikolojik açıdan emmek isteyen bebeğe verilmeli diye düşünüyorum, emme refleksi doyurulmazsa ilerde psikolojik sorunlara yada farklı bağımlılık sorunları yaşaması çok muhtemel,

bıraktırmaya çalışırken lütfen bebekleri çok zorlamayın arkadaşlar bebekler şu an oral dönemde çünkü, dünyayı tanımayı oral yolla yaptıkları gibi doyumlarınıda öyle sağlıyorlar,

bu sabah doktorlar programında bu konuyu prof. dr suna paktuna keskin anlattı çokta güzel örnekler verdi , belki izleyeniniz olmuştur

X