Premature Bebekler Emzik konusunda yardımalrınıza ihtiyacım var..

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

il_nar

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2009
517
16
318
51
Kocaeli
Merhabalar,

kızım 28+1 de 690 gram olarak dünyaya geldi. 76 gündür küvezde yaşam savaşı veriyor. Doktorla görüşmemizde emme refleksi için emzik getirin dedi. Nasıl bir emzik almalıyım? Neler kullandınız? yardımcı olursanız sevinirim.

ilnarcım benimde bebeğim prematüre doğdu diğer taraftada yazmıştım chicconun yada nuk un 0+ damaklı emzikleri var ondan kullan derim sana buarada dualarım seninle.......... idil yhanımı bekliyoruz artık :)))

Evet EGE cim diğer konu baslıgında cevabını olkudum. Sağol canım. ınşallah ıdilimi sağlıkla kucagıma alırım artık.

Duaların içinde Allah razı olsun canım. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın..

ilnarcım artık biliyoruz hepimiz neler yaşadık birbirimizin bende kızıma ilk nug un emziğinden almıştım şu andada chicco nu kauçuk emziğini kullanıyoruz

Evet ebrizm haklısın. Hepimiz biliyoruz birbirimizin hikayelerini.. Aile gibi olduk burda..

Bu arada silikon ve kauçuk diye emzikler görüyorum nette hangisi alınmalı?
Henüz benimki 1 - 1.5 kilo arasında. Tam kilosunu söylemedi doktor. Ödem oldugu için.

istersen ilk önce slikon olanlardan al canım kauçuk ta uyarı var allerji yaparsa kullanmayın diye henüz çok hassas bebişimiz o neden le slikonu dene bir de dr a sor canım

http://www.epuset.com/UrunResimleri/66183/thumbs/Chicco%20Physio%20Soft%20Kau%C3%A7uk%20Emzik%200+.jpg için Google Görsel Sonuçları

bu emziğe bir bak istersen canım beril çok sevdi bunu görüntüsü şık değil ama ağzının çevresini iz yapmıyor

bende slikon nuk kullanıyorum.
bencede silikon al, kaucuk doğal ama kaynatınca bozuluyor..
silikonu steril etmek daha kolay bozulma yapmıyor.
altı aya kadar kullanabiliyosun..
birde biberonla emzik başlığı aynı olsun
damaklı nuk çok iyi..
ben biberonda damaklı silikon kulanıyorum, emziğide anlamadan kauçuk almışım
walla almadı kauçuğu. yeniden silikon aldım.onu yatınca alıyor
daldığındda atıyor ağzından :))
bu arada dualarım seninle canım..
tez zamanda meleğini kollarına al..

birde aven mi avent mi öyle bir uç var yani aven uçlu emzikler var piyasada çok gördüm.anne meme ucuna uygun yapmışlar bizim doktorumuz onu önermişti ama oğlum onu almadı damaklı olanları kullanıyoruz

geçmiş olsun inş yakın zamanda alırsın evladını kucağına bende 28 haftalık doğum yaptım hemşiresine yada doktoruna sorarsan seni bilgilendirirler emzik konusunda ben 5 aydan sonra verdim almadı bi dahada vermedim ama biberon başlığı silikonsa emziğide silikon al bide damaklı öneriyolar ben kullanayım mı diye sorunca doktorumuza damaklısını almamı söylemişti

Çok teşekkürler arkladaşlar, paylaşımlarınız için.

Chicco nun silikon emziğini aldım. Burda büyük bir bebe mağazası var, oranın sahibi tanıdığımız. O ayrıntılarıyla anlattı. Silikon ve kauçuk olanları. Nuk markanın emziğini sordum, Henüz prematüre, çok küçük olduğu için o sert gelebilir dedi. Chicco nun silikonlusu daha yumusak o yüzden onu al dedi. Nuk silikonlusu chicco ya göre biraz daha sertmiş.. Kauçuk olanları damak geliştikçe kullanmak daha iyi oluyormus.

cuk cuk cuk emsin nazlı prenses bakalım kuzucuk nasıl mis gibidir onun kokusu

benim cadı kızım almadı alsa rahat decektim galiba ama çok gazlı bi bebekti benim kızım doktorumuz emzik kullanırsan dahada gazı olur biraz büyüsün annesi dedi biraz büyüdü bu seferde emzik lmadı ama bende chicconun silikon emziyini almıştım damaklısını pek süslü olmuyolar ama sağlıklı olsun yeter ah ah burdaki anneler yaşadıklarımız ne kadar birbirine benzeyen hikayeler allah hepimize kolaylık versin

ebrizm, canım keşke cuk cuk çekişini göçrebilsem.. Öyle merak ve heves ediyorum ki. Daha bebeğime degil dokunmak, küvezine bile el süremedim canım..

Mecbure, haklısın pek süslü degil emzik canım. Ama önemli olan damak gelişimi.. ınşallah faydası olur. Emmek istiyormus benim kızım. Mide sondasıyla besleniyor şimdilik. Ama doktor emmek istedigini söyledi. O yüzden de emzik istedi. alım emziği kabul edecekmi? Merak ediyorum.

Emziğini verdim teyzeleri. Bakalım emziği alacakmı. Sonucunu artık ancak yarın ögrenicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…