bizim doktorumuz da parmağını emebilir sonra unutur demişti ancak, ilkokulda bile parmağını emebilen çocuk varken, emzik emen yok. dolayısıyla aslında bir anlamda piyango gibi bir şey bu ya bırakmazsa parmak emmeyi... 7. ayında parmak emmeyi bırakmasını bekleyene kadar en geç 2 yaşında emziği bıraktırmak daha kolay gibi geliyor bana.
bir kitapta okumuştum emziği bırakma yöntemi diye, 2 yaşına kadar emziği bırakmazsa emzik perisi gelip emziğini alıp götürecek onun yerine başka bir şey getirecek.
yeğenim 3 yaşında ve bu yıl benim kızım sayesinde emziği bıraktı. nasıl olduğunu da yazayim, benim kızım olunca bizim bıcırık yeğene abimler artık sen büyüdün çocuk oldun, emziği bebekler emer, bak halanın kızı oldu emziğini artık ona hediye et demişler. o da eski bir emziğini hediye paketi yapmış getirdi kuzenine hediye etti :))) o gündür emzik kullanmıyor ve emzik emenlere de onlar bebek, ben çocuğum diyor. :)
bunu bz yegenım ıcın denedık de kızım olunca belkı bırakır dıye
hayıııııııyy bende bebekim diye bastı cıglıgı sımdı daha cok emıyor:)) ıns bırakır
benım kızım 23 gunluk benı kullanıyor emzık yerıne sureklı meme agzında ıstıyor emzıge alıstırayım dıyorum avent aldık kusacak gıbı oguruyor nuby yı bende deneyıyeım yoksa halım yaman :)