• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eminevim den ev alan varmı? acil......yardım edin lütfen......

Reddyl

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
763
8
323
arkadaşlar eminevime girmek istiyorum ve araştırıyorum.eminevime kaydolanlar, evine geçenler, bekleyenler varmı.peşinat ne komisyon ne kadar bilginiz var mı acillll...

Bundan bir hafta önce faizsiz ev almak adına başvuru yapmış olduğum EminEvim şirketler grubu ofisine gittiğimde gayet iyi ve kibar aynı zamanda dine bağlı tavırlar ile sorularınıza cevap veren yetkililere bu yaklaşımlarından ötürü teşekkür ediyorum.
Ancak faizsiz emlak almak için neler yapmalıyım? ödemem gereken tutar nedir? gibi konuları açıklamaya iş gelmişti ve konuya girildi..

Ne kadar bir toplam ödeme tutarı düşündüğüm soruldu 90 Bin tl dedim. Ödeyebileceğiniz taksit tutarı nedir diye soruldu 700 TL dedim.
Geldi işin özüne buyrun bana çıkartılan toplam ödeme şekli,
90 Bin tl diyorum 120 bin tl toplam ödeme maliyeti çıkıyor, ödenen fazla para diğer kişilere kira olarak ödeniyor(muş)! El birliği denen bir sistem var(mış)!
Kayıt öncesi 5,000 TL gibi bir organizasyon ücreti talep ettiler (Türkçesi Faiz ingilizcesi organizasyon ücreti)
15 Bin tl veren bir şahsın organizasyon ücreti daha düşük yani 2000 veya 1500 gibi değişiyor(muş)! Oysa organizasyona bende katılıyorum 10 Bin tl verende.. Yani aynı organizasyona katılıyoruz farklı ücret veriyoruz. Ben daha fazla veriyorum neden? Benim ödemem gereken tutar Yüksek(miş)!. Tabiri caizse vade farkından dolayı alınan faiz tutarıdır bu organizasyon ücreti ve kira ödemeleri vs. vs...
İnsanların dini duygularını suistimal ederek insanlardan organizasyon ve kira ödemeleri gibi bahaneler ile fazla para alıyorlar. Yani bir başkasına kira yardımı+Taktit tutarınız+ Organizasyon ücretini ödüyorsunuz!

EMİN EVİM / EMİN OTOMOTİV GİBİ FAİZ ALMIYORUZ DİYEREK ORGANİZASYON VE KİRA ÖDEMELERİ GİBİ SAÇMA BAHANELER ADI ALTINDA FAİZ ALAN VE İNSANLARIN DİNİ DUYGULARINI İSTİSMAR EDEREK ONLARDAN ÜCRET TALEP EDENLERDEN KORUNUN! YAKLAŞMAYIN SAKIN!

EVİNİZE GEÇTİKTEN SONRA ÖDEYEMEDĞİNİZ HER AY İÇİN BELİRLİ FAİZLER ALINIYOR PEKİ BUDA HARAM DEĞİL Mİ?! YALANLARA DİKKAT!
Lütfen kimse KANMASIN!!!

zaten ne yapılıyorsa din namına, din adı altında yapılıyor.

Bu devirde hiç bir kazançları olmasa bu işi yapar mı insanlar fazin adı nedense böyle kurumlarda başka bir kılıfa saklanıyor sonuçta insanlar ödeyeceği paradan her zaman daha fazla para ödüyorlar açık açık adına faiz denmese de.

iyi de organizasyon ücreti almalarından daha doğal ne olabilir. sonuçta bir kurum, bir sistem oluşturuyor sana da bunu satıyor. bir emek söz konusu. hayır kurumu değil ki ticari bir kuruluş. faiz farklı bir şeydir. emeksiz kazançtır.

adamlar kurdukları sistemi satıyorlar, beğenip beğenmemek kişiye kalmış bir karar tabi. ama din adı altında faiz alıyorlar demek de bu durum için çok da mantıklı bi yorum gibi gelmedi bana.çünkü bahsi geçen kuruluş dini bir kurum ya da bir yardım kuruluşu değil. ticaret amacıyla kurulmuş bir şirket.

Evet bencede hayır kurumu değil..tabiki kendi payını alıcak..ne yani organizasyon ücreti değilde 'buda benim payım' parasımı alcaklar..
Ödemesini geciktirenede tabiki bir işlem uygulancak..biz dindar insanlarız..öbür dünyada hesaplaşırızmı diycekler :1:

arkadaşlar eminevime girmek istiyorum ve araştırıyorum.eminevime kaydolanlar, evine geçenler, bekleyenler varmı.peşinat ne komisyon ne kadar bilginiz var mı acillll...

eminevime ait internet sitesinde açıklayıcı bilgi bulabilirsin. ya da bizzat ofislerinden birine de gidip bilgi alabilirsin. genelde müşteri memnuniyeti olan bir firma. kredi çekmeden ev alabilmenin nadir yollarından biri.

kira yardımı vs. sistemin iyi yanlarından. ayrıca bir kısmını ödeyip maddi sıkıntıya düşüp ödeyemeceğim dediğin anda paranı geri alabiliyorsun bu da olumlu bir yön. tek kötü tarafı ödemeye başladıktan sonra kısa sürede ev alamıyorsun biraz süre geçiyor.

ama ayrıntılı bilgi almak için muhakkak görüş. telefonda bile olsa..

eminevime ait internet sitesinde açıklayıcı bilgi bulabilirsin. ya da bizzat ofislerinden birine de gidip bilgi alabilirsin. genelde müşteri memnuniyeti olan bir firma. kredi çekmeden ev alabilmenin nadir yollarından biri.

kira yardımı vs. sistemin iyi yanlarından. ayrıca bir kısmını ödeyip maddi sıkıntıya düşüp ödeyemeceğim dediğin anda paranı geri alabiliyorsun bu da olumlu bir yön. tek kötü tarafı ödemeye başladıktan sonra kısa sürede ev alamıyorsun biraz süre geçiyor.

ama ayrıntılı bilgi almak için muhakkak görüş. telefonda bile olsa..

benim merak ettiğim şu 100 kişi birleşince hemen bir ev alıyorlar bu evi alan kişiden de kira adı altında bir gelir elde ediliyor bu ödemeleri düşürüyor mu acaba düşürüyorsa ne ala düşürmüyorsa gider peşin alınır ya da arsa alıp yapılır

benim merak ettiğim şu 100 kişi birleşince hemen bir ev alıyorlar bu evi alan kişiden de kira adı altında bir gelir elde ediliyor bu ödemeleri düşürüyor mu acaba düşürüyorsa ne ala düşürmüyorsa gider peşin alınır ya da arsa alıp yapılır

evi ilk alanla son alanın ödemeleri farklı oluyor kira yardımı meselesinden dolayı. ama ayrıntılarını hatırlayamıyorum. uzun zaman önce okumuştum. seni yanıltmak istemem. internet sitesinden gerekli bilgiyi bulabilirsin.

"eminevim"i bende araştıyrm, bir tanıdıgmz ev aldı ordan, tam yalan olmasın, rakamlar net değil, banka ile görüştüler aynı para için ortalama 30 bin daha az (ciddeen) ödeyerek, eminevimden aldılar. tabi ben toplamda 60 ayda biten toplam ödemeden bahsediyorum.
bu arada bende gidip, ofise konustum. çekiliş bize ilk çıkarsa, cıkmayan kişilere göre avantajlı oldugmuz için, biraz daha fazla ödeme yapıyoruzki, evi olmayan kişiye kira yardımı yapılmasn. yani bu fazla parayı cukka cebe atmyrlar.
evet organizyon parası alıolarmıs (5-6 bin tutar göre, benmki 4500 tl filn) ama tepki verenleri anlamadım, sonucta bu bir şirket, babamızın hayrına al cnm su 60 bin i git kendine ev al demeleri ne kadar mantıklı :1:
şuna takılmıs olabilirsinz, faiz yok diyosunuz bu neee!
dediğim gibi, ödemelerdeki fazlalık faiz değil, evi olmayana (cekiliste olmayanlara) yardım.. ama bastaki org parası da biraz işin cilassııı, bankaların faizine göre o da olsn yaniii :51:
ben banka ile de konustm, ortalama eminevimden 25 bin fazlaya mal olucak az para mııı :50:
ama şu var bunda sıra beklicez, bankada direk evi alıcaksınız.
bi de herkes güvenilir demiş ama şirket basıp gitse ne olcak :5:
bu sorularma yanıt bulursam, eminevim bankalardan ii diorm :40:
bu arada ödemediğimiz zaman, taksiti ve teslimatı öteliolarmıs onu da sordm :1:

Bizde emin evim kervanına katılanlardanız.
9 ay oldu birinci çekilişde çıkmadı maalesef. ikinci çekilişe ya nasip artık.
Biryönden çıkmadığı iyi kira yardımı alıyorsun. Ev çıkınca ödemelerin yükseliyor sen kira yardımı yapıyorsun .
Hakkımızda hayırlısı.
Eşim hiç girmemizi istemiyordu benim ısrarımla katıldık. Katılmasak birikim asla yapamıyorduk.
Biizim ödemeler şöyle
180 000 tl.
100 ay
Organizasyon ücreti 11 000 tl.(ne kadar para alırsan organizasyon ücreti çok oluyor)
100 milyara 4 buçuk milyar falan sanırım.
Aylık ödeme 1 800 tl den 1 500 tl düşdü daha da düşüyor ev çıkınca kadar.
Ev çıkarsa sabit ödeme tam emin değilim ama 2 milyara yakındı sanırım.
Onların da tabiki kârları var . O kadar çalışanı var ki Ve her geçen günde şube açıp büyüyorlar.

hiçde dar gelirliler için deil bu ben emin olamadım misal asgari geçimi ile ev alablrmyiz?ayrıca hem kirada oldugumz eve hemde eminevime aylık ödeyeck kdr bütçe yeetrlimiki anlamdm ben..mesela ben ayda en fazla 400 450 ödeyeblirim..ama sadece eminevime bunu ödersem kendi ev kiramı nasıl ödüyecem acaba ..geriye bana kalanla geçineblckmiyim hoppaa hepsi 2 evemi gidick..ha ben eminevime ödyip orada bana her ay evime ödyrsa sıkıntı olmaz ..gerisi boş yani alamayız burdn ev..:(

şirketten alıp teslim edilince kiraya verip onları da aylık ödemeden düşerseniz daha karlısınız örneğin bir daire aldınız hemen kiraya verin ve ödemelerinizden düşün aynı mantığa geliyor benim soruma cevap veremediler bana mantıklı gelmedi tamam dosya faiz yok ama organizasyon bedeli var gidip şirketten senet ile almak bence daha mantıklı ama güvenilir bir şirket olması gerekli esenyurtta bir çok firma batmak üzere emin evimde size teminat vermiyor sonuçta emin ptpmotiv şikayet yazın internette araştırın

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,ben de kredi çekip ev almayı düşünenlerdenim,lira yerine kredi öderim mantığıyla..Bir arkadaşım eminevimden bahsetmişti.Bugün gidip görüştüm.Baya sordum ve ödeme tabloları aldım..Sadece organizasyon parası almıyorlar öyle diyorlar..kira yardımı adı altında aldıkları para çok fazla..ben 120 ay olanı sormuştum.yani 120 kişiden alıyorlar parayı ev almayanlara veriyorlar ama ne kadar veriyorlar..kısa bir hesap yaparsanız firmaya kalan parayı görürsünüz..kimse 6-7 bin lira hizmet parasıyla 10 yıllık bir iş yapmaz arkadaşlar..Robin Hood mu bunlar Allah aşkına..her ay düzenli para geliyor..inanılmaz bir para kazanıyorlar..ben hemen banka kredisiyle karşılaştırdım...aynı paraya geliyor ! yani insanlar adını deiğiştirip kötüledikleri şeyin aynısını yapıyorlar üstüne bir de yardım ediyorsunuz diğer üyelere biz para almıyoru diyorlar..gözümden hemen düştü.halbuki insanlara olduğu gibi anlatsalar vebal altına da girmezler..Almayı düşünen arkadaşlar tabi güven duyuyorlarsa alsınlar..ama faiz'den hiçbir farkı yok..bilin bunu..

Aslına bakarsanız tüm arkadaşlar;
Nerden ev alırsanız alın illa ki bi ekstra ücret ödüyosunuz
Sonuçta aldığınız eve 120 ay ödeme yapacaksanız, 120 ay sonraki ortalama fiyatını size ödetiyorlar
Mesela bankadan kredi çekmeye karşı olanlar, finans kurumundan çekmek isteyebilir
Veya eminevim gibi bi yöntemle alabilir

Benim anlamadığım, banka kredisi çeksek daha uygun şekilde alabileceğimiz evi , daha helal olduğunu düşündüğümz yöntemlerle almak istediğimiz zaman neden daha fazla ödemek durumundayız!
Veya eminevim böyle diyerek fazla para alıyor mu bizden??

Müslüman kimselere göre haram olan olayı istememekle zararlı mı çıkmamız gerekiyor?

Eminevimi kastetmedim araştırıyorum zaten , ama eğer o da bankaya göre daha fazla ödeme istiyorsa ben artık el insaf diyorum

İnsanlar harama bulaşmak istemiyor diye ,onları zarar ettirmek ne kadar doğrudur??

(Dayanağım şu an için Faiz oranı :0,65-banka
Kar payı oranı :0,89-finans kurumu
Buyrun siz kıyaslayın...)

finans kurumlarının bankalardan pek de fazla farkı yok çalışma sistemi olarak. ama eminevim daha farklı bir sistemle çalışıyor diye biliyorum. sanırım daha pahalıya gelmiyor.

Back