Bebek Beslenmesi Emerek uyuyan bebeğimi sütten nasıl keserim.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bu arda nane çayı ada çayı sütümu kesmeye yaramadı o kadr çok içtim ki hatlı hesabı yokkk bende

Zaman geçeli hayli olmuş ama çözüm yok anlaşılan. .kızım 1 yaşında ve emerek uyuyor.hersaat başı uyanıyor. Bütün gece meme ağzında. .Sabah hiç uyumamış gibiyim..felaket haldeyim..artık memeden kesmemi söyleyen eş dost ayrı zaten ..emmekten vazgeçsin istemiyorum ama uyurken beni emzik yapmasinnnn. ..yok mu yardımcı olacak ya

Bende biktim artik 16 aylik birini emmesi yetmio gibi digeriylede oynuyor aklimi yitiricem

Merhaba Arkadaşlar, küçük kızım şuan 18 aylık ve oda emerek uyuyor. Bir kaç ay öncesine kadar da gece nerdeyse saat başı kalkıp emiyordu, gündüzde sürekli memedeydi.
Burada okuduğum bir tavsiye üzerine gece uyandığında ve gündüz her meme istediğinde önce su verdim, hepsinde olmasada gece uyanmalarının yarısında suyu içip poposunu dönüp uyumaya başladı ve zamanla uyanmaların arası açıldı şimdi 1-3 defa uyanıyor.
gündüz emmelerin ise büyük çoğunluğu bitti hala meme diye geliyor ama çoğunlukla suyunu içip oyununa dönüyor.
canı yanınca, yorulunca, sıkılınca, korkunca da meme istiyor, bu nedenle suyun ardından hala meme istiyorsa, oyun yada kitap okumayı teklif edip dikkatini başka şeylere çekmeye çalışıyorum.
Acıkınca yemek yerine meme tercih ettiği ve sonrasında başka birşey yemediği için o acıkmadan yedirmeye çalışıyorum ama her yemeğin üzerine mutlaka emiyor. bunu niye yapıyor hiç bi fikrim yok:))
Bazen eline büsküvi yada ekmek alıp bi ondan ısırıp, bi memeden çekmek gibi fantaziler yapıyor, mutlaka iki memede açık olsun birini emerken diğeriyle oynayayım yada bebeğime emzirteyim istiyor onu engelliyemiyorum:))
gece uykusuna memede dalıyor ama yatağına koyarken genelde uyanıyor bazen pışpışlıyorum geri uykuya dalıyor, bazen meme diye tutturuyor bu durumda su verip "yat uyu hadi ben de buraya yatıyorum" diyorum kendi yatağıma yatıyorum bazen uyuyor bazen meme diye ağlıyor benim yatakta birlikte uyuya kalıyoruz:)) kendi kendine uyuma sıklığı gittikçe artıyor. yavaş yavaş kendi kendine uyumayı öğreniyor memeye alternatif gelişiyor.
bunlar diş hastalık vs.. yoksa geçerli tabii..

son olarak bakıcı nasıl uyutacak kaygısındaki anneler için yazayım. ilk kızım da gece memeyle uyurdu ama gündüz babanesi kucakta sallayarak uyuturdu. küçük kızımda bazen ben dışardayken uyanıyormuş babası kucakta sallayarak uyutuyor.

Merhaba,
Konuyu görünce sizinle tecrübelerimi paylaşmak istedim umarım faydası olur..
Oğlum 1 yaşında ve tüm şikayetleriniz aynen bizde mevcuttu,çok ciddi bel fıtığı olunca çocuk doktorumuza danışarak gece emmelerini kesmeye karar verdik.sabah 8 de uyanır 2 saat sonra oyun ve memeden sonra illaki sabah şekerleme yapmak isterdi uyuturduk 1 yada 2 saat uyudu sonra ogleden sonra 4 gibi yine uyku isterdi uyuturduk yine enfazla 2 saat uyurdu.gece uykusuna 9_10 gibi olurdu ama benim mesaim ozaman baslardi:KK43: saat başı uyanmalarrr:KK43: çalışan bir anneyim ve bitik bir bireydim:KK43:
Ancak denemelere başladık diş vs sorunlar olunca uyuma şekillerini hep değiştirdi ama süper birsey keşfettim bebek arabasını tertemiz yaptım ve eve soktum,onunla evde 2 3 tür atınca mayisti uyudu yarimsaat sonra dalınca hop yatağına koyduk..uyuma şekline böylelikle kesin çözüm bulmuş oldum.hem bize yürüyüş oldu hemde bel ağrılarım azaldı. .
Sıra gece emmelerindeydi..gündüz uykusunu tek e düşürdük,sabah uyandığınızda saatten 4 saat sonra ki zaten kendi bayılma üzere oluyor uyuştu bukadar gündüz uykusu,sonra geceleri de 9 gibi pijama meme ritüellerinden sonra yine arabada bir iki tür hop uyku:) gece uyandırma yanına uzandı şişti meme uyumuş eee eee yapıyor şştt dedim pispisladim bikacgun ağladı sonra yavaş yavaş ağlama süreleri azaldı ve tam 12.günün sonunda gece emmelerimiz tamamen kesildi..ama şunu atlamayayim gündüzleri gayet iyi besledik alması gereken kalorili doldurduktan aç kalma ihtimali ortadan kalkınca Vicdanın rahat oluyorsunuz ve azıcık sabır :)

Arkadaslar benimde bu derdim vardi. Oğlum 9 aylıkken işe başlamak zorunda kaldim ve sadece emerek uyuyordu. Bakıcıya alışması tam bir ay sürdü. önceleri bakıcıda hiç uyumadi. Bakıcı her yolu denedi. Ayakta sallama, salıncak, emzik,biberon kucakta uyutma hiçbiri işe yaramadi. Ama bakıcıya lışşinca güven oluşunca hamdolsun,kendi başına uyumaya başladi. Bakıcı önüne tablet açıyordu tablete baka baka yattigi yerden uyudu, hemde çok cabuk. Evde yine ben emzirerek uyuttum .yani cocuk hertürlü ortama alışıyor. Biraz sabır ve Allah a güven.

Iyigeceler herkese... anlaşılan bu konu bitmez bütün yazılanları okudum benim durumda söyle: 18 aylık bi kızım var 1 ay önce bel fıtığı ameliyatı oldum fakat buna rağmen eltim falan emzirdi memeden kesmedim ama şuan gece de çok sık emmeye devam ettiğinden ağrılarım sürüyor ve tekrar doktora gittim ilaçlı emar istedi ve bu yüzden memeden kesmek durumundayım cuma gününe kadar muddetim var ve aksi gibi bide diş çıkarıyor durmadan ağlıyor meme meme diye ama mecburum ayırmak zorundayım sağlık ocagindaki ebemizle görüştüm önce gündüz kesmemi daha sonrada gece kesmemi söyledi yani alıştıra alıştıra ama dayanamıyorum aglamalarina çünkü ameliyat sürecinde de çok zor bi dönem geçirdik psikolojik olarak rahat değilim aslında gelişimi iyi ama 6 ay daha emse sanki çok iyi hissetcem nasıl atlaticaz bu süreci yardım edin...

Ağlar ağlar susar alıştırmak sizin elinizde ... Ayakta sallayın, uyuyana kadar başında bekleyin...

Ağlar ağlar susar alıştırmak sizin elinizde ... Ayakta sallayın, uyuyana kadar başında bekleyin...
Ameliyat oldum demiştim ya sağ ayağım hala uyuşuk bacağımda ağrı var o yüzden ayağımda sallayamiyorum keşke sallayabilsem bütün sorunlar ortadan kalkardı şuan emerek uyumaya alisti

Ameliyat oldum demiştim ya sağ ayağım hala uyuşuk bacağımda ağrı var o yüzden ayağımda sallayamiyorum keşke sallayabilsem bütün sorunlar ortadan kalkardı şuan emerek uyumaya alisti
Çok geçmiş olsun canım görmdim ayağından amelyat olduğunu ... O zaman tanıdığın emanet edebilceğin biri 2-3 gün gündüzlü geceli yanında kalsın gündüz emdir, gece yanında başkası kalabilir ondan korkar korkarsa diretmez

Bende öyle düşünüyorum annem gelir yardımcı olur diye belimden ameliyat oldum ama o da bacağıma sıkıntı yaratıyor benim için dua edin inşallah kolay atlatırız

Aynı sorun bendede 13 aylık oğlum gece 2 saate bir kalkıyor alışkanlık oldu emmeden uyumuyor...dün başladım sac yapıştırdım..almadı agzına ..ama sonra ağlaması cığlıklara dönüştü ne kadar direndiysemde verdim uyudu ..offf çok zor bir dönem

Gece emmelerini kademeli mi kesmek gerekiyor.Yani 3 kez emiyorsa 2 ye sonra 1 e mi düşürmek gerekiyor.Bir anda kesmek istemiyorum ben de.

X