• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emla Kremi Hakkinda Uyarilar !!!

arkadaslar beni tanıyanlar biliyorlar hastande çalışyorum ve sağlıkçıyım soyle soylemem gerekırse,emla genital bolgede his kaybına felan yol açmıyor
ozellıkle arastırdım ve dermatoloji druna sordum.
yok kalıcı olarak his kaybı yapıyormus yok yara yapıyormus vs vs bunların hiçbirisi doğru değil
tabiki yara üstüne vs.uygulanmaması gerkerıyor ama genıtal bolgede his kaybına yol açmıyor.sadece kullanım zarfnda azıcık bir azalma oluyor(kaç tüp kullandınada bağlı tabiki)
ben bıle lazerde kullanıyorum emla sürmeme rağmen nasıl acı oluyor anlatamam:olmaz:
şimdi arkadasımız buraya prospektosu koymus.
kullandığımz başka bir antıbıyotık vs gibi ilaçlarında yan etkilerini etkileşimlerini okuyunca dahada farklı şeyler yazıyor hatta korkup içmeyenler bile oluyor
gersisi size kalmıs ben güvenle kullanıyorum:delphin:

bende kullanmaya başladım cok rahat oluyor her 15 dk bir sürüyorum [1 saatte] toplam 4 kez sürmüş oluyorum ve uyuşuyor acı hissetmiyorum....hihoyyyt
[bir tüp kullanıyorum]

Son düzenleme:
Ben doktorumonline.net sitesine sordum gelen cevap aşağıda

Gebelikte emla krem kullanımı

Başlık: Gebelikte emla krem kullanımı Gönderilme zamanı: 16.07.2009 19:40:12

Soru: 3 aylık hamileyim.Epilasyon sırasında acı çekmemek için emla krem ile uyuşturup öyle epilasyon yapan arkadaşlar var. Gebelikte bu kremin bikini bölgesinde kullanımı sakıncalı mıdır? Ayrıca gebelik dışında da sürekli bikini bölgesinde kullanımda cinsel ilişki sırasında hissizliğe neden olur mu?

Cevaplar :
Op. Dr. Hüseyin ŞAHıN

lokan anestezik maddelerin gebelikte bilinen bir sakıncası yoktur, iyi günler
Cevap Zamanı : 16.07.2009 20:04:28

Başka biri daha sormuş doktorumonline 'da

sperme etkisi

Başlık: sperme etkisi Gönderilme zamanı: 04.07.2008 11:35:20

Soru: Hocam iyigünler ben yaklaşık 9 aylık evliyim ve cinsel ilişkiesnasında emla adında anestezik krem sürüyorm...aşırı yanma ve sızı olduğu için ve ben hamile kalmak istiyorum acaba bu emla krem ilşki esnasında eşimin spermlerınde bı sakınca zarar hamıle kalmamı önleyıcı bı etkı olurmu.... saygılarımla
Cevap yazmak istiyorum

Cevaplar :
Volkan ÜLKER

EMLA kremin sperm öldürücü etkisi yoktur, lokal anestezi etkilidir. Ancak bol kullanırsanız sperm hareketlerinde kısmi yavaşlamaya sebep olabilir
Cevap Zamanı : 21.07.2008 16:56:51

arkadaslar bu emla krem ole sanıldığı kadar basit sadece acıyı onleyen bi krem değil ilaç kategorisinde bi krem neticede. bu yuzden dikkatli kullanılmasında fayda var. hatta bu kremi kullanamnıcak kategoride olan insanlarda var. eczacıların krem ile ilgili verdiği bilgilerin linki aşağıda.

emla krem: Emla Krem | İlaçpedia | İlaç Bilgisi Eczacılar ile Daha Güvenilir

ben kullanıyorum ve cok memnunum 3 yıldır kullanıyorum ne bır yan etkısını nede baska bısey gordum... ayrıca bana bunu ılk tecrubelı bır eczacı onermıstı

Bende bu kremi arkadaşımdan duymuştum.Rehabilitasyon merkezlerinde hastalar için bunu kullanıyorlarmış.Demekki bi zararı yok.Çünkü onlar doktor gözetimi altında böyle şeyler kullanıyorlar.Bazı arkadaşlar ömür boyumu kullanıcaksınız demiş.Ben şunu öneriyim hepiniz duymuşsunuzdur.Karınca yağı veya kremi tüyleri azaltıyo.Ben Gutto karınca yağı kremi kullanıyorum daha bacaklarıma denedim ve çok geç çıkartıyo daha ilk seans bakalım hepsini azaltıcakmı.İşe yaradığı söyleniyo.Bu kremi kullanarak aldığımız bölgeye ondan sürersek acısız tüylerden kurtuluruz ve bidaha kullanmamız gerekmez.

arkadaşım mrh ben bu kremi koltuk altımda kullandım çok memnun kaldım ama bikini bölgesinde bi fayda görmedim.yani uyusma oldu ama acısını hissettim epilatörün.ben öyle streçle filan sarmadım bana bi cvp yazarsan sevinirim

özellikle berfinbilgen senden cvp bekliyorum uzun süredir kullanıyomuşsun.bikini bölgesine 2 tüp fayda etmedi sen ne kadar kullanıyon? ten uyusuyo ama sanırım kıl köklerine faydası olmuyo.:teselli:

anestol pakete sürmştm.idrar yaparkn öldüüm kkiii,içlere sürmemiştm hiiç

canım anestol oldgu yerde nemlılık bıraktgı ıcın agda yapamıosun emla nemlılık bırakmıomus bende sıparıs vermıstım uzun zaman önce bugun gelmıs.ve cook cok yakın bı eczacıma danısıp sıparıs verdım kendısı de kullanıomus o yuzden guvendım bakalım hayırlısı

bende 6 aydır kullanıyorum. çok memnunum. çünkü önceden acısısına dayanamadığım için hep jilet yapıyodum o kadar kötü olmuştuki artık. kullanmaya başladım rahatladım. ağda epilatör rahatlıkla yapabiliyorum.

Deri yüzeyine sürülen ilaçlar doğrudan merkezi sinir sistemi ile bağlantıya geçemezler, merkezi sinir sistemine etki edebilmesi için ilacın oral yolla alınmış olması gerekir bu sebeple uzun vadede hissizlik gibi bir durum söz konusu olmaz çünkü ilacın etkileşimi kesildikten en çok 32 saat sonra vucut kendini tolore eder ve kana karışmış olan yabancı maddeler terleme ve idrar yolu ile vucuttan atılırlar...ılacın bu şekilde bir yan etkisi olacağı fikrine kesinlikle katılmamakla beraber, vucuda gereksiz merhem sürülmesini veya gereksiz ilaç içilmesini doğru bulmuyorum, her ne kadar bu hatayı bende yapıyor olsamda, şekil 5 batık tedavim :(

arkadaşlar tüm çelişkilere rağmen emla kremi bnde kullandım ve bu kadar memnun kalacağımı düşünmemiştim.Allah razı olsun bu kremi yapandan :Saruboceq: o derecede duacıyım.kremi kullanmadan önce tam bi işkenceydi.ilk tavsiye edende eczaneci ablamızdı.hem epilatör hem ağda rahatlıkla kullanabilirsinzhihoyyythihoyyythihoyyyt

Back
X