• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eminevim hakkında ?

Diyanetin Fetvasına göre ilk ev ve araba kredi ile alınırmış.Lakin bile bile krediye girmek, faize girmek olur mu ki?
Benim kalbim mutmain olmadığı için bankaya hiç bulaşmadık.Kartımız da yok.Evet kiradayım da:)
Ama en azından biliyorum ki Rabbim nasip ederse olacak etmezse olmayacak.Dünya malı bu gün var yarın yok.

kendi içiniz nasıl rahatsa doğrusu odur zaten
mutlaka bu şirket diyanete yakındır işleri açılsın diye böyle bir şey yapılmıştır
ben hiç takmıyorum böyle şeyleri umrumda da değil
faizle gecinmekten daha büyük günahlar var önemli olan insanlık

Parayı faiz adı altında verince haram, komisyon adı altında verince helal mı oluyor?????!!!?? Yaw he he. Ticarete de din karıştı ya şaşkınım artık. Helal haram diyince halkımız direkt sömürüye geliyor zaten. Adamlar uyanıklıkta çığır açmış. Yine para alıyorlar ama adı başka bir şey,eee ismi dışında bunun faizden farkı nedir acaba???

Bakun kimse kimseye bedava para borç vermez. Bu adamlar da, banka da. Her ikisinde de verdiğiniz para için bedel ödemek durumundasınız. Garip şirketlere bulaşacağınıza adam gibi bankadan kredi alın.

kendi içiniz nasıl rahatsa doğrusu odur zaten
mutlaka bu şirket diyanete yakındır işleri açılsın diye böyle bir şey yapılmıştır
ben hiç takmıyorum böyle şeyleri umrumda da değil
faizle gecinmekten daha büyük günahlar var önemli olan insanlık
Diyanet bu şirkete değil ki hangi bankadan olursa olsun diyor.
Veda hutbesinde bile ayrımcılık yapmamaktan(ırk ayrımı),faizden bahsediliyorsa önemlidir ve gereklidir.
İnanlar için Kur'an-ı Kerimdeki ayetler mevcut.Helal - Haram da mevcut.

Parayı faiz adı altında verince haram, komisyon adı altında verince helal mı oluyor?????!!!?? Yaw he he. Ticarete de din karıştı ya şaşkınım artık. Helal haram diyince halkımız direkt sömürüye geliyor zaten. Adamlar uyanıklıkta çığır açmış. Yine para alıyorlar ama adı başka bir şey,eee ismi dışında bunun faizden farkı nedir acaba???

Bakun kimse kimseye bedava para borç vermez. Bu adamlar da, banka da. Her ikisinde de verdiğiniz para için bedel ödemek durumundasınız. Garip şirketlere bulaşacağınıza adam gibi bankadan kredi alın.

bir de bu sistemde sürekli bejkliyorsun
şans işi (kurada hile olduğunu da düşünüyorum ben)
2 sene de bekleyebilirsin 3 de 5 de
ama beklerken de para ödüyorsun
yani hem paran gidiyor hem ev sahibi olamıyorsun
bankadan git cek kredi biraz da kendin koy git beğendiği evi al ohh mis

Eşimin bi arkadaşı girdi bu sisteme ev için. Peşinat olarak 100 bin vermişler o yüzden öncelikli oluyolarmış kura da söylediğine göre. Yani ev hiç peşinat vermeyenlere göre daha çnce çıkacakmış onlara. Biz de düşünüyoruz ama daha ben ordan aldım diyeni görmedim hiç

Diyanet bu şirkete değil ki hangi bankadan olursa olsun diyor.
Veda hutbesinde bile ayrımcılık yapmamaktan(ırk ayrımı),faizden bahsediliyorsa önemlidir ve gereklidir.
İnanlar için Kur'an-ı Kerimdeki ayetler mevcut.Helal - Haram da mevcut.

O zaman memurların hepsi haram yiyor zira hepsi maaşlarını bankadan alıyor. Ücretli çalışanlar keza.

1500 yıl önceki faiz = tefecilik. Kısa vadeli borç verip günlük fahiş faizle geri almak.

Kafayı çalıştırın biraz, modern banka faiziyle tefecilik aynı şey mi sizce? Banka neden size bedavaya para versin elbette sunduğu hizmetten ücret alır. Oranlar da zaten enflasyonla değişiyor, her iki tarafın da parası değer kaybetmeyecek şekilde. Şimdi bunda haram ne var? Adam size sunduğu hizmetin karşılığını + borç verilen zamandan enflasyon farkını alıyor. Burda haksız kazanç yok ki, verilen hizmetin karşılığını alma var.

Eşimin bi arkadaşı girdi bu sisteme ev için. Peşinat olarak 100 bin vermişler o yüzden öncelikli oluyolarmış kura da söylediğine göre. Yani ev hiç peşinat vermeyenlere göre daha çnce çıkacakmış onlara. Biz de düşünüyoruz ama daha ben ordan aldım diyeni görmedim hiç

işte bu da hile oluyor parayı veren önden hop alacak
parası az olan garibim bekle Allah bekle

bir de bu sistemde sürekli bejkliyorsun
şans işi (kurada hile olduğunu da düşünüyorum ben)
2 sene de bekleyebilirsin 3 de 5 de
ama beklerken de para ödüyorsun
yani hem paran gidiyor hem ev sahibi olamıyorsun
bankadan git cek kredi biraz da kendin koy git beğendiği evi al ohh mis

Din adı altında insanları kandıran bir şirket daha....niye hiç şaşırmadım acaba. Düzenbaz tiplerin hepsi insanları vuracakları en kestirme yolu dini ve vicdanı seçiyor güzel ülkemde.

O zaman memurların hepsi haram yiyor zira hepsi maaşlarını bankadan alıyor. Ücretli çalışanlar keza.

1500 yıl önceki faiz = tefecilik. Kısa vadeli borç verip günlük fahiş faizle geri almak.

Kafayı çalıştırın biraz, modern banka faiziyle tefecilik aynı şey mi sizce? Banka neden size bedavaya para versin elbette sunduğu hizmetten ücret alır. Oranlar da zaten enflasyonla değişiyor, her iki tarafın da parası değer kaybetmeyecek şekilde. Şimdi bunda haram ne var? Adam size sunduğu hizmetin karşılığını + borç verilen zamandan enflasyon farkını alıyor. Burda haksız kazanç yok ki, verilen hizmetin karşılığını alma var.
Banka eğer evi yada arabayı kendi alıp size satmıyorsa faizdir.Kendi alıp size satıyorsa ticarettir.
O zaman sizce faiz nedir?

MissCherryBlossom ;
Maaşllerı bankadan almak başka durum ,maaşları bankada faize bırakmak başka durum.
Hesabınız olabilir bankada ama vadeli ve vadesiz seçenekleri mevcut öyle değil mi?

Banka eğer evi yada arabayı kendi alıp size satmıyorsa faizdir.Kendi alıp size satıyorsa ticarettir.
O zaman sizce faiz nedir?

Faiz = borç para verme hizmeti karşılığı + enflasyon farkı + para bankada dursaydı bankanın edeceği kar, bu durumda zarar. Yani haklı bir kazanç, haramlık bir durum yok. Adamın parasını kullanna bedelini ödüyorsun. Adam parasını bedavaya mı kullandırsın?

Kuran'daki faiz = uyanık Arap tüccarı tefeci stili haksız kazanç. Kısa vadeli 1 aylık mesela borç verip anaparanın 2, 3 katı ödeme istemek. Haksız kazanç yani.

MissCherryBlossom ;
Maaşllerı bankadan almak başka durum ,maaşları bankada faize bırakmak başka durum.
Hesabınız olabilir bankada ama vadeli ve vadesiz seçenekleri mevcut öyle değil mi?

Şirketiniz bankaya maaş yatırınca, banka o parayı gecelik işletmiyor mu, kazanç sağlamıyor mu kendine???

İkincisi vadesiz hesapta para enflasyon karşısında erimiyor mu? Vadeli hesaptaki faiz oranı zaten enflasyondan çok yüksekolmuyor, para değerini ancak koruyor.

Serbest piyasa ekonomisi 1500 yıl önceki kadar basit değil.

işte bu da hile oluyor parayı veren önden hop alacak
parası az olan garibim bekle Allah bekle
Ben hile olarak düşünmüyorum açıkcası bunu. adam çalışmış biriktirmiş önceden vermiş bir kısmını. Peşinat veremeyen adam da biriktirsin versin öyle girsin hile gözüyle bakıyosa.

Ben hile olarak düşünmüyorum açıkcası bunu. adam çalışmış biriktirmiş önceden vermiş bir kısmını. Peşinat veremeyen adam da biriktirsin versin öyle girsin hile gözüyle bakıyosa.

zaten insanlar biriktirebilse bu sisteme dahil olmazlar
para birikmiyor diye bu sisteme dahil olup belki böyle evsahibi oluruz diyorlar
bu sistem tam bir umut tacirliği

Faiz = borç para verme hizmeti karşılığı + enflasyon farkı + para bankada dursaydı bankanın edeceği kar, bu durumda zarar. Yani haklı bir kazanç, haramlık bir durum yok. Adamın parasını kullanna bedelini ödüyorsun. Adam parasını bedavaya mı kullandırsın?

Kuran'daki faiz = uyanık Arap tüccarı tefeci stili haksız kazanç. Kısa vadeli 1 aylık mesela borç verip anaparanın 2, 3 katı ödeme istemek. Haksız kazanç yani.
Hangi banka zarar etmiş kredi kullandırmada?Siz bana faizin bankacılık terimini anlatmışsınız.Ben dini boyutunba bakıyorum.Ha şunuda ekleyeyim ha banka ha tefeci ikiside aynı .
Ayrıca Irk ayrımı yapmak bana ters kusura bakmayın.Sadece arap tüccarlar yapmıyor bunu.

Şirketiniz bankaya maaş yatırınca, banka o parayı gecelik işletmiyor mu, kazanç sağlamıyor mu kendine???

İkincisi vadesiz hesapta para enflasyon karşısında erimiyor mu? Vadeli hesaptaki faiz oranı zaten enflasyondan çok yüksekolmuyor, para değerini ancak koruyor.

Serbest piyasa ekonomisi 1500 yıl önceki kadar basit değil.
Banka çıkar sağlıyorsa onun yükümlülüğündedir.Vadeli hesaba para yatırmak bile bile faiz dir.Ve Haramdır.

zaten insanlar biriktirebilse bu sisteme dahil olmazlar
para birikmiyor diye bu sisteme dahil olup belki böyle evsahibi oluruz diyorlar
bu sistem tam bir umut tacirliği
İyide madem para kenara atamıyolar o zaman her ay o taksitleri nasıl verecekler? Demekki isteseler verebilecekler.
Kenarda parası olan adam niye önceden versin o zaman bi avantajı olmayacaksa ?
Hani desen ki herkesin şartları eşit ama kimine öncelik var. O zaman o dediğine hile diyebilirsin

her yıl bankaya bir araba parası ödemnek adamların eline bir anahtar bırakmak bana çok zavallı geliyor kendi adıma... neden sömürteyim kendimi diyorum oturup para biriktiriyorum. ama çok güzel bir ev bulursam çeker miyim onu bilemem işin içinde faiz de var... ayyhh bilemiyorum

İyide madem para kenara atamıyolar o zaman her ay o taksitleri nasıl verecekler?

bazı insanlar için para biriktirmek ile ödemek zorunda olmak farklı şeyler
böyle bir şeye basvurursun ödemek zorunda olduğunu bilirsin ödersin
sonuçta aynı ev aynı para şartlar eşit ha önce ha sonra
bence sistem komple yanlış

Back