- 23 Mart 2014
- 6.461
- 12.327
- 198
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olupta Osmanlıyı kimse inkar edemez..Valla her farzını yerine getiremeyen biri olsamda bende kendimce dindar sayılırım ama öte yandan tarihine de sahip çıkan bir vatandaşım, Osmanlı'da benim tarihim, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'te benim tarihim, hatalarıyla, günah ve sevaplarıyla benim ecdadım hepsi.
Ben hiç utanmadım ne 90 yıldan ne 700-800 yıllık yıllık tarihten.
Benim garibime gidiyor bu sebeple, tarihimizin bir kısmını ölümüne sahiplenip diğer kısmını kötü ilan etmek.
Bu Osmanlı tarihini kötü addedenler içinde geçerli Cumhuriyet tarihini de.
Hiç bir ülke insanı yoktur ki bizim kadar tarihinin beğenmediği kısmını yok saymaya çalışsın, utansın.
Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni'yle de gurur duyarım, Atatürk'le de.
Padişahlar sayesinde bu topraklarda varlığımızı göstermiş, Atatürk'le devamını sağlamışız.
Cumhuriyet tarihi sayesinde de şu an demokrasi diyoruz, seçme ve seçilme diyoruz, kadın hakları diyoruz, çok sesli parlamento diyoruz.
Ancak mevcut iktidarda şimdiki Cumhuriyet rejimini yıkıp, tekrar Osmanlıya dönme arzusu, ayrıca Kürt vatandaşlar konusunun sadece Cumhuriyetten beri varmış algısı yaşatılmasıda kötü..
Herhangi toplu açılış yada konuşmada, gerek iktidar yandaşlarının, gerekse Cumhurbaşkanının ailesinin bir şekilde bu konulara gelmeside ironik.. Ülke malum 49 a 51 fikir ayılığında görünüyor..
Yapılmak istenen politika ne?
Kürt sorunu mu yoksa Osmanlıya geri dönüş sevdasımı..
Emine hanımın konuşması sanki mikslenmiş harç gibi..
Hani, nereye çekersen çek anlamında..
Koskoca Devletin sayısız danışmanı var, bilinen 50 civarı..
Keşke onlara hazırlatsa konuşmalarını..