Merhaba Arkadaşlar, küçük kızım şuan 18 aylık ve oda emerek uyuyor. Bir kaç ay öncesine kadar da gece nerdeyse saat başı kalkıp emiyordu, gündüzde sürekli memedeydi.
Burada okuduğum bir tavsiye üzerine gece uyandığında ve gündüz her meme istediğinde önce su verdim, hepsinde olmasada gece uyanmalarının yarısında suyu içip poposunu dönüp uyumaya başladı ve zamanla uyanmaların arası açıldı şimdi 1-3 defa uyanıyor.
gündüz emmelerin ise büyük çoğunluğu bitti hala meme diye geliyor ama çoğunlukla suyunu içip oyununa dönüyor.
canı yanınca, yorulunca, sıkılınca, korkunca da meme istiyor, bu nedenle suyun ardından hala meme istiyorsa, oyun yada kitap okumayı teklif edip dikkatini başka şeylere çekmeye çalışıyorum.
Acıkınca yemek yerine meme tercih ettiği ve sonrasında başka birşey yemediği için o acıkmadan yedirmeye çalışıyorum ama her yemeğin üzerine mutlaka emiyor. bunu niye yapıyor hiç bi fikrim yok:))
Bazen eline büsküvi yada ekmek alıp bi ondan ısırıp, bi memeden çekmek gibi fantaziler yapıyor, mutlaka iki memede açık olsun birini emerken diğeriyle oynayayım yada bebeğime emzirteyim istiyor onu engelliyemiyorum:))
gece uykusuna memede dalıyor ama yatağına koyarken genelde uyanıyor bazen pışpışlıyorum geri uykuya dalıyor, bazen meme diye tutturuyor bu durumda su verip "yat uyu hadi ben de buraya yatıyorum" diyorum kendi yatağıma yatıyorum bazen uyuyor bazen meme diye ağlıyor benim yatakta birlikte uyuya kalıyoruz:)) kendi kendine uyuma sıklığı gittikçe artıyor. yavaş yavaş kendi kendine uyumayı öğreniyor memeye alternatif gelişiyor.
bunlar diş hastalık vs.. yoksa geçerli tabii..
son olarak bakıcı nasıl uyutacak kaygısındaki anneler için yazayım. ilk kızım da gece memeyle uyurdu ama gündüz babanesi kucakta sallayarak uyuturdu. küçük kızımda bazen ben dışardayken uyanıyormuş babası kucakta sallayarak uyutuyor.