• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emmeyi nasıl bıraktırcam?

sevgideniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2009
70
1
86
43
Antalya
oğlum 21 aylık boyu 91 cm sice nasıl?doktorumuz bugün emdiği sütün artık yaramadığını bıraktırmamı söyledi ama nasıl.emerke uyuyo gece belki 5-6 kez kalkıyo hep emziriyorum kolay bişekilde nasıl bıraktırabilirim teşekkürler.

sıyah goz kalemıyle boyayıp pis olmus dıye bıraktıra bılırsın yada gogsunun ucuna acı oje sürüp bıraktırdı bır arkadasım .benım oglumda 13aylık oldu bayagı duştu memeye emerek uyuyor aynen gece 4 5 kez kalkıyor emmek için bende düşünüyorum ilerde nasıl bırakltırcam dıye :26:

ben de 21 ay bıttıkten sonra cok duskunken bıraktırdım
ıstıkrar onemlı bu ıste
ben calısan bır anneyım ama calıstıgım donemde bıraktıramadım maalesef
yıllık ızınımde sureklı yanındayken gogsume yara bandı yapıstırdırdım ve yara oldugunu soyledım
acıp bakmak ıstedı agladı hatta
bırlıkte yara bandını cıkarmaya calısırken canım cok acıdı dıye ajıtasyon yaptım bıraz
sonra babası gırdı devreye ıstedıgı donemlerde o da anne uff olmus acıyormus gel bız baska seyler yapalım dıye dıkkatını dagıttı ve 3 gun ıcınde kestık
sonrası kolay zaten ılk 3 gun zor oluyor
ama gecelerı agladıgında baba ılgılenecek tabıı

slm benim oğlum kadar memeye düşkün yoktur galiba 10 dakikada bir meme diye tutturuodu ben 2 yaşından sonra bıraktırdım onun için kolay oldu ama ben çok zorlandım çünkü çok üzücü bişey onu en sevdiği şeyden ayırmak ben oğlum meme istediği zaman göğsüme kara kalemle göz falan yaptım rujla dudak yaptım gördüğü zaman iğreniyodu zaten 2 gün içinde bıraktı geceleride hiç kalkmadı senin içinde kolay olur umarım:43:

anne sütü nasıl yaramaz onu anlamadım ama sizin için durum çok sıkıntı verici değilse uğraşmayın kendi bıraksın derim

benim oğlumda 17 aylık aşırı düşkün memeye geceleride 3 4 kez kalıyor amacı karnını doyurmak değil iki çekeleyip bırakıyor.gündüzleride 10dak.bir geliyo meme meme diye.nasıl bıraktırıcam hiç bilmiyorum.şimdiden inek sütüne biraz alıştırmak istiyorum ama kesinlikle ağzına sürmüyor..bir de merak ettiğim bir şey var.memeyi bıraktıran anneler geceleri inek sütü veriyormusunuz??ve benim gibi oğlum gibi inek sütünü reddeden varmı nasıl alıştırmalıyım??

en iyisi memeye yara bandı yapıştırmaktır çocuk memeye geldiğindede bak meme gitmiş deyin ama kararlı olun. 2-3 gün geceleride ister kucağınıza alıp uyutmaya çalışın. sonra unutur zaten geceleri kalkmasıda azalır. birde gece süte,suya falan alıştırmayın .

en iyisi memeye yara bandı yapıştırmaktır çocuk memeye geldiğindede bak meme gitmiş deyin ama kararlı olun. 2-3 gün geceleride ister kucağınıza alıp uyutmaya çalışın. sonra unutur zaten geceleri kalkmasıda azalır. birde gece süte,suya falan alıştırmayın .

evet geceleri süt içmek için kalkmasın.memeyi bıraktıktan sonra mışıl mışıl uyusun istiyorum..önerilerini deniycem teşekkür ederim.aslında kıyamıyorum bıraktırmayada kendimi hazır hissetmiyorum sanki..sizce 17 aylık daha 2yaşına kadar beklemelimiyim.2yaşına gelince daha zor oluyomuş bıraktırması diye duydumda..

evet geceleri süt içmek için kalkmasın.memeyi bıraktıktan sonra mışıl mışıl uyusun istiyorum..önerilerini deniycem teşekkür ederim.aslında kıyamıyorum bıraktırmayada kendimi hazır hissetmiyorum sanki..sizce 17 aylık daha 2yaşına kadar beklemelimiyim.2yaşına gelince daha zor oluyomuş bıraktırması diye duydumda..

benim oğlum 15 aylıkken mecburiyetten sütten kestim uykusuz 3 4 günü gözden çıkar öncelikle çok şey duydum salça sürenler mi dersin karbonat sürenler mi dersin.bence en iyi yöntem göğsünü hiç açmaman.çocuk görünce daha çok umutlanıyo çünkü.ben öyle yaptım.kucağıma gelip nazlanıyo kıyametleri koparıyodu mecburen dayanıyosun işte.4.günün sonunda ben kazandım tabi artık tamamen umudunu kesti şimdi ben açsamda o kendi gelip göğsüme vuruyo eee diyo:1::1:

siz zaten herkesten çok emzirmişsiniz bırakma kararı sizin.sorunuz nasıl baraktıracağınız hakkında.ama ben şu doktor noktasına takıldım.bir doktor nasıl 'süt çocuğu' diye adlandırılan 1-3 yaş dönemindeki birine süt yaramaz der.gelişme çağında günde 400-500 cc süte ihtiyaç devam eder.hiç bir süt de anne sütünün yerini tutmaz.benim de genel cerrah arkadaşım var 6 aydan sonra emzirmenin anlamı yok dedi..yani 6 yıl tıp okuyup 5 yıl ihtisas yapmak herşeyi bilmek demek değil.
bugün ABD'de hasta bana bu ağrı kesici daha etkin bunu istiyorum diyebiliyor.Ülkemizde de artık insanlar daha bilinçli ,reçeteleri sorgulayabiliyorlar.doktorların her dediği meslek etiğine uygun değil malesef,köşeye sıkışınca,o konuda makale okumayınca sütün yaramaz artık deyip sallayabiliyor.
benim okuduğum bir araştırmada, anne sütündeki immünglobulinlerin enfeksiyon çağı olan 2 yaş döneminde çocuğa yararlı olduğunu anlatır nitelikteydi.doğal antibiyotikler anne sütünün içeriğinin en önemli öğelerindendir.

siz ise hala uykusuz gecelere devam ediyorsunuz.artık rahat uyumaya hakkınız fazlasıyla var.ben 9 aylık bebeğime uyanırken zorlanıyorum.ne karar verirseniz verin,size kolay gelsin...

Son düzenleme:
bende şunu merak ediyorum gece uykuları nasıl oluyo sabaha kadr uyuyorlar mı

Back