Embriyom öldü :(

Konuya ilk yorum yapan bendim durduk yere dalmadim
Onu diyorum ışte bende.

Konuya olmadık bir yerden girdin var olan bir bebeğini kaybetmiş değil bu kadın 4 senedir uğraşıyor kim bilir ne acılar yaşadı da artık parayı düşünmek zorunda kaldı.

Bak birdin iki oldunuz.ne bekliyosunuz neyin dramını yaşamak ve yaşatmak istiyosunuz çözemiyorum

Eğer ben çocuğum olsun diye uğraşıp harcıyosam o parayı varsın çöpe gitsin yaşamadım ama yasasamda senin gibi paranın derdine dusmem yeniden kredi falan çekerim ugrasirim giden para umrumda olmaz
ne kadar rahat yazmissiniz. belki o 6000 i ne zorluklarla buldular. herkesin durumu ayni degil. eminim yasanan duruma da uzulmuslerdir muhakkak
ama olmamis denenme asamasina bile gecememis bir seye hele ki durumlari cok cok iyi degilse 6000 gitmesine de bosveeer diyemezler. ortada cenaze yok transfer bile yapilamamis yani sadece sperm ve yumurta olarak kalmis. ne yapsin ah yavrum diye dram mi yaratsin. ne alaka ya. konusmus olmak icin konusuyor bazi insanlar. konu sahibi umarim parasini geri alabilir. hic adil degil bu. en azindan bir dahaki denemede ucret alinmamali yani keske boyle olsa...

Onu diyorum ışte bende.

Konuya olmadık bir yerden girdin var olan bir bebeğini kaybetmiş değil bu kadın 4 senedir uğraşıyor kim bilir ne acılar yaşadı da artık parayı düşünmek zorunda kaldı.

Bak birdin iki oldunuz.ne bekliyosunuz neyin dramını yaşamak ve yaşatmak istiyosunuz çözemiyorum
Ya ben son olarak konu sahibine demem gerekeni dedim sen niye uzatsrak kaos yaratiyosun

Ben kırıcı konuşmuyorum ama deseydi ki zar zor biriktirdik tedavi olduk tek bi tane embriyom vardı oda olmadi şimdi paramizda yok ama ben evlat sahibi olmak istiyorum istesem parayı geri alabilir mıyım dese neyse anlardim ve direk geçmiş olsun derdim dua bile ederdim ama konu sahibi tek bir embriyom vardı oda yaşamadı istesem paramı verirler mi ne kadarını verirler derse ben başka anlarım hanfendi

İlla duygu sömürüsümü yapmak zorunda mı?Size veya bize kendini acındırmak zorunda mı? Duygusal cümleler kurmak zorunda mı kim sana neyi kanıtlasın? Para daha önemli olsa bu işe hiç girişmezdi. Nereden biliyorsun durumlarını bu insanlarin?

Bu cümlede garip olan ne ? Biz bişey göremedik de
Uslubu...
Ben olsam,
Malesef olmadı kısmet degılmıs zor hayat sartlarında umıtle yaptıgımız odeme hakkında nasıl bılgı sahıbı olabılırım acaba cunku saglıgım elverdıkce devam etmek ıstıyorum derdım...

'' embriyo " seklınde bakmaktansa...
Bu zorlukla karsılasan cok tanıdıgım var ama bu duruma embrıyom öldu dıyen tek bu hanımı gordum

Ben yazısından cok kez denemıs olmamıs bıkmıs bı hanım ızlenımı aldım gerekırse bence bıraz bekleyın bu durumda acele etmeyın de dıyebılırım dıyebılırdım.
Sızı rahatsız eden ne pardon elınız pek bı belınızde de ?

Allahım ne saçma şeyler okudum bu konuda ya. " varsın para çöpe gitsin"miş, paraya üzülüyormuş da evlat lafı etmiyormuş"... Millet para basıyor çünkü, çöpe gitsin binlerce lira. Bu kadar da boş keseden sallanmaz ki kardeşim, biz de yaşamadık bu durumu ama empati denen bir şey var. Para bu konuda çok önemli, kaybedilene tabii ki üzülecek, yok kredi çekerim,çöpe atarım demekle olmuyor.

Ayrıca burada konu sahibi kimseye yaranmak için evlat üzerinden demagoji yapmak zorunda değil. Konunun her yerinden evlat için uğraşan ve üzülen bir kadın olduğu anlaşılıyor, hala anlamayan sorunu kendinde arasın bence.
Benim bu durumda bir bilgim yok. Hele bir pazartesi olsun, tüp bebek merkezinizi arayıp görüşürsünüz. Geçmiş olsun.
Aynen katılıyorum size sonuçta ekmek alırken bile birkaç kuruş eksik para olunca soruyoruz değil mi paramız nerde diye. Bu arkadaş da 6 bin lira gibi büyük bir meblağdan bahsediyor. Varsın gitsin çöpe, bir 6 bin daha bulurum kolayca nasıl olsa diyecek hali yok ya.Parayı geçtim umutlar, çabalar, onca maddi manevi sıkıntı da cabası.

Konu sahıbı hangı merkez oldugunu bana ozelden yazarmısın
Gazıantepdeyım tup bebek merkezınde yetkılı bırınden hemen sızın ıcın bılgı alabılırım.

Uslubu...
Ben olsam,
Malesef

Bu zorlukla karsılasan cok tanıdıgım var ama bu duruma embrıyom öldu dıyen tek bu hanımı gordum

Ben yazısından cok kez denemıs olmamıs bıkmıs bı hanım ızlenımı aldım gerekırse bence bıraz bekleyın bu durumda acele etmeyın de dıyebılırım dıyebılırdım.
ne guzel yazmissin "ben olsaydim " ama konu sahibi baska biri... yani herkesin hislerini anlatirken ki kelimeleri farkli oluyor haliyle...eminim konu sahibi de cok istedigi icin ugrasiyor bebegi olsun diye zevk icin degil. illa suslu laflar soylemesine gerek yok... tup bebek yapmaya calisan birinin cocuk istedigini anlamak icin dusunmeye gerek yok. adi uzerinde tup bebek anne ve baba ugrasarak yapiyor demek. normal bir hamile istemeden de kalmis olabilir ( ornek kendim) ama tup bebek yapan bir anneye laf ebeligi yapmak ( anne olmayi mi onemsiyor parayi mi? cok cok tuhaf cumleler ) bana cok tuhaf geliyor. zaten paradan cok cocuguk istiyor ki uzerine para vererek.ugrasiyor...

Uslubu...
Ben olsam,
Malesef olmadı kısmet degılmıs zor hayat sartlarında umıtle yaptıgımız odeme hakkında nasıl bılgı sahıbı olabılırım acaba cunku saglıgım elverdıkce devam etmek ıstıyorum derdım...

Ben olsam şöyle derdim ben olsam böyle yapardım ı bi geçeceksiniz.Başka açıdan kendinizi onun yerine koyup konuşun. Şu anda hiçbirimiz bu hanımefendinin yerinde olmadığımız için bilemeyiz. Ben de şu an oturup bir kompozisyon yazabilirim böyle bir durumda olan bir bayanın hissettikleri konulu. Gayet de soğukkanlı yazarım neden? Çünkü o kişi ben değilim ve onun gerçekten ne yaşadığını aynı şeyi yaşamadan bilemeyeceğim için.

Ben kırıcı konuşmuyorum ama deseydi ki zar zor biriktirdik tedavi olduk tek bi tane embriyom vardı oda olmadi şimdi paramizda yok ama ben evlat sahibi olmak istiyorum istesem parayı geri alabilir mıyım dese neyse anlardim ve direk geçmiş olsun derdim dua bile ederdim ama konu sahibi tek bir embriyom vardı oda yaşamadı istesem paramı verirler mi ne kadarını verirler derse ben başka anlarım hanfendi

E sizin anlamanız için de bin tane cümle kurması gerekiyormuş.
Siz de anlamayıverin.

Uslubu...
Ben olsam,

Belki embroyosunu kaybettiğinin yeni haberini aldı belki zamanı dar ve parası yok al el acele yeni bir tedaviye ihtiyacı var belki belki ve belki.... öyle uzun uzun süslü cümleler yazınca sonuç değişmiyor kadıncağız oturup günlerce ağıt yakacak değil ve su an kaybettiği şey de embriyo yani bebegimi kaybettim mi deseydi yada yumurta mi ? Empati kadar özel ve güzel yetenek yok keşke Allah herkese nasip etseydi bunu..

Adı "embriyo " değil mi?
Ben çok yakından "embriyom öldü " diye ağlayan birini gördüm. Herkesin duygusu ve kelimeleri aynı değildir..

X