emekli maaşı

Birakitamolsa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
4.024
5.042
32
Arkadaşlar bu konu hakkında zerre kadar bilgim yok. Ev almak istiyoruz babam emekli maaşı biraz düşük başka geliri yok o yüzden fazla bir miktar vermiyor banka. Kendi üstüme çekmek istiyorum babamın maaşınıda üstüme yapma şansım varmı ? Hem kendi maaşım hemde garantili bir maaşla yüksek bi kredi verirler diye düşünüyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Amin çok teşekkür ederim. Ortak gelir olarak degerlendirilse keşke ablamda bnde çalışıyoruz babamnda maaşı var Istedigimiz kadar çekebilirDik . Ama kimin üstüne cekilirse onun gelirine bakılıyor. Babamın hem yaşı hem maaşı değerlendiriliyor. O yüzden 50 60 civarı veriyorlar .

Çok banka ile görüşün

Ev hanımına konut kredisi veremeyiz dediler

Bir bankadan aldım sonra öbür banka ben de veririm diye aradı

Çalışmıyordum eşimi kefil yapıp konut kredisi verdiler

Siz çalışuyırmuşsunuz konut kredisinin teminatı ipotek zaten çok banka ile görüşün

Bunu hiç bilmiyordum . Hangi bankadan aldınız acaba?

Tabii canım, hatta aynı anda iki banka ile görüşüp iki ayrı faiz oranı alındığında, daha yüksek faiz oranı veren bankaya ben filanca banka ile görüştüm onun faiz oranı sizinkinden düşük şu kadar dediğinde indirim yapıyorlar...

Bunu hiç bilmiyordum . Hangi bankadan aldınız acaba?

Finansbanktan aldım

Akbank da veriyordu

Sonra iş bankası biz de veririz diye aradı

Ilk önce iş bankası ile görüştüm hesapta 50000 üstü param vardı buna rağmen vermedi sigorta isterim dedi sonra da genel müdürlük île konuştum olur dedi

Bu arada kefil olan eşimin de maaşlı bir işi yok kendi işi vergi levhası vs de düşük gelir şeklinde

Iste bizim bankada hiç paramız yok 19 bin lirada kredi borcumuz var düzenli odedigimiz. O borç krediye engel olurmu acaba?

babaanızın maaşı emekli maaşı kendinize alamassınız (emekli maaşı hayat şartlarını en cüzzi şekilde idare edebilmesi için verilen kişisel hak sahibine ait maaştır). size üç seçenek söylim.
kendiniz çekip babanızı kefil yapın
kendiniz ve babanız ayrı ayrı kredi çekin (aynı güne denk getitirseniz çıkar)
ya da iş yeriniz maaşınızı yüksek belirtsin maaş bordronuzu elden kagıt şeklinde yapabilir(işveren yanaşmayabilir)
kendinizi çok zorlamayın bütçenize göre alın derim bankalarda sizin ödeme durumunuzu biliyor daha fazlasını ödeyemez faize düşersiniz Allah korusun

Anladım sağolun

Kredi çekerken gelirinizi sorduklarında babanızın emekli maaşını da gösterebilirsiniz, babanızdan bi imza alıyorlar bunun için. Biz eşimle kredi çekerken böyle olmuştu, benim maaşımında olduğunu söylemişti bankaya, benden bunun için imza almışlardı. Sanırım aynı şey

70 yaşın üstündeki kişileri kefil gösteremezsiniz banka kabul etmiyor, babanız kaç yaşında bilmiyorum

o zamn istediğimiz miktarda çekebiliriz sanırım . Bankalara gidip tek tek gorusmem lazım . Teşekkürler ilgnze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…