İyi düşünmüşsunuz. Pgtli olursa sıkıntı olmaz.Aslinda down olduğu erken belli olmuş bu iyi yoksa 19-20 haftada sonlansa çok daha zor olurdu. Ben hiç hamile kalamadım doğal yolla. Doktorum gerek yok dedi. 38 yaşından sonra öneriyorum dedi. İki embriyo koymuşlardı. İkiside tuttu biri 2 aylıkken öldü. Bebeğin kalbi durduğu için 2 li tarama, nifty hatalı çıkar dediler. Birde ense kalınlığıni 2.5 mm ölçtü biraz yüksek dedi. Amniyosentez önerdi.Hos başka doktorda bı hafta sonra tekrar olcturdum 2.1 mm çıkmıştı normal dediler ama kendi doktorum yinede yaptirmami istedi. İns dediğin gibi olur canim rahatlattın beniBen once bi hamıle kaldım 7.haftada kalp atışı duyulamadı kürtaj oldum.sonra 3 ay sonra bi daha hamıle kaldım ,bu defa kalp atışını da duyduk ama 11.haftada ense kalınlığı artısı ve ödem gozlendı .cvs ıcın bıyopsi verdim sonuç down sendromu onu da o sekılde tahlıye ettıler .artık kenfımız denememeye karar verdik halbu ki tüm genetık testleri en baştan yaptırdık esımde de bende de kromozomal hıc bi sorun yok .şimdi pgt ye yolladık sonuç beklıyoruz sağlıklı gelen olursa tahlıye edilecek .sizin onsonuc olumlu gelmıs sevındım diğeri de olumlu gelecektir rahat olun .ben de onsonuc da olumsuzdu son sonuç da .13.haftada tahlıye edıldı malesef .siz neden amnıyosentez yaptırıyorsunuz ?yas mı genetık bi sorun mu var ? Tüp bebekte pgt yaptırmış mıydınız
Bitanem Allah sağlıkla oğluşuna kavuştursun. İkiz gebelikte biri ölünce ne yapılıyor, kendi kendine atması mı bekleniyor, alıyorlar mı? Diğerine zarar vermeden alınabiliyor çift yumurta ikiziyse anladığım. Doğru değil mi canım?Benim çift konuldu biri 3bb biri k1 denilen erken blast embriyo. İkiside tuttu ama biri 8. Haftada öldü. Yaşayan ise erkek
Çok teşekkür ederim. Amin insBitanem Allah sağlıkla oğluşuna kavuştursun. İkiz gebelikte biri ölünce ne yapılıyor, kendi kendine atması mı bekleniyor, alıyorlar mı? Diğerine zarar vermeden alınabiliyor çift yumurta ikiziyse anladığım. Doğru değil mi canım?
Çok teşekkürler canımÇok teşekkür ederim. Amin insÇift yumurta ikiziydi evet. Bişey yapılmıyor canım. Progesterona devam ediliyor.(36. haftaya kadar progestana devam edecekmisim) Diğer bebek büyüdükçe ölen bebek yok oluyor. 8 hafta içinde kayboluyormus. Düşme gibi bı durum olmuyor.Ölenide almiyorlar. İlk üç ayda ölürse daha iyi tabi küçük olduğu için... Arkadaşimin tek yumurta ikiziydi biri öldü oda kendi kendine yok oldu. Şuan mesela kontrollerde hiç ölen bebeğe bakmıyorlar bile
Sizde benim gibi garanticisinizÇok teşekkürler canım
Benim iki tane transfer edildi, bir tanesi tuttu ama sekizinci haftada kalbi durdu, iki gün önce kürtaj oldum. İki tane dondurulmuş var, biri 4bb diğeri earlyblast. Ya bu ay onları transfer edeceğiz ya da tekrar yeni bir tedaviye başlayıp bu sefer pgt ye göndereceğiz. Şimdi kaybettigim sekiz haftalık bebeğim genetiğe gitti araştırma için, onun sonucuna göre karar vereceğiz.
Aslında doktoruma şunu soracağım:
İlk adetle yeniden yumurta toplayalım, onları pgt ye gönderelim, bu arada bekleyen dondurulmuslari da transfer edelim. Tutarsa ne güzel, tutmazsa hemen sonraki ay pgt den gelenleri koyarız. Sizce mantıklı mı bu?
Benim yaşım 44 bitanem. Acelem biraz da ondan. Hala yumurta iyi sayidayken ne yapabilirsem onu yapıyım istiyorum. Ve aynen dediğin gibi aşırı garanti ılık:)Sizde benim gibi garanticisinizpgt ye hemen gondermiyorlar canım. Doktorum 38 yaştan sonra pgtye gönderiyorum dedi gerek görmedi. Benim ilk denemede çift koydular. Kimyasal oldu. ikincide de çift koydular ikiside tutup biri öldü. Yani toplamda 4 embriyodan teki tuttu. Çift koymak şansı artırıyor. Tek tek koysalardi ikinci denemede degil dördüncü denemede olurdu belkide ... Sizin 4bb de iyi bı embriyo pgt yapmadan önce onu koyar gibi geliyor. Sonra duruma göre pgt yaparlar. Benim tutan embriyoda 3 bb idi. Doktorunuz nasıl diyorsa öyle yapın bence
Aa yasa göre masallah çok iyi embiyolariniz genetik özellik işte çoğunun gitmiyor normalde.Benim yaşım 44 bitanem. Acelem biraz da ondan. Hala yumurta iyi sayidayken ne yapabilirsem onu yapıyım istiyorum. Ve aynen dediğin gibi aşırı garanti ılık:)
Çok teşekkürlerAa yasa göre masallah çok iyi embiyolariniz genetik özellik işte çoğunun gitmiyor normalde.O zaman bende sizin gibi yapardım. Dediğiniz gibi biran önce kaliteliyken toplatin.Pgtye yollayın. İllaki sağlıklı çıkar. Hayırlısı olsun.
Cozuldukten sonra direk koymuyorlar mi 5. Güne gitme şansı varmi hala? Yani benimde 4 tane 3. Gün dondurulmuş embriyolarim var. Bana kaliteli oldukları söylendi hatta 5. Güne gider dediler ama 3. Gün dondurdular. Bende şaşırdım neden 5. Günu beklemedikleri madem giderse diye. Hala öyle bir şansım var mı yani?Saglıkla buyut canım kızını allah sana bagıslasın benımde 3.gunde 4tane donduruldu bugun actılar ama ıkısı cozmemıs ıkı tane kaldı ıns 5aakalıtesıne ulasıp gebelık getırırler cok korkuyorm
Tabıkı doktorun uygun gorırse gıder tabıkı doktorun kıl cnmCozuldukten sonra direk koymuyorlar mi 5. Güne gitme şansı varmi hala? Yani benimde 4 tane 3. Gün dondurulmuş embriyolarim var. Bana kaliteli oldukları söylendi hatta 5. Güne gider dediler ama 3. Gün dondurdular. Bende şaşırdım neden 5. Günu beklemedikleri madem giderse diye. Hala öyle bir şansım var mı yani?
Hmm ben dondurulmadan once 5. Güne gidiyor sonra donduruyorlar sandim. Demek cozuldukten sonrada bekleyebiliyorlarmisTabıkı doktorun uygun gorırse gıder tabıkı doktorun kıl cnm
Evt beklıyor canım doktorun kımHmm ben dondurulmadan once 5. Güne gidiyor sonra donduruyorlar sandim. Demek cozuldukten sonrada bekleyebiliyorlarmis
Ben yurtdışındayım canim.Evt beklıyor canım doktorun kım
Evt beklıyoHmm ben dondurulmadan once 5. Güne gidiyor sonra donduruyorlar sandim. Demek cozuldukten sonrada bekleyebiliyorlarmis
anladım canımBen yurtdışındayım canim.
Soyle solim 4 blastim vardi 4bc transferim kiz. Tekrar denememde 4bc 3bc kondu biri tuttu muhtemelen 4bc o da kiz.Merhaba arkadaşlar,
Tüp bebek tedavisi yaptıran özellikle ikiz ve çoğul gebelik transferi olanlar yanıtlarsa çok memnun olurum.
Aynı gün aynı kalitede embriyo transfer olanlar bebeğinizin cinsiyeti nedir? Donmuş embriyolarınız da olabilir bunlar ? Mesela iki adet 5AA kalitede transfer oldunuz cinsiyeti nedir? Yorumlara embriyo günü ve kalitesini de yazarsanız çok iyi olur
Ben yarın 3. Gün transferi olacağım dua edin bana5AA - 2 oğluş
Rabbim seni feraha çıkarsın zorunu kolaylaştırsın kalbindekini versin inşallah canımBen yarın 3. Gün transferi olacağım dua edin bana
AminRabbim seni feraha çıkarsın zorunu kolaylaştırsın kalbindekini versin inşallah canımsağlıkla transferini ol ve gebelik müjdeni al