Eminevim

Merhaba kızlar
4 senedir kiradayız biraz birikim yaptık ve ev almayı düşünüyoruz arkadaşım eminevimden ev almış ve banada öneriyor almam için bugün aradım eminevimi bilgilendirme için ama kafama takılan şeyler var sizlere sormak istiyorum sizler bu eminevim hakkında ne düşünüyorsunuz bu şekilde ev sahibi olanınız var mı

Ben almadım ama çevremde alan kişiler var. Gayet de mantıklı buluyorum. Birgün birkmiş param olursa bende düşünürüm.

Eminevin den ev araba alan çok gayette mantıklı bence. Aslında tam kura sayılmaz aylık yatırabileceğiniz miktarı siz belirliyorsunuz ve ne kadar çok yaptırabilirseniz o kadar erken alırsınız paranızı. Aceleniz yoksa güvenilir.

cevremde eminevimle ev sahibi olanlar var bizde kayitliyiz gidip bilgi alabilirsiniz odemelerde sizi zor durumda birakmiyorlar mesela biz bu ay odeyemeyecegiz dediginizde dondurabiliyorsunuz veya odediginiz tutari geri almak istediginizde katilim odemesi kesilip kalani geri verilebiliyor kura sekli verdiginiz pesinatla ve yapacaginiz odeme tutarlariyla alakali diye biliyorum mesela bizim kurada toplam 5 kisi var 4 ayda bir cekiliyor esim ilgilendi bizde kayitlarla falan pek ilgilenmedigim icin bilmiyorum tam olarak geri kalan bilgileri ama ogrenmek istediğiniz birsey var ise sorabilirim

En fazla 5 yıl bekliyecekmişiz 5 yıl içinde çıkmazsa bize direk alacaklarmış
Emin evim de vade ortası teslim diye bir seçenek de var yanı 80 bine ev istiyorsanız 40 bini ödedikten sonra evi alıp kalanını sonra ödeyebiliyorsunuz. Bu konu hakkında da Bilgi alın gidip. Faiz odemezsiniz. 80 binlik evi en fazla 90 a almış olursunuz bence daha mantıklı.

Merhaba kızlar
4 senedir kiradayız biraz birikim yaptık ve ev almayı düşünüyoruz arkadaşım eminevimden ev almış ve banada öneriyor almam için bugün aradım eminevimi bilgilendirme için ama kafama takılan şeyler var sizlere sormak istiyorum sizler bu eminevim hakkında ne düşünüyorsunuz bu şekilde ev sahibi olanınız var mı
Bende eminevimden alcm inş. Ama kura sistemli olandan değil. 3 seçeenk vardı galiba. Nakit ne kadr çok paran varsa o kadr rahatsın. O yüzden iyice emin olana kadar daha çok para biriktireblrsnz

Ben almadim ama kuzenim aldi cok memnun suan parasini icerde degerlendiriyor ayrintilari anlatmislardir

orada istediğin evi seçme hakkın yokmuş sana şu ev diyorlarmış gibi bir şey duydum
çok güven vermedi o kurum bana
Öyle birşey yok. Siz almak istediğiniz evi bildiriyorsunuz onlar araştırıyorlar satın alınan uygundur diye siz de alıyorsunuz. Evin üstünde haciz var mı bir sıkıntı var mı diye araştırıyorlar.

Biz fuzulev den aldık. Eminevim o zaman bizden 10000 istemişti fuzulev ise 4000 istedi masraflar için. Vade ortası sistemle 6 ay sonra paramızın tamamını aldık.

En fazla 5 yıl bekliyecekmişiz 5 yıl içinde çıkmazsa bize direk alacaklarmış

vade ortası var eminevimde eger 40000 varsa ve 80000 e ev bulabilirim diyorsanız kalanı 2 yıla bölün 1 sene sonra ev sahibi olabilirsiniz.. internet sitelerinde de var bu açıklama ordan da bakabilirsiniz. bi aile dostmuz bu şekilde ev aldı ve oturuyor borcuda bitti toplam 3 sene de.. Eminevim yıllardır varolan bir firma..
bir yorumda parayı aldıktan sonra ödeyeceğin nmiktar artıyor gibi birsey yazılmıştı yok öyle birşey suan ki durumuna göre ayarlayıp devam edebilirsiniz yani

Bende öyle düşünüyorum ama birde şu var kura sistemi varmış orda ismin çıkana kadar her ay hem ev kirası hemde oraya ücret ödeyecegiz acaba bizi zorlarmi eşim 2500 maaş alıyor

2500 ile çok zor. karı koca çalışırsanız olur. arkadaşım sadece 2500 eminevime öduyor

Şu an benim annem ödüyor 4 yıla yakın oldu gireli.
Kurada falan çıkmadı hiç 4 yılın sonunda mecburen veriyorlar parayı .
4 yıl önceki ev fiyatıyla şu anki ev fiyatı aynı değil malesef.
4 yıl boyunca öderim beklerim derseniz girin tabi ki.
Ama öyle ilk kurada çıktı olayı çok büyük şans size denk gelmeme olasılığı yüksek yani bunu goze alıp girmeniz lazım.

vade ortası var eminevimde eger 40000 varsa ve 80000 e ev bulabilirim diyorsanız kalanı 2 yıla bölün 1 sene sonra ev sahibi olabilirsiniz.. internet sitelerinde de var bu açıklama ordan da bakabilirsiniz. bi aile dostmuz bu şekilde ev aldı ve oturuyor borcuda bitti toplam 3 sene de.. Eminevim yıllardır varolan bir firma..
bir yorumda parayı aldıktan sonra ödeyeceğin nmiktar artıyor gibi birsey yazılmıştı yok öyle birşey suan ki durumuna göre ayarlayıp devam edebilirsiniz yani
Biz Eminevim e gitmiştik orada kura sistemine katilirsaniz kura size çıkana kadar size kira yardımı yapılır size kura çıktıktan sonra da siz henüz kurası cikmayanlara kira yardımında bulunursunuz demişlerdi. Sizin bahsettiğiniz de başka bir sistem olabilir ama yok öyle birşey deyince bizi yalancı çıkarmış oluyorsunuz.

Şu an benim annem ödüyor 4 yıla yakın oldu gireli.
Kurada falan çıkmadı hiç 4 yılın sonunda mecburen veriyorlar parayı .
4 yıl önceki ev fiyatıyla şu anki ev fiyatı aynı değil malesef.
4 yıl boyunca öderim beklerim derseniz girin tabi ki.
Ama öyle ilk kurada çıktı olayı çok büyük şans size denk gelmeme olasılığı yüksek yani bunu goze alıp girmeniz lazım.

Biz bu sisteme katıldık, aynı sizin gibi bekledik.
Bence en kötü ve şüpheli tarafı bulunduğunuz gruba sonradan katılım olabilmesi
Bizim gruba 3 defa yeni katılanlar oldu ve ilk kurada paralarını aldılar, neymiş tesadüfmüş.
Ben güvenmiyorum, benim için yola çıkabilecek bir kurun değil.

Ayrıca ayrılırken çok zorlandık, paramızı kavga dövüş aldık ve kesinlikle aynı değillerdi.

Evinevimi bende denedim ertesi günü pişman oldum. Tüketici haklarına baktım 14 gün içinde cayma hakkım varış üye ücreti dahil tüm yitirdiğim peşinatı aldım.
Girdiğin ev fiyatı %5-6 üyelik üyelik alıyor
Caydığında bu para yanıyor.
Caydığında ödediğim peşinat ve taksitleri alıyorsun ama 6 ay içinde hemen vermiyorlar.
Kura sisteminde idik hemen çıktığında ödeyeceğim para aynı süre içinde bankadan çektiğim paraya ödeyecegimden fazla idi.

200 bine eve girsen 3 yılda çıksa evler 500 bine çıkar o zamana istanbulda.

Kira yardımı adı altında faiz alıyorlar.
Üyelik ücreti de cabası.

Faize bulaşmadan birikim yap. Bankaya vadesiz altın hesabı aç yavaş yavaş biriktir. Paran değer kaybetmez.

Biz Eminevim e gitmiştik orada kura sistemine katilirsaniz kura size çıkana kadar size kira yardımı yapılır size kura çıktıktan sonra da siz henüz kurası cikmayanlara kira yardımında bulunursunuz demişlerdi. Sizin bahsettiğiniz de başka bir sistem olabilir ama yok öyle birşey deyince bizi yalancı çıkarmış oluyorsunuz.

benim kimseyi yalancı çıkarmak gibi bir amacım yok önce onu söyleyeyim.. dediğiniz gibi farkli sistemlerden bahsediyoruz demek ki.. kira yardımı olarak okuduğumu da hatırlamıyorum kusura bakmayın

Annem için gidio konuşmuştuk bana saçma gelen yönleri çok fazlaydı. Sorduğum sorulara net cevaplar verememişti oradaki çalışan. Sonuçta ne zamsn size çıkacağı belli değil. Bir ev buldunuz, beğendiniz istediğiniz zaman alamıyorsunuz, bu çok mantıksız. Birde bana sıra geldiğinde ev fiyatları ne olacak belirsiz. Ya ani sıçramalar olursa fiyatlarda. Birikiminiz, ev fiyatını düşünüldüğünde gayet makul. Bence kredi çekin.

Banka bizden devlet memuru kefil istiyo ama kimse yok kefil olacak o yüzden emin evime başvuralım dedik

Hangi banka o? İyi araştırdınız mı?
Biz 5 sene önce aldık eşimin üzerine kredi sadece benim adım yazıldı kefil olarak.

Bu zamanda bulmak tabiki çok zor. Her banka istemez kefil..

Bir kaç sene önce bir arkadaş araştırmış ama başvurmamıştı eminevime..

Biz de hiç macera aramadan direk bankadan kredi ile almıştık.

Ev fiyatları orada düşükmüş. Aslında 2500 maaşla çok kasmaz ödemesi.

Back
X