Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar oğlum 3 aylık..son 1 aydır ellerini ağzından alamıyoruz..emerken bile parmağını araya sokmaya çalışıyo..emziğe alıştırmak için çok uğraştık ama beceremiyor..çiğniyo,ısırıyo sanki emziği,sonra da atıyo..siz hangi marka modelde emzik aldınız..bebeğiniz hangisini kabul etti..piyasada ne varsa alıcam artık,birtanesine alışsın yaa..fikir lütfen..:bbo:
canım bebeğim ilk 4 ay hiç almadı emziği tükürdü boğulur gibi yaptı 4 ayın sonunda ellerini yemeye ısırmaya kalktı aynı senin bebek gibi sonra sürekli emmek istedi bırakmıyordu bnei kalkınca ağlamaya başlıyordu bende bir iki gün uğraştım ve emziği verdim şimdi onsuz durmuyor yani yılma uğraş alıyor bu arada wee markası 0 6 aylık bebeklerşn kullandığı emzik inşallah alır çok rahat oluyor.
benim kizimda emzik almadi hic 7.ayinda basladi emmeye alismadida arada veriyorum emiyo
ben nuk ve chicco damaklı emzik kullanıyorum
birde kauçuk mu yoksa slikon mu onu da yazıverin..resmen yiyo emziği yaa..
kaucuk daha sağlıklı slıkon verme mumkunse.memeye daha yakın yapısı ayrıca
SIKINTI ve MUZ KABUĞU
Kayıtlı Üye
Benim kızımda da aynı sorun var canım. Emzik almıyo. Deli gibi elini emiyo. Ya da hep emmek istiyo. Göğsümü çektiğim anda eline ya da benim suratıma, omzuma nereyi bulursa saldırıyo.. Elim yüzüm mosmor oldu bu yüzden..
Doktora sorduk, dişleri kaşınmaya başlamıştır artık dedi.. Bizde bütün markaları bütün emzikleri var nerdeyse ama hiç birini almadı. Dün diş kaşıyıcı aldım, sulu olanlardan.. Sanki onunla biraz rahatladı gibi.. Sen de bi dene istersen.
ay tam açıyordum konuyu bu başlığı gördüm bi ben değilmişim meğer 3. ayımızı doldurcazyakında oğlum yumrukları yiyo şaapur şupur aman pek de ses çıkarıyo bazen o kadar çok sokuyorki elini öğürüyor internetten baktım emziğe alıtırılması gerektiği yazıyor bu durumda.ama işin tuhafı evde 4 tane değişik emzik var hiç birini almıyor bi sitede nuby nin doğal formlu emziğini gördüm dışarı çıkınca ondan alıcam yavrumun elleri küçüldü emmekten :)
bak bakalım sende bunları düşünüyorum ben damaksız anne memesine daha yakın diyorlar karar veremedim kiraz uçlu yassı uçlu olanlar var
Annesinin Bitanesi DEFNE
Kayıtlı Üye
nuk la basladım şu an avent kullanıyoruz.. alıstırmak isteyenler nuk deneyebilir.. ilk başlarda chicco falan almıstım kabul etmedi magazadaki kız nuk damaklıyı onerdi. genelde hemen alıyo bebekler dedi ve denedik hemen copurdattı...
bende nuk aldım ama emmiyo elleri hatta yumruğu daha tatlı geliyo alıştırmak istiyorum başka ne denesem ki
bende de chicco wee bebedor nuk var hiçbirini almıyo şu nuby i gidip alıcam onu kullanan varmı
kızlar bizde de aynı sorun var.sanki benim kızımı anlatıyorsunuz.ben nuk damaklı almıştım.öğürdü sürekli.bugün chicco yarım damak kauçuk aldım.yine olmadı.damaklı daha doğru deselerde kiraz uçlu alıcam artık.avent in 2 li olanları vardı mağazada.kızıma güvenemedim. 2 tane aynı emzikten alıp beğendiremezsem.aventin tam kiraz uçlu da değil.bir arkadaşımda bebedor un kiraz uçlusu var.oğlu sadece onu kabul ediyor.bunun sonu nereye varacak bilmem.
Eki Görüntüle 49514
Eki Görüntüle 49520
bak bakalım sende bunları düşünüyorum ben damaksız anne memesine daha yakın diyorlar karar veremedim kiraz uçlu yassı uçlu olanlar var
biz avent'inkini aldık, nuk aldık, chicco aldık, nuby aldık :)
avent'in silikon damaksız olanını beğendi. ama parmaklarını daha çok seviyor. her bebek farklı denemek lazım.
kızlar bizde de aynı sorun var.sanki benim kızımı anlatıyorsunuz.ben nuk damaklı almıştım.öğürdü sürekli.bugün chicco yarım damak kauçuk aldım.yine olmadı.damaklı daha doğru deselerde kiraz uçlu alıcam artık.avent in 2 li olanları vardı mağazada.kızıma güvenemedim. 2 tane aynı emzikten alıp beğendiremezsem.aventin tam kiraz uçlu da değil.bir arkadaşımda bebedor un kiraz uçlusu var.oğlu sadece onu kabul ediyor.bunun sonu nereye varacak bilmem.
evet biz avent'in bu ikilisini kullanıyoruz. tam kiraz uçlu değil. diğer nuby miydi neydi kiraz uçlu çok methediliyor diye ondan da aldık ama onu avent kadar bile kullanmadı.
avent'in kapağı da çok güzel. az yer kaplıyor. cebimize atıyoruz çıkıyoruz. acil durumlarda hemen kullanıyoruz. ayrıca evde kullandığımız emziği dışarı çıkarken unutmalarımıza karşı diğer ikinciyi de çantamızda taşıyoruz. bu anlamda ikili olması da iyi.
ben doktora sormştum parmağını emiyor diye odaönmlideğil 7. ayında unutur demişti chicconun kauçuk emziğini aldım onla başladı valla
ben doktora sormştum parmağını emiyor diye odaönmlideğil 7. ayında unutur demişti chicconun kauçuk emziğini aldım onla başladı valla
bizim doktorumuz da parmağını emebilir sonra unutur demişti ancak, ilkokulda bile parmağını emebilen çocuk varken, emzik emen yok. dolayısıyla aslında bir anlamda piyango gibi bir şey bu ya bırakmazsa parmak emmeyi... 7. ayında parmak emmeyi bırakmasını bekleyene kadar en geç 2 yaşında emziği bıraktırmak daha kolay gibi geliyor bana.
bir kitapta okumuştum emziği bırakma yöntemi diye, 2 yaşına kadar emziği bırakmazsa emzik perisi gelip emziğini alıp götürecek onun yerine başka bir şey getirecek.
yeğenim 3 yaşında ve bu yıl benim kızım sayesinde emziği bıraktı. nasıl olduğunu da yazayim, benim kızım olunca bizim bıcırık yeğene abimler artık sen büyüdün çocuk oldun, emziği bebekler emer, bak halanın kızı oldu emziğini artık ona hediye et demişler. o da eski bir emziğini hediye paketi yapmış getirdi kuzenine hediye etti :))) o gündür emzik kullanmıyor ve emzik emenlere de onlar bebek, ben çocuğum diyor. :)
bende kızıma 4 ay emzik vermeye cabaladım üstelik elini de değil direk baş parmağını emiyordu. dr a sorduk elini hemen hemen tüm cocuklar emer bi süre sonra bırakırlar özellikle de dişler çıkınca demişti ama parmak tehlikeli ona alışan kolay bırakmaz emziğe alıştırın ileride emziği ceker alırsınız zorlanırsınız ama bırakır oarmak konusunda yapacak bişeyiniz olmaz demişti.
denemedim marka kalmadı en son fatoş emziği aldırabildim sonunda oda cok çirkin bişi.kaydirigubbakcemile3 wee marka top emziğe geçtik ondan sonra yine weenin damaklısına ve en son artık nuby damaklı hepsi 2 ay sürdü 6aylıkken diş patlattı kızım nuby ninde diş kasıyıcılı bi bölgesi var coksevdi hemen alıstı ona şimdi ondan baska emzik emmiyor 10-12 tl arası değişiyor fiyatıda ucuz bişi emsin deyip eski wee damaklıyı verdim dün oyuncak yaptı elinde kaydirigubbakcemile3
chicco,wee,avent,nuby..kauçuk,slikon,bakkal emziği..hiçbirini emmedi..uğraşmıyorum artık..
benim 2 aylik kizim da yumruklarini emiyor,bir sabah da bilegini mosmor buldum emmekten.Dusuk kilolu dogdu ve sutumu bastan beri cogunlukla sagarak icirdim,toplasan gunde yarim saat anca memede duruyodur.Benim kafama takilan acaba emme gudusunu tatmin edemedigi icin mi boyle ellerini emiyor.Sizin bebekleriniz nasil besleniyor,meme mi,mama mi?Cok uzuluyorum onu oyle gordukce emziremedim yavrumu emme gudusunu bastiramadim diye.