- 27 Kasım 2014
- 4.024
- 5.042
- 32
-
- Konu Sahibi Birakitamolsa
Allah babana uzum ömür versin.Yaşadığı müddetçe babana tahsis edilmiş olan emekli aylığı sana bağlanamaz.
Bunu hiç bilmiyordum . Hangi bankadan aldınız acaba?Çok banka ile görüşün
Ev hanımına konut kredisi veremeyiz dediler
Bir bankadan aldım sonra öbür banka ben de veririm diye aradı
Çalışmıyordum eşimi kefil yapıp konut kredisi verdiler
Siz çalışuyırmuşsunuz konut kredisinin teminatı ipotek zaten çok banka ile görüşün
aynı evde yaşıyorlar şu ananladığım kadarıyla, haneye giren ortak gelir olarak değerlendirilmez mi yani, benim de merak ettiğim bir konu
Tabii canım, hatta aynı anda iki banka ile görüşüp iki ayrı faiz oranı alındığında, daha yüksek faiz oranı veren bankaya ben filanca banka ile görüştüm onun faiz oranı sizinkinden düşük şu kadar dediğinde indirim yapıyorlar...Çok banka ile görüşün
Ev hanımına konut kredisi veremeyiz dediler
Bir bankadan aldım sonra öbür banka ben de veririm diye aradı
Çalışmıyordum eşimi kefil yapıp konut kredisi verdiler
Siz çalışuyırmuşsunuz konut kredisinin teminatı ipotek zaten çok banka ile görüşün
Bunu hiç bilmiyordum . Hangi bankadan aldınız acaba?
Iste bizim bankada hiç paramız yok 19 bin lirada kredi borcumuz var düzenli odedigimiz. O borç krediye engel olurmu acaba?Finansbanktan aldım
Akbank da veriyordu
Sonra iş bankası biz de veririz diye aradı
Ilk önce iş bankası ile görüştüm hesapta 50000 üstü param vardı buna rağmen vermedi sigorta isterim dedi sonra da genel müdürlük île konuştum olur dedi
Bu arada kefil olan eşimin de maaşlı bir işi yok kendi işi vergi levhası vs de düşük gelir şeklinde
Arkadaşlar bu konu hakkında zerre kadar bilgim yok. Ev almak istiyoruz babam emekli maaşı biraz düşük başka geliri yok o yüzden fazla bir miktar vermiyor banka. Kendi üstüme çekmek istiyorum babamın maaşınıda üstüme yapma şansım varmı ? Hem kendi maaşım hemde garantili bir maaşla yüksek bi kredi verirler diye düşünüyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Iste bizim bankada hiç paramız yok 19 bin lirada kredi borcumuz var düzenli odedigimiz. O borç krediye engel olurmu acaba?
Anladım sağolunbabaanızın maaşı emekli maaşı kendinize alamassınız (emekli maaşı hayat şartlarını en cüzzi şekilde idare edebilmesi için verilen kişisel hak sahibine ait maaştır). size üç seçenek söylim.
kendiniz çekip babanızı kefil yapın
kendiniz ve babanız ayrı ayrı kredi çekin (aynı güne denk getitirseniz çıkar)
ya da iş yeriniz maaşınızı yüksek belirtsin maaş bordronuzu elden kagıt şeklinde yapabilir(işveren yanaşmayabilir)
kendinizi çok zorlamayın bütçenize göre alın derim bankalarda sizin ödeme durumunuzu biliyor daha fazlasını ödeyemez faize düşersiniz Allah korusun
Evet korktuğum kısım o aynı bankadan çekersek belki sorun olmaz. Bi görüşmek lazım tabikrediye engel olmaz ama sanırım o borçtan dolayı az bir rakam verebilirler
Evet korktuğum kısım o aynı bankadan çekersek belki sorun olmaz. Bi görüşmek lazım tabi
Arkadaşlar bu konu hakkında zerre kadar bilgim yok. Ev almak istiyoruz babam emekli maaşı biraz düşük başka geliri yok o yüzden fazla bir miktar vermiyor banka. Kendi üstüme çekmek istiyorum babamın maaşınıda üstüme yapma şansım varmı ? Hem kendi maaşım hemde garantili bir maaşla yüksek bi kredi verirler diye düşünüyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
53 yasnda70 yaşın üstündeki kişileri kefil gösteremezsiniz banka kabul etmiyor, babanız kaç yaşında bilmiyorum
o zamn istediğimiz miktarda çekebiliriz sanırım . Bankalara gidip tek tek gorusmem lazım . Teşekkürler ilgnzeKredi çekerken gelirinizi sorduklarında babanızın emekli maaşını da gösterebilirsiniz, babanızdan bi imza alıyorlar bunun için. Biz eşimle kredi çekerken böyle olmuştu, benim maaşımında olduğunu söylemişti bankaya, benden bunun için imza almışlardı. Sanırım aynı şey