Eminevim

Benim kızkardeşim ve arkadaşım o şekilde ev aldı.ev cıkana kadar ödemeler daha düşük oluyor (kira yardımı diye adlandırılıyor).ev çıktıktan sonra taksitler artıyor.

Biz bu sisteme katıldık, aynı sizin gibi bekledik.
Bence en kötü ve şüpheli tarafı bulunduğunuz gruba sonradan katılım olabilmesi
Bizim gruba 3 defa yeni katılanlar oldu ve ilk kurada paralarını aldılar, neymiş tesadüfmüş.
Ben güvenmiyorum, benim için yola çıkabilecek bir kurun değil.
Aynen biraz para verirseniz direk çıkıyor size bunu da kura diye yutturuyorlar.
Ha güvenilmez değiller dolandiricilik yok belki ama o kadar süre bekleyeceğime 4 yıl boyunca bankaya faiz öderim daha iyi.
Hiç olmazsa 4 yıl kira ödememiş olurum .

Bir arkadaşım eminevime 4 yıldır para ödüyor. 200 bin tl lik birikim yapacak. Dört yıl önce 200 bin tl olan evler şu anda 300 bin oldu.Bir yandan da kira ödüyorlar. Arkadaşımın parası değer kaybetti bu süre içinde. Bence biraz birikim yapıp üzerine kredi çekmek daha mantıklı.

bunlar,saadet zinciri gibi bir oluşum.ben yerinizde olsam,asla güvenmem.

sistem şöyle ilerliyor.başkaları ev alsın diye,para veriyorsunuz,ayrıca,kira ödüyorsunuz(kura da çıkan kişiler,genellikle tanıdıkları oluyor)sizin tanıdığınız,torpiliniz yoksa,yıllarca bekleyeceksiniz.oysa krediyle ev alsanız,hemen eve girer,kiradan kurtulur,4-5 yıldan önce ev sahibi olmuş olursunuz.

Valla ev kredisi çekseniz hemen ev alsanız 48 ay vadede 1050 öder 4 yılda evi bitirirsiniz hemen de evinize geçersiniz eminevimin faizi ile aynı oluyor faiz orda da var bankada da

Evimizin kirası 400 diyarbakırda yaşıyoruz burda hayat okadarda pahalı degil bizi 40 milyar birikimimiz var burda evlerde ucuz 80 milyara çok güzel bi ev alabiliriz
Kardeş ben Diyarbakır lıyım.
80 Bin e dediğin ev Toki mi?
Bağlar veya Huzurevlerinde ancak o fiyata ev bulunabilir.
Ben Bağcılar mahallesinde oturdum 4 sene.
Orada güzel evler var ama çok kalabalıklaştı ve yanlış anlamayın ama kırsal kesimden gelen apartmanda yaşamayı bilmeyenlerle doldu. Ve bu yüzden fiyatları diğer lüks evlere göre düşük. Ama en ucuzu yine 150 bin.
Giriş katlar 70-100 bin arası.
Şimdi herkes 75 ve 50 yol,yeni stadyum arkasına yüklendi. Oralarda da en ucuz ev 200 den başlıyor yüksek girişler.
Çöl güzeli ve Elazığ yolu üzerindeki Toki lere mi baktınız?

Kardeş ben Diyarbakır lıyım.
80 Bin e dediğin ev Toki mi?
Bağlar veya Huzurevlerinde ancak o fiyata ev bulunabilir.
Ben Bağcılar mahallesinde oturdum 4 sene.
Orada güzel evler var ama çok kalabalıklaştı ve yanlış anlamayın ama kırsal kesimden gelen apartmanda yaşamayı bilmeyenlerle doldu. Ve bu yüzden fiyatları diğer lüks evlere göre düşük. Ama en ucuzu yine 150 bin.
Giriş katlar 70-100 bin arası.
Şimdi herkes 75 ve 50 yol,yeni stadyum arkasına yüklendi. Oralarda da en ucuz ev 200 den başlıyor yüksek girişler.
Çöl güzeli ve Elazığ yolu üzerindeki Toki lere mi baktınız?
Sahibinden.com da huzur evlerinde genesisin arkasında bi ev bulduk

Biz hem ev kirasi odedik hem eminevimi birlikte odedik dort yil vade ortasi oldugu icin evimize gectik kurada cikmadi simdi dort yil daha oduycez eve geceli iki ay oldu oduycemiz rakam sabit 1192 yi 4 yil boyunca oduycez.ev cikmadan once kirada iken en son ay eminevime odedigimiz rakam 700 bile degildi.sadece kurada cikmassa gec ev sahibi oluyorsun.

Hadi kura hemen çıkmadı ne olacak yıllarca ne kadar sürede çıkıyor bilmiyorum tabi,hem kira hem ev parasımı ödiyeceksiniz ikisi bir arada zor olmayacak mı peki.
Firma kurada önce çıkanlardan çıkmayanlara kira için ödeme aliyor. Ödemeleri öyle ayarlanıyor yani. İmece usulü ev alınıyor. Yoksa hem kira hem taksit ödenek mümkün değil. Gün gibi düşün. Her ay biri için para toplanıp kurada kime çıkarsa ona ev alınıyor. Bankadan iyi bence. Güvenilir olduğunu duydum ama tabi iyi araştırmak lazim. Fuzûl ev de aynı mantık galiba.

80 bine ev alacaksanız eminevim'e veya o tarz sisteme girmeye hiç gerek yok. geri kalanını en uygun faiziyle çek evini oyle al. baktım da ihtiyaç kredisi olarak çekersen faizi daha düşük oluyor. ev kredileri cok yüksek. geri ödemesi cok daha fazla oluyor.

Hangi banka o? İyi araştırdınız mı?
Biz 5 sene önce aldık eşimin üzerine kredi sadece benim adım yazıldı kefil olarak.

Bu zamanda bulmak tabiki çok zor. Her banka istemez kefil..
Konu sahibinin eşi kara listeye girmiş kardeşleri yüzünden kredi kartı borcundan 5 yılda dolmuş ama tüm bankalar kefil istiyormuş sanırım kefilsiz vermezler krediyi.

Konu sahibinin eşi kara listeye girmiş kardeşleri yüzünden kredi kartı borcundan 5 yılda dolmuş ama tüm bankalar kefil istiyormuş sanırım kefilsiz vermezler krediyi.
Öyle çok yüklü bir miktarda degilmiş 500 tl falan

Öyle çok yüklü bir miktarda degilmiş 500 tl falan
500 tl de olsa icralık oldumu maalesef böyle oluyor,üzerine faizi vs biniyor,kardeşleri kefil olsun sonuçta onların yüzünden olan birşey

500 tl de olsa icralık oldumu maalesef böyle oluyor,üzerine faizi vs biniyor,kardeşleri kefil olsun sonuçta onların yüzünden olan birşey
Malesef bir tanesi çalışmıyor bir taneside kendi borçları yüzünden icralık zaten diger iki abisiyle görüşmüyor

Benim alt komşum aldı eminevimden çok memnundu. Sadece eşi çalışıyordu üç yaşında bir kızı vardı ve kiradaydı. Ona rağmen alabildiler çünkü aylık ne kadar ödemek istediğine kendin karar veriyorsun . Ne kadarlık bi ev almak istediğine kendin karar veriyorsun ayrıca bi süre sonra yapamıyorum diyip vazgeçersen ödediğin bütün paraları geri alabiliyorsun . Birazcık birikmişim varsa erken teslim seçeneğinide kullanıp kiradan erken ayrılabilirsiniz . Bence güzel bir yöntem . Sadece erken teslim seçeneğini yapamazsanız ne zaman çıkacağı belli olmuyor o sıkıntılı

Ben aldım evimi . İstanbul dan alamadım çok pahalı evler. Başka bir ilden aldım kirada. Bende burada kirada oturuyorum. Bana 120 kişilik grupta ilk çekilişte çıktı. Biz memnun kaldık.. Ödeme tutarı değişmiyor. Zaten evi kendiniz istediğiniz yerden buluyorsunuz. Evi aldıktan sonra geri kalan borç için. Senet imzalanıyor. Ödemeleriniz bitene kadar ipotekli oluyor. Biz karı koca çalıştığimiz için rahat ödedik hem kira hem ev taksidi zor. 5.5 senem kaldı bitmesine. İnşallah bende o zamana kadar kendi evime geçerim

Benim iki tane arkadasim aldi bu sekilde.esimi ikna edebilsem ben de istiyorim ama maalesef esim yanasmiyo

Benim iki tane arkadasim aldi bu sekilde.esimi ikna edebilsem ben de istiyorim ama maalesef esim yanasmiyo
Bende zar zor eşimi ikna ettim bugün görüşme için aradılar yarın gidecez adam şu an kampanya var dedi gidicez yarın bakalım

Bende zar zor eşimi ikna ettim bugün görüşme için aradılar yarın gidecez adam şu an kampanya var dedi gidicez yarın bakalım
Ne oldu görüştünüz mü.

Back
X