Emine Ülker Tarhan: Adaylığım için yoğun talep var

Nasıl yani? Kim araştırmış, neye göre araştırmış, bulunduğum ilçede bir sürü Chp'li var, onlara sormuşlar mı mesela? Ki seçimlerde gidip oy veren seçmen kimlikleri dışında Chp için çalışan insanlar bunlar, Kılıçdaroğlu istifa etsin istiyorlar, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakanı anket sonuçlarını yayınlayarak algı operasyonu yapmakla nasıl suçladıysa aynı algı operasyonunu kendi yapmaya başladı sanırım.

İnsan eleştirdiği şeyi yapmamalı, kendi taktiğini geliştirmeli:KK14: Ben Chp'lilerin yerinde olsam yeniden başkan seçmem Kılıçdaroğlu'nu:KK12:

dün haberlerde gördüm ben ve şaşırdım
bence de algı operasyonu olabilir ama önceden baykal ve sarıgül yarıştığında da baykal açık ara seçilmişti
o da başarılı değildi sonuçta
bu da öyle olabilir
ince istifa çağrısı yapıyo ama istifa edeceğini de sanmıyorum

dün haberlerde gördüm ben ve şaşırdım
bence de algı operasyonu olabilir ama önceden baykal ve sarıgül yarıştığında da baykal açık ara seçilmişti
o da başarılı değildi sonuçta
bu da öyle olabilir
ince istifa çağrısı yapıyo ama istifa edeceğini de sanmıyorum

Ana muhalefet partisi olarak Chp uzun zamandır kan kaybediyor, Deniz Baykal bana yeterli bir lider gibi gelmemişti hiç, kamera karşısında akıcı bir konuşması olmadı hiç, partinin politikaları konusunda başarılı bulduğum biri değildi.
Onunla ilgili olarak tek üzüldüğüm gerçekten çok yakışıksız bir şekilde son verildi parti liderliğine, özel yaşamı kimseyi alakadar etmezdi, gerek iktidar gerek muhalefet çok ayıp etti yaşadığı o zorlu süreçte.

Sarıgül :KK12: Sarıgül'ü yerel seçim zamanı yeniden partiye almalarına şok olmuştum, bence kesinlikle Chp başına geçmemesi gereken biri, o da bir atak yapar mı dersin?
Kılıçdaroğlu'nuysa gördük, siyaset anlayışı yanlıştı kabul etmesi lazım artık.

En akıllıca tercih Emine Ülker hanım bana göre, kadın olduğu için önü kesilmese bari, her platformda dile getirdim, ben önemli makamlarda daha çok kadın görmek istiyorum, Başbakan bir kadın olsa ne güzel olurdu ama tabii ne istediğini bilen, temiz siyaset yapan, zeki ve atak bir kadın lider olmalı.

Ne koltukmuş anam oturan kalkmak bilmiyor, kendine güvenen koltuktan kalkmasını bilmeli, çok istiyorsan yeniden aday olursun.

Ana muhalefet partisi olarak Chp uzun zamandır kan kaybediyor, Deniz Baykal bana yeterli bir lider gibi gelmemişti hiç, kamera karşısında akıcı bir konuşması olmadı hiç, partinin politikaları konusunda başarılı bulduğum biri değildi.
Onunla ilgili olarak tek üzüldüğüm gerçekten çok yakışıksız bir şekilde son verildi parti liderliğine, özel yaşamı kimseyi alakadar etmezdi, gerek iktidar gerek muhalefet çok ayıp etti yaşadığı o zorlu süreçte.

Sarıgül :KK12: Sarıgül'ü yerel seçim zamanı yeniden partiye almalarına şok olmuştum, bence kesinlikle Chp başına geçmemesi gereken biri, o da bir atak yapar mı dersin?

En akıllıca tercih Emine Ülker hanım bana göre, kadın olduğu için önü kesilmese bari, her platformda dile getirdim, ben önemli makamlarda daha çok kadın görmek istiyorum, Başbakan bir kadın olsa ne güzel olurdu ama tabii ne istediğini bilen, temiz siyaset yapan, zeki ve atak bir kadın lider olmalı.

Ne koltukmuş anam oturan kalkmak bilmiyor, kendine güvenen koltuktan kalkmasını bilmeli, çok istiyorsan yeniden aday olursun.

sarıgülün gözü zaten genel başkanlıkta
boşuna mı koltuğunu bırakıp seçime girdi
ama birşey yapabileceğini sanmıyorum
yavaş yavaş yükselebilir sadece bağlantılarını iyi ayarlarsa
kendisini hiç sevmem doğrusu

emine ülkerin olmasını ben de çok isterdim
onu inceye göre daha iyi buluyorum
ama kadın olduğu için önünün kesildiğini düşünüyorum maalesef
aday bile olamaycak bence oylar bölünmesin diye

ama artık ben şaşırmıyorum
herkes işine gelince eleştiriyo ama koltuk bırakmaya gelince herkes burun kıvırıyo
nasıl bir psikoloji ben anlamadım
benim bildiğim sürekli kaybeden insanlar utancından koltukta oturamaz
bizdekiler de kaybettikçe iyice koltuğa yapışıyo
kılıçdaroğlunun tavırlarını gördükçe sinirleniyorum
o da diğerleri gibi güç delisi olmuş bırakmak istemiyo

Aynen katılıyorum simon, Sarıgül bir ara yurtdışına falan gitmişti yanlış mı hatırlıyorum:KK64: Bence çoktan beridir kulis çalışmalarına başladı, istediği kişilerden tam destek alırsa aday olur fakat hayret ki hala sesi soluğu çıkmadı.

Valla eğer oylar bölünmesin diyerek kadının adaylığını baltalarlarsa ve o da buna inanırsa yazık olur, gerçi aday olursa da erkek çoğunluğun olduğu biryerde yeterli oyu alması zor:KK43:

Ya bir kere şu var, ilk genel başkan olduğu zamanlarla şimdiki söylemleri arasında dağlar kadar fark var, o zamanlar ben çok iyi hatırlıyorum dokunulmazlıklar kalkmalı gibi aslında olması gereken çok güzel konulara parmak basıyordu, sonraları tüm vaadlerini unuttu, benim için takıntıdır mesela dokunulmazlık konusu, zamanında dokunulmazlık zırhları kalksaydı şimdi siyaset bu halde olmazdı fakat ucu kendilerine de dokunacak hiçbirşeye el sürmediler.

Bu da yapılan siyasetin güvenirliliğine ve samimiyetine gölge düşürdü, insanların muhalefete inancı kalmadı.
Kime güveneceksinde oy vereceksin, seçmen olarak güvenmek istiyorum artık.

Chp'nin politikasi, stratejisi yok artik. Sadece akp karsitlarindan oy bekliyor, hiç kilini kipirdatmadan. Tamam, bu zamanlarda muhalefet olmakta kolay degil fakat bu demek degil ki hiç mücadele etmeyecen, strateji gelistirmiyeceksin diye.

Evet, bende Baykal'i hiç bir zaman sevmemistim. Zaten onun gibi insanlar sayesinde akp bu kadar büyüdü. Adam totosunun üzerinde oturup, siyaset konustugunda, akp daha agresif kampanya yapip, cemaat ile birlesip buralara kadar geldi. Kim bilir zamaninda güzel muhalefet olsaydi buralara kadar gelmezdi, "gezi" ye gerek kalmazdi.

Yinede Kiliçdaroglu basa geldiginde biraz umutlanmistim. Hatta herkes umutlanmisti, strateji degisecek diye, chp hakikatten halk'in partisi olacak diye. Kiliçdaroglu tek basina parti'yi degistiremedimi? Yoksa degistirmek istemeyip koltuk sevdasina mi girdi? Bilemem fakat acilen bir degisim gerekiyor. Daha genç insanlar partiye girmesi gerekiyor. Emine hanim gibi daha kritik sesler duyulmasi gerekiyor.

AKP'nin ve Tayyip Erdoğan'ın önerileriyle veya gaza getirmeleriyle CHP'ye yön vermenin fevkalade hatalı olduğunu düşünüyorum. Erdoğan muhalefeten memnun olsaydı muhalefetin değişmesini istemezdi.

Artık aktif bir kadın siyasetçi görmek istiyoruz! Gerçekten temsil edilmek istiyoruz umarım bu gerçekleşir.

10409579_692664407494577_5956780710681893836_n.jpg
GÜLEN BEBEK.gif

ne konuyu okudum ne yorumları ama çok hoşuma gitti be:KK53::-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Back